Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2015 22:26 - Идват ли онези с вилите?...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2974 Коментари: 7 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Идват онези с вилите 20.11.2015 16:00; Петя Минкова image

Едва ли е имало случай в историята на Европейския съюз толкова много хора да ругаят от все сърце политическия елит.

Бежанската криза очерта двата лагера. Единият на демагозите-политици, които проповядват изпразнените от съдържание понятия като мултикултурализъм, равенство и братство с другите религии. И този на обикновените хора. Които са загрижени за сигурността си и непрекъснато се питат дали децата им ще растат в християнска Европа, или ще живеят в някакъв придатък на Саудитска Арабия. Където принадлежността към християнството вероятно ще се наказва.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле пръв се осмели да каже, че между елита и обикновените хора има пропаст - той сравни немския канцлер
Ангела Меркел с непредпазлив скиор, предизвикал убийствената лавина, която може да помете Европа.

Изказването бе по повод пристъпа й на благородство, когато покани всички уплашени от войната. В арабския свят само това и чакаха. Телевизия “Ал Джазира” започна да показва на всеки 15 минути тези думи на Меркел и само за месец бежанците надминаха 1 милион. Лавината буквално помете границите в цяла Европа.

Вероятно Меркел не е очаквала точно този обрат, защото спешно се срещна с френския президент Франсоа Оланд и той както винаги безрезервно я подкрепи: “Нито една европейска страна не може да отклони приемането на бежанци. Разпределението на пристигащите в Европа трябва да се осъществява от всички европейски страни. В противен случай няма да принадлежим към единно общество, основаващо се на общи ценности и принципи.”

Френският президент не спря дотук, а в разгара на бежанската криза скастри източноевропейските лидери, че в Европа те нямат само права, а и задължения.
Да си правиш селфита с бежанци, да говориш за мултикултурализъм и за благоденстващо общество с различни религии, е лесно. Но кървавите атентати в Париж за пореден път поставиха един неудобен въпрос - в тях освен бежанец, са участвали и мюсюлмани, родени във Франция. Покрай разследването се оказа, че 571 французи са пътували до Ирак и Сирия. От тях 245 са се върнали, а 141 са убити там. По повод тези завърнали се мюсюлмани сега

властите обмислят
входни визи,

за да се ограничи достъпът им до “родината”, която очевидно за тях не е такава.
При терористичните атаки в Лондон през 2005 г. трима от четиримата атентатори се оказаха родени във Великобритания - в пакистански семейства. През 2013 г. в Англия бе заловен пакистанец, роден в Манчестър, обвинен, че е свръзката на терористи, които се канят да атакуват метрото в Ню Йорк.

Дали тези терористи са второ или трето поколение граждани на Франция и Великобритания, няма значение. Тези примери показват, че преливането на ценности от нашата цивилизация към ислямската са празни думи. Както и опитите за съвместното мирно съществуване на двете религии с малки изключения. Мюсюлманските гета и квартали навсякъде по света си остават на едно ниво, твърдо отстоявайки традициите си, независимо дали са в Англия, Германия, Австрия или САЩ.

Разликата между другите религии и исляма е, че той е социална култура, култура на обществото, задължителна за всички. Затова приказките на политиците, че тези 2 милиона бежанци ще се приспособят към европейската среда, като завършат тукашни училища и университети, са празни приказки.

И всички, които са били по арабските квартали, го знаят. Тези хора винаги ще помнят, че само в иракската война според “Амнести интернешънъл” са убити около 630 000 души, 65% от които деца и младежи до 30 години. Ако към тях се прибавят и жертвите от войната в Афганистан и другите конфликти в района, в които участваха САЩ и европейските страни,

убитите ще се окажат няколко милиона

Точна статистика по този въпрос няма.
Сред мюсюлманските общности винаги ще има хора, които ще искат да отмъстят за тези жертви. Ще има и европейци, които ще искат да отмъстят за загиналите в атентатите - палежите в бежанските центрове в Германия и протестите срещу Меркел вече очертават тази тенденция.

Заради това приказките на политиците за общото мирно съжителство са чиста демагогия. Винаги ще има джихадистки настроени мюсюлмани, които ще търсят реванш, защото не възприемат призивите за помирение и за общия им път с европейците. За тях общ път с християните няма. Също както САЩ и съюзниците им периодично искат да наложат на ислямските общества своите представи за демокрация без преговори, а от позиция на силата, така действат и джихадистите в Европа. Те също не преговарят - налагат своята религия и
който не я приеме,
трябва да умре
Всеки действа от позицията на силата, а жертвите са абсолютно невинни хора. След човеконенавистните атентати в Европа и войните в Близкия изток никой на никого не може да прости.

Затова честно е политиците да престанат с демагогията за мирното съвместно съществуване на двете религии. Защото то е мирно до следващия атентат и до поредното налагане на демокрация в някоя арабска страна.

И тези сблъсъци не са от сега, а от началото на самото съществуване на исляма. Първа Византия се е опитала да смачка Багдадския халифат. След това папите са организирали 9 кръстоносни похода срещу мюсюлманите. Маврите са се опитали да завладеят Европа, като са изклали много от испанците
с намерението да имат колкото се може повече
деца от испанките.
Крайната цел била след няколко поколения да претопят населението на Европа. Рицарите заедно с войските на шведския, норвежкия и датския крал ги нападат и ги избиват до крак. Пет века по-късно Османската империя иска реванш и стига до Виена, където е спряна от шведите, поляците и наемници от цяла Северна Европа. Следват двете руско-турски войни. В края на миналия век започна войната на руснаците в Афганистан, след това войните в Ирак, в Чечня, отделянето на Косово, дестабилизацията на Египет, Ливан, Либия, Сомалия, Алжир, опитите за дестабилизация на Мароко и Катар и др. Смяната на едни диктатори с други послушни васали.

Като че ли това е повторение на един и същи конфликт с вековна история. Той няма да приключи и сега, защото големите държави продължават да играят старата игра, отстоявайки своите интереси.

Саддам Хюсеин стана сатрап, когато реши да търгува вместо с долари с евро. След това и той, и Муамар Кадафи започнаха да се заиграват с руски и френски петролни гиганти, което вбеси САЩ. За капак Башар Асад като верен приятел на Русия отказа да пусне през сирийска територия нефтопровода “Южен парс”, който трябваше да откара саудитския и катарския нефт към Турция, а оттам към Европа.

Всъщност Асад осуети идеята на Ердоган Турция да стане гара-разпределител на арабските горива и това е причината Анкара от три години да се опитва да го свали от власт.

Предложението на Турция към НАТО бе: Ако ни помогнете да свалим Асад и да озаптим кюрдите, ще спрем потока бежанци към Европа. Руснаците обаче нямаха интерес от този план и казаха: Не става. На тяхна страна застана и най-голямата регионална сила - Иран. Към тях се присъединиха новото иракско ръководство, кюрдите и “Хизбула” - стари врагове на “Ислямска държава”. Богатите страни от Залива пасуват и тихомълком подпомагат терористичната групировка, смятайки, че чрез нея ще сложат ръка на петролните находища в Ирак и Сирия. На този фон има
още един бизнес нюанс - продажбите на оръжие
По време на тези войни САЩ са изразходвали около 1100 милиарда долара за въоръжение и техника и това бе моторът на американската икономика. Сега монополът им е нарушен от Русия и Китай, чиито продажби вече надвишават тези на САЩ.

Именно заради тези противоположни бизнес интереси е толкова трудно лидерите на големите страни да стигнат до едно толкова просто решение - за общи действия срещу терористичната заплаха. Така докато се правят сметки, загиват невинни французи, руснаци, турци, ливанци, сирийци и иракчани.

Ако този политически и бизнес елит бе чел трудовете на Самюъл Хънтингтън и Збигнев Бжежински “Сблъсъкът на цивилизациите” и “Извън контрол”, щеше да знае колко лесно би могла да загине християнската цивилизация. Докато лидерите говорят за търпимост към религиите, религиозните конфликти ескалират, терорът става ежедневие, както и масовите кланета. Тези парадигми на хаоса поразително приличат на наръчниците на джихадистките идеолози, чиято цел е да се разрушат западните общества и да бъдат превзети от радикалния ислям.

За мнозина Париж бе началото, но и това не стресна европейските политици, които продължиха да демагогстват колко мирно съжителстват двете религии. Докато не започнаха палежите в бежанските лагери в Германия и масовите протести срещу Меркел. Германците могат да понесат много неудобства заради бежанците, но не и да предоставят жилищата си, за да ги приютят. Самата Меркел откровено каза пред “Билд”, че
не би приела мигранти
в дома си.

Заради целия този абсурд партии като “Пегида” и “Алтернатива за Германия”, които иначе нямаха никакви шансове, сега събират все повече привърженици. Това е знак, че пропастта между управляващите и германците нараства.

За здравомислещите най-важен е въпросът дали политическият елит и бизнесът ще изтрезнеят, или ще чакат още, докато се развият сценариите на Хънтингтън и Бжежински за хаоса и терора? Всеки ден изчакване обаче къса връзката между управляващи и управлявани. Все по-голяма част от данъците на европейците отива за мигрантите, с които мнозина свързват атентатите.

В тази взривоопасна ситуация е достатъчна една искра, за да се сбъдне прогнозата на американския милиардер Ник Ханауер. Той неотдавна предупреди елитите да се вземат в ръце, бързо да променят системата в полза на обикновените граждани, за да не дойдат хората с вилите и да ги изметат.

www.24chasa.bg/Article.asp

                     *     *     *

Защо ли толкова се вирите и цвилите?...
Нима не виждате... онези с вилите?...
М. Тачков




Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://bultimes.com/greshkite-na-es-ostaviha-balkanite-v-krajno-tezhka-situatsiya/
22.11.2015 22:28

Грешките на ЕС оставиха Балканите в крайно тежка ситуация
Публикувано на 21.11.2015 в Свят


Западнобалканските държави са принудени да реагират вследствие на чужди решения, които ще имат тежки последици за тях.

Това заяви пред БНР Уилям Монтгомъри, дългогодишен посланик на САЩ в България и в Сърбия.

Страните, за които говорим, ще се окажат в крайно тежка ситуация, защото ще трябва да поемат грижата за мигрантите през зимните месеци. Това не са богати държави – те се борят с икономически проблеми, за да повишат доста ниския си жизнен стандарт и не разполагат с материалните и човешки ресурси, за да се справят с тази ситуация, подчерта Монтгомъри.

Едно нещо е, когато местните хора виждат, че мигрантите само минават и отминават за кратко време, а съвсем друго обаче ще е отношението им, когато видят, че броят на пришълците, които остават и трябва да бъдат издържани по един или друг начин, нараства. Местните жители няма да бъдат доволни и ще поставят правителствата си под огромен натиск, смята посланикът.

Той смята, че затягането на граничния контрол няма да помогне, защото бежанският поток винаги ще си намери път, въпреки ограниченията. „Когато властите затегнат контрола в някой граничен участък, мигрантите ще потърсят начин да го заобиколят. Българите също трябва да се замислят сериозно как ще се справят с този проблем и да планират още от сега, без да чакат”, препоръча Монтгомъри.

България трябва да се замисли и за съседите си, за които назряват критични дни, допълни още американският дипломат. „Ако Хърватия запечата пътя на бежанците на Запад, само за седмица в Сърбия ще влязат още 40 000 души, което ще бъде непоносимо. Ще бъде много жалко, ако вместо да действат заедно, балканските страни се обърнат една срещу друга и започнат да си прехвърлят проблемите помежду си – те трябва да действат заедно, така че призивът им за подкрепа от ЕС да бъде чут и да не се окажат изоставени. Това е моят съвет към всички страни, включително и към България, които са потенциално изправени пред този проблем”, каза дипломатът.

Начинът, по който Европейският съюз подходи към мигрантския проблем през последните четири години, е срамен, подчерта Монтгомъри и допълни, че в хода на най-голямата криза, пред която ЕС е бил изправян от самото си създаване досега, нямаше – поне доколкото аз знам – никакви консултации със страни като България, които са пълноправни членове на съюза. „Това, което се случи, е, че няколко лица и, на първо място, Ангела Меркел, обявиха на своя глава, че искат да приемат около един милион имигранти, което освободи една необозрима вълна”, каза той.

„И вместо да се справи с бежанския проблем, докато беше управляем и мигрантите бяха малко, Евросъюзът не стори нищо, а се занимаваше с въпроси като това дали сиренето се прави както трябва. С такива дребни проблеми може да се справи, но е неспособен, когато опре до сериозни неща. Струва ми се, че Европейският съюз е къща от карти, която може да се сгромоляса под тежестта на тези проблеми”, определи Уилям Монтгомъри.

източник: БГНЕС

*(заглавието е на bultimes)
цитирай
2. kvg55 - Като не могат да се справят и опра...
22.11.2015 22:50
Като не могат да се справят и оправят, ще ги отнесат онези с вилите.
Когато върховете не могат, а низините не искат - класическа революционна ситуация. Да не се чудят после, от къде им е дошло.
цитирай
3. stela50 - Светът се върти отдавна в един омагьосан кръг,
23.11.2015 14:26
нима ще продължи с една безкрайна вендета...
Да... всеки действа от позицията на силата,
а жертвите са абсолютно невинни хора...
Крайно време е "елитите да се вземат в ръце,
бързо да променят системата в полза
на обикновените граждани, за да не дойдат хората
с вилите и да ги изметат."... това предупреждение
звучи опасно, но е много сериозно и вярно.
цитирай
4. mt46 - Народите са доста ловко манипулирани, но... може да се осъзнаят...
23.11.2015 18:20
kvg55 написа:
Като не могат да се справят и оправят, ще ги отнесат онези с вилите.
Когато върховете не могат, а низините не искат - класическа революционна ситуация. Да не се чудят после, от къде им е дошло.

цитирай
5. mt46 - Повечето политически елити не са достатъчно разумни, почтени, интелигентни...
23.11.2015 18:23
stela50 написа:
нима ще продължи с една безкрайна вендета...
Да... всеки действа от позицията на силата,
а жертвите са абсолютно невинни хора...
Крайно време е "елитите да се вземат в ръце,
бързо да променят системата в полза
на обикновените граждани, за да не дойдат хората
с вилите и да ги изметат."... това предупреждение
звучи опасно, но е много сериозно и вярно.

цитирай
6. dimat - Авторът на статията и Монтгомъри,
24.11.2015 00:28
разсъждават от позицията,че става въпрос за "равноправни" държави,в един съюз.
Само че реалността,показва друго,че в този "съюз" има ЕДНА ДЪРЖАВА,едно ядро от няколко други и цялата останала сбирщина,чиято "дума" нито някой иска,нито се съобразява и която трябва да изпълнява заповеди,с цената на пълно послушание.

Тази ЕДНА ДЪРЖАВА е получила,като подарък,след разпадането на соцлагера,от ПОБЕДИТЕЛЯ В СТУДЕНАТА ВОЙНА,САЩ,своя Четвърти райх,без война,самата тя все още със статут на "победена и окупирана",НО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ,И ПЪРВОТО Е ,ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА ПОБЕДИТЕЛЯ САЩ.

Както се казва,"нема лабаво".

Имайки предвид горното,стават напълно разбираеми всички тези "грешки",които правят и господарката на райха и останалата плеада от "европейски политици",в действителност,поставени по върховете на властта и на райха(ЕС) и на отделните "държави",от техния действителен господар,САЩ.

А щъкащите тук таме "избори",дремещите по банките "парламенти",с изключение на няколко държави са просто камуфлаж.

Така стават напълно разбираеми всички тези,"случайни" грешки,които всякакви политици и особено Меркел правят.
((В контекста на това,да се залага от "обикновените граждани",на "елитите",е меко казано,абсолютна заблуда,обслужваща идеално тези "елити".))

Няма никакви грешки - всичко си върви по план.

А който се интересува от това,какъв е "планът",може да потърси в Гугъл ,все още не изчезналите от там "протоколи на ционските мъдреци" и като ги чете,да мисли хубаво и от светлината на съвременните и от светлината на минали поне преди век,събития.

Там е добре описано,какво го чака,световното гойско стадо!
цитирай
7. mt46 - Да, благодаря за мнението!... Равноправието е само на думи...
24.11.2015 19:30
dimat написа:
разсъждават от позицията,че става въпрос за "равноправни" държави,в един съюз.
Само че реалността,показва друго,че в този "съюз" има ЕДНА ДЪРЖАВА,едно ядро от няколко други и цялата останала сбирщина,чиято "дума" нито някой иска,нито се съобразява и която трябва да изпълнява заповеди,с цената на пълно послушание.

Тази ЕДНА ДЪРЖАВА е получила,като подарък,след разпадането на соцлагера,от ПОБЕДИТЕЛЯ В СТУДЕНАТА ВОЙНА,САЩ,своя Четвърти райх,без война,самата тя все още със статут на "победена и окупирана",НО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ,И ПЪРВОТО Е ,ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА ПОБЕДИТЕЛЯ САЩ.

Както се казва,"нема лабаво".

Имайки предвид горното,стават напълно разбираеми всички тези "грешки",които правят и господарката на райха и останалата плеада от "европейски политици",в действителност,поставени по върховете на властта и на райха(ЕС) и на отделните "държави",от техния действителен господар,САЩ.

А щъкащите тук таме "избори",дремещите по банките "парламенти",с изключение на няколко държави са просто камуфлаж.

Така стават напълно разбираеми всички тези,"случайни" грешки,които всякакви политици и особено Меркел правят.
((В контекста на това,да се залага от "обикновените граждани",на "елитите",е меко казано,абсолютна заблуда,обслужваща идеално тези "елити".))

Няма никакви грешки - всичко си върви по план.

А който се интересува от това,какъв е "планът",може да потърси в Гугъл ,все още не изчезналите от там "протоколи на ционските мъдреци" и като ги чете,да мисли хубаво и от светлината на съвременните и от светлината на минали поне преди век,събития.

Там е добре описано,какво го чака,световното гойско стадо!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19173926
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031