Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2014 21:21 - Мутра до мутра, мила майно льо...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4128 Коментари: 10 Гласове:
32

Последна промяна: 24.06.2014 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Борисов и Пеевски в сараите на Доган 2014-06-17 16:52:30 | Прочитания: 25682 | Коментари: 40  Автор: Явор Дачков
  •  
„Нямам отношения нито с Делян Пеевски, нито с Цветан Василев!“, изкрещя в телефонната слушалка уж възмутен в ефир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във вторник пред Нова телевизия. Прекъсвайки водещите на сутрешния блок, той ги обвини на висок тон, че му задават поръчкови въпроси по темата, и дори заплаши, че няма да говори повече пред тази телевизия, ако продължават да го питат това.

Бойко Борисов има безспорна актьорска дарба. Казвал съм го и друг път. Той замести целия Сатиричен театър и забавляваше българската публика в продължение на десетилетие, така както по времето на соца я забавляваха Калоянчев, Парцалев, Мутафова и Никола Анастасов. Неслучайно за известно време Борисов се превърна в истински народен любимец, каквито навремето бяха те. Разбира се, че не говоря за високо театрално изкуство, а за естрададжийската халтура в добрия смисъл на думата, която е много популярна у нас. Част от феномена Борисов е неговата органичност и убедителност, когато играе, а той играе непрекъснато, когато е сред хора.

Извън публичната ми категорична позиция срещу мутрата-политик Бойко Борисов, който нанесе огромни щети на България, трябва да призная, че в личните си срещи с него винаги съм се забавлявал искрено от невероятното му чувство за игра, хумор, който на моменти може да звучи и много дебелашки, но е на място, както и от огромния му инстинкт да спечели събеседника си на своя страна. Борисов притежава патологичен нарцисизъм, какъвто имат големите артисти, и почти всички, които е спечелил в личните си срещи, след това е употребил и захвърлил зад гърба си, но това е друга тема. Понеже знам, че в България малцина четат внимателно даден текст, бързам да кажа, че не съм обърнал палачинката, нямам намерение да работя за ГЕРБ, продължавам да мисля, че Борисов и неговата партия са патология, която трябва непременно да бъде преодоляна, за да има що-годе нормален политически живот.

Направих това отклонение, за да подкрепя по-добре тезата, която ще коментирам, както и за да дам ключ към поведението на Борисов в Нова телевизия. С един куршум той уби два заека. Направи се на ядосан, за да отклони много сериозния въпрос за връзките си с Делян Пеевски, ерго с Ахмед Доган, и се опита да се разграничи от Нова ТВ, в която безспорно има огромно влияние. Той се скара на водещите Ани Цолова и Виктор Николаев, наричайки ги обидно поръчкови, за да направи „заслон” на откровената гербаджийска линия, която струи от цялата телевизия. Не само в сутрешния блок, но в почти всички предавания освен „Часът на Милен Цветков” в политически план „Нова“ играе за Бойко Борисов.

Това се прави къде тънко – като се канят предимно странични хора като Румен Петков, Георги Първанов, Кольо Парамов отляво, протестъри и реформатори отдясно и „независими” журналисти на заплата при Борисов, които обслужват ГЕРБ – къде по-дебелашки с откровена пропаганда за Бойко (както мило го наричат) в съботно-неделните емисии. Отделям специално внимание на това, за да опиша механизма, по-който се случва и другата връзка между него и Делян Пеевски. Поради умелата пропаганда още преди година и половина бе внушено, че двамата са в люта вражда. Само че това се оказа вярно само за Борисов и Цветан Василев. Понеже в публичното пространство Пеевски и Василев вървяха като скачени съдове, у повечето хора остана усещането за разрив между тях и Бойко Борисов, заради което и предсрочно бе прекратен мандатът на ГЕРБ.

Усещането за непоносимост дойде и от изцепките на Делян Пеевски, който в парламента нападна остро Цветан Цветанов. И тук, както при другата двойка, сливането на образите в публичното пространство е пълно, макар и погрешно. Борисов и Цветанов си вървят в тандем въпреки клюките за отдавнашната им непоносимост. Когато Пеевски нападаше Цветанов, у хората оставаше впечатление, че той напада ГЕРБ, в това число и Борисов. Това обаче не се оказа истина. Всъщност и до днес няма никакви сериозни основания да мислим, че топлата връзка между Бойко Борисов и Делян Пеевски (разбирай Доган) е прекъсвала. Въпреки че публично се изговориха много неща, ако се вгледаме детайлно, ще открием, че нито Пеевски, нито Борисов са се сблъсквали челно. Изключвам назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което бе отиграно политически от партия ГЕРБ и нейния лидер. Нещо повече – по време на протестите миналото лято, които се бяха фокусирали върху образа на Пеевски, Борисов се упражняваше словесно върху Станишев, тройната коалиция и подкрепата на „Атака“. Нито дума срещу Делян Пеевски.

И обратно – медиите на последния спряха да пишат срещу Борисов, след като се бяха поотпуснали малко след февруарските събития през 2013 г. Още миналата пролет забелязахме с колеги, че във вестниците на Пеевски статиите срещу Бойко Борисов спряха, за сметка на онези срещу Цветан Цветанов и срещу ГЕРБ въобще. За разлика от ТВ7, която е на Цветан Василев и която почти денонощно сипеше канонади срещу Борисов. Донякъде и оттам се получи объркването, което позволи в публичното пространство да се пласират два несъществуващи отбора, влезли в несъществуваща битка на живот и смърт – от една страна Бойко Борисов, Цветанов и ГЕРБ, а от другата - Цветан Василев и Делян Пеевски.

Оказа се, че няма такова разделение. Освен това се оказа, че Делян Пеевски не е производен на Цветан Василев и че битката на живот и смърт е по-скоро между двамата. И че по-силният се оказа Пеевски, защото има политически гръб. Въпреки че си плащаше на всички, Василев се оказа без никаква политическа подкрепа и в края на краищата ще приключи зле. Поне така изглеждат нещата на този етап. Само преди няколко месеца този човек минаваше за най-могъщия в държавата.

Но да не се отклоняваме. Да се върнем на темата, интересът към която бе предизвикан от енергичния отказ на Бойко Борисов да бъде питан за Делян Пеевски. Има нещо много интересно, което бих го попитал, ако бях на мястото на водещите на сутрешния блок на Нова ТВ. Защо по време на летните протести през миналата година той се е срещал с Делян Пеевски, и то не веднъж. Би било интересно да се чуе за какво са си говорили двамата, докато министри от кабинета на ГЕРБ, протестиращи десебари, синя клиентела и граждани викаха „Оставка” и громяха задкулисието в лицето на самия Пеевски. 

 

Защо Бойко Борисов и Делян Пеевски са се виждали поне два пъти миналото лято по време на протестите и какво са си говорили – това е много интересен въпрос. 

 

Други въпроси нямам, защото всичко е очевидно:

 

- КТБ стана голяма банка, а Цветан Василев – бизнес властелин, най-вече по времето на ГЕРБ. Тогава неимоверно се разрасна и медийната империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Тогава той превзе вестникарската разпространителската мрежа, а медиите му служиха за нещо като пропагандна машина на властта.

 

 

- Бойко Борисов продаде „Булгартабак“ на Цветан Василев, Пеевски и Доган по време на своето управление. Припомням, че заради „Булгартабак“ щеше да падне кабинетът на царя, който се ползваше с огромна парламентарна подкрепа. Юпитата не успяха да го купят и стана зверски скандал. Борисов го продаде на ДПС и контролираната от него банка без никакъв шум и при явно отсвирване на конкуренцията в лицето на сериозни международни компании. Нито гък в медиите.

 

 

- Бойко Борисов помогна лично на Делян Пеевски да сложи ръка върху бившите ВАЦ-ови издания „Труд” и „24 часа”. Казвам лично, защото бе натиснал очи в очи Любомир Павлов, съсобственик с Огнян Донев, да продават и да изчезват. Понеже Павлов не се разбърза, медиите на Пеевски почнаха война срещу него и Донев, а прокуратурата им запорира сметките и започна да ги разследва за пране на пари. В момента, в който вестниците минаха под контрола на Делян Пеевски, прането на пари беше забравено. Политическият гръб за тази акция бе изцяло на Бойко Борисов. 

 

 

- Бойко Борисов продаде ИПК „Родина“ на Пеевски, а всички кметове на ГЕРБ дадоха моментална експресна светлина на „Лафка” веригата за цигари и вестници на депутата от ДПС. 

 

 

- Любимият кръг на Бойко Борисов „Котараците” бе любим и на Пеевски, който ще излезе кръг сам по себе си, а двата кръга печелеха обществени поръчки в изобилие, докато Борисов беше първо кмет на София, а после и премиер. 

 

Разбира се, че всичко това Бойко Борисов не е правил от добро сърце и държавнически дълг. И без галеното „Бебчо” с което казват, че Борисов се е обръщал към Пеевски, е очевидно, че двамата са много дълбоко свързани чрез бизнес и финансови интереси за милиарди. Това е сериозно. Българската политика не е, но това да. Ето защо при очерталата се перспектива ДПС да продължава да цикли в едно непопулярно управление, от което ще излезе след четири години с учетворени щети, Доган предпочете да изпробва другата опция, която е налице.

Пък и конфликтът, казват, за „Булгартабак“ с Цветан Василев е катализирал процеса. Борисов винаги се е изказвал почтително за Ахмед Доган. Неговият животински инстинкт безпогрешно му подсказва кой е силният и къде е властта, така че в днешната негласна предизборна коалиция между ГЕРБ и ДПС няма нищо изненадващо. Изненадани, и то неприятно, би трябвало да бъдат всички протестиращи срещу Пеевски. Те станаха силни и техният глас се чу, защото имаше вероятност ГЕРБ да се върнат във властта и защото Бойко Борисов им осигуряваше медийно отразяване… докато си е пиел кафето с Делян Пеевски.

Въпрос на игрова и сценична техника. Както в предаването по Нова ТВ, за което стана дума в началото, още преди година Бойко Борисов много ловко отклони вниманието от Делян Пеевски и ДПС към Сергей Станишев и БСП, които от глупост и наивност го отнесоха за всички безобразия и далавери на Борисов, Пеевски и Доган. Не че БСП е в бяло, но далеч не е единствен виновник за окаяното състояние на българската политика, както и единствен източник на злото в нея. Добре е така наречените десни да знаят това.

Добре е и да искат силна и нормална левица, а не да се радват на нейното унищожение, което им причини същият този Борисов. Добре е и те да си кажат за Пеевски, защото е много лицемерно да громиш задкулисието с парите на Цветан Василев, който е основен спонсор на Иван Костов и ДСБ от години насам, и то по времето (о, ужас), когато съдбоносният Пеевски му бе все още близък. Надявам се, че слуховете за спонсорирането от Цветан Василев и на Реформаторкия блок са силно преувеличени (в смисъл, че са взели от него по-малко пари, отколкото АБВ). И че РБ няма да става параван на нелицеприятната коалиция ГЕРБ-ДПС и да я узакони в парламента. Последното обаче е пожелание, което няма нищо общо с анализа и рационалния поглед към нещата и затова ще спра този коментар точно тук. Да са ни честити Пеевски и Борисов. Един доказан и свръхефективен тандем. Да му мислят онези, които нямат чувство за хумор. Отчаяние ги дебне отвсякъде.

 
glasove.com/komentari/38122-borisov-i-peevski-v-saraite-na-dogan

ПП:  Мутра до мутра,
        мила майно льо!...
        Боклук до боклука...
        Мила моя майно льо!
        Боклук до боклука...





Гласувай:
32


Вълнообразно


1. djem - "Приятелски" конфликт превърна България в цирк за медиите.
25.06.2014 10:03
Кавгата наистина изглежда че е само лична, но тук са намесени много, много пари.
В тази банка до скоро бяха и парите на държавата ( цялата държавна пара ),имаше някакви сътресения по времето на Дянков, но незнайно защо медиите замълчаха потайно. Тази кавга идва точно на време, за да обезличи политическите събития в държавата. Раздухнавето на този сценарий и сценария "наводнение" заради запушените канализации, допълнително разсеяха българите.
Сега вече не е ясно, кой за кого ще гласува на есен. На мутрите не им пука, защото те си правят парите имат си "чадър или шлем" който ги пази. Поне едно е сигурно. Пак с надцакване и купуване на гласове първата" сила" ГЕРБ ще спечели изборите, но не е сигурно дали ще направи правителство, защото няма квота и депутатите им са малочислени.

Трябва това купуване на гласове да стане ЗАКОН, всеки който гласува да си получи хонорара, защото времето което ще отдели всеки българин за да гласува СТРУВА ПАРИ!
цитирай
2. zabylgarite - ....
25.06.2014 10:53
Така е!
цитирай
3. mt46 - Политиката се диктува от мафията...
25.06.2014 13:30
djem написа:
Кавгата наистина изглежда че е само лична, но тук са намесени много, много пари.
В тази банка до скоро бяха и парите на държавата ( цялата държавна пара ),имаше някакви сътресения по времето на Дянков, но незнайно защо медиите замълчаха потайно. Тази кавга идва точно на време, за да обезличи политическите събития в държавата. Раздухнавето на този сценарий и сценария "наводнение" заради запушените канализации, допълнително разсеяха българите.
Сега вече не е ясно, кой за кого ще гласува на есен. На мутрите не им пука, защото те си правят парите имат си "чадър или шлем" който ги пази. Поне едно е сигурно. Пак с надцакване и купуване на гласове първата" сила" ГЕРБ ще спечели изборите, но не е сигурно дали ще направи правителство, защото няма квота и депутатите им са малочислени.

Трябва това купуване на гласове да стане ЗАКОН, всеки който гласува да си получи хонорара, защото времето което ще отдели всеки българин за да гласува СТРУВА ПАРИ!

Повишаването на избирателната активност няма да реши проблемите... Сред основните проблеми са липсата на демокрация /няма независимост и разделение на четирите власти - законодателна, изпълнителна, съдебна, медийна/, липсата на държавност, липсата на активно гражданско общество...
цитирай
4. mt46 - ...
25.06.2014 21:22
zabylgarite написа:
Така е!

А може да стане и по-зле - срив на банковата система, нова инфлация... И кой ще плаща сметката - пак народът...
http://e-vestnik.bg/20800/bnb-ya-nyama-iskrov-e-za-ukrasa-zapochva-finansova-kriza/?fb_action_ids=787898727922053&fb_action_types=og.likes
цитирай
5. gosho568 - Събраха се мафиотите заедно, имащи ...
25.06.2014 21:26
Събраха се мафиотите заедно, имащи един милион общи неща и най-вече бизнеси за милиони..!!! Поздрави!
цитирай
6. merlin68 - По начина по който Дачков е свързал ...
25.06.2014 22:13
По начина по който Дачков е свързал Борисов, Доган и Пеевски, могат на практика да се свържат и мнозина други политици, мафиози и бизнесмени, тя страната ни е малка:) Дачков едва ли пък е най-читавия от журналистите ни.
Въобще честно казано най ми е трудно да се ориентирам в политическата обстановка на България. Тука у нас логика няма, или тя е толкова добре скрита от уж войни, уж приятелства, уж журналисти, че погледнато от страни всичко е театър на абсурда - лош сън.
цитирай
7. katan - Те напред, а ние в блатото!
26.06.2014 13:13
Мутра до мутра,
мила майно льо!...
Боклук до боклука...
Мила моя майно льо!
Боклук до боклука...
цитирай
8. mt46 - Бизнесът е за милиарди... Поздрави!...
26.06.2014 13:21
gosho568 написа:
Събраха се мафиотите заедно, имащи един милион общи неща и най-вече бизнеси за милиони..!!! Поздрави!

цитирай
9. mt46 - Мда...
26.06.2014 13:27
merlin68 написа:
По начина по който Дачков е свързал Борисов, Доган и Пеевски, могат на практика да се свържат и мнозина други политици, мафиози и бизнесмени, тя страната ни е малка:) Дачков едва ли пък е най-читавия от журналистите ни.
Въобще честно казано най ми е трудно да се ориентирам в политическата обстановка на България. Тука у нас логика няма, или тя е толкова добре скрита от уж войни, уж приятелства, уж журналисти, че погледнато от страни всичко е театър на абсурда - лош сън.

Разбира се, че са свързани, но се правят на ударени... Защо не се обединят в БОП /Български олигархична партия/, нали съединението прави силата?...
цитирай
10. mt46 - В блатото...
26.06.2014 21:29
katan написа:
Мутра до мутра,
мила майно льо!...
Боклук до боклука...
Мила моя майно льо!
Боклук до боклука...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115886
Постинги: 3677
Коментари: 44987
Гласове: 148709
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031