Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2016 17:46 - Как България е доставяла оръжия и наркотици на "Ал Кайда" и на ДАЕШ
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5737 Коментари: 15 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2016 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Как България доставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ image Автор: Тиери Мейсан, Voltairenet.org   09.01.2016 11:02 9342 преглеждания 9 коментар/а

И най-строго пазените тайни излизат наяве. Мафиотският картел, който управлява България, беше хванат да снабдява „Ал Кайда” и ДАЕШ с наркотици и оръжия по поръчка на ЦРУ както в Либия, така и в Сирия. Проблемът е още по-сериозен, тъй като България е член на НАТО и ЕС.

 

image

Шеф на един от двата български мафиотски картела – СИК, Бойко Борисов е на поста министър-председател от 2014 година. Неговата държава е член на НАТО и на Европейския съюз, а той предоставяше наркотици и оръжия на „Ал Кайда” и ДАЕШ в Либия и Сирия.

 

 

 

Изглежда, че всичко е започнало инцидентно. От около тридесет години фенетилинът е използван като наркотик, който покачва резултатността в спортния свят на Западна Германия. Според треньора Петер Нойрурер повече от половината атлети го използват редовно. [1] Българските наркодилъри виждат добра възможност в тази ситуация и след разпадането на СССР до влизането на България в Европейския съюз те започват да го произвеждат и незаконно да го внасят в Германия под името каптагон.

 

Две мафиотски групировки са в сериозна конкуренция – Васил Илиев Секюрити (ВИС) и Секюрити Иншуърънс Къмпани (СИК), която наема каратиста Бойко Борисов. Спортист от високо ниво, преподавател в Академията на МВР, той създава компания, която предоставя защита на важни личности, и става бодигард на просъветския бивш държавен глава Тодор Живков, както и на проамериканския Симеон Втори Сакскобургготски. Веднага след като Симеон Втори става министър-председател, Борисов е назначен за главен секретар на МВР, а след това е избран и за кмет на София.

 

През 2006 година посланикът на САЩ в България (и бъдещ посланик в Русия) Джон Байърли скицира характера му в поверителна грама, която беше публикувана от Уикилийкс. Той представя Борисов като фигура, свързана с двама големи мафиотски босове – Младен Михалев (с прякор Маджо) и Румен Николов (с прякор Пашата) [2], основателите на СИК.

 

През 2007 година, основавайки своята статия на доклад, изготвен от голяма швейцарска компания, американското издание Congressional Quarterly твърди, че Борисов е прекратил редица разследвания в Министерството на вътрешните работи и че той самият е замесен в двадесет и осем мафиотски убийства. Както изглежда, Борисов става партньор на Джон Д. Маклафлин, заместник-директор на ЦРУ. Говори се, че е създал таен затвор на Управлението в България и е спомогнал за основаването на военна база в контекста на проекта за нападение над Иран според Quaterly. [3]

 

През 2008 година немският журналист Юрген Рот квалифицира Бойко Борисов като „българския Ал Капоне“. [4]

 

След като става министър-председател, а държавата му вече е член на НАТО и на ЕС, Управлението иска от него да помогне в тайната война срещу Муамар Кадафи. Бойко Борисов доставя каптагон, произведен от СИК, на джихадистите от „Ал Кайда”. От ЦРУ правят този синтетичен наркотик по-привлекателен и силен, като го примесват с естествен наркотик – хашиш, в резултат на което манипулацията на бойците става по-лесна, а те самите – още по-страшни, според книгата на Бърнард Луис „Асасините. Историята на една радикална секта в исляма“. [5] Вследствие на това Борисов разширява този пазар в Сирия.

 

Но най-важното е, че ЦРУ, използвайки профила на страна, членка на бившия Варшавски договор, която наскоро се е присъединила към НАТО, е купило от нея съветска военна екипировка и я е транспортирало до Сирия – главно 18 800 преносими противотанкови гранатомета и 700 противотанкови ракети „Конкурс“.

 

Когато „Хизбула” изпраща екип в България, за да събере информация за този трафик, автобус с израелски туристи става обект на терористична атака в Бургас. Незабавно Бенямин Нетаняху и Бойко Борисов обвиняват ливанската съпротива, докато Atlantist Press разпространява редица твърдения за предполагаем камикадзе на „Хизбула”. В края на краищата, съдебномедицинският експерт доктор Галина Милева забелязва, че трупът не отговаря на описанията на очевидците, а шеф от контраразузнаването, полковник Любомир Димитров, отбелязва, че той не е бил камикадзе, а просто преносител, както и че бомбата е била задействана от разстояние, най-вероятно без неговото знание. Пресата обвинява двама араби от канадски и австралийски произход, но Sofia News Agency съобщава за американски съучастник с псевдоним Дейвид Джеферсън. Резултатът е, че когато Европейският съюз се опита да използва аферата, за да класифицира „Хизбула” като „терористична организация“, Кристиан Вигенин – министърът на външните работи по време на краткия период, когато Борисов беше вън от изпълнителната власт, обявява, че в действителност не са открити никакви доказателства, които да свържат атаката с ливанската съпротива. [6]

 

От края на 2014 година ЦРУ прекратява своите поръчки, заместено от Саудитска Арабия, която закупува оръжия – вече не съветски остатъци, а модерна техника от НАТО като противотанковите ракети BGM-71 TOW. Скоро Рияд е подкрепен от Обединените арабски емирства. [7] Двете държави от Персийския залив осъществяват доставките за „Ал Кайда” и ДАЕШ чрез Saudi Cargo и Etihad Cargo в Табук, на границата между Саудитска Арабия и Йордания, или в емиратската френско-американска база „Ал Дафра”.

 

През юни 2014 година ЦРУ увеличава натиска. Този път то забранява на България да даде достъп на руския газопровод „Южен поток”, който да захранва Западна Европа. [8] Това решение, което лишава България от много важни приходи, не само спомага да се забави растежът на Европейския съюз, както е описано в плана „Уолфовиц” [9], но и улеснява прилагането на европейските санкции срещу Русия под претекста на украинската криза, цели експлоатацията на шистов газ в Източна Европа [10] и накрая, поддържа интереса от падането на Сирийската арабска република, евентуален основен износител на газ. [11]

 

Последната новина е, че България – член на НАТО и ЕС – продължава незаконно да доставя оръжия и лекарства за „Ал Кайда” и ДАЕШ въпреки неотдавнашната Резолюция 2253, която беше приета единодушно от Съвета за сигурност на ООН.

 

[1] „Doping war im FuЯball gang und gдbe“, Frankfьrter Allgemeine Zeitung, June 13th, 2007.

[2] “Bulgaria’s most popular politician: great hopes, murky ties”, John Beyrle, May 9, 2006.

[3] “Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say”, Jeff Stein, U.S. Congressional Quarterly, May 2007.

[4] Die neuen Dдmonen, Jьrgen Roth, 2008.

[5] The Assassins: A Radical Sect in Islam, Bernard Lewis, Weidenfeld & Nicolson, 1967.

[6] “Bulgaria discards Hezbollah involvement in Burgas bombing”, Voltaire Network, June 8th, 2013.

[7] « Mise а jour d’une nouvelle filiиre de trafic d’armes pour les jihadistes », par Valentin Vasilescu, Traduction Avic, Rйseau Voltaire, December 24th, 2015.

[8] « Le sabotage du gazoduc South Stream », par Manlio Dinucci, Tommaso di Francesco, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Rйseau Voltaire, June 10th, 2014.

[9] « US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » and « Excerpts from Pentagon’s Plan : "Prevent the Re-Emergence of a New Rival » », Patrick E. Tyler, New York Times, March 8th, 1992. « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower », Barton Gellman, The Washington Post, March 11th, 1992.

[10] « South Stream bloquй, la "claque" des Йtats-Unis а l’Union europйenne », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Rйseau Voltaire, December 5th, 2014.

[11] “Struggle over the Middle East: Gas Ranks First”, by Imad Fawzi Shueibi, Voltaire Network, 17 April 2012.

 

Автор: Тиери Мейсан /френски журналист и политически активист/

 

Статията е преведена на английски език в сайта: http://www.thetruthseeker.co.uk

 

Превод от английски: Филип Каменов
glasove.com/categories/skandalyt/news/kak-bylgariya-dostavyashe-narkotici-i-oryzhiya-na-al-kajda-i-daesh

Оригиналът на френски език е публикуван на адрес: http://www.voltairenet.org/article189787.html

glasove.com/categories/skandalyt/news/kak-bylgariya-dostavyashe-narkotici-i-oryzhiya-na-al-kajda-i-daesh


*   *   *
 

Питам ви, хора:

много ли драг ви е

нашият

"капо ди тути капи"?...

Защо ли

се срути

страшно страната ни?

И където е текло - не капе...

 

Марин Тачков


 

ПП: Capo di tutti capi е италиански /по-точно сицилиански израз/, който означава  "Бос на босовете" или буквално "Глава на всички глави".

 




Гласувай:
28


Вълнообразно


1. kvg55 - Интересно хронологично навърз...
10.01.2016 18:06
Интересно хронологично навързване на редица факти и събития. Има и пропуски - отношенията на Борисов със сръбския мафиот Сретен Йосич. Написаното звучи досотоверно и потвърждава нашите откъслечни знания за любимият ни премиер.
Бедата е, че от писаното у нас не произхождат никакви резултати.
цитирай
2. andri - Не са две групировките, Три са /как мислите, дали ТИМ следи всички постинги и кой какво помества в блог-бг. защото новият собственик на блога е ТИМ.
10.01.2016 21:00
третата е ТИМ. Ето и нещо от нея:
".....бившия директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР Ваньо Танов, който казва, че целта на ТИМ е да легализира натрупаните през последните години пари. Поради тази причина групировката купува нови предприятия или части от тях. И по тази тема един от шефовете на ТИМ Иво Каменов е категоричен: "Няма човек или фирма, която да не е проверена от министерството на финансите. Познавам живота в Западна Европа и мога да ви уверя, че в България полицията и министерството на финансите нарушават основни граждански права. Всичко се проверява. За мен това е остатък от социализма."
цитирай
3. wudu - Защо не качиш още 5 постинга прек...
10.01.2016 23:09
Защо не качиш още 5 постинга прекопирани от нета, та да си гледаш муцуната напомпана на цялата първа, леекувай се от тая вманиаченост, че ще откачиш напълно
цитирай
4. apostapostoloff - Чудесно- всичко в тази
11.01.2016 07:21
публикация е доказано по неопровежим начин. Освен това тази информация се изнася за първи път и точно за това е много, много ценна!
цитирай
5. chen - До andri
11.01.2016 10:35
Ако изхождаме от твоята логика, трябва да добавиш поне още 5-6 български "групировки". Но тук става въпрос за тези, които преминаха в политически партии, в случая ВИС и СИК, които са си и доказани престъпници.
цитирай
6. djem - Тук става интересно.
11.01.2016 10:44
вчера по бг.часовник в 19:12 влязох в блога да прочета постинга и броячът показваше едва 77 прочели. Днес обаче броячът вече е над 700. Как става това господин Тачков. Май не можете да стоите в страни, ако не сте на първа - сте болен!
Ми то толкова четящи няма в блога за един ден. Хората работят, кога намериха време да прочетат целия постинг?

Иначе статията си я бива, въпреки че с копи- пейс реноме не се трупа.

Харесвах вашите стихове, отразяваха действителността!

Поздрави!
цитирай
7. mt46 - Баси завистливите и злобни минусоидни кухи никове!...
11.01.2016 12:38
11:58 - trubadur
...
11:39 - allyally
...
10:52 - totkata3
цитирай
8. mt46 - Здравей! Не аз решавам кой да е на "първа"!... Защо обвиняваш мен?!...
11.01.2016 12:44
djem написа:
вчера по бг.часовник в 19:12 влязох в блога да прочета постинга и броячът показваше едва 77 прочели. Днес обаче броячът вече е над 700. Как става това господин Тачков. Май не можете да стоите в страни, ако не сте на първа - сте болен!
Ми то толкова четящи няма в блога за един ден. Хората работят, кога намериха време да прочетат целия постинг?

Иначе статията си я бива, въпреки че с копи- пейс реноме не се трупа.

Харесвах вашите стихове, отразяваха действителността!

Поздрави!

Имало е постинги с по 5-10-20 хиляди прочита на съблогъри! От тях дразните ли се, или се дразните само от мен?...
цитирай
9. djem - По повод моят коментар
11.01.2016 12:46
много ми е интересно за тези напомпвания, защото и при мен се получават. А, не ми е приятно, защото губя връзка с прочелите в действителност постинга. Та,нали затова пишем тук а не в фейсбук или другаде. Просто с тези напомпени изкусвени прочети, сякаш някой иска да ни дискредитира и изхвърли за кратко време (само за 15 - 20 часа) и после постинга изчезва от полезрението на читателите. преди тези изкуствени прочети да влязат в употреба, постингите седяха по цяла седмица на главната страница и всеки който се интересуваше, можеше да си прочете, каквото иска. Вече, обаче не е така.

Благодаря, все пак че сте пуснали предния ми каментар, въпреки модерацията ви.

Поздрави, отново!
цитирай
10. djem - Не се дразня от вашите изкуствени прочети, защото и при мен ги има. Дразня се от друго и аз ви пратих коментар с причините.
11.01.2016 12:47
вчера по бг.часовник в 19:12 влязох в блога да прочета постинга и броячът показваше едва 77 прочели. Днес обаче броячът вече е над 700. Как става това господин Тачков. Май не можете да стоите в страни, ако не сте на първа - сте болен!
Ми то толкова четящи няма в блога за един ден. Хората работят, кога намериха време да прочетат целия постинг?

Иначе статията си я бива, въпреки че с копи- пейс реноме не се трупа.

Харесвах вашите стихове, отразяваха действителността!

Поздрави![/quote]
Имало е постинги с по 5-10-20 хиляди прочита на съблогъри! От тях дразните ли се, или се дразните само от мен?...
------------------------------
Благодаря, все пак за отговора!
цитирай
11. mt46 - Тази няма ли да спре с лъжите, злобата и обидите по мой адрес?!...
11.01.2016 13:01
10.01 20:36 - Искам да попитам
Автор: lidislidis Категория: Изкуство
Прочетен: 306 Коментари: 15 Гласове: 20

Последна промяна: 10.01 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog Постингът е бил сред най-популярни в Blog
Защо, постингите ми с автентични материали и мои материали снимки за севера и конкретно за финландските политически, спортни и културни събития се отстраняват умишлено от категориите "политика", "спорт" и "култура" в блог.бг вече дълго време и на тяхно място висят прoпагандни и неверни материали на платени списвачи за финландските и северните събития?
Това идея на управата на блога ли е?
На вманиачените блогъри, които пействат лъжи, ли е?
На хакерите им? Или на какво?
Да попитам и тези блогъри с лъжите и надписаните прочита и гласове, като mt46 например, смятат ли, че знаят повече от мен за финската политика, спорт и начин на живот, че се пънат в блога да спират истинските новини и събития от Финландия със своите преписани пропаганди и манипулации? До кога?
Смятат ли, че никой не вижда как са обсадили категориите с измислици- премислици пействани умишлено и надрусани с измама и фалш?
Мой постинг не може да попадне в тези категории и да бъде четен от повече хора, заради надписаните им с фалш прочита и гласове , както и заради покровителството им от модерация за този фалш, да провеждат пропаганда и обработват читателите на блога доста нагледно.
Та питам защо трябва да се спират умишлено моите постинги, в които ви пиша истината, а да се толерират фалшиви постинги с фалшиви гласове, фалшиви прочита и фалшиво съдържание?
Защо бяха спрени умишлено от тях постингите ми за Световното първенство по хокей, постинга за "800 евро "обещани" от финския парламент" в който опровергах лъжеца mt46, който разнасяше невярна преписана информация и вися 1 седмица в карето на политика и на 1 стр. въпреки опровержителния ми постинг? Още виси даже с лъжлива информация и прочита...
Нима този блогър е в течение на нещата, живее тук 26 години, знае езика, по цял ден слуша новини, знае политиката и живота във Финландия, че се взема за сериозно и си надписва прочита, за да обработва и манилулира блогърите с наглост, фалш и сила е обсебил всички категории, с единствена цел да води смешна пропаганда на незнаещ и невеж човек в нета срещу истините?
Навярно този блогер и покровителите му не знаят, че всеки финландец следи политиката в страната си, повече от политиците и веднага реагира на правата си, ако са застрашени с нещо от политиката, нима не знае, че след политиката спорта е в втората страст на северняците и това пренебрежение от невежи и фалшиви пропаганди и пропагандатори е смешно и неестествено за много хора по света, но се шири гнусно все още в България, което отвръщава.
цитирай
12. mt46 - Аман от злоба, завист и простотия!...
11.01.2016 13:04
12:59 - ?!
Няма ли да спреш с лъжите и със злобата си по мой адрес?...

Коментарът чака одобрение
Постинг: Искам да попитам
Автор на постинга: lidislidis
цитирай
13. mt46 - Баси! Още минусоидни фалшиви никове имаш ли?!...
11.01.2016 17:39
17:26 - totkata2
16:59 - eveal
...
16:39 - eveal
...
16:32 - pol4y
16:23 - stela55
16:05 - shao22
16:03 - nivela
15:46 - nivela
цитирай
14. mt46 - Лекувай се ти!... Снощи беше с ник, сега защо си анонимен, а?...
11.01.2016 20:33
анонимен написа:
Защо не качиш още 5 постинга прекопирани от нета, та да си гледаш муцуната напомпана на цялата първа, леекувай се от тая вманиаченост, че ще откачиш напълно

цитирай
15. mt46 - Благодаря ти за мнението!...
11.01.2016 20:39
kvg55 написа:
Интересно хронологично навързване на редица факти и събития. Има и пропуски - отношенията на Борисов със сръбския мафиот Сретен Йосич. Написаното звучи досотоверно и потвърждава нашите откъслечни знания за любимият ни премиер.
Бедата е, че от писаното у нас не произхождат никакви резултати.



* * *
"Капо ди тути
капи"
и банда апапи
народът хрантути...
Прочути,
разплути,
безродни хайдути
сладко си папат
с капо ди тути...
А народът се окапути...

Марин Тачков
11 януари 2016 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19166992
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148928
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031