Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2013 14:13 - Докога... ще ни готвят... на тъмно?...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5193 Коментари: 15 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


На тъмно гласят френска фирма да ни печата парите, докато депутатите ваканцуват!
Поглед.инфо/ Сделката за създаване на съвместно дружество между печатницата на БНБ и френския производител на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп”, буди много въпроси, които трябва да получат отговор в Народното събрание.Това заяви Румен Петков от БСП пред "Фокус".

"Твърди се, че на 16 август сделката ще бъде финализирана. Печатницата на Народна банка е елемент от националната сигурност на страната", коментира Петков.

"Аз съм смаян от факта, че финализацията ще стане в периода на парламентарната ваканция. Според мен ветото е единият мотив да се свика спешно заседание на Народното събрание, но пълна подробна информация за такъв тип сделка, каквато е първа по рода си в българската история от Освобождението от турско робство насам – да се посегне на печатницата на Българска народна банка без знанието и подробна информация и за Народното събрание и за обществото е недопустимо", подчерта той.

През юни "Печатница на Българската народна банка” АД успешно приключи преговорите и постигна договореност за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България с един от най-големите производители на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп” (ФШОГ) Франция.

Печатницата на БНБ ще участва в съвместното дружество чрез непарична вноска в капитала под формата на съществуващото старо оборудване за производство на банкноти, срещу което ще придобие 30% от капитала. ФШОГ, чрез дъщерното си дружество „Франсоа-Шарл Обертюр Интернасионал” С.А., Белгия, ще инвестира в новото българско дружество като парична вноска над 22 милиона евро за обезпечаване на бъдещата дейност и разрастване, срещу което ще придобие 70% от капитала.

ФШОГ за първи път в своята над 170-годишна история ще започне да извършва дейност по производство на банкноти извън територията на Франция, се казва още в съобщението.

Съвместното дружество ще бъде регистрирано в София и се очаква да започне дейност до края на август 2013 г. след осъществяване на всички законови процедури и разрешения в съответствие със законите на България. ПБНБ ще прехвърли в него част от своите работници и служители при запазване условията по досегашните им трудови правоотношения. До 2016 г. се очаква броят на работните места в дружеството в България да се увеличи три пъти и да достигне 190 човека.

Източник: ПИК


bulgarski.pogled.info/news/47757/Na-tamno-glasyat-frenska-firma-da-ni-pechata-parite-dokato-deputatite-vakantsuvat

ПП: Докога така ще ни... гласят?... А френска любов не щат ли да им правим?...



Гласувай:
32




Следващ постинг
Предишен постинг

1. anin - Далаверка ли пак?!
10.08.2013 15:06
От финанси не разбирам, само се надявам да не сме прецаканите ние пак...

П.П. И ти ся внимавай какви предложения правиш с тия лилавите букви,
че мераклии винаги има :)))
цитирай
2. mt46 - http://www.peticiq.com/za_izlizane_ot_valutnia_bord
10.08.2013 18:34
"..УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
За никой вече не е тайна, че БНБ е независима от държавата институция, а правилото на валутният борд гласи, че местната валута(лева) трябва да бъде покривана със западна конвертируема валута. След като ЦБ е независима от собствената си държава, то на кого се подчинява въобще, на кого се отчита и кой определя и контролира действията й? Икономически експерти? Чии екперти? А и те да не са богове? Да не би да са безгрешни и лишени от изкушението да използуват властта на ЦБ за лична изгода? Тези въпроси са само за размисъл и се отнасят както за България и Русия, така и за САЩ.

Нека сега допуснем, че България опита да излезе от валутния борд. Ако това решение се вземе, без да има някаква криза, т.е. и без одобрението на западните страни, то ония, които дръзнат да го предложат, веднага ще бъдат атакувани от западните "експерти". Ключовият въпрос е зад кого ще застанат българите в този момент. Ако повярват на "експертите" и се юрнат да сменят левовете за валута, то те сами веднага ще предизвикат инфлация и ще сбъднат прогнозите на "експертите".

Нека допуснем, че това няма да стане, какви са останалите пречки БНБ успешно да се освободи от чуждата си зависимост?

Първо, някой трябва да се ангажира да регулира паричната левова маса в обръщение в реалната икономика. При това не за един мандат, а завинаги.

Второ, икономиката е 90% "психология" и 10% обективна реалност. Докато българите не вярват в себе си и в държавата (правителството си, независимо от коя партия е) си, нищо не може да им помогне. Всеки слух, без каквато и да е реална икономическа основа, че независимият лев ще се обезцени, ще ги накара да се юрнат да го обръщат във валута. И какво ще стане? Левът ще се обезцени, т.е. инфлация. Ония, пуснали слуха, ще се окажат "предвидливи експерти".

Третото регулирането на паричната левова маса не може да стане без участието на заможните българи, които са натрупали излишни пари. Печатането на пари е много рисково..."
цитирай
3. bolenvindia - Стига с този копи пейст, г-н Тачков!
10.08.2013 18:39
Оля се за плюсчета.
цитирай
4. mt46 - Далаверите не спират...
10.08.2013 18:53
anin написа:
От финанси не разбирам, само се надявам да не сме прецаканите ние пак...

П.П. И ти ся внимавай какви предложения правиш с тия лилавите букви,
че мераклии винаги има :)))

Всеки ден научавам за някакво безобразие... Разпарчадисаха и продадоха държавата ни!... Медиите мълчат. Сидеров не се чува напоследък... И президентът мълчи /по тези въпроси/...
А за мераците... си права... :)
цитирай
5. mt46 - http://www.peticiq.com/za_izlizane_ot_valutnia_bord
10.08.2013 18:55
"... Решаващо е доколко ние самите вярваме в себе си, в собствената си страна, държава и способности. Доколко ние самите не се подчиняваме на единствения стремеж към сигурна печлба и доколко сме единни и солидарни. Това е напълно противоположно на твърденията на западните икономисти (и особено на пазарните фундаменталисти от Чикагската шайка), че, видите ли, съществували обективни икономически закони почти такива като физическите. Това си е абсурд дори поради простия факт, че естествени пари няма. Всичко е въпрос на воля, желание и мисъл и съгласие, с които обществото организира собственото си функциониране."

Павел Вълчев
цитирай
6. mt46 - ?!
10.08.2013 20:45
bolenvindia написа:
Оля се за плюсчета.

Как не се сетих да добавя и нещо авторско!...

Парите ни се изпариха...
Но от тях поникнаха -
заможни къщи,
сити банки,
мафиоти тлъсти,
партии-безродници,
измамници,
разбойници...
От бой съдраха
тъпана народен.
И събраха парсата...
По вените
на заразените
от бяс
и от партийна краста -
вместо кръв -
текат пари...
Безбожници!...
Дали очакват
Бог да им прости?...

Марин Тачков
2 - 24 април 2012 г.
цитирай
7. merlin68 - Това е интересно, до колкото схв...
10.08.2013 21:18
Това е интересно, до колкото схванах от текста на практика печатницата на БНБ ще се разшири и модернизира, ще се увеличат и работните места. Това ако е така най-вероятно означава, че тук ще се печатат освен българските пари и ценни книжа, и такива на други държави (вероятно на гласените за нови членове на ЕС, Сърбия, Македония...). Принципно това, че френска фирма слага ръка върху паричната ни печатница няма да измени съществуващото положение - ние и до сега нямаме контрол върху печатаните в БНБ пари. АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ НИЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ ТО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ, В ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ КОНСОРЦИУМ ОТ НЯКОЛКО ЧАСТНИ БАНКИ. Обема на паричното обращение в една държава е най-силният лост с който управляващите я могат да въздействат върху икономиката, ние както и целият така наречен демократичен свят отдавна сме се отказали от този лост в полза на няколко частни международни банки.
цитирай
8. mt46 - Ново инфо - http://afera.bg/mishena/47856.html
10.08.2013 23:14
Скандалната сделка за печатницита на БНБ, която ще произвежда банкноти, за която още преди време алармира Румен Петков, е с главни движеши режисьори – бившият служебен министър Марин Райков и президента, съставил служебния кабинет, Росен Плевнелиев, разкри АФЕРА. Движешият изпълнител на сделката, която касае националната сигурност на България, е бившият финансов служебен министър Калин Христов, който сега е подизпълнител на БНБ.

„Председателят на Народното събрание трябва да свика час по-скоро заседание заради сделката за печатницата на БНБ, Договореността за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България с един от най-големите производители на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп”, Франция (ФШОГ) буди много въпроси, които трябва да получат своя отговор в Народното събрание. Твърди се, че на 16 август сделката ще бъде финализирана. Печатницата на Народна банка е елемент от националната сигурност на страната. Аз съм смаян от факта, че финализацията ще стане в периода на парламентарната ваканция. Според мен ветото е единият мотив да се свика спешно заседание на Народното събрание, но пълна подробна информация за такъв тип сделка, каквато е първа по рода си в българската история от Освобождението от турско робство насам – да се посегне на печатницата на Българска народна банка без знанието и подробна информация и за Народното събрание и за обществото е недопустимо”, остро алармира Румен Петков.

Печатница на Българската народна банка” АД вече е приключила преговорите и постига договореност за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България с един от най-големите производители на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп”, Франция.

Истинските режисьори на шокиращата сделка са Марин Райков, който е в договорка с Росен Плевнелиев, а изпълнителят е Калин Христов.

АФЕРА призовава за незабавна реакция както на специалните служби у нас, в чийто приоритет е националната сигурност, така и на парламента. Това е поредния скандал, в който се забърква президента Росен Плевнелиев и който явно обслужва корпоративни интереси.

Afera.bg
цитирай
9. valeska - Печатницата на Народна банка е елемент от националната сигурност на страната...
11.08.2013 08:57
Както разбирам, бившото служебно правителство е режисьор на тази сделка. Тогава нямаше Народно събрание и благословията за нейното осъществяване е дал президента Плевнелиев. Според мен, такава сделка задължително трябва да мине през Народното събрание.
цитирай
10. mt46 - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10151750616318397&id=337055818396
11.08.2013 11:54
Stephan Yankov

"Преди малко прочетох на екрана на CNN, че външният дълг на Япония е достигнал един квадрилион йени. Това са около 10 ТРИЛИОНА долара. А Япония има под половината население на САЩ, т.е. излиза, че е по-задлъжняла на глава от населението даже и в сравнение с тях. Да се чудиш защо няма протести на тема "кой ще го връща този квадрилион"."
Мой коментар: Япония и щатите може да си позволят огромни дългове... Те живеят на кредит... Няма кой да им търси сметка, защото са силни... Но на малка страна като България не е позволено. "Великите сили" веднага ще ни скочат, ще размахат пръст...
цитирай
11. mt46 - Смятам, че е нужно това да се промени... Нали се борим за Промяна?...
11.08.2013 12:40
merlin68 написа:
Това е интересно, до колкото схванах от текста на практика печатницата на БНБ ще се разшири и модернизира, ще се увеличат и работните места. Това ако е така най-вероятно означава, че тук ще се печатат освен българските пари и ценни книжа, и такива на други държави (вероятно на гласените за нови членове на ЕС, Сърбия, Македония...). Принципно това, че френска фирма слага ръка върху паричната ни печатница няма да измени съществуващото положение - ние и до сега нямаме контрол върху печатаните в БНБ пари. АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ НИЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ ТО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ, В ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ КОНСОРЦИУМ ОТ НЯКОЛКО ЧАСТНИ БАНКИ. Обема на паричното обращение в една държава е най-силният лост с който управляващите я могат да въздействат върху икономиката, ние както и целият така наречен демократичен свят отдавна сме се отказали от този лост в полза на няколко частни международни банки.

Страни като Англия, Франция, Белгия... имат национални банки... А ние защо да нямаме?...

Уикипедия, свободната енциклопедия:
"Централната банка на Англия или понякога на български като Банката на Англия или Английската банка (от английски: Bank of England или формално Governor and Company of the Bank of England) е въпреки името си (на английски означава Банка на Англия) централната банка на Великобритания в цялост, и е моделът по който модерните големи централни банки са базирани, банката е създадена през 1694.

Създадена през 1694 г., тя е 2-та в света централна банка след Банката на Швеция, която е учредена през 1668 г. Първоначално е организирана като частна банка и едва след нейната национализация през 1946 г. става публична организация, напълно принадлежаща на правителството."
цитирай
12. mt46 - Най-важното е друго - че продължаваме да губим националната си независимост...
11.08.2013 13:05
valeska написа:
Както разбирам, бившото служебно правителство е режисьор на тази сделка. Тогава нямаше Народно събрание и благословията за нейното осъществяване е дал президента Плевнелиев. Според мен, такава сделка задължително трябва да мине през Народното събрание.

Понеже не вярвам на НС, нито на президента и правителството, нито на платените от Сорос "лица" на протеста, искам пряка демокрация...
Затова ли толкова дебатират бюджета - за да отклонят общественото внимание от подобни тъмни сделки?...
цитирай
13. stela50 - Мисля, че вече нищо не може да ни изненада...
11.08.2013 18:57
Колко ли още неща са се гласили на тъмно
през изминалите години ...
Хубаво е да се пише и знае.
Поздрави !
цитирай
14. mt46 - Да, трябва да се знае... Но едва ли всичко ще излезе на светло...
12.08.2013 22:51
stela50 написа:
Колко ли още неща са се гласили на тъмно
през изминалите години ...
Хубаво е да се пише и знае.
Поздрави !

цитирай
15. mt46 - Цитатирам - http://faktor.bg/obshtestvo/petak-13/8271-tainiyat-doklad-dobrev-za-kreditnite-milioneri-i-bankovata-mafiya.html
12.08.2013 22:53
В края на 1989 г. и през 1990 г., на базата на клоновете на БНБ, се създават нови 59 търговски банки, част от тях с незначителен капитал. Извършени са промени в уставите на банките, за да се разреши включването на частен акционерен капитал. Акциите се продават по номинал, на базата на балансовата стойност на уставния капитал на банките към датата на създаването им, въпреки ускорената инфлация.

От 1.01.1990 г. БНБ /тогава на подчинение на Министерски съвет/ е освободена от несвойствените си търговски функции, а през юни 1991 г. с приемането на Закона за БНБ, тя получава статут на национална банка, със значителна степен на автономия и независимост.

На 28.04.1990 г. се провежда конгрес на Съюза за стопанска инициатива на гражданите, който взема решение за учредяване на търговска банка. На конгреса присъства Желю Желев, в качеството си на председател на СДС. Учредители на ССИГ му предлагат да се коригира чл.13 на Конституцията, като се премахне държавният монопол върху банките.

След броени дни парламентът гласува промяната и документите /учредителен договор и подписка/ на бъдещата Първа частна банка са внесени в БНБ. Управителният съвет на БНБ /председател Иван Драгневски/ реагира веднага и издава разрешение за създаване на банката. Не закъснява много и съдебното решение, въпреки липсата на съответния закон за банките и кредитното дело. ПЧБ е вписана в регистъра за дружествени фирми с ограничена отговорност на основание чл.11, ал.2 от Указ 56 на

24.07.1990 г. като акционерна фирма "Първа частна банка АД" с предмет "извършване на банкови и кредитни операции от всякакъв вид ..." фирмата /ПЧБ/ се създава с уставен фонд 10 млн.лв., като част от него е внесен от държавните фирми "Кореком" и "Металхим". Първите 100 000 акции на банката са отпечатани още през октомври 1990 г., без коректно написана дата на емисията, въпреки изискванията на действащия тогава Правилник за прилагане на Указ 56.

През същата година /1990/ се създава Банка за земеделски кредит. В периода преди приемането на трите закона, уреждащи пълноправното съществуване и функциониране на търговските банки /Закон за БНБ от 1991 г., ЗБКД от 1992 г. и Търговски закон от 1991 г./, в България се създават още няколко търговски банки: Международна банка за търговия и развитие; Агробизнесбанк; Централна кооперативна банка; Сирбанк; ТБ

"Съединение"; Кредитна банка. Със смяната на управителя на БНБ /16.01.1991 г./ и встъпването в длъжност на Тодор Вълчев като председател на УС на БНБ настъпва истински лицензионен "взрив".

Подробностите около поставянето на основите на частните банки в България е важно доказателство за прилаганата стратегия на натиск и несъобразяване с действащите към момента правила, която и впоследствие ще оказва решаващо влияние върху цялата банкова система.

Почти във всички случаи средствата за набиране на уставния капитал и за закупуване на акциите се извършва с кредити от ДСК и държавните банки. Някои от тях са създадени и чрез представяне на документи с фиктивно съдържание за събран уставен капитал, чрез изкупуване на външен дълг и залагането или препродаването му на трети лица или по други механизми.

За периода 1990-95 г. само ДСК е раздала над 70 млрд.лева кредити, преобладаващата част от които са използвани за създаването на частни банки и фирми. Лицензи получават стотици ФБК, обменни бюра и други финансови структури, с което по същество в страната започва да функционира паралелна банкова система.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19237944
Постинги: 3707
Коментари: 45235
Гласове: 149369
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930