Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 13:16 - "Да ти еба майката!" - казал Левски...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 18844 Коментари: 38 Гласове:
46

Последна промяна: 19.02.2015 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Публикувано на 17.02.2015 / 11:15 И тогава дякон Игнатий му каза: „Да ти еба майката“!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЛАТА ИЗБУХНА в аплодисменти!!!!!

image
Бях на Премиера на игралния филм „Дякон Левски.

Накратко, за да не е дълго, щото може…
Явно съм объркал филмите или не знам кой е Левски!
p.s. Тръгнахме си в средата на филма (това на 3-я час, а антракт нямаше, че да не си тръгнат и другите …на мен не ми пука, че ще вдигна целия ред, като гледам боза!
p.s. 2 Искам да извъртя един шамар на режисьора, но и да похваля Исихия/Isihia

Една сцена от „Дякон Левски“ ми направи впечатление…нали съм боклук и внимавам…
Левски е в затвора за …конекрадство (но както и да е)…
Христо Големия му носи хляб…
Левски, който сякаш е загубил разсъдъка си и е полудял му казва „Лъвът хляб не яде“…
…но…
…в следващия момент впива лакомо пръсти в него…
…и двамата прихнаха в болен налудничав смях…
***
И после видях, че ДПС финансират филма (поне по друг начин не мога да си обясня реч на кмета на Кърджали в зала 1 на НДК в този контекст)
***
Само аз ли откривам референция към днешната продажност на мнозина българи!?
…и вече официално смятам, че това беше уникална ГАВРА…ама брутална гавра с българите и нашия народ…във филм за националния ни герой…в центъра на столицата ни…

Нека бъде серия, ще ви пускам статуси, написани от потребители след Премиера на игралния филм „Дякон Левски“ под формата на оценки на зрителите:

Оценка 1:
След 3 часа и 40 минути филм, от които един час поне е на бавен каданс, осанката ми е добила формата на стол от зала 1 на НДК! Все пак режисьорът сложи микрофони на сцената, помислих си да остана, за да чуя дали ще се извини, а той каза „от уважение към екипа, ще изчакаме да минат надписите, преди да говори, който и да било“! Усетих, че все още имам чувствителност в пръстите на краката и си тръгнах… Мил ЕКИП, извинете! ….. Не, не, не, не мога да заспя, тревожни мисли бушуват в главата ми!!! Вие нищо не знаете, бе, цялата зала пляскаше, като уби първия турчин!!!! Но най-трогващо беше, когато го водеха с една каруца към бесилото и едно заптие му каза „ако не издържиш до там, дерета по пътя много“ и тогава дякон Игнатий му каза: „Да ти еба майката“!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЛАТА ИЗБУХНА в аплодисменти!!!!! Вярно, в 3 часа и 40 минути не намери място да каже „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си“!!!! Но „ДА ти еба майката“ от устата на Апостола…….. ей тая реплика оттекна във вечността!!!! Представям си новите банкноти от 75 лева с лика на Апостола и под него „да ти еба майката – В. Левский“!!!! Настръхнах!!!! Духът на България беше тази нощ в зала 1 на НДК!!! Скинари, майки с деца, младо и старо, момчета и момичета облечени като гвардейци изиграха съчетание преди началото на филма на фона на рок патриотична песен!!! Там имаше още влюбени двойки, решили да пропуснат 14-и февруари и да си подарят филм за Левски! Освен това чух и няколко диалекта, смятани от учените за отдавна изчезнали!!!! Зад гърба ми се проведе спор дали е редно да се ядат пуканки на ТАКЪВ филм!!!! Ами не е редно, аз и без пуканки щях да се задавя, когато един си отряза езика и го метна пред турците. детето до мен попита майка си „този защо така прави“!!! И аз питам, този Максим Генчев „защо така прави“????

Оценка 2:
По-добре да си бях купила хероин и да бях отишла да гледам „50 нюанса кафЕво“, отколкото да гледам поредната гавра с българската ни история, гавра с Апостола и с всички „глупаци“, които са си дали живота, за да можете ВИЕ отрепки да живуркате сега.
Заслужаваме си съдбата!
Срам ме е от малоумниците в залата, които аплодираха тази помия. Знаят ли си историята изобщо, за да се радват на това, което видяха?
Народ, който не знае и не помни историята си, ЗАСЛУЖАВА да я изживее отново. А ние определено я изживяваме.
Плюя на измислената ни свобода.
Плюя на създателите на този урод, който гледах тази вечер.
Плюя на глупаците, заради които тази България умира.
Бесилото за вас, предатели!
„За враговете на демокрацията и републиката — смърт!“

Оценка 3:
Много просташко на моменти, да не говорим за абсурдните сцени и историческата недостоверност.Срам за работата, която е свършена, доста неубедителна игра на главните артисти, а обръщението на кмета на Кърджали беше за капак.Останах с впечателнието, че това е някаква сатира.

Оценка 4:
Има един + за кифльочите, които се бяха бАрнали като за БИАД, малко си опресниха знанията по турски, като ходят на екскурзийки.

Оценка 5:
Аз ще се радвам, ако това нещо не се покаже повече никъде!
Публично трябва да бъде изгорена тая лента.

Оценка 6:
… Левски, който излиза с два заредени пистолета и започва да прави рататататата на турците и прилага тайни средновековни хватки?
Специално Чък Норис е помагал за сцените, така чух.

Оценка 7:
Аз не съм против да покажат Левски в малко по-екшън светлина , тъй като все пак е имал някакво военно обучение .. , но дори и там се бяха провалили и сцените приличаха на неочаквано сбиване в каубойски бар.
Въобще филма прилича на направен от няколко режисьора от различни жанрове и с различни виждания за образа на Левски.

Оценка 8: (Тоя образ на барона ме уби честно…само аз ли видях прилика визуална с Волен Сидеров или така ми се струва – разбрах, че е имало след края на филма реч на кмета на Кърджали…сещайте се от де пари)
Тоя барон ме закопа,братче…Както и че Левски си щъка напред назад без дегизировка…много реалистично.Туркинята в европейски дрехи, подаваща ръка за целувка на религиозно лице.Смях да има.Грандиозни сцени,снимани от високо,понеже не е имало кой да си направи проучванията.Абе… а за играта да не говорим.Но всичкокото си има и доста добро обяснение, доплащаните от ДПС-то пари, че и цяло обръщение, върхът на цинизма, от най-големите разделители на народа, в лицето на кърджалийския кмет.Все едно не знаем каква автономия си посториха там и то не е тенденция само от последните 2

Оценка 9:
Със силно смесени чувства съм от филма, музикалното оформление и заснемането бяха добри, ама… мутрите от 90-те години, кунг-фу сцените, историческите несъответствия и слабата актьорска игра на доста от участниците развалиха доброто впечатление.

Оценка 10:
Връщам се току-що от НДК, където търпеливо изгледах филма на Максим Генчев „Дякон Левски“. Филмова боза от измислици и полуистини за националния ни герой в стил холивудска драма с алогичен филмов разказ, който на места дори мен затрудни да гадая кой кой е от историческите личности, въпреки че над 3 години чета и се ровя из архиви, за да науча максимално точно и безпристрастно истината за Васил Левски и неговите съратници. В двете части на филма половината реплики бяха на турски със субтитри на български и българските личности в историята за Левски бяха второстепенно допълнение. Та се чудех дали гледам филм за Левски или за събирателен образ на бей, чиято роля изпълнява Максим Генчев – сценарист и режисьор на филма, и измислен образ на някакъв английски масон, търсещ свещен „артефакт“, когото Левски криеше и спасяваше от него…. Операторът на филма Христо Генков има добри снимки, но майсторството му се губи заради бездарната режисура. Има и една сполучлива добре изиграна роля на Христо Иванов Големия, както и няколко епизодични добри роли на нотабилите Георгиеви, руския консул Найден Геров и Иванчо Хаджипенчович и една единствена силна сцена на клетва в църква, която е силна заради оператора и статистите! Слаб филм, но по-тъжното е, че е на ръба на гаврата с паметта на Апостола на свободата…

Оценка 11:
Филмът е ужасен . С Оси сме меко казано разочаровани. Ако детето ни гледа този филм , не само ,че няма да разбере какво е правил Левски , той няма да разбере кой е Левски! Този филм наистина е гавра,омаловажаване и пълна пародия . Не само,че са усвоени едни пари,ами и Левски е обезличен ,принизен …. абе ужас… Поне видях колко голяма нужда имат хората от филм за Левски . Зала 1 беше пълна с млади , стари ,всякакви
и всички бяха разочаровани !
***
Като правиш филм за Левски, ще си носиш кръста, добър или лош…чакам да е клане и ще допълвам статуса…stay tunned…

imageДимитър Георгиев Бико

afera.bg/%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D0%B1.html

Още по темата -
ploshtadslaveikov.com/

И една епиграма от мен...

Интелигенчовци Времето у нас роди
нови вълци и овци...
Нови хаджигенчовци.
И интелигенчовци...

Марин Тачков
18 февруари 2015 г.
 








Гласувай:
46


Вълнообразно


1. stela50 - Не съм много изненадана от изказаните мнения,
18.02.2015 13:30
от прочетените коментари в медиите... но дотам чак да се стигне...
Дълбоко възмутена и натъжена... какво се случва с българите,
с българското, със съвременното мислене... Защо !!!
Поздрави за епиграмата !
цитирай
2. sande - Да им еба майката на кинаджиите!
18.02.2015 13:57
Боже, прости им.

Те не знаят какво е Левски за българите.

Застанали са наравно с него и даже над него.

Той е невидимия дух български. Душата на българина.

Това не може да се снима.

Не се е родил още този, който може да мине през тази врата.

Зад нея е бесилото, на което със страшна сила виси Апостола.

Боже, прости ни.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
18.02.2015 14:01
В даваната за пример всеобща профанизация, особено по върховете, такава фраза в устата на Левски звучи гордо за профаните И той е един от тях , и те са като него!
Трябва да приватизират и него, всичко е тяхно, как така без Левски?!
цитирай
4. theeconomist - Страх ме е да си помисля, какво ще каже
18.02.2015 14:07
Бенковски в следващият филм. За Ботьов, дето "силно люби и мрази" да не говорим....:-(((((((((((((
цитирай
5. emi1ts - "..Като правиш филм за Левски, ще си носиш кръста, добър или лош…"
18.02.2015 14:25
Фраза,чиято валидност живота е потвърдил многократно!
Поздрави!Лек ден!
цитирай
6. donchevav - "От всички наши революцио...
18.02.2015 16:48
"От всички наши революционери само един Левски може да печели от всяко ново разчопляне на неговия живот.Само един Левски не се бои от такова фотографиране.Всяка гънка от неговия частен и обществен живот, осветен от биографа,извежда го по-голям пред нас”/Ив. Вазов/.

Горкият Вазов! Той дори не подозира на какво "разчопляне" и "фотографиране " са способни благодарните потомци! Поздрави, Марине! Актуална и много силно поднесена тема, сполучлива епиграма! Хубав ден!
цитирай
7. mt46 - Благодаря!... Малцина у нас могат да правят силни филми... Виж, за бизнес проекти мнозина са готови...
18.02.2015 17:49
stela50 написа:
от прочетените коментари в медиите... но дотам чак да се стигне...
Дълбоко възмутена и натъжена... какво се случва с българите,
с българското, със съвременното мислене... Защо !!!
Поздрави за епиграмата !

цитирай
8. mt46 - Много добре си го написал!...
18.02.2015 17:53
sande написа:
Боже, прости им.

Те не знаят какво е Левски за българите.

Застанали са наравно с него и даже над него.

Той е невидимия дух български. Душата на българина.

Това не може да се снима.

Не се е родил още този, който може да мине през тази врата.

Зад нея е бесилото, на което със страшна сила виси Апостола.

Боже, прости ни.

цитирай
9. mt46 - Така е, Леон...
18.02.2015 17:59
leonleonovpom2 написа:
В даваната за пример всеобща профанизация, особено по върховете, такава фраза в устата на Левски звучи гордо за профаните И той е един от тях , и те са като него!
Трябва да приватизират и него, всичко е тяхно, как така без Левски?!

Такова е мутра-мисленето...
цитирай
10. mt46 - Мда...
18.02.2015 18:04
theeconomist написа:
Бенковски в следващият филм. За Ботьов, дето "силно люби и мрази" да не говорим....:-(((((((((((((

Ето как режисьорът обяснява значението на псувнята: "В псувнята има оплодителен, а не унищожителен заряд..." /М. Генчев/
http://www.standartnews.com/kultura-kino_tv/sazdatelyat_filmat_ne_e_za_hora_koito_se_drogirat-273826.html
цитирай
11. mt46 - Благодаря ти!...
18.02.2015 18:20
emi1ts написа:
Фраза,чиято валидност живота е потвърдил многократно!
Поздрави!Лек ден!

За Левски е трудно да се пише, а още по-трудно - да се направи сполучлив филм...
Стефан Цанев създаде силна пиеса - "Тайната вечеря на Дякона Левски", - която е филмирана /с режисьор Д. Шарков/. Ето линк към филма -
https://www.youtube.com/watch?v=PLv-VKCS_IQ
Лека вечер!...
цитирай
12. mt46 - Благодаря, Вени!... Поздрави!...
18.02.2015 18:30
donchevav написа:
"От всички наши революционери само един Левски може да печели от всяко ново разчопляне на неговия живот.Само един Левски не се бои от такова фотографиране.Всяка гънка от неговия частен и обществен живот, осветен от биографа,извежда го по-голям пред нас”/Ив. Вазов/.

Горкият Вазов! Той дори не подозира на какво "разчопляне" и "фотографиране " са способни благодарните потомци! Поздрави, Марине! Актуална и много силно поднесена тема, сполучлива епиграма! Хубав ден!

Много уместен цитат и коментар...
цитирай
13. sidhaarta - Новото българско кино отдавна го е ...
18.02.2015 18:50
Новото българско кино отдавна го е ударило през просото... нищо не ме учудва.
Поздрав.
цитирай
14. mt46 - Да, в ново време почти няма стойностни български филми...
18.02.2015 20:30
sidhaarta написа:
Новото българско кино отдавна го е ударило през просото... нищо не ме учудва.
Поздрав.

Тук има и други мнения:
Сбърканият Левски
18 фев, 2015
"Три часа и 40 минути филм, който до момента няма нито един положителен отзив – освен на режисьора си. Толкова трае „каузата“, както режисьорът Максим Генчев нарече филма си „Дякон Левски“. В интервю за „Стандарт“ Генчев отвръща така на критиката:
„… Дълъг е за хора, които не могат да се концентрират. Които бързат да се дрогират, пушат или ходят до тоалетната. Аз имам заснет шест часа материал. Използвал съм половината. По екраните филмът ще тръгне в две серии. Щом свърши първата част, хората ще си отидат вкъщи. После ще дойдат пак и ще извадят десет лева, за да гледат и втората. На премиерата показахме двете части за осем лева. Това бе жест към тези 2000 души, които останаха до края и ни аплодираха. А тези 20-30 човека, които пишат във Фейсбук, не ни интересуват…“
Срещу естествената защита на създателите на филма, се обявяват и зрители, и специалисти, и обикновени хора. По повод прочутата вече сцена с псувнята, когато Левски е каран към бесилото в каруца и едно заптие му казва: „Ако не издържиш дотам, дерета по пътя много“ и тогава дяконът му казва: „Да ти еба майката“, се появиха духовити коментари като:
В блога си Марин Трошанов е публикувал интересно ревю за филма:
„… Историята на Левски (всъщност умело изигран от Веселин Плачков) често оставаше на заден план, изместена от други сюжетни линии, които започваха и свършваха в нищото. Появяваха се десетки герои, чиито хаотични действия бяха изпълнени с безсмислие и пропити с неуместна мелодрама. Разнообразие внасяха заснетите на бавен каданс тупалки, в които с безупречна кеч стилистика български селяни и хайдути правеха зашеметители и задушаващи тръшвания на турски заптиета и черкези. Резултатът беше неповторим кинематографичен оргазъм – бойни съчетания в най-добрите традиции на „Матрицата“, „Хитър Петър“ и пилотните епизоди на „Спартак – Кръв и пясък“…
… За огромно разочарование филмът представлява четиричасов безпорядък от нахвърляни една връз друга сцени без логична последователност и фокус. И докато всички технически несъвършенства могат да бъдат извинени с евентуалната липса на средства, нищо не може да оправдае нескопосаният мързелив сценарий и пълната безпомощност да се вдъхне живот, човечност, динамика и смисъл на една от най-вълнуващите глави от българската и европейската история“.
Подобно мнение изказа във Facebook и сценаристът Георги Иванов. „Филмът е сбъркан във всичко, заради което киното има смелост да се възприема за изкуство: режисура, сценарий, монтаж, операторска работа и т.н.! Актьорите не са виновни…“
В анализ на в. „Сега“, озаглавен: „Последният национален екшън герой“ авторът Анита Димитрова пише: „Дякон Левски“ не трябва да бъде сочен с пръст, защото десакрализира образа на Апостола и влиза в конфликт с представата за националната икона. А защото е аматьорски, слаб и самонадеян…
„Свещено право на всеки творец е да интерпретира, както чувства и както умее. Филмът на Максим Генчев не е слаб поради това, че не съответства на иконичната представа за Левски от историята и литературата, както и не поради фактологичните си грешки. Образът на Апостола е десакрализиран отдавна и до много ниско битово ниво. Неговият портрет е надраскан надве-натри върху фен-магазина на едноименния футболен тим, пред който редовно се сбират ултраси побойници. „Патриоти“ скинари си го татуират върху бицепсите. Не, филмът е слаб, понеже е бездарен; понеже се мисли за кино, а не е. Добрите намерения все още не правят изкуство“.
Родственици на Апостола определиха лентата за „подигравка с Левски“. „Филмът е подигравка не само с Левски, но и с историческите факти“, казва Христина Богданова, праправнучка на сестрата на Дякона.
„Посредствеността е едно от нещата, срещу които Левски се е борил през цялото време, а аз видях една мижитурка на екрана, един малък човек, един слаб човек. Това не е моят Левски“, коментира тя пред Нова телевизия.
В Карлово тази вечер е кулминацията във възпоменателните чествания на 142-та годишнина от обесването на Васил Левски. Очакват се общественици и гости от цялата страна да почетат паметта на Апостола в родния му град. Възпоменателните прояви продължават утре със света литургия в църквата „Св. Богородица“, където Левски е пял като дякон, и митинг поклонение на площад „В. Левски“ в Карлово. Вечерта проявите продължават в София с дежурните за целта слова и събирания. На паметника на Апостола президентът Росен Плевнелиев ще държи слово и ще поднесе венец, пише в прессъобщение от „Дондуков“ 2. Вицепрезидентът Маргарита Попова ще е в Ловеч на 19 февруари, където ще присъства на панихида за Апостола, отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил." http://ureport.bg/59673/2015/02/18/kultura/sbarkaniyat-levski/
цитирай
15. tsanynka - Потресена съм,Марине...
18.02.2015 20:38
от това,което прочетох!Не,потресена е меко казано-ужасена съм!
Благодаря ти за информацията-достатъчна ми е,за да реша да не гледам никога тази гавра!
цитирай
16. tsanynka - 100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКО КИНО -
18.02.2015 20:52
И НЕ УСПЯХМЕ ДА СЪЗДАДЕМ ЕДИН ИСТИНСКИ СТОЙНОСТЕН ФИЛМ ЗА НАЙ-СВЕТЛАТА БЪЛГАРСКА ЛИЧНОСТ-АПОСТОЛА...КАКТО НЕ УСПЯХМЕ ДА НАПИШЕМ И КНИГА ЗА ЛЕВСКИ И ТРЯБВАШЕ ЕДНА ЧУЖДЕНКА-МЕРСИЯ МАКДЕМОРТ, ДА НИ Я НАПИШЕ,МОЖЕ БИ НЯКОЯ ЧУЖДА КИНЕМАТОГРАФИЯ ЩЕ НИ ГО СЪЗДАДЕ ТОЗИ ИСТИНСКИ ФИЛМ...НЯКОГА...
цитирай
17. shveik5 - Левски не е лъжица за всеки, но някои са расли на уста
18.02.2015 21:43
Като си спомним как за подялба на имоти се скарват до кръв толкоз близки и роднини. Как за бащино имане до живот стават смъртни врагове кръвни братя и сестри, та за да дялнат едни добри пари, какво им пука на някои интелигенти, че после щели да ги плюят. Нали няма да ги обесят,я! Че то плюнката се бърше, ама парите остават!Ако е искал няКой да нарисува нашия кумир в карикатура, щеше да отпусне едни пари да играят по свирката му и... го е направил!
цитирай
18. mt46 - Да... Парите станаха кумир...
18.02.2015 22:04
shveik5 написа:
Като си спомним как за подялба на имоти се скарват до кръв толкоз близки и роднини. Как за бащино имане до живот стават смъртни врагове кръвни братя и сестри, та за да дялнат едни добри пари, какво им пука на някои интелигенти, че после щели да ги плюят. Нали няма да ги обесят,я! Че то плюнката се бърше, ама парите остават!Ако е искал няКой да нарисува нашия кумир в карикатура, щеше да отпусне едни пари да играят по свирката му и... го е направил!

цитирай
19. mt46 - И аз не бих желал да гледам този филм...
18.02.2015 22:07
15. tsanynka - Потресена съм,Марине...
20:38
от това,което прочетох!Не,потресена е меко казано-ужасена съм!
Благодаря ти за информацията-достатъчна ми е,за да реша да не гледам никога тази гавра!
цитирай
Изтрий
16. tsanynka - 100 ГОДИНИ БЪЛГАРСКО КИНО -
20:52
И НЕ УСПЯХМЕ ДА СЪЗДАДЕМ ЕДИН ИСТИНСКИ СТОЙНОСТЕН ФИЛМ ЗА НАЙ-СВЕТЛАТА БЪЛГАРСКА ЛИЧНОСТ-АПОСТОЛА...КАКТО НЕ УСПЯХМЕ ДА НАПИШЕМ И КНИГА ЗА ЛЕВСКИ И ТРЯБВАШЕ ЕДНА ЧУЖДЕНКА-МЕРСИЯ МАКДЕМОТ, ДА НИ Я НАПИШЕ,МОЖЕ БИ НЯКОЯ ЧУЖДА КИНЕМАТОГРАФИЯ ЩЕ НИ ГО СЪЗДАДЕ ТОЗИ ИСТИНСКИ ФИЛМ...НЯКОГА...
цитирай
20. kasnaprolet9999 - И аз четох различни отзиви за този ...
18.02.2015 23:46
И аз четох различни отзиви за този пасквил, но най-много ме натъжи изказването на проправнучката на сестра на Левски-Христина Богданова, която е била на тази прожекция. Момичето е потресено и пише на страницата си на Фейсбук: Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си няма думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм ИЗЦЯЛО и НАПЪЛНО възможно най-бързо! Въпреки че се съмнявам, че ще ми се получи... Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована”, написа тя.

„Потресаващо е! Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка. Исторически абсолютно недостоверно - поне що се отнася до неговата лична история. Оттам насетне - една мазня откъм исторически фигури, събития и т.н. Кинематографски - няма да коментирам, щото това не ми е работа, ама МНООООООООООООГО не ми хареса. Не знам! АБСУРДНО! Е, музиката беше хубава...”, допълва тя в отговор на коментарите под статуса.

„Само за контрапункт! Утре имам среща в едно училище с шестокласници. Децата са се подготвили - имат въпроси за учителстването на Левски във Войнягово. Когато са гледали заедно агънце, куче и коте. Научили са кучето и котето да живеят заедно. Това се е опитал да ги учи Левски - как да живеят заедно въпреки различията си. Питат още за патриотичните дружинки, или за Йова, която Левски е „ухажвал“. И как я е ухажвал - искал е да откъсне цвете от градината й, но тя му отказала, защото „щял да я излъже и тя нямало да може да се ожени за войняговец после“. А той й казва: „Като извоюваме свободата, ще се върна и ще те направя даскалица.“ Или пък - питат те, откъде идва избора му на името Игнатий... И такива неща... човешки, топли, смислени. Толкова богат образ е Васил Левски, на толкова много неща учи... И преди всичко е човек, истински човек. ......
цитирай
21. tryn - Благодаря за интересния материал, Марин!
18.02.2015 23:48
Споделям твоята позиция и мнението на всички коментирали.

Поклон пред паметта на Апостола!
цитирай
22. furiika - УЖАС И БЕЗУМИЕ!
19.02.2015 00:00
Чета и не вярвам на очите си, даже препрочитам, за да се уверя, че не съм забравила да чета на български. Срам и позор за нацията ни!
Беден ми е речникът, за да изразя възмущението си. Каквото и да кажа, ще е малко...
цитирай
23. irida - Няма да гледам филма...
19.02.2015 10:10
Достатъчно ми е, че гледам Максим Генчев. Тази сутрин даде съвет на една дама да си пие хапчето. Защо ли той не е пил своето хапче, преди да опозори Светинята Левски!
цитирай
24. lion1234 - Потрес!
19.02.2015 12:19
Няма нищо свято - ето това е практическият нихилизъм в действие.
Учителят по свобода да бъде сведен до...каруцарска псувня - потрес!
цитирай
25. mt46 - Има доста коментари... Но на М. Генчев не му дремело...
19.02.2015 12:44
kasnaprolet9999 написа:
И аз четох различни отзиви за този пасквил, но най-много ме натъжи изказването на праправнучката на сестра на Левски-Христина Богданова, която е била на тази прожекция. Момичето е потресено и пише на страницата си на Фейсбук: Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си няма думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм ИЗЦЯЛО и НАПЪЛНО възможно най-бързо! Въпреки че се съмнявам, че ще ми се получи... Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована”, написа тя.

„Потресаващо е! Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка. Исторически абсолютно недостоверно - поне що се отнася до неговата лична история. Оттам насетне - една мазня откъм исторически фигури, събития и т.н. Кинематографски - няма да коментирам, щото това не ми е работа, ама МНООООООООООООГО не ми хареса. Не знам! АБСУРДНО! Е, музиката беше хубава...”, допълва тя в отговор на коментарите под статуса.

„Само за контрапункт! Утре имам среща в едно училище с шестокласници. Децата са се подготвили - имат въпроси за учителстването на Левски във Войнягово. Когато са гледали заедно агънце, куче и коте. Научили са кучето и котето да живеят заедно. Това се е опитал да ги учи Левски - как да живеят заедно въпреки различията си. Питат още за патриотичните дружинки, или за Йова, която Левски е „ухажвал“. И как я е ухажвал - искал е да откъсне цвете от градината й, но тя му отказала, защото „щял да я излъже и тя нямало да може да се ожени за войняговец после“. А той й казва: „Като извоюваме свободата, ще се върна и ще те направя даскалица.“ Или пък - питат те, откъде идва избора му на името Игнатий... И такива неща... човешки, топли, смислени. Толкова богат образ е Васил Левски, на толкова много неща учи... И преди всичко е човек, истински човек. ......

цитирай
26. mt46 - Поклон!...
19.02.2015 12:46
tryn написа:
Споделям твоята позиция и мнението на всички коментирали.

Поклон пред паметта на Апостола!

цитирай
27. mt46 - Да... Доста ценности се изкривиха, извратиха...
19.02.2015 12:55
furiika написа:
Чета и не вярвам на очите си, даже препрочитам, за да се уверя, че не съм забравила да чета на български. Срам и позор за нацията ни!
Беден ми е речникът, за да изразя възмущението си. Каквото и да кажа, ще е малко...

Ето един от многобройните негативни коментари:
19 февруари 2015,
10:57

"Този е пълен идиот! Естествено, че няма да се интересува от това, че хората не харесват филма и няма да го гледат! Той си е взел парите от спонсорите, пък че оцапва единствения и безспорен национален идол - няма значение! Жалък нещастник! Единственото, което може да се направи в случая е - пълно мълчание и бойкот на филма! Такива дребни душици заслужават само забрава и пълно пренебрежение. Пък той нека си се мисли за гений!"
http://www.blitz.bg/news/article/320622
цитирай
28. mt46 - Да, не му липсва самочувствие...
19.02.2015 13:00
irida написа:
Достатъчно ми е, че гледам Максим Генчев. Тази сутрин даде съвет на една дама да си пие хапчето. Защо ли той не е пил своето хапче, преди да опозори Светинята Левски!

"Толкова нагло и безпардонно поведение в ефир на Максим Генчев - не може да бъде!Държа се като шизофреник!Да не би да си е повярвал,че филма му е за Оскар!?Вярно,че всеки има своя гледна точка,но защо трябваше така да се омаскари и обезличи Левски!?"
http://www.blitz.bg/news/article/320622
цитирай
29. katan - Потресена съм, Маринче!
19.02.2015 13:20
Още когато се заговори за този "проект" и научих кой е сценарист и режисьор на филма бях убедена, че филмът ще е провал.
Тези тъпи и неуместни "интерпретации" надминаха по наглост и нихилизъм всичко, което съм си представяла в най-лошите си мисли.
Да се погавриш с паметта и делото на ЛЕВСКИ е равнозначно на предателство!
В крайна сметка от всичко, което научих за филма от постинга ти в мен се затвърди убеждението, че наистина "интереса клати феса".
Най-лошото е, че подрастващите ще гледат този филм /дано го свалят от екран!!!!/ и ще си представят Апостола като някой псуващ и истеричен гамен.
Епиграмата ти е много хубава и точна!
Дано тези, които трябва да се разпознаят в нея го направят!

цитирай
30. mt46 - Да...
19.02.2015 13:22
lion1234 написа:
Няма нищо свято - ето това е практическият нихилизъм в действие.
Учителят по свобода да бъде сведен до...каруцарска псувня - потрес!

Мисля, че това е принизяване не само на Апостола, а и на българския дух...
цитирай
31. nalia - Моето мнение е, че
19.02.2015 13:31
на този псевдорежисьор би трябвало да платят двойно да не прави филма!
nalia
цитирай
32. vestige - Нама да гледам филма
19.02.2015 13:54
А това че е такъв не би трябвало да е изненада. Това е стриктно следване на предначертаната програма за заличаване на българската история, за омаскаряването и. Учебници, филми... След поколение е неясно дали въобще ще се споменава името му. Както е тръгнало успоредно с "официалната" история всеки от нас трябва да предава на децата си знанието за героите в историята ни. Стигнахме до там - до устните предания Поздрави Марине!
htts://www.youtube.com/watch?v=bVj8ElvfLJM
Попаднах на това преди около 2 години. Благодаря ти за това
цитирай
33. syrmaepon - @mt46
19.02.2015 14:52
След тази атестация дето си я направил явно няма да гледам филма. За Левски и Христос трудно се правят филми, защото каквото и да ни уверяват историците и атеистите те за публиката не са човеци, още по-малко обикновенни човеци.
цитирай
34. zaw12929 - Левски се оказа неуловим тогава, ...
19.02.2015 17:11
Левски се оказа неуловим тогава, неразбран днес
цитирай
35. mt46 - Благодаря ти за мнението! Предполагам, че времето ще "изтрие" филма...
19.02.2015 20:22
katan написа:
Още когато се заговори за този "проект" и научих кой е сценарист и режисьор на филма бях убедена, че филмът ще е провал.
Тези тъпи и неуместни "интерпретации" надминаха по наглост и нихилизъм всичко, което съм си представяла в най-лошите си мисли.
Да се погавриш с паметта и делото на ЛЕВСКИ е равнозначно на предателство!
В крайна сметка от всичко, което научих за филма от постинга ти в мен се затвърди убеждението, че наистина "интереса клати феса".
Най-лошото е, че подрастващите ще гледат този филм /дано го свалят от екран!!!!/ и ще си представят Апостола като някой псуващ и истеричен гамен.
Епиграмата ти е много хубава и точна!
Дано тези, които трябва да се разпознаят в нея го направят!


цитирай
36. mt46 - Не знам... Филмът е вече факт, парите са усвоени...
19.02.2015 20:24
nalia написа:
на този псевдорежисьор би трябвало да платят двойно да не прави филма!
nalia

цитирай
37. mt46 - За Левски - или силно, стойностно, от сърце и душа, или - нищо...
19.02.2015 20:30
33. syrmaepon - @mt46
14:52
След тази атестация дето си я направил явно няма да гледам филма. За Левски и Христос трудно се правят филми, защото каквото и да ни уверяват историците и атеистите те за публиката не са човеци, още по-малко обикновенни човеци.
цитирай
Изтрий
34. zaw12929 - Левски се оказа неуловим тогава, ...
17:11
Левски се оказа неуловим тогава, неразбран днес
цитирай
38. mt46 - Да, има такава тенденция /антибългарска/...
19.02.2015 20:32
vestige написа:
А това че е такъв не би трябвало да е изненада. Това е стриктно следване на предначертаната програма за заличаване на българската история, за омаскаряването и. Учебници, филми... След поколение е неясно дали въобще ще се споменава името му. Както е тръгнало успоредно с "официалната" история всеки от нас трябва да предава на децата си знанието за героите в историята ни. Стигнахме до там - до устните предания Поздрави Марине!
htts://www.youtube.com/watch?v=bVj8ElvfLJM
Попаднах на това преди около 2 години. Благодаря ти за това

Радвам се, че си харесала песента ми! Поздрави!...
цитирай
39. planinitenabulgaria - Никога няма да отида да
20.02.2015 14:45
гледам филм за Левски, за Свети Иван Рилски или за Бах. Техният образ всеки го носи в сърцето си и във всеки случай е различен от този, който ще му представят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115166
Постинги: 3677
Коментари: 44988
Гласове: 148705
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031