Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2015 21:31 - Д. Айк - Началото на обрата /Първа част/
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5875 Коментари: 12 Гласове:
21

Последна промяна: 19.03.2015 23:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
 
Началото на Обрата


Дейвид Айк на живо

Записано в театъра Мвълдън,

Кардигън, Уелс, 20 май 1996 г. *



* Забележка: Това е текстови препис от видео-презентация на Дейвид Айк, което обяснява терминологията и начина на изказ по време на цялата лекция, която е неприсъща на текстовото експозе по принцип. То няма как да бъде избегнато, без да се промени съдържанието като цяло (нещо, което не можем да си позволим), за което молим за извинение.



Благодаря!
Здравейте, тези неща тук не са камери, гарантиращи сигурността, просто, за да ме наглеждат, но са част от съставянето на този филм, защото информацията, която ще представя тази вечер, после ще има възможност да отиде по целия свят, така че все повече хора ще могат да осъзнаят, че може би наистина има някаква разлика между това, което ни се казва, че се случва в света и това, което наистина се случва в света.
Така че по този начин не казвам „Добър вечер" само на жителите на Кардигън, Уелс, едно от най-хубавите места във Великобритания, трябва да призная, идвайки дотук с колата днес, но също и на хора от много други континенти, които ще гледат този филм в определен момент.
Някои от тях ще бъдат американци, други австралийци, някои араби, други евреи, някои бели, други черни. И въпреки това, всички тези понятия, всички тези символи на разделяне са просто една илюзия. Защото ние всички сме едно, всички сме част от същото Съзнание, от същото Цяло, което го виждаме изразено във форми на живот по целия свят.
Разделението в този свят е в съзнанията ни. Ние го създаваме. А това е доста свързано, с това за което ще говоря тази вечер, защото това разделение, тези догми, такива от сорта на: „Аз съм прав. Аз имам всички отговори. Ти бъркаш." Тези нагласи подтиквани една срещу друга по целия свят, които в крайна сметка позволяват на шепа хора да определя насоката на света. Разбира се не абсолютно всичко, но насочването на света към едно по-голямо централизиране на власт, в ръцете на все по-малко и по-малко хора.

 Беше някак си интересно в началото на 90-те, когато ми се отвори седмата чакра, и се мъчех да осмисля какво ми се случваше, защото изведнъж започнах да виждам света и себе си по много различен начин. Някои хора наричат това духовно пробуждане. Забележете духовно пробуждане, а не религиозно. Ще имам тениска, на която ще пише „Господи, опази ни от религията". Странно е, когато говориш за духовност хората си мислят, че говориш за религия. Често е обратното, но не винаги. За мен религията е в много случаи обратното на духовността. Според мен религията е най-голямата форма за контрол над съзнанието, създадена досега, а в най-крайното си състояние е психологически фашизъм. Манипулиране чрез насаждане на страх и вина с цел контрол над хората. Духовността е точно обратното на това. Тя освобождава духа, прославя нашата уникалност, защото ние всички сме части от Цялото, но сме уникални части от Цялото. И от голямо значение е да уважаваме правото на всички други да изразяват тяхната уникалност, свободни от налаганата от някого система на вярвания, версията на някого за правилно и грешно, морално и неморално. Всичко това е от изключително значение за това как една шепа хора контролира света.  Защото в много случаи ние сме били тероризирани, за да отречем, това което сме, а именно уникални. А веднъж щом направим това, ние ставаме едно стадо. Една овчедушна тълпа, а точно този начин на мислене е средството, чрез което се манипулира светът от много малко хора.
  Сега ще ви дам един пример, за да покажа какво имам в предвид. Един символичен пример. Бях на юг от тук, в Англия преди около 2-3 години и от другата страна на тази обширна площ имаше едно огромно стадо овце стотици овце, не съм виждал толкова много овце на едно място. Денят е приятен. После фермерът пристига с неговия камион със самосвал. Паркира си камиона. Слиза и кълна ви се дори не мисля, че мигна и си стоеше срещу клона. Една, две или три от овцете веднага реагират, вероятно заради клепачите му, защото отиват в желаната посока. Само след минути всички си тръгват. Стотици от тях следват първата. „Аз си имам моята работа. Правихме това вчера, ще го правим утре, значи и днес го правим". А малкото борещи се, които наистина бяха малко, които не се подчиниха веднага на този начин на мислене нега го наречем „Бее", те получиха допълнителна доза страх от стадното куче. „Джаф, джаф, джаф!" - „Добре, добре ще си трая". Тази комбинация от „Бее", и страхът, подкара това огромно стадо овце за смешно малко време.
   А аз си стоях там и се замислих, защото го правя от време на време. Сега гледам човешката раса. Ето така се прави. По този начин една шепа хора контролира масата, защото не става с танкове по улиците и войници по вратите. Хората са прекалено много. Това е като да строиш стадото физически. Трябва ви по един човек за всяка овца. Трябва да го направиш чрез съзнанието. Или чрез страх, или чрез внушаване на хората да мислят по начина, по който ти искаш. Тези стотици овце бяха прибрани от един човек, мигащ от време на време и от едно евтино куче, раздаващо страх. Така става и с нас хората. Удивителна е степента, до която сме се отказали от нашата сила, нашата духовна сила. Когато стигна до духовната част и отново подчертавам не религиозната, във втората част на моето експозе, ще стане на въпрос за връщането на нашата сила. Защото веднъж като го направим всичко свършва. Голямата пирамида на манипулиране става неосъществима. Но когато се отказваме от силата си, е детска играчка да бъдем манипулирани. Ние дори сме се отказали от тялото си. Това е смешно. Освен нашите умове, това е единственото нещо, което сме. Ние го притежаваме. Но сме се отказали от него.
   Преди известно време отидох в една национална болница със сина ми Гарет, който играе футбол. Той си беше наранил ръката, докато е играел футбол и ние отиваме до кабинета за пострадали, за да видим дали си е пукнал костта. Влизаме в кабинката за преобличане и идва един млад лекар, приятен човек. И той върти ръката на сина ми и казва: „Не. Не е счупена. Най-доброто нещо за това е арника." Направо щях да падна от пейката в недоумение. Този лекар в националната болница препоръчва хомеопатично лекарство. Аз попитах: „Какво е мнението на властите, че ти препоръчваш хомеопатични лекарства?" Той отвърна: „Аз не им казвам". Той извади две малки бутилки от джоба си и каза: „Хората идват в този кабинет в повечето случаи, защото са травмирани, заради, това което им се е случило. Аз им слагам две капки на езика и ги успокоява. Явно това е спасително лекарство. Виждаш ли онези сестри ей там. Лекувам ги хомеопатично, но нямам право да лекувам пациентите, освен ако не го споменаваме."
  

Същото е в Америка и в други райони на света, където тази основна система съществува, която ни казва какво да правим с телата си и как да ги лекуваме и как да не ги лекуваме, защото когато си седях там в онзи кабинет за пострадали, се замислих колко хора допринасят с парите си, за да финансират националното здравеопазване, което бързо се е превърнало в една преработващо подразделение в развалини, за да е възможно да продължава. Милиони и милиони хора правят това. Всяка седмица, всеки месец. Те го финансират.
   Колко хора решават, че за тази сума пари няма да ни се предлага огромният спектър, от познание за лекуване на тялото, датиращ от Древността? А нас всъщност ни се дава да избираме между скалпела и синтетичното лекарство, което докарва на мултинационалните компании огромни печалби. Които печелят буквално милиарди долари не от излекуването на хората, а от тяхното разболяване. Колко хора решават това? Около неколцина.

 Всички, от които вероятно са свързани с мултинационалната мрежа на компаниите, произвеждащи лекарства. Това е една голяма далавера да знаете! Ако контролирате Световната здравна организация (СЗО), вие се уверявате, че има изявления от сорта на: „СЗО казва, че следващата година ще има епидемия от дребна шарка. Ваксинирайте себе си и децата си. Ако не го направите сте лоши родители". После същите хора, които организираха това, започват да разпространяват ваксината и да правят цяло състояние от нея.
   Едно от нещата, което според мен разкрива какво наистина става в света, е когато осъзнаем, че същата сила контролира съвсем различни организации на пръв поглед. Та това отказване от наша страна от контрол над съзнанието ни, това отказване от силата ни, всъщност е създало средството, чрез което една шепа хора контролира света. И това средство до голяма степен е това, което аз наричам неконфликтните зони или комфортните зони.
   Всяка една догма: християнска, мюсюлманска, еврейска, икономическа, политическа. Край нямат. Ние хората сме една поточна линия за създаване на догми. Всички тези догми и обществата като цяло са комфортни зони. Има една много тясна площ на приемливо мислене и поведение: „Нормата", която ако спазваш си оставен намира. Ти си в комфортно положение. Никой не те нарича луд или опасен, никой не те кара да се чувстваш некомфортно, заради престъплението, че си различен, ако спазваш нормата. Ако започнеш да си мислиш: „Всъщност аз имам мой ум, който е уникален и следователно аз ще си имам моето уникално виждане за мен и за живота", ти започваш да се доближаваш опасно близко до ръба на комфортната зона и накрая, ако продължиш в тази посока ще излезеш извън нея. В този момент: „Той е луд. Тая е особена. Той е опасен." Но повечето хора не искат да изпадат в такава ситуация, не искат другите да се отнасят така с тях. Та те дори и да си покажат пръста реагират: „О Боже. Тук ще си остана. Навън е страшно некомфортно." Та какво става хората излизат на улицата.
   Отидете по времето на всеки един час пик във всеки град на света Лондон, Ню Йорк, Сидни навсякъде, и вижте тези хиляди хора, минаващи по улиците. Те не показват на света, това което наистина са. Какво наистина чувстват и какво наистина искат да направят с живота си. Те носят една маска, която казва: „Това действително не съм аз, но това според мен е приемливо за всички. По този начин мога да съм в комфортната зона." И за мен лично, войната в психиката ни между тази част, която аз наричам „Аз съм себе си аз - съм свободен", която иска да следва синхронността в живота и другата, която казва „О Боже", е основната причина за емоционалната, умствената и следователно физическата болест в света. Тя също така е довела и до масова шизофрения. Защото не само, че сме роби на наложен начин на мислене и поведение като човешка раса, но и сме полицаите за останалата раса. Смешно е наистина.
   Когато си на ръба на комфортната зона и си мислиш: „Ако продължа нататък, с това което казвам и върша, въпреки че си мисля, че е правилно, ще бъда поставен в неудобно положение, защото съм различен." Ти не си мислиш: „Ако наистина отида нататък, какво ще си помисли Бил Клинтън за мен? А какво би казал премиерът на Великобритания? А директорът на английската банка?" Ние не си казваме това. Това, което си казваме в този момент: „Да изразя или не моята уникалност и да напусна комфортната зона?" Ние си казваме: „Какво би си помислила Линда? Ами съседитe? Ами блоковете надолу към барчето? О, Боже?" С други думи какво биха си помислили за мен робите, подчинени на наложено мислене и поведение, ако избягам от комфортната зона? Ние се охраняваме един друг. Това е като да има една килия, пълна със затворници и щом един от тях намери начин да избяга, всички други тичат да блокират изхода.
    Ние сме и затворниците, и робите на това налагане, както и охранителите, защото изглежда всеки се опитва да каже на другите кое е правилно и грешно, кое е морално и неморално, какво е подходящо за тях, какво трябва да направят, какво се налага да направят. И в резултат на това ние всъщност се манипулираме един друг, без да го осъзнаваме. Вътре в тази комфортна зона се прилага невероятно манипулиране и индокриниране (втълпяване на идеи). Тази комфортна зона може да се опише като обществената арена. И погледнете медиите. Те са колективната полиция на комфортната зона за всеки, който напусне зоната публично.
    Хората си мислят, че когато казваш, че медиите са контролирани и са част от манипулацията, че твърдиш, че има манипулатор във всяка една стая за новини по целия свят, който седи зад журналистите и им казва: „Не, не. Не можеш да пишеш това. Промени това. Така ти нареждам. Това напиши. Ясно? А така!" Не ви трябва всичко това. Веднъж щом мисловният модел е внедрен, после медиите го правят, без да е необходима манипулация, въпреки че има ключови хора като медийни собственици и други такива, които определено са въвлечени в това, за което ще говоря тази вечер, но по принцип какво правят медиите? Те защитават и използват за критерий „нормата" в обществото, по която съдят всеки и всичко. С други думи каквото е нормално според комфортната зона.
    Пример: ако преди няколко века имахме днешната преса, тя щеше тотално да помисли за луд или да критикува яростно всеки, който твърди, че Земята е сфера, кръгла, защото според версията за реалността на комфортната зона по това време Земята е била плоска. Веднага щом тази реалност коренно се променила чрез множество доказателства, и нормата на комфортната зона се сменила в: „Земята е всъщност една сфера.", изведнъж всеки, който твърдял, че Земята е плоска, бил смятан за ненормален. Та значи по всяко време всеки, който публично говори или действа по начини, които са извън „нормата" на обществото в този период, е веднага атакуван и обявяван за луд или за лош от пресата, защото критериите им за нормалност и реалност са съгласувани със съществуващата норма.

 Има няколко ключови техники за манипулиране на съзнанието, които са много много мощни инструменти за пропаганда. Най-ефективната и най-мощната, която се използва постоянно е тази, която аз наричам Проблем-Реакция-Решение. Тази направо е върхът! Това е една техника за манипулиране на съзнанието, която не само избягва опозицията на това, което е целта на манипулаторите, тя всъщност манипулира хората да направят, това което и без това манипулаторите искат да направят. И това се случва през цялото време.
  Веднъж щом проумееш как работи тази техника, гледаш новините и четеш вестниците по съвсем различен начин, защото я виждаш как се прилага пред очите ти. Ето как работи: започваш, като подмолно създаваш проблем и се уверяваш, че някой ще бъде публично обвинен за него в съзнанието на хората. Би могло да бъде едно събитие, свързано с Рим, разпадане на дадено правителство, в най-краен случай би могло да бъде една война. Защото през този век по време на Двете световни войни, всички страни бяха финансирани от същите хора! Това е доказуемо.
  Същите хора, които финансираха Съюзниците и Съветския съюз през Втората световна война, също финансираха и Хитлер! Чрез заеми от Америка, познати като плана „Янг" и плана „Доорс" и също така чрез немските дъщерни фирми на американските мултинационални компании. Защо им е да го правят? За какво му е притрябвало на някой да финансира и двете страни в една война? За какво въобще е войната? Ами първо тя докарва огромни печалби. Ако давате на заем пари и на двете страни и им продавате оръжия, но основната причина за една война е да се промени природата на следвоенното общество. И това, на което станахме свидетели през двете световни войни бяха изключително показателни примери в световен мащаб на Проблем-Реакция-Решение.
  Ето как става: създава се даден проблем задкулисно. После се използва пресата, което не е трудно да разбуди общественото мнение по отношение на проблема, който ти си създал до точката, до която обществеността произнася класическата реплика: „Нещо трябва да се направи. Това не може да продължава!" Което винаги е последвано от отказване от нашата сила и какво ще направят те по въпроса. И в този момент онези, които са създали проблема и са направили така, че някой да е обвинен за създаването му, разбудили са общественото мнение, после открито на публичната сцена, в парламентите по света, във вестниците и по телевизията, предлагат решението на проблемите, които те самите са създали. И по този начин те правят така, че много хора искат, това което манипулаторите искат. Например ако искате повече камери по улиците, Боже, ама все повече камери се монтират навсякъде във Великобритания, ако искате повече камери, по-въоръжени полицаи, повече авторитарни закони, още по-голямо подкопаване на свободата ни и искате обществеността да изисква вие да направите това, тогава накарайте обществеността да се страхува от престъпността. Или оставете дадено общество да се разпадне, така че да има по-голяма престъпност, или натяквайте, че престъпността е по-голяма в дадени области, отколкото е в действителност, накарайте хората да се страхуват и първото нещо, което те правят, когато това стане, е да търсят някой там навън да ги пази от това, от което ги е страх. Така наплашете хората, че домовете им ще бъдат обрани, че ще бъдат ограбени на улицата и те ще искат от вас да им отнемете свободите, да сложите камери по улиците и да въведете по-авторитарни закони.
  Гледах радио BBC миналата година. Радио 5 и имаше предаване за камерите по улиците, защото да знаете навсякъде се увеличава употребата им. Искате пари за бездомните хора: „Не. Не. Икономиката не е добре. Налага се да изчакате за тези неща". Искате камери по улиците и те ще ти напишат чек. Този човек беше общински съветник в Ийст Англия, мисля че от Норфолк и той каза: „Да съм честен, нивата на престъпност в нашата област не оправдават камерите по улиците, но нашите хора мислят, че те са оправдани, така че ние ги слагаме, за да ги накараме да се почувстват по-добре. Проблем-Реакция-Решение. И ние имаме един много уместен пример за това последните няколко години - Босна. Целта на тази манипулация от много дълго време е била да накара световното население или поне огромното мнозинство от него да вижда като добра идея или единствения вариант при дадени обстоятелства, които са манипулирани точно на място, създаването на единно световно правителство, за което националните държави ще бъдат области, административни единици, създаването на световна банка, която ще управлява всички финансови транзакции в света, създаването на световна валута, която няма да е с монети и с банкноти, а ще създаде просто едно електронно общество, без пари в наличност, за което ще има фундаментални последици за свободата, както ще видим като продължа с експозето си тази вечер, световна армия и централизиран контрол и разпускане на националните такива, като обосновка за търсене на мир и население с имплантирани микрочипове, свързани към световен компютър, последното звучи чудато на много хора отначало, освен че сме смешно близо до постигането му, а технологията вече съществува. Значи ако вземем едни елемент от това Проблем-Реакция-Решение световната армия и я свържем с Босна. При тази техника за манипулиране на съзнанието, последното нещо, което искате е статуквото, каквото и да е то, да остане, защото нямате проблем и сте в беда. Така че вие се уверявате не само омиротворителната операция на ООН да се покаже на целия свят, че е неефективна, а всъщност и да е, е жестоко затруднена. Проблем. Колкото повече ужасаващи картини ни се показват от Босна и, Боже, това наистина се случва през последните няколко години, съвсем разбираемо и гласно се надига политическа и обществена реакция: „Нещо трябва да се направи! Това не може да продължава.
  Какво ще направят те по въпроса?" И какво беше решението? 60-хилядна „световна армия", под централизиран контрол, най-голямата събрана мултинационална войска от Втората световна война. Точно каквото изисква манипулацията. И по-късно ще изложа още доказателства, които навеждат на мисълта, че точно това е целта на Босна. Да се започне война е детска игра. Знаете ли, бих казал, че няма нито един човек в тази зала, който да иска да се бие. Добре. Супер. Но бих могъл да навляза в тази публика и да започна бой с някого. Той би се защитил. Други хора биха се притекли на помощ. Изведнъж ще има хаос в една публика, която не иска да се бие, с юмруци и ръце навсякъде. Сега пренесете това на глобално ниво с армии и започването на война е детска игра. За да продължава войната ви трябват пари, същите хора контролират парите, за да продължава войната са ви нужни оръжия, същите хора контролират оръжията. Начинът, по който това се прави с една шепа хора на върха е защото ако погледнете всяка една организация днес, била тя университет, училище, правителство, тайно общество, каквато и да е – мултинационална компания или някякъв бизнес - те са структурирани като пирамида. Пирамидата е структурата на обществото днес.
  Аз вярвам, че всъщност преминаваме с това духовно пробуждане, което се осъществява сега, от пирамида към кръг, което е един коренно различен начин, при който хората допринасят за обществото, но в момента имаме пирамида - йерархия, която работи по следния начин: във всяка една организация има много малко хора на върха на пирамидата. Те знаят за какво става въпрос в организацията, какъв е истинския й план, какво наистина се опитва да постигне. Kолкото по-надолу се слиза в която и да е организация, се срещат все повече и повече хора, които знаят все по-малко и по-малко за какво става въпрос в организацията. Те знаят само тяхната част. ЦРУ нарича това разделяне на части (compartmentalization). Криейки от всички други в пирамидата как това, което те правят напълно невинно, се свързва с други хора по същия начин и води до един много зловещ модел. Говорих с човек, който е работил 20 години в едно радио - QCHQ в Челтнъм и той всъщност ми каза, че сградата е структурирана на части. Ако работиш в това радио, ти имаш електронна карта, която ти дава достъп само в частта, където работиш. Не можеш да отидеш никъде другаде. Значи единствените хора в радиото, които знаят всичко, което влиза, как всичко се свързва, какво наистина става и какъв е моделът на действие, са неколцината хора на върха. Ето как става навсякъде. Фримасоните (свободните зидари) са класически пример за това. Когато кажеш, че масонското общество е замесено, хората си мислят, че твърдиш, че всеки масон иска да манипулира света заради световно господство. Абсолютно нелепо. Разбира се, че не всеки. Но ако погледнете фримасонската структура, огромното мнозинство от масоните в света, знаете онези, които ходят до местната ложа и си подгъват елегантно панталоните и си показват лявото нещо нали знаете... Странно! Винаги съм искал да направя това. Би било забавно.

 Огромното мнозинство никога не се качва по-нагоре от долните три степени. Но в шотландското фримасонство, обхващащо голяма част от световната политика, особено в Америка и други области, има още 30 степени над тези три, стигащи до 33-та степен, до които огромното мнозинство масони никога не се доближава. А има още 13 степени, неофициално признати за съществуващи, които някои хора наричат степени „Илюминати", на което ниво фримасонското тайно общество е в друга вселена, за останалото огромно съществуващо фримасонско мнозинство най-надолу в йерархията. Разделяне на части. Ето как става. Значи всяка една от тези институции, които направляват посоката на света в ежедневието ни, е пирамида. Банковата система е една пирамида. Отивате в местната банка и човекът, който срещате от другата страна на гишето не знае какво става зад него в офиса на директора, да не говорим какво става на ниво Борд на директорите или по-нагоре. Срещнах един човек миналия уикенд, който сега е пенсионер, но преди е работил в една голяма британска банка и той е достигнал до много високо ниво в банката и ме чул да говоря и той дойде след това при мен и ми каза: „Това, което казваш е вярно, защото достигнах до много високо ниво в банката, но има един ешалон - още по-високо от това което бях достигнал, до който никой не може да достигне, освен ако не е избран от тези на върха". Значи банковата система е пирамида с връх, както е и мрежата от разузнавателните агенции. На този връх всички главни разузнавателни агенции британската, Мосад, ЦРУ, всички такива по света, са една и съща организация. Не тук долу, а тук горе на върха на пирамидата.
     Мрежата от мултинационалните компании е пирамида, както и световните медии и така нататък. И има една глобална пирамида, в която всички тези действат, където върховете на всички тези индивидуални пирамиди: банково дело, бизнес, медии и така нататък, се съединяват в един връх и там горе много хора спекулират, че има може би 13 фамилии, 13 човека на върха, които провеждат надолу чрез тези различни нива, същата политика, която цели да тласне света към все по-голямо централизиране на властта. И вътре в тази глобална пирамида са множество организации, за които поне от мой опит мога да кажа, че повечето журналисти не са чували за тях. Но работейки заедно, те формират ядрото на тайното световно правителство. И то работи доста по-високо от нивото на хора като Клинтън и Мейджър и Кол и така нататък. Наистина те манипулират събития, за да подсигурят, че техни хора ще заемат властови постове. Съществува един изгоден мит, който се увековечава и касае политиците и медиите. Политиците ходят по световната сцена, като че ли те са последната властова инстанция в света. Та когато президенти, премиери и хора с подобни постове говорят, журналистите тичат и заснемат всичко и го предават по всички медии. Медиите показват света, като че ли президентите и премиерите са последната инстанция за вземане на решение в света. Което означава, че на хората, които са на надпрезидентско и надпремиерско ниво, които наистина вземат решенията, никога не им се обръща внимание или не са изобличени, от казионните медии, защото се приема, че те не съществуват! И все пак кой решава кой ще стане президент на САЩ? И дори кой ще се кандидатира за президент? Онези, които контролират парите и онези, които контролират медиите. Те контролират и двете. Те решават не само кой ще е кандидатът на демократите, а и на републиканците, а също така и по света. Началото на тази група организации беше положено след основаването на едно тайно общество във Великобритания, тъй като Великобритания наистина е била един център за това. Тайно общество наречено Кръглата маса (К. М.). В него е замесен Сесил Роудс, на чието име е наречена Родезия (сега Зимбабве).
     През 1919 година на Версайската мирна конференция, американските членове на това тайно общество (К.М.), които съвсем случайно се оказали, че са главните играчи от страна на американкото правителство, което влезе в Първата световна война, се срещнали в хотел „Маджестик" в Париж, с британските членове на К.М., които пак по някакво съвпадение се оказали, че са ключовите членове на британския военен кабинет по време на Първата световна война. Те решили да положат началото на дъщерни организации, които работещи заедно щели да представляват тайното световно правителство или голяма част от него. Първата от тези организации е основана през 1920 година в Лондон и се казва Кралски институт за международни връзки (КИМВ), познат и под името Чатъм Хаус. Да повторя отново - всички тези организации са пирамиди, като повечето хора в тях не осъзнават истинския план, и всички те са представени на света с понятието, което се появи през последните 20 години, thinktanks - организации, осигуряващи идеи по важни въпроси, организации, където се провеждат дебати. През 1921 година се появява следващата организация, американската версия на (КИМВ) - Съвет за чуждестранни връзки (СЧВ).
     И сега от 1921 година, буквално всеки американски президент е бил член на (СЧВ). (КИМВ) работи да контролира британската вътрешна и особено външна политика, без значение кой е на власт, лейбъристите или консерваторите, същите хора диктуват събитията, което стaва все по-очевидно. А (СЧВ) прави в САЩ, това което (КИМВ) прави във Великобритания. След Втората световна война, се наблюдаваше по-голямо централизиране на власт, тъй като имаше две световни войни този век: „Нещо трябва да се направи! Това не може да продължава. Какво ще направят те по въпроса?" След Първата световна война властта в света се централизира повече, а след Втората още повече. Затова е било всичко. Това е била идеята и целта. През 1954 година е създадена организацията Билделберги (Бил), която днес вероятно е ключовата такава. (Бил) официциално се среща за първи път през 1954 година в хотела „Билделберг" в Хустебек, Нидерландия, под председателството на член на нидерландското кралско семейство, на име принц Бернард. Той има интересна биография. Според много публикации той е член на СС преди войната. Работи за немските разузнавателни служби по време на войната, а след нея става главен акционер в „Шелойл". Сегашният председател на (Бил) е лорд Карингтън, бивш британски кабинетен министър и международен секретар, когато бяха направени „грешките", които доведоха до войната за Фолклендските острови.
     В резултат на тези грешки той си подаде оставката и беше назначен за генерален секретар на НАТО. Много хубава работа, ако обаче можеш да си я осигуриш. Лорд Карингтън и приятелят му Хенри Кисинджър се появяват навсякъде. Те са две от най-използваните пионки на тази манипулация. Те не са на всяка цена хора от върха на пирамидата, въпреки че Кисинджър е нагоре в йерархията, те са хора, които просто изиграват вече приетия политически сценарий, противопоставяйки една страна срещу друга. (Бил) както и другите тайни общества, за които говоря, има в своите редици най-високопоставените хора в политиката, не Фред Джоунс депутат, представляващ Маргейт Ийст или нещо такова, премиерски, президентски, министерски, лидерите на опозицията, ето за такива постове говоря. Най-високопоствените от световните банки, от глобалната мрежа за мултинационални корпорации, от военното дело, генералният секретар на НАТО винаги е член, на неговия пост се назначават членове на (Бил). Най-високопоствените от глобалните медии. (Бил) има ръководен комитет, който се среща през цялото време - ежемесечно, обикновено във Великобритания, за да обсъжда политиката и да продължава с плана за централизирането на властта към едно световно правителство. Към което, между другото, Европейския съюз (ЕС) е един трамплин. И после (Бил) се среща веднъж годишно някъде по света, в пълна тайна и има едно голямо помещение, където се настаняват огромен брой хора, пристигащи от цял свят. Те полагат големи усилия да скрият мястото на срещата си, да не говорим какво си обсъждат, а аз пък имах серия от невероятни съвпадения, докато пишех книгата „И истината ще ви освободи", заради причини, за които ще говоря по-късно по време на духовната част от експозето ми, които ме поставиха на точното място в точното време, за да видя неща, които се случват или да събера информация. Едно от тези неща се случи във връзка с (Бил). Миналият Юни бих поканен в Швейцария на гости в един приятел, който е учител. Пътуването беше уредено преди около 6-9 месеца, билетите бяха организирани, всичко беше подготвено доста предварително. Около пет дни преди да замина за Швейцария, получих потайно писмо от един журналист от САЩ, който работи за неказионен вестник и на практика си е посветил живота да преследва тези тайни организации, особено (Бил), и да открива кой е замесен, какъв е планът, какво се опитват да постигнат и така нататък. И дори той самият, за когото това е постоянна работа, често разбира къде е срещата, обаче доста късно. Та получавам писмото му и той казва, че знае къде е срещата на (Бил) тази година, в Бургенщок, Швейцария и това случайно се оказа, че е на много близко разстояние от мястото където щях да отседна и съвпадаше с времето, през което щях да бъда там. Благодаря ти Вселено! Така отивам аз там. Три хотела са, 75 % от пътя е планински - Бургенщок. Aпaртаментите са по хиляда долара на вечер. Паркът, площадката и дворецът напомнят на Джеймс Бонд. Очаквах да минат покрай мен преследващи се коли, навсякъде пълно с мерцедеси. И все се чудя защо когато има мерцедеси наблизо, има здравеняци наоколо. Не знам дали имат слаба памет, ама имат картончета с имена. Очевидно се организираше нещо голямо. Така че се наслаждавах на атмосферата за известно време. Мисля, че беше странно. После си тръгнах и се върнах през последния ден от срещата им. Каква разлика! Не можех да карам до планината, водеща до хотелите, защото пътят беше блокиран от швейцарската полиция точно в началото на планината. От другата страна на планината имаше военни наблюдателни станции. Според този журналист в началото е имало хеликоптери, наблюдаващи мястото, разположени навсякъде около планината. Това е тайна среща на една частна организация, посетена от много от хората, които виждаме по новините и четем за тях по вестниците всяка седмица и всъщност за които имаме възможност да гласуваме в този „демократичен свят". Между другото, чувствам, че един от големите митове, от които трябва да се отървем е, че демокрацията е свобода. Не. Не е. Това е една измама. 50 човека, казващи на 49 какво ще стане с живота им не е свобода. Или при нашата избирателна система във Великобритания, около 35, казващи на останалите какво ще стане. Това със сигурност не е свобода. Но демокрация и свобода са станали взимосвързани, така че едното значи другото, така че ние живеем в демокрация, следователно сме свободни, ние го приемаме, когато всъщност живеем в тирания.
     Та както и да е. Реших да се направя на невеж турисист в Бургенщок, с което се справих великолепно. Та изкачвах нагоре към планината и дойде един швейцарски полицай. Знаех, че е от швейцарската полиция, защото, на гърба му го пишеше. Да знаете моите способности за наблюдение бяха невероятни този ден. Говорих с един приятен човек, който владееше един добър английски. Та казах му: „Виж, дойдох тук оня ден и тогава стигнах до върха на планината. Какъв е проблемът днес?" Беше много очевидно, че той не знаеше какво точно става, но помня какво ми каза: „Това е строго строго секретно. Никой няма да се качва там до 17 h., след това ще може да се върнеш до хотелите." Това се случи на последния ден. Две неща ми хрумнаха: едното беше иронията, че можех да кажа на този човек какво ставаше там и кои хора бяха там, защото те винаги са там: лорд Карингтън, Хенри Кисинджър, Дейвид Рокфелер от империята Рокфелер, която е фундаментално замесена във всичко това. Също така представители от линията Ротшилд, които също са фундаментално замесени в това. И много от другите ключови хора като Аниели - собственикът на Фиат и други такива големи играчи от банковата, политическата и бизнес-глобалната мрежа. Другото нещо, което ми хрумна, беше, че гледах в очите на този полицай и се взирах в разделянето на части, защото както казах това беше един приятен човек, който вероятно има деца и внуци. Той не иска да живее в една световна тирания. Но той дори не знае какво защитава. Какво му е казано: „Свръхсекретна среща. Никой да не преминава, докато не ти се нареди." Той знае само това. И въпреки че той не иска децата му да живеят така, както желаят не всички хора там, защото някои от тях също са манипулирани от ядрото на тази организация, което иска това. Но той не знае какво защитава и така през този следобед, той крие от обществото някои от хората, които желаят децата му да живеят в тирания. Имаше ситуация в Бургенщок, където секретността беше толкова брутална за една „частна, даваща идеи организация", че участниците в срещата бяха докарани от частен самолет, до една военновъздушна площадка в началото на планината и после бяха откарани от хеликоптери зад мястото за охрана. Дори не ги докараха с коли до там. И е невероятно как ако твоята нагласа се окаже подходяща за хората, контролиращи тази организация как кариерата ти може да просперира, ако те поканят на техните срещи. През 70-те години един със сигурност слабо познат извън Великобритания, говорител на консерваторите, тогава в опозиция, наречен Маргарет Тачър започва да бъде канен на някои от срещите на (Бил). В последствие тя става не само лидер на консерваторите, а и премиер на Великобритания точно през 80-те години, а по това време се случват фундаментални промени с британското общество. Чрез процес наречен Тачеризъм.
     Интересно, по същото време от другата страна на Атлантическия океан, естествено съвсем случайно, се наблюдаваше Рейгономия, която се оказа същата икономическа политика. Не е ли странен животът? Всички тези съвпадения. Просто същите хора направиха така, че и двамата да са на власт по едно и също време, защото точно такъв вид икономика се е изисквал през годините, за да се подсигури централизирането на глобално ниво. През 1991, дори и в САЩ един буквално непознат губернатор на Арканза, наречен Бил Клинтън беше поканен на срещата на (Бил) в Баден Баден, Германия. След една година този човек стана президент на САЩ! През 1993 още един сравнително непознат говорител по вътрешните работи на лейбъристите, във Великобритания, на име Тони Блеър, беше поканен на срещата на (Бил) в Гърция, заедно с опонента му – канцлера на консерваторите - Кенет Кларк. Само след една година Тони Блеър е лидер на лейбъристката партия и като по чудо ще стане по-късно премиер на Великобритания. Страхотен скок в кариерата. Последните 5 главни секретари на НАТО, имах време само до там да проверя, а са много повече от 5, са членове на (Бил). Манфрид Вернер, Джоузеф Лънс, лорд Карингтън, Вили Клейс и сегашният Хавиер Солана. И наистина когато обсъждаха кой ще бъде следващият генерален секретар на НАТО, се колебаеха между трима: Хавиер Солана (Бил), Уве Елеман Йенсен - датчанин (Бил), и Рууд Лавърс – бившият премиер на Нидерландия (Бил). Шефът на на Световната банка и много от неговите предшественици - Джеймс Уолфънсън, Световната банка и нейната така наречена политика на инвестиране в страните от Третия свят, е довела до унищожаване на околната среда и на хора за десетилетия, шефовете й са членове на (Бил). И наистина една от големите политики на (Бил) от 1954, оттогава тя съществува официално, а и отпреди е била, почакайте да чуете, създаването на една европейска супердържава, с една централна банка, една валута, с централизирана политическа власт и обхващаща бившия Съветски съюз. Кой шуми най-много днес в Европа, казвайки: „Не трябва да изоставаме с времевия мащаб за централизирането на банката и на валутата?" Това е канцлер Хелмут Кол от Германия от дълго време член на (Бил), както и много от предшествениците му. Кой вкара Великобритания в ЕС? Едуард Хийт - (Бил). Кой го подкрепяше от лейбъристите? Харолд Уилсън - (Бил). Рой Дженкинс - (Бил). Денис Хийли - от дълго време член на (Бил). Хийли беше на първата среща на (Бил) през 1954. Кой предложи Великобритания да влезе в ЕС от третата партия либералите? Джо Гримън (Бил), Дейвид Стийл (Бил), Пати Ашдаун (Бил). Ключовите позиции, които контролират вземането на решения, което води все повече до централизирането на власт, всички или повечето от които, а все по-често всички, са заети от членове на тези организации. Сега това може да е едно удивително съвпадение! Или може би трябва да знаем какво наистина се случва пред очите ни. Последната от тези организации, за която ще говоря накратко, е Трилатералната комисия (Т.К.). Както името й показва тя същствува, за да координира същата манипулация между три части в света: Америка, Европа и Япония. (Т.К.) е основана през 1972-1973 година от Дейвид Рокфелер, един от ключовите хора зад (Бил) и (СЧВ) и от Бжежински, университетски чиновник, който беше част от администрацията на Джими Картър, а тя е много уместна тук, (Т.К.) е мнoго добър пример как могат да се манипулират събития, като всички тези организации работят както една, тъй като много хора са членове на няколко от тези организации. Първата цел на (Т.К.) през 1972-1973 година беше възможно най-скоро нейн член да стане президент на САЩ. Тя успя през следващите избори, когато Джими Картър стана президент на САЩ. Администрацията на Джими Картър гъмжеше от членове на (Т.К.), която по това време съществуваше само от 3-4 години. Уолтър Мондел вицепрезидент, (Т.К.), държавният секретар Сайръс Ванс (Т.К.), националният съветник по сигурността - ключова позиция в САЩ - Бжежински, който е един от основателите на (Т.К.). И от там надолу администрацията на Картър гъмжеше от членове на (Т.К.) и (СЧВ). Сега, защото имаме избор и живеем в земята на свободните, демократичната администрация на Картър беше заменена от републиканската такава на Буш и Рейгън, която също гъмжеше от членове на (К.С.) и (СЧВ). И после, поради свободните избори, демократите дойдоха на власт, а администрацията на Клинтън гъмжи от членове на (К.С.) и (СЧВ). Ще ви кажа това на какво ми прилича. Във Великобритания има двама доставчици на ток, наречени „Кърис" и техните опоненти „Диксънс". Та някои хора са към „Диксънс" и казват: „Проблеми ми правят тези „Диксънс". Не ми харесват. Ще отида да се прехвърля към „Кърис". Те са собственост на едни и същи хора!
      Двата главни крайпътни ресторанта във Великобритания – „Хепиийтърс" и „Литълшефс" имат едни и същи собственици. Конкуренцията е на практика илюзия.
Различни имена, но едни и също хора дърпат конците, ето това се случва и в световната политика. Защо съвсем разбираемо може да попитате, не ни се казва това от световната преса? Защо не ни се казва за тези срещи? А неказионните медии разбират за тях, макар и често трудно. И защо не ни се казва за общото между хората, заемащи ключови позиции в света? Как хора от на пръв поглед различни политически партии, спорещи обществено една с друга, всъщност посещават същите срещи на организации, с доказани планове за световно правителство световна банка, световна армия, световна валута и население с имплантирани микрочипове. Предлагам това като възможност. Може би ама само може би, ние не чуваме за (Бил) и хората, посещаващи срещите й от телеграфните вестници във Великобритания, защото телеграфните вестници са собственост на групата Холингър, собственост на Конрад Блек – член на ръководния комитет на (Бил).
      Между другото, двама от хората от борда на директорите са Хенри Кисинджър и лорд Карингтън. Може би не чуваме за тези организации и плановете им от компанията „Нюз интернешенъл" на Рупърт Мърдок във Великобритания, която притежава редица вестници и телевизия „Скай", разбира се и тя е доста замесена, защото бившият главен председател на „Нюз интернешънъл" и все още член на борда, е човек на име Андрю Найт - член на (Бил) подпомагащ изпълнителния комитет. Може би в САЩ не чуват за никоя от тези организации от един от техните най-влиятелни вестници „Уошингтън Поуст", защото той и още редица организации и издателства са собственост на Кетрин Греъм, която притежава „Уошингтън Поуст" още по времето на „Уотъргейт", че дори и от преди това, където бяха силно замесени в отстраняването на Никсън, защото Кетрин Греъм е член на (СЧВ), (Бил) и (Т.К.). Ключови членове в йерархията на „Лос Анджелес Таймс", „Ню Йорк Таймс" и на редица други главни издателства по целия свят, са контролирани или са собственост на членовете на тези организации. Никой от тях никога не е споменавал за тези организации! Не е ли това странно?! Така че тук имаме организации в организациите. Значи докато изглежда, че хората в банковата система са изолирани от хората в политическата и медийната система, всъщност има една централна организация, която манипулира и координира политиката между тези на пръв поглед несвързани помежду си институции по света. Което някакси ни връща към Босна. Аз силно вярвам, че Босна е ужасяващ случай на Проблем-Реакция-Решение, което доведе до прецедентното установяване на световна армия. Следователно интересно е да се погледнат главните хора преговарящи мира в Босна, назначени след започването на този ужасен конфликт. Първият назначен да преговаря мира от ЕС беше лорд Карингтън. Президент на (КИМВ), председател на (Бил), член на (Т.Р.). Той беше заменен от лорд Дейвид Оуен (Бил), (Т.К.), който беше заменен от Карл Билд бивш премиер на Швеция - (Бил). По времето когато те работиха от името на ЕС в Босна, преговарящите мира от страна на ООН, които работиха през цялото време много близко с тях, бяха Сайръс Ванс (Бил), (СЧВ), (Т.К.), а той беше заменен от норвежеца Торволд Столтенберг (Бил), (Т.К.). Когато те не успяха да постигнат мир, от изневиделица за медийното общество, се появи „независим" миропреговарящ - Джими Картър първият президент на (Т.К.), (СЧВ). После се появи група хора, която постигна споразумението „Дейтън", което доведе до ситуацията със световната армия. Това бяха: дипломатическият пратеник на Бил Клинтън за установяване на мир -Ричард Хоулбрук (Бил), (Т.К.), (СЧВ), който беше подчинен на държавния секретар Уорън Кристофър (СЧВ), (Т.К.), който беше подчинен на Бил Клинтън (Бил), (СЧВ), (Т.К.). Световната армия в Босна сега е под командването на адмирал Лейтън Смит (СЧВ), а цивилната част от операциите й са под командването на Карл Билд (Бил). Свидетели сме на една гигантска измама точно пред очите ни! Ние не живеем в демокрация в тази страна или в САЩ или на другите места! Живеем в еднопартийна държава, където същата сила от върха на пирамидата дърпа конците на всички страни. Преди няколко години имаше „демократични" избори в САЩ. На пръв поглед изглеждаше, че републиканецът Джордж Буш, беше заменен от демократа Бил Клинтън. Но какво стана всъщност? Джордж Буш (СЧВ), (Т.К.), 33-та степен масон, финансиран от семейство Рокфелер, беше заменен от демократа Бил Клинтън (СЧВ), (Бил), (Т.К.), 33-та степен масон, финансиран от семейство Рокфелер. – „Свободни сме скъпа. Пусни националния химн!" Еднопартийна държава. Различни имена, но едни и същи хора контролиращи всичко. Ето защо постоянно казваме: „Няма значение кой ще влезе. Те пак ще вършат същото." Разбира се че ще правят същото, защото същите хора дърпат конците. За мен нищо не показва по-добре степента, до която сме се отказали от силата да контролираме живота си, от световната финансова система. Обичам тази тема! Една от разсейващите вниманието ни техники, която се използва върху нас, е да се правят много прости неща каквото е световната финансова система, невероятно сложни. Та какво имаме почти всяка вечер по новините - икономисти, поставени пред телевизионните камери, обградени от компютри, говорещи неразбираем за нас език. „Смятам, че е политиката „М 3" на канцлера". А аз си мислех, че „М 3" е моторна писта. А то се оказа, че е свързано с пари. Ами не го знам това. „Това е изискване към публичния сектор при отпускане на заем." И продължават с тем подобни... Ох, че скучно. Какво има на другия канал? И съвсем разбираемо ние изключваме. И въпреки това световната финансова система не би могла да е по-проста. Тя може да бъде обобщена в едно кратко изречение: „Даваш назаем на хората пари, които не съществуват и после вземаш лихва от тях." Това е! Всичко друго е производно на това...
/следва/

www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/186-2011-01-29-17-00-15.html






Тагове:   Началото,   Дейвид,   айк,   на обрата,


Гласувай:
21


Вълнообразно


1. emi1ts - Страхове,
20.03.2015 08:54
догми,комфортна зона - все неща,които ни манипулират ежедневно и ни държат встрани от осъзнаванвто колко ценни и уникални сме!Изключително интересна информация!Благодаря!Приятен ден!
цитирай
2. syrmaepon - Аз смятам, че навсякъде, във всяка ...
20.03.2015 10:13
Аз смятам, че навсякъде, във всяка страна, във всеки народ има група, която не желае да мисли сама и се доверява на първия сигнал достигнал до нея. Честно казано това доста ме дразни на моменти. Да си мислещ не е просто, трудно е . Много хора предпочитат да са в група, може би така се чувстват защитени. Мислещият често е сам под ударите на събитията.
цитирай
3. minevv - да
20.03.2015 10:14
велик
цитирай
4. syrmaepon - Властимащите разбира се използват ...
20.03.2015 10:14
Властимащите разбира се използват именно тези, които не мислят следват сляпо сигналите. Един черкез наскоро беше написал в интернета по повод "изчезването" на Путин" - " най-добре да ни го пускат вече на холограма" ))) В крайна сметка и кучето което лае има личен живот )))
цитирай
5. aip55 - Добър и
20.03.2015 11:01
поучителен постинг Маринчо!
цитирай
6. mt46 - Благодаря! Не е късно за осъзнаване... Осмислен ден!...
20.03.2015 11:43
emi1ts написа:
догми,комфортна зона - все неща,които ни манипулират ежедневно и ни държат встрани от осъзнаванвто колко ценни и уникални сме!Изключително интересна информация!Благодаря!Приятен ден!

цитирай
7. mt46 - Днес има затъмнение... Но на някои може да им просветне...
20.03.2015 11:45
minevv написа:
велик

цитирай
8. mt46 - Да, така е... Но мислещите, мъдрите трудно се обединяват...
20.03.2015 11:50
syrmaepon написа:
Аз смятам, че навсякъде, във всяка страна, във всеки народ има група, която не желае да мисли сама и се доверява на първия сигнал достигнал до нея. Честно казано това доста ме дразни на моменти. Да си мислещ не е просто, трудно е . Много хора предпочитат да са в група, може би така се чувстват защитени. Мислещият често е сам под ударите на събитията.

цитирай
9. mt46 - Да, затова съм го публикувал...
20.03.2015 11:52
aip55 написа:
поучителен постинг Маринчо!

Мнозина са осветени, малцина - просвет/л/ени...
М. Тачков
цитирай
10. mt46 - Такава е технологията на властта...
20.03.2015 11:57
syrmaepon написа:
Властимащите разбира се използват именно тези, които не мислят следват сляпо сигналите. Един черкез наскоро беше написал в интернета по повод "изчезването" на Путин" - " най-добре да ни го пускат вече на холограма" ))) В крайна сметка и кучето което лае има личен живот )))

Всяка власт си има верни кучета...
цитирай
11. stela50 - Споделям... много точно и ясно... но да... трудно се обединяват.
20.03.2015 16:52
syrmaepon написа:
Аз смятам, че навсякъде, във всяка страна, във всеки народ има група, която не желае да мисли сама и се доверява на първия сигнал достигнал до нея. Честно казано това доста ме дразни на моменти. Да си мислещ не е просто, трудно е . Много хора предпочитат да са в група, може би така се чувстват защитени. Мислещият често е сам под ударите на събитията.
Поздрави, Марин !
цитирай
12. leonleonovpom2 - Така е,Сирма!
21.03.2015 17:42
Стадният инстинкт в действие!
Но това е характерно за слабите и посредствените Те се обединяват, за да противостоят и да окажат съпротива на силните защото поединично силният ще ги смачка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19162768
Постинги: 3687
Коментари: 45098
Гласове: 148919
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031