Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2015 14:21 - ОФ
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2289 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
image
Завръщането към тоталитарната държава
СКРИТИЯТ ВЛАСТОВИ ЦЕНТЪР
* Той издиктува лъжата на абсолютно всички партии и абсолютно всички медии, дори онези в Интернет

Цената на тока беше вдигната вчера почти с 10%, а за клиентите на Енергопро - с почти 11%.
За тези два дни, вчера и днес, абсолютно всички медии - всички вестници, всички радиостанции, всички телевизии, всички новинарски сайтове в Интернет направиха едно и също нещо.
Излъгаха!
Всички, без нито едно изключение!
Всички - проправителствени, неутрални и опозиционни!
Всички - етикирани и като "зависими" или като "свободни".
Всички те съобщиха новината за повишението на цената на тока като новина за понижението й!

Освен медиите излъгаха и абсолютно всички политици. Всички до последния човек!
Не се намери нито един политик, депутат или някакъв представител от нито една партия - дори опозиционните като Атака, БСП и уж ДПС, който да съобщи, че вместо понижение има огромно повишение на цената на електроенергията - с почти 10 на сто, а в Североизтока - с 11 на сто.
Да видим ситуацията там, където може би първо трябваше да научим истината за цените на тока: в най-отявлените критици на правителството:

1. Опозиционната група "Дневник - Капитал", така тясно свързана с протесторите, сложи като заглавие лъжата: "Токът за битовите потребители поевтинява, а за бизнесa се увеличава".
Факт е, че "Протестна мрежа" поиска оставка на коалицията и правителството с маса аргументи от решенията им в последните дни, но симпатизиращата й и подкрепяща я иначе медийна група се разсея за основния аргумент, с който да предизвика народния гняв. Язък, дето се казва, за парите - недолюбващи управляващата ни ОФ коалиция наши западни партньори (фондация "Америка за България) бяха нейни спонсори.

2. Иначе яростната антиправителствена и антикоалиционна риторика на "Атака" в този случай въобще не се забеляза.
А какъв по-добър аргумент от крясъка - одраха ни кожата с тези цени. При това не измислен, а верен.
Да напомня, че лидерът им Волен Сидеров със свои симпатизанти нахлу в ДКЕВР, че Атака внесе предложение в парламента на 16 юни т.г. за замразяване на цените на тока, което беше отхвърлено.
А сега, вместо атакистите да ореват и небесата кой ни настъпва по мазолите и съответно как те, ей на, бранят потребителя и гражданите в България - позорно замълчаха. В тяхната партийна телевизия в новините повишението на цената също беше отбелязано като незначително понижение. В коментарните им блокове въобще не беше забелязано.

3. Опозицията в лицето на БСП също не разкритикува правителството и коалицията. Тяхното партийно издание - вестник "Дума" съобщи новината за повишението със следното лъжливо заглавие: "Токът за бита леко поевтинява от днес". Дори и днес на митинга им на Бузлуджа не се чуха огнени заклеймяващи слова за решението и пред електората им от вожда им Михаил Миков.

4. И ДПС дума не обели за повишението. Но поне в последните дни и на слепите стана ясно - БО-рисов и Ме-СТАН играят в коалицията БО-СТАН.

5. Като говоря, че излъгаха и абсолютно всички новинарски медии в Интернет, наистина са абсолютно всички. Извадих си скрийншотове от заглавията им. Не ми се вярва да съм пропуснал някоя, но пък затова са коментарите - евентуално да ме коригират.

6. Излъгаха и маса експерти и коментари, иначе представяни ни като капацитети или обективни анализатори.

Само идиоти не биха се възползвали за партийна пропаганда от такъв прекрасен за целите им повод - при това с цели 10% повишение и по такъв наболял за обществото проблем. Само партийци с назначени роли и контролирани от режисьора на постановката биха пропуснали повода за атака срещу правителството и управляващата опозиция. Само изпечени и нагли до цинизъм демагози биха нарекли едно драстично повишение на цената - "понижение".
Само медии, контролирани от общ Център, независимо от многласието им пред аудиторията и окраските им, били били така единни и последователни в тази заблуда.
Само една тоталитарна уредба на обществото би допуснала и преглътнала такава откровена лъжа, такава подигравка, би ги направила възможни!

Но защо го направиха - абсолютно всички медии, абсолютно всички политици, абсолютно всички експерти?
Ами от елементарен страх - заради едно такова повишение си отиде с протести първото правителство на Бойко Борисов. Значи сега всички те - всички политици, всички партии (дори Атака), всички медии - дори в свободния Интернет са твърдо "за" втория му кабинет - онзи, който прогнозирах и се доказа като едно голямо, всеобземащо и скрито тоталитарно ОФ. (Отечествен фронт)

Изводът е един: опозицията в България не е реална, а театрална.
Изводът е един: разногласието на медиите е желязно единогласие, щом е спусната заповед по гарнизона (както саркастично аз определям генералните решения на олигархичния Център, който ръководи страната зад кулисите).

Често ми се е случвало да съм самотен глас - дори един-единствен у нас срещу манипулацията и заблудата на общественото мнение, свързани с такива "генерални решения". В книгите ми, в изявите ми, в ТВ предаването ми... Вижда се и тук, в профила ми в социалната мрежа.

Но за първи път така нагледно, толкова прозрачно и безспорно лъсна онова, което е България:
паяжината на невидимият иначе, но всемогъщ Център, апаратът му от служители навсякъде и милионните тълпи роби, наречени народ - на негово подчинение.

Григор Лилов
www.facebook.com/photo.php

ПП: Дали все пак ни лъжат тия сВинковци?...
Защо няма такса "Задължение към обществото" за партиите, за депутатите, за министрите?...
Докога народът ни ще търпи да го управляват и грабят башиборсуци?...
Всъщност дали тоталитаризмът се е завърнал, или просто не си е отивал?...
Да, знам, че питам безсмислено...




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. emi1ts - Поздравления
02.08.2015 16:12
за публикацията!Ценна информация изказана от специалист!Благодаря!
цитирай
2. mt46 - Моля!...
02.08.2015 22:59
emi1ts написа:
за публикацията!Ценна информация изказана от специалист!Благодаря!

Увеличаването на тока за бизнеса с 10 % е удар не само върху бизнеса. Възможно е да последват съкращения на работници, да се увеличат цените на стоки и услуги...
цитирай
3. mt46 - ...
03.08.2015 13:07
У нас на власт е Безотечествен фронт.
М. Тачков
цитирай
4. stela50 - Да... едва ли абсурдите в театъра са толкова много,
04.08.2015 19:48
колкото в реалния ни живот... не, не е театър, театърът е изкуство...
Логично е зададен въпросът - Всъщност дали тоталитаризмът се е завърнал,
или просто не си е отивал?... всеки ден носи неприятни изненади,
отхвърляне на взети решения, бързо утвърждаване на отричани
до този момент... и търпение, което се изчерпва...
Поздрави !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155536
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031