Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2017 12:10 - ГМО - оръжието на корпоративния тероризъм
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1300 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.
.
.

image

 

По данни на Международната служба за агробиотехнологични приложения 175,2 милиона хектара генетично модифицирани култури се отглеждат в световен мащаб през 2013 г. Засетите с ГМО площи за една година са се увеличило с 6,3 млн. хектара или официалните данни са, че през 2014г. са засети 181,5 милиона хектара с ГМО.

 

Генетично модифицираните организми са организми, в които генетичния материал (ДНК) е бил изменен по начин, който не се среща в природата и не може да се получи чрез естествено кръстосване или размножаване, като изкуствено се вмъква модифициран ген или гени от друг организъм чрез техниките на генетичното инженерство. Тъй като ГМО семената са разработени като „самоопрашващи се”, те нямат нужда от природата и от пчелите, които да го правят вместо тях. Веднъж внедрени в околната среда генно модифицирани организми или получени от взаимодействие с немодифицирани организми, не могат да бъдат извадени обратно. Опрашването на немодифицирани растения с полен от трансгенни, води до генното им замърсяване.

 

Според някои конспиративни теории, планът е популацията на пчелите да бъде изтрита от лицето на земята.

 

„Монсанто” знае, че пчелите са голяма заплаха за нейния монопол, поради способността им да опрашват растенията и така да създават естествена храна, което не влиза в „плана за пълен контрол и доминация” на корпорацията. Когато пчелите се опитват да опрашат ГМО растение или цвете, те се отравят и умират. Всъщност, рязкото намаляване на пчелите е вече установено, а началото му датира от момента, в който започват да се използват ГМО семена.

 

За да предотврати обвиненията, че умишлено причинява продължаващия геноцид над пчелите, сатанинската компания изкупува „Beeologics”, най-голямата фирма за изследвания върху пчелите, която е посветила дейността си на изучаване феномена на изчезването на колонията и чието обстойно изследване посочва името на „Монсанто“ като основен виновник.

 

Естествените семена вече трудно се намират и почти цялата отглеждана продукция е модифицирана. Някои експерти по земеделие дори твърдят, че природните сортове пшеница, царевица, соя и ориз на много места вече са изгубени и целият свят е залят от ГМО.

 

  •  
  • Проф. Хараш Наран,микробиолог и изследовател от Университета в Лийдс: „Ако погледнете простия принцип на генетичните модификации, ще видите екологична катастрофа. Няма начин да определим рисковете… Отговорът е просто да забраним ГМО храните.”

 

  • Д-р Ян Гибсън, депутат, бивш ректор по биология на Университета на Източна Англия, призовава за забрана на ГМО храните, докато не се проведат нужните изследвания. Той също е притеснен от включването на ГМ съставки в храните за деца в училищата. Има страшно много неизвестни опасности от ГМО културите и докато те не са изследвани изцяло, не трябва да подлагаме хората на риск, особено децата.”

 

  • С генетично инженерство храните могат да станат опасни за метаболизма и дори токсични.” Това е твърдение на 21 учени, сред които Проф. Браян Гудуин, Проф. Жаклин МакГлейд, Проф. Питър Саундерс, и Проф. Ричард Лейси.

 

  • Д-р Джералд Б. Гес, директор на Центъра по Ветеринарна Медицина на Американската Асоциация за Лекарствата и Храните твърди: ГМО храната за животни представляват огромна опасност за животни и хора. Токсините в месото и в млечните продукти могат да създадат нездравословна храна за хората.”

 

  • Д-р Вивиан Хауърд, експерт за здравето на новородените в Ливърпулската Университетска Болница казва: „Да се разменят гени между организми има неизвестни токсични ефекти и може да предизвика алергии, които ще навредят най-вече на децата.”

 

  • Д-р Мае Ван-Хо, генетик от английския Отворен университет, отделът по Биология, казва: „Генетичното инженерство пренебрегва конвенционалното развъждане на животни като конструира изкуствено паразитни генетични елементи, включително и вируси като вектори, които пренасят гени в клетките. В клетките тези вектори се настаняват в генома на домакина. Поставянето на чужди гени в генома на приемника има вредни ефекти, отдавна е доказано, дори фатални ефекти, включително рак.”

 

  • Професор Денис Парк от Университета в Съри и Школата по Биологични Науки, консултант на компанията Унилевер по безопасност на храната и бивш британски консултант по безопасността на биотехнологиите пише: „През 80-те г. стотици хора в Испания умряха от променено масло от рапица. То не е било токсично за плъхове. Д-р Парк предупреждава, че сегашните тестове с мишки и плъхове не доказват безопасността на храните за хората.“ Той предлага мораториум на ГМО. Засегнатите с олио от рапица по това време са близо 20000 души, от които са умрели около 600, а много голям брой са развили впоследствие хронични заболявания. Смята се, че причината е свързана с пестициди, но според други мнения компаниите съвместно с правителството умело са прикрили истинската причина.

 

  • Д-р Майкъл Антониу, Главен лектор по молекулярна патология в Болницата Гай казва: „Тази генерация на ГМО и животни, в която случайно се интегрират изкуствени комбинации на генетически материал от несвързани видове в ДНК-ато на приемника ще разбие ДНК схемата на приемника по непредвидим начин. Резултатите могат да са токсини, това е било наблюдавано при ГМ бактерии, растения, животни, като проблемът остава незабележим докато вече не е късно и не се развие болест. Освен това, ГМО могат да донесат вреди веднага, но могат и да минат години преди да се регистрира токсичността на ГМО.„Д-р Антониу наскоро предупреди депутатите във Великобритания, че не трябва да мислят, че има безопасен друг подход освен пълна забрана на ГМО храните. “Не трябва да се заблуждаваме, че с някакви закони и граници можем да контролираме нещо, което в същността си е непредсказуемо и автоматично неудържимо.

 

  • Д-р Джордж Уолд, Нобелов лауреат и професор по биология в Харвард пише: „Досега живите организми са еволюирали много бавно, новите форми са се установявали много бавно. Сега цели протеини се внасят за една нощ в нови взаимоотношения. Да се върви по този път не е мъдро и е опасно. Това може да създаде нови болести по растенията и животните, нови източници на рак, нови епидемии.”

 

  • Проф. Сузан Вюртеле, токсиколог, Американската Агенция за Защита на Околната Среда: “Тази технология се популяризира, но уважавани учени и доказателства от изследвания говорят за това, че точно агенциите, които трябва да защитават човешкото здраве и околната среда, са против нея. Главното е, че се сблъскваме с най-мощната технология в света досега и тя се развива без да разбираме последствията, които ще предизвика.

 

Според изследвания, консумацията на ГМО и употребата на хербициди води до странични ефекти свързани с: бъбреците, черния дроб, хепаторенална токсичност, метаболитни нарушения, понижаване на имунитета, нарушения във функциите на органите, алергии, хронична умора, безплодие, онкологични заболявания, генетични увреждания и др. (Източници: A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health, Human Evidence, В Русия потвърждават негативното влияние на ГМО, GMO alert: Eating GM wheat may destroy your liver.)

 

Вече съществуват убедителни доказателства за нарушаване на стабилността на генома на растението при вграждане в него на чужд ген. Всичко това може да доведе до промяна в химичния състав на ГМО и за възникване в него на неочаквани, в това число токсични свойства. Негативното въздействие върху здравето може също така да се прояви, поради наличие във вградения фрагмент на ДНК на „технологичен боклук“, включващ и вирусни промотори, предимно 35SH промотор, както и бактериални терминатори.

 

За производството на хранителната добавка триптофан в САЩ в края на 80-те години бе създадена ГМО-бактерия. Заедно с обичайния триптофан, по неизяснени докрай причини, тя започна да изработва етилен-бис-триптофан. Това съединение стана причина за тежки неразположения (мускулни болки, спазми на дихателните пътища) при стотици и за смъртта на 37 човека.

 

image

 

Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът на Монсанто, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. Изследването е публикувано през 2011 г. в списание за репродуктивна токсикология. (Източник: Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec, Canada)

 

Едно изследване от 2013 г., публикувано в Обществената библиотека по науките, показва, че има достатъчно доказателства, които сочат че ГМ културите попадат в кръвоносната система на хората след като се хранят с тях. Това се получава по неизвестен все още механизъм. (Източник: Complete Genes May Pass from Food to Human Blood)

 

Изследванията на проф. Хюсеин Каоуд от факултета по ветеринарна медицина в университета в Кайро показват, че консумацията на ГМО води до изменения на различни органи – свиване на бъбреците, промяна в черния дроб и далака, поява на злокачествени части в тъканите, бъбречна недостатъчност и кръвоизливи в червата. Мозъчните функции също са били засегнати и способностите за учене и запомняне са били сериозно изменени.

 

Един доклад на Associated Press показва драматичното увеличение на вродени малформации и рак в области на Аржентина, където в продължение на години се отглежда ГМ соя. (Източник: Science study controversy impacts world health)

 

Проучване на американският Институт за отговорна технология показва, че новите болести, една от които е свързана с непоносимост към глутен, са предизвикани от ГМ храните и хербицида Раунъп, с който се пръскат те. (Източник: GMOs linked to gluten disorders plaguing 18 million Americans – report)

 

В книгата „Пшеницата – маскираният убиец“ д-р Дейвис разкрива истината за съвременната пшеница. Днешната пшеница няма нищо общо с хляба на предците ни. Тя е генномодифицирана, за да осигури на производителите на преработени храни висока доходност и максимално производство. Така доброто старо зърно бива трансформирано в хранително чудовище, което причинява невъобразимо покачване на нивото на кръвната захар, а свойствата му, водещи до пристрастяване, предизвикват прекомерен глад, преяждане и отпадналост, затлъстяване, чревни проблеми, колит, остеопороза, псориазис, кожни афти, косопад, артрит и др.

 

Раковите заболявания глобално се увеличават с всяка изминала година. Само през 2012г. е имало 12 милиона нови случаи на хора с рак и 8,2 милиона смъртни случаи. През следващите 20 г. се очаква тези цифри да се увеличат на 22 милиона. (Източник: Cancer Statistics)

 

Учените от цял свят, предупреждаващи през годините за опасността от ГМО са много, но няма кой да ги чуе, а и финансовите стимули за еврочиновниците и правителствата на отделните държави, разрешаващи отглеждането и консумацията на ГМО са огромни и значително по-убедителни от науката и здравето на населението.

 

На 28 октомври 2015 г. Европейският парламент отхвърли с огромно мнозинство предложението държавите членки да могат самостоятелно да забраняват вноса и продажбата на разрешените в ЕС генно модифицирани храни и фуражи на своя територия. Мотивите – това било отстъпление от единния пазар и митническия съюз и противоречяло на принципите за свободното движение на стоки.

 

Към момента в ЕС, както и в България, броят на ГМО, разрешени за консумация като храни или фуражи, е 58. Те включват различни видове царевица, памук, соя, маслодайна рапица и захарно цвекло. Подадени са заявления за още 58 ГМО, за 17 от които ЕОБХ е издал положително становище, а за 1 не е стигнал до определено заключение. Повечето от разрешените ГМО продукти на територията на ЕС са фуражи, използвани за изхранване на селскостопанските животни, но има и много храни, които също съдържат ГМО.

 

Етикетирането е задължително при откриване на над 0,9 % генетично модифицирана ДНК в продукта. Продукти под тези стойности могат да бъдат отбелязани дори като „био“. Според изследвания на Районните здравни инспекции десетки храни и добавки, влагани в хранителни продукти в България, съдържат ГМО. Това са царевично брашно (българско производство и внос), пуканки (внос), соево брашно (внос), колбаси (със съставки от ГМ соеви зърна, българско производство), соеви изолати и гранулати (внос), като ГМО в продуктите, продавани в България е открито още през 2004г. (Какво представляват генетично модифицираните организми и вредни ли са?) Списъкът продължава с доматено пюре и кетчуп, витамини, шоколади, какао, разтворими супи, глюкозен сироп, различни сладкарски изделия, царевица, жито, ориз, олио, майонеза, консервирани храни и др. Въпреки че някои от пробите са показали, че надвишават допустимата в ЕС граница от 0.9% съдържание на ГМО, това не е било отбелязано на етикетите.

 

В ЕС е разрешен само един ГМ продукт за отглеждане. Това е царевицата на „Монсанто“ MON 810. Тя съдържа ген от бактерия, благодарение на който произвежда токсин, убиващ паразитите по растението.

 

Голям е и проблемът с пестицидите и хербицидите в храните. Никой не знае какво количество торове се използват за житните култури у нас и каква част от химикалите попадат в чиниите ни. Информацията се потвърждава и от американската корпорация „Монсанто„, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света.

 

image

 

Глифозат (Раундъп) на Монсанто е клетъчна отрова. Този продукт се продава под най-различни търговски марки, като хербицид, но всъщност е БИОЦИД, вреден за биоразнообразието и за деленето на всяка една жива клетка, освен клетките на патентованите ГМО сортове и породи. Последните изследвания сочат, че Глифозат е много по-вреден за хората, отколкото се признаваше доскоро.
/.../
www.glasove.com/categories/skandalyt/news/gmo-zarazata




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Много ме съмнява, че въпреки заб...
22.07.2017 20:34
Много ме съмнява, че въпреки забраните и у нас се промъкват ГМО.
цитирай
2. mt46 - Мда. Може би при пшеницата, царевицата...
22.07.2017 20:53
kvg55 написа:
Много ме съмнява, че въпреки забраните и у нас се промъкват ГМО.

Как иначе да си обясним високите добиви?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19116092
Постинги: 3677
Коментари: 44987
Гласове: 148710
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031