Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 19:56 - Внимание! Брут-ални из-мамници!...
Автор: mt46 Категория: Други   
Прочетен: 13244 Коментари: 24 Гласове:
44


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

imageПаоло Барнард

Лисабонският договор

(със съкращения)

Предлагам на вниманието ви стенограмата от видеопрезентацията на независимия италиански журналист Паоло Барнард посветена на бруталната история на Лисабонския договор – най-голямата досега, но не първата и не последна измама на еврочиновниците и плутократите в ЕС срещу народите в Европа. Въпросната презентация бе представена в две части в ТВ предаванията ми, можете да ги видите и он-лайн в този сайт.

В Европа бе извършен държавен преврат, извършен зад гърба на всички граждани: италианци, германци, французи – всички.
Италианското правителство вече не е суверенно, италианският парламент вече не е суверенен, в резултат от това, италианските закони вече не са суверенни и юридически ние вече не сме италианци.
Процесът на създаване на европейската конституция започва в градчето Лаекен в Белгия през 2001 г. Написва се тази конституция, само че големите бюрократи и политици правят една “грешка”: правят всичко това явно и народите в Европа разбират за нея. Французите и холандците през 2005 г. в два национални референдума отхвърлят конституцията, създадена от евробюрократите.
Защо я отхвърлят?
Обяснението е просто: Защото в тази конституция са дадени всички права на бизнеса, на корпорациите, на големите банкови интереси, на услугите и прочие, а социалната част, тоест тази, която засяга обикновените хора – работата, социалните гаранции и прочие, е изключително ограничена, незасегната, просто несъществуваща.
Тогава французите заявяват “Тази конституция е социално фригидна” и я отхвърлят. Холандците също я отхвърлят. Има европейско правило, според което, за да се наложи Конституция, трябва да се приеме единодушно от всички държави. При това положение конституцията умира, свършено е с нея.
Бюрократи и големите политици не се предават. Разбират каква грешка са направили, постъпвайки демократично. Следващия път няма да действат така. И наистина, това, което е изритано през главния вход, ще влезе през прозореца само няколко години по-късно. Ще се съберат отново и ще пренапишат друг документ, който няма да бъде “конституция”, а просто „договор”. На 13 декември 2007 г. се срещат в Лисабон, за да подпишат този нов договор 27-те държавни глави на европейските страни. Така не трябва да бъде одобряван чрез референдум, но има силата на конституция.
Става дума за промени в съществуващи вече договори, основни договори като Договора за Европейския съюз и Договора за функционирането на Европейския съюз, към които се прибавя и договорът от Ница. Тези основни договори са събрани в едно и към тях са добавени 329 страници с промени. Така общо се стига до 2800 страници с правила, които не са свързани помежду си и затова е невъзможно да се прочетат. Нито един европейски политик не е могъл да ги прочете. Това нещо, което е наречено Лисабонски договор, ще добие наднационална власт. Ще рече, че властта му е по-голяма от властта на която и да е държава, по-силен е от всеки един национален закон, по-силен е от всяка една национална конституция, по-силен е от всеки един национален парламент, от държавните глави на която и да е нация.
Ще ви цитирам една фраза на големия архитект на цялата тази история от последните години – Валери Жискар д’Естен, който в едно изявление от 27 октомври 2007 г. казва: “Договорът е същият като Конституцията, (Конституцията, която беше отхвърлена), само формата му е различна, за да се избегнат референдумите”. Държавните глави са се разбрали, че мнението на гласоподавателите не бива по никакъв начин да се иска. Само Ирландия не го подписва, защото благодарение на своята конституция, е задължена да направи референдум. Референдумът се проведе и Лисабонският договор бе отхвърлен. Организираха втори референдум, и след огромен натиск, изнудвания, както и рушвети, платени на ирландската държава и ирландските банки, ирландците в крайна сметка бяха принудени да кажат “Да” и така Договорът най-накрая мина.
Тъй че става дума за истинска измама. Нека обърна внимание, че думата “измама” не е достатъчна, започнах това представяне, наричайки го “държавен преврат”. Значението на промените, наложени от Лисабонския договор в нашия живот, и фактът, че никой не ни запита дали сме съгласни, отнемайки ни така гражданския суверенитет, е доказателство, че това е държавен преврат.
Нека видим накратко как се променя властта. Както вече казах, става дума за множество европейски правила, които имат наднационална власт, тоест са по-силни от държавните закони. И се отнасят за всичко. Нито един държавен орган на никоя европейска страна, не може да бъде по-силен от тези правила, които вече управляват Европа. Европейските държави изгубват възможност да налагат вето в 68 области, които до днес имаха относно обществения живот. Националните парламенти са задължени да работят за интересите на Европейския съюз, а не обратното. Тоест националните закони трябва да бъдат писани от един италиански депутат или от един италиански интелектуалец, мислейки за интересите на Европа, а не за интересите на италианския народ. И това важи за всички други държави. Конституциите трябва да се подчиняват, съдилищата трябва да се подчиняват.
Първата скандална част от този държавен преврат е законодателната власт, тоест как се правят законите, тези много силни закони, които подчиняват всички в Европа. Кой притежава тази законодателна власт? До днес тези 250 години (в Италия б.р.) на борби в името на демокрацията, ни научиха, че властта принадлежи на суверенния народ, който избира своите представители и те създават законите. И това досега е било така за всички демокрации в света, от Просвещението до днес беше основното правило.
Следете внимателно, само това стига, за да се убедите, че говорим за преврат. В тази нова супердържава Европа, чиито граждани сме всички ние, тези, които правят законите, НЕ СЕ ИЗБИРАТ. Избраните представители НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ЗАКОНИТЕ. Както ви казах преди малко, още в началната фаза на създаването на този Европейски съюз бяха създадени европейски институции, към които се отнасяхме обаче с някакво безразличие и невежество. Какво е Европейската комисия? “Ами… не знаем… ” “Някакви хора там, в Брюксел”.
Тези институции, създадени тогава, днес се сдобиват с невероятна власт. Европейската комисия става изпълнителната власт, правителството на Европейската супердържава, и придобива невероятна власт, неописуема власт. Това е власт да взима решения и да СЪЗДАВА ЗАКОНИТЕ. После има Съвет на европейския съюз, който също е част от правителството. Този съвет на европейския съюз има законодателни функции, но силата му е само да ГЛАСУВА законите, написани от Европейската комисия.
Ето как супер правителството – Европейската комисия, пише законите и ги предлага. Съветът на европейския съюз ги гласува, но той не е нищо повече от един печат, защото в последните години е обсъдил по-малко от 15% от приетите закони. Принципно ги гласува направо, без обсъждане. Европейската комисия ги предлага и Съветът на европейския съюз счита, че всичко е наред и ги гласува направо.
Сега стигаме и до европейския парламент. Точно тук е болната тема. Всички вестници, писаха, че в тази нова Европа европейският парламент получава допълнителна власт.
Това е чиста лъжа. Това е наистина безсрамно прикриване на истината. Европейският парламент в тази нова Европа губи власт. Всъщност парламентът никога не е имал власт, но сега вече е написано, че няма никаква власт да създава закони. Помислете малко, говорим за парламент, който не може да прави закони. Все едно един хирург да не може да хваща скалпел. Абсолютно същото е, ужасяващо е. Европейският парламент не може да предлага закони и дори не може да ги гласува. Европейският парламент няма възможност да се изказва за 21 ключови сектора в европейската политика.
И в крайна сметката държавите винаги остават безгласни. За да приключим с темата кой прави законите: Европейската комисия излиза от новата ситуация в тази европейска супердържава, като орган с невероятна власт. Тя е Босът, Шефът и притежава абсолютната власт.
Да не забравяме: НИКОЙ не избира Европейската комисия. Европейската комисия е съставена от бюрократи, които са назначени от министър-председателите на държавите. Тя включва множество подкомисии, знаете ли колко са? Три хиляди. Три хиляди комисии от бюрократи, които работят за Европейската комисия и които пишат всички тези правила и закони.

“Свободната конкуренция без намеса” узаконява една от най-големите лъжи в модерната икономическа история. Тя обикновено се описва като “капитализъм за бедните и социализъм за богатите”.
Това е тази система, според която ние, обикновените хора, трябва да прилагаме всички правила на капитализма, тоест да позволим приватизациите, да приемем несигурни работни места, да загубим здравеопазването и всичко останало.
А когато после големите владетели на системата имат проблеми, например банките, бизнесът, тогава държавата трябва да се намеси с милиарди и милиарди евро, за да спаси задниците на големите фирми и мениджъри. Ето това е значението на “малката” и уж незначителна фраза “свободна конкуренция без намеса”. Това чудовище е вкарано в Лисабонския договор, който е всесилен.
Още нещо от социалната глава: В Лисабонския договор се говори за разширяването на европейското селско стопанство, което и сега е финансирано с един милиард евро на ден, наши пари, без които не може да се самоиздържа. Това е споменато, но не се казва дори и дума в договора, нито за защитата на работниците в селското стопанство, нито за защитата на екологията. Няма и думичка по тези въпроси.
Правото на стачкуване: Лисабонският договор забранява стачките, ако те пречат на свободното движение на услугите. Внимавайте, защото тези членове от договора се взимат и се представят пред съда от големите корпорации и съдиите решават на базата на тези закони. Значи е забранено да се стачкува, ако това пречи на свободното движение на услугите. Забранено е да се стачкува и ако в новите европейски съединени щати една фирма отиде на друго място. Например полска фирма идва в Италия и плаща на работниците, които работят за нея същата мизерна заплата, която взимат поляците. Италианските работници нямат право да стачкуват в такъв случай.
В здравеопазването: правата на пациентите са описани не в главата за здравеопазването, която също трябва да погледнете, много е интересна, а в главата за вътрешния пазар. Тук трябва да се внимава: когато говорим за правата на пациента, говорим за правото на животоспасяващо лечение, основно право в защита на здравето.
Ако тези права се вземат и се изнесат извън една гражданска конституция, и се сложат сред правилата за вътрешен пазар, означава, че тези права ще се подчиняват на правилата на пазара. Това само по себе си е още един ужас в Лисабонския договор.
Ако една държава от тези нови европейски съединени щати реши да води политика за отваряне на работни места, използвайки държавния бюджет, тоест да направи това, което направи Рузвелт в САЩ с “Новия курс” (през 30-те години), казвайки:”ОК, нека да харчим държавни пари, но да спасим сриналата се икономика, да спасим семействата, да спасим заплатите, да спасим хората от глад, да създадем държавни работни места, за да си върнем икономиката, правейки я динамична”, ако това един ден го реши която и да е европейска държава, няма да може да го направи, защото е забранено.
Ако една европейска държава иска да приложи каквато и да е друга система в помощ на своите граждани, не може вече да го направи. Защо? Защото отново икономическите сили, които, естествено, стоят зад всички тези договори, правила и държавни преврати, заявяват, че подобни политики пречат на “свободната конкуренция без намеса”.
Ти не можеш да направиш каквото и да е, за да помогнеш на гражданите си, защото това пречи на свободната конкуренция.
Европейската централна банка, голямата банка за всички граждани на Европа, ще има правото да наложи, всъщност вече има това право, да налага стабилността на цените. Ниската инфлация е по-важна от борбата с безработицата.
В Лисабонския договор не съществуват механизми за преразпределение на богатството. Логично би било в европейските съединени щати, след като наистина е една-единствена държава, да може да се направи нещо подобно: След като имаме северозападна част, която е много богата, да прехвърлим малко капитал в югоизток, който е по-беден, за да можем по този начин да уравновесим “държавата” и така тя да функционира по-добре, вместо да имаме все същите отвратителни икономики на две различни нива, като северните и южните Съединени американски щати, северна и южна Великобритания, северна и южна Италия. Изобщо не съществува такова нещо.
В завършек, да видим съдебната система. Това е още един основен елемент, който трябва да се разгледа. Нека да обобщим накратко: предначертава се една Европа, всъщност вече е предначертана, която има огромна наднационална власт, която налага тежка социална дискриминация, изключително тежка перспектива. Тя размахва наляво и надясно политици, депутати, парламент, който няма абсолютно никаква реална парламентарна власт, а е единственият европейски орган, избран от гласоподавателите.
А институциите и правителството й които не са избрани от никого, ще имат безгранична власт.
Съдът на ЕС е съставен от съдии, които се избират от бюрократите и политиците, и са зависими от тях, “независимостта” им е смехотворна.
Същият този европейски съд има огромна власт. Помислете само, че ще е по-силен от всеки Касационен съд, по-силен от всяка конституция, конституционен съд, висш държавен съд, от всеки един върховен съд, съществуващ в която и да било европейска държава.
Ще се базира основно върху Хартата на основните права на ЕС и Договора от Ница.
В Италия може би това би било удачно, бихме спечелили повече от това, което бихме изгубили. Но например в страни като Дания, Швеция, Холандия, Англия, които са много по-напред от това, което е прието в Хартата на правата, Съдът на ЕС може да ги върне назад от прогреса, който са постигнали.
Цитирах в една моя статия историята на един германски журналист, който разкри скандала Евростат, европейски скандал от огромен мащаб. Този журналист бе арестуван, защото отказа да разкрие своите източници. Това например е позволено от шведския закон, където журналистът е защитен, дори и да не разкрие източниците си.
Европейският съд одобри ареста и по този начин свали автоматично шведския закон. Защото всяка сентенция на Съда на ЕС означава, че е задължителна за цяла Европа.
Ето как шведите, които имаха много напреднал закон спрямо средното ниво, се принудиха да премахнат техния закон. Същото нещо може да се случи с много други закони.
И внимание, ето още нещо за съдебната власт. Тези свръх властни съдии, които ще взимат решение след решение, могат даже да въведат отново смъртното наказание. В кой случай могат да го направят? Цитирам буквално от текста: “в случай на европейска криза.” Тук внимавайте: Какво означава “в случай на европейска криза”? Какво е това? Кой ще реши кога сме в състояние на криза? И при какви условия може да се прилага смъртно наказание? Трябва ли да се осланяме на мнението на тези бюрократи и политици, които направиха всичко, което видяхме, тоест държавен преврат?
Трябва ли да вярваме на хората, които написаха тази конституция, която е цялата в интерес на бизнеса и на корпорациите? Трябва ли да вярваме на тези хора, за да разберем кога сме в „криза” и кой ще получи смъртна присъда при това положение?
И Съдът на ЕС ще издава тези присъди, които трябва да се следват от всички европейски страни и никой няма да може да ги оспорва. Дори и в главата за правосъдието, (от която може би Италия може да направи крачка напред) също важи принципът, че тези съдии с огромна власт, които не са избирани от гражданите, ще имат наднационална власт, но никой не ни е питал дали сме съгласни и не можахме по никакъв начин да дадем мнението си.
Така стигнахме до заключението.
Е, заключението е много просто. Трябва да призная, че нищо друго не може да се каже,
освен да се подчертае следното:
Можеше да бъдат нещо хубаво тези Европейски съединени щати, можеше да бъде чудесно да станем обща икономическа сила. Знаем, че подобно нещо би могло да подпомогне гражданите. Можеше да бъде нещо хубаво даже да имаме супер правителство, специално за нас италианците, не само заради Берлускони, но и заради цялата клика Проди, Берсани, Фасино и другите. Нас, италианците, това можеше да ни накара да направим крачка напред към едно по-цивилизовано общество.
Но фактът, че всичко това се случва зад гърба ни, и най-вече, следвайки принципи, които ние не сме избирали, е изключително опасен.
Ето така мина Лисабонският договор и се извърши държавен преврат.

Превод: Даниела Пенкова
valentinfortunov.com/wordpress/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/











Гласувай:
48


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zarenkow - Полезна статия,
23.10.2013 20:41
много неща за размисъл. има проблем наистина, но не е нерешим мисля. Не е проблема загубата на суверенитет и подвластност на Европейско правителство. Проблем е отстъплението от достиженията на суверенните национални правителства.
цитирай
2. freeoldmen - Надежда всяка тука оставете!
23.10.2013 20:42
”ОК, нека да харчим държавни пари, но да спасим сриналата се икономика, да спасим семействата, да спасим заплатите, да спасим хората от глад, да създадем държавни работни места, за да си върнем икономиката, правейки я динамична”, ако това един ден го реши която и да е европейска държава, няма да може да го направи, защото е забранено."

Това май не ни го казаха, когато ни приеха...
В рамките на ЕС пътят е този. Това е.
цитирай
3. mt46 - Това е грубо погазване на демокрацията, диктат, тоталитаризъм...
23.10.2013 21:46
freeoldmen написа:
”ОК, нека да харчим държавни пари, но да спасим сриналата се икономика, да спасим семействата, да спасим заплатите, да спасим хората от глад, да създадем държавни работни места, за да си върнем икономиката, правейки я динамична”, ако това един ден го реши която и да е европейска държава, няма да може да го направи, защото е забранено."

Това май не ни го казаха, когато ни приеха...
В рамките на ЕС пътят е този. Това е.

Не са питали никой от европейските народи. Заобиколили са референдумите /това е ясно от първия клип/...
Ето линк към четвъртия -
http://www.youtube.com/watch?v=NNdUjlxNFBU
цитирай
4. mt46 - Да, има много неща, които за мнозина са неизвестни или неясни...
23.10.2013 21:52
zarenkow написа:
много неща за размисъл. има проблем наистина, но не е нерешим мисля. Не е проблема загубата на суверенитет и подвластност на Европейско правителство. Проблем е отстъплението от достиженията на суверенните национални правителства.

Според мен загубата на суверенитета на по-малките държави е голям проблем... Бюрократизмът е също проблем...
Пета част -
http://www.youtube.com/watch?v=sm1gczuXp30
цитирай
5. mt46 - http://svetoven.pogled.info/news/49231/Nastapva-li-krayat-na-natsionalnata-darzhava
23.10.2013 23:42
Поглед.инфо/ На всеки пет години Националният изследователски съвет /НИС/ на САЩ, консултиращ директора на ЦРУ, публикува своята прогноза за глобалните промени в близко бъдеще. Последният доклад на НИС описва, как ще изглежда светът през следващите 50 години.

Един от сценариите - "Свят без държави" - предвижда, че заради урбанизацията, развитието на технологиите и натрупването на капитал планетата ще се превърне в една голяма територия, на която ще господстват отделни анклави, живеещи по собствени закони. Това ще бъде предшествано от опита на държавата да предаде на аутсорсинг част от своите задължения по провеждането на реформи.

Бъдещето вече е настъпило

Консултантите на ЦРУ предполагат, че обратното броене за тези промени ще настъпи през 2030. Но в действителност светът вече се е превърнал в територия без национални държави, макар ние още да не сме го забелязали.

Официалните граници между страните все още съществуват, но международната общност вече живее така сякаш тях ги няма. Националните държави се превръщат само в една от формите на управление сред множеството други.

Беглият поглед върху световната икономика показва, че най-впечатляващият растеж и внедряване на иновации се случват там, където правителство и бизнес, местни и чужденци работят в тесен контакт. Това е своеобразна държава без граници. Икономистите са измислили за тях термин "особени икономически зони".

През последните десетилетия стотици такива зони са се появили в Африка, Близкия Изток и в Азия. През 1980 в Китай се появи първата държава без официални граници - Шънджън. Днес Поднебесната е оплетена от мрежа от особени икономически зони и именно това и помогна да стане втората по големина икономика в света.

В Арабския свят има над 300 територии с особен статут и по-голямата част от тях са концентрирани в един град - Дубай. Най-известната е Свободната зона Джебел Али - едно от най-големите и ефикасни пристанища в света.

Образуването на нови псевдодържави върви ръка за ръка с друга важна тенденция - стремежът на големите градове към независимост.

Феодалната раздробеност на ХХІ век

В условията на бърза урбанизация, всеки град, щат или провинция иска да има голямо влияние. Шотландия и Уелс във Великобритания, Страната на баските и Каталония в Испания, Британска Колумбия в Канада, Западна Австралия и почти всеки индийски щат - всички те търсят максимална финансова и политическа автономия.

И някои вече могат да си позволят да не зависят от останалата страна. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обича да казва: "Не слушам, какво казват във Вашингтон". Но затова пък Вашингтон много внимателно слуша него. Същото се случва и в много държави. В настоящия момент най-малко осем страни се ръководят от бивши кметове.

Този процес върви даже и в Китай: центърът за взимане на решения се измества в големите градове, които дават най-голям принос за икономиката, а Пекин зависи от техния растеж. Една от най-популярните пословици в днешен Китай отлично отразява тази тенденция - "Планините са високи, а императорът е далеч".

Обединявай се и владей

Ако на официалните карти могат да бъдат видени около 200 държави, то броят на неофициалните правителства доближава 1000. И колкото повече такива микроправителства, толкова по-могъщи стават съвременните империи - САЩ, Китай, Бразилия.

По тази причина по-слабите държави трябва да престанат да парадират със своята национална идентичност и да обединят финансовите си усилия, за да намалят нивото на бедността, да повишат качеството на живота и да стимулират икономическия растеж в целия регион.

Бурунди, Кения, Руанда, Танзания и Уганда вече създадоха Източноафриканска общност, която трябва да координира всичко - от митническите тарифи и стимулирането на инвестициите до поддържането на мира. Ако те успеят да построят инфраструктура, която да изтрие произволно възникналите политически граници, ние можем да видим Европейски съюз по африкански. Ако регионални групировки не бъдат създадени, тогава богатите страни ще се възползват от древния принцип - "разделяй и владей".

Впрочем в някои страни жителите все пак ще трябва да се разделят един с друг. Например, в Близкия Изток е необходимо да се преосмисли терминът "държава". Стотици анализатори, ежедневно разсъждаващи за ситуацията в Сирия и Ирак, но не могат да разберат, че нито една държава няма божественото право на съществуване. Някои страни не подлежат на ремонт и в края на краищата се разрушават. Арабският свят няма да се успокои, докато не се превърне в група автономни национални оазиси, свързани с нещо подобно на нов търговски Път на коприната. /БГНЕС

----------------

Параг Хана е водещ научен сътрудник на изследователския център New America Foundation и автор на икономическия бестселър "Вторият свят: как развиващите се страни ще променят глобалната конкуренция през 21 век". Статията е публикувана в "Ню Йорк Таймс".
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Къде по дяволите отиде демокрац...
23.10.2013 23:50
Къде по дяволите отиде демокрацията??? Сега разбирам защо в някои държави се правят опити да излезнат от Европейския съюз. Той вече не е това, което беше, формулата е променена.
цитирай
7. mitkaloto - Ние развалихме толкова империи. . ...
24.10.2013 09:08
Ние развалихме толкова империи..Следващата е ЕС.
цитирай
8. rvmarkov - Паоло е мой задочен ММТ приятел
24.10.2013 13:47
Това, което той се опитва да направи в Италия е същото, което аз се опитвам да разпространя в България.

"Въпрос: В коя страна извън САЩ се проявява най-голям интерес към ММТ?

Отговор: Италия, благодарение на усилията на журналиста Паоло Бернард."

От интервюто с Уорън Мозлър: http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/10/blog-post_3841.html
цитирай
9. starotomagare - Добре дошли в клуба на богатите...
24.10.2013 15:00
Нали така ни го представяха когато ни натискаха да влезем .Даже и референдум не сме правили както и за НАТО.Споменаваха го само мимоходум и накрая почнаха да надуват фанфарите за да привъзнасят невероятния си успех ,че са ни приели.Отличничката нагъваше преговорните глави като салата а онези разбира се се радваха ,че на всичко което поискат тя се съгласява .Разбира се тя не е единствено виновната а цялата продажна клика .Нашите доморасли философи по форуми и кръчми пък се радваха ,че най-после ще има и у нас ред като започнат да ни управляват директно от Европа.Неоробска психика в действие.Така и част от чорбаджиите предателствали за да угодят на поробителя.Това положение допада най-вече на всички експлоататори които всяко свое своеволие и престъпление спрямо работниците оправдават с Европа.Преди беше Съветския съюз а сега Европа .
цитирай
10. mileidi46 - Много отдавна исках да пусна статии ...
24.10.2013 16:47
Много отдавна исках да пусна статии от неговият блог,и видеоклипове,но нямам време ,а техническо знание да слагам субтитири на клипа,затова се отказах..Останах възхитена,че някой си е направил труда!!Паоло е голям мозък,за съжаление работи на самоиздръжка,никой не му плаща хонорар..
Браво за постинга!
цитирай
11. alexs - Паоло Бернард за валутният борд в ...
24.10.2013 17:40
Паоло Бернард за валутният борд в България
Въпрос: Нека преминем на темите за България. Знаем, че заедно с българския икономист Райчо Марков сте написали ММТ план за действие в България, който според Вас ще изведе страната от тежката икономическа криза.

Първата точка на този план предвижда премахването на валутния борд и въвеждането на независим лев при плаващ валутен курс. Как може да стане прехода към независим, фиатен лев в условията на валутен борд? И изобщо, ако може да коментирате практиката на валутните бордове, наложена ни отвън - от МВФ, още през 1997 г.?

Отговор: Валутните бордове са инструменти за колониално експлоатиране, които причиняват нациите да понасят реални разходи под формата на нетни експорти, необходими за “финансирането” на нуждата им от чисти (нетни) финансови активи.

В допълнение, прилагането на валутен борд има тенденцията периодично да причинява огромни количества загубено общо производство поради безработица и неизползван капацитет на икономиката.
цитирай
12. hopfen - Тук..
24.10.2013 18:32
"Ако една европейска държава иска да приложи каквато и да е друга система в помощ на своите граждани, не може вече да го направи."
в този пасаж съм абсолютно спокоен,защото у нас политиците са най-загрижени за себе си, и нищо не правят за своите граждани, но пък се стремят всячески да угаждат на подобни договори...
цитирай
13. mt46 - Може и така да е...
24.10.2013 19:25
hopfen написа:
"Ако една европейска държава иска да приложи каквато и да е друга система в помощ на своите граждани, не може вече да го направи."
в този пасаж съм абсолютно спокоен,защото у нас политиците са най-загрижени за себе си, и нищо не правят за своите граждани, но пък се стремят всячески да угаждат на подобни договори...

Но проблемът е, че дори и да искат, нашите политици не могат да направят почти нищо в помощ на българските граждани - подчинени са на ЕС...
цитирай
14. mt46 - Валутният борд е един от механизмите на модерното робство...
24.10.2013 19:31
alexs написа:
Паоло Бернард за валутният борд в България
Въпрос: Нека преминем на темите за България. Знаем, че заедно с българския икономист Райчо Марков сте написали ММТ план за действие в България, който според Вас ще изведе страната от тежката икономическа криза.

Първата точка на този план предвижда премахването на валутния борд и въвеждането на независим лев при плаващ валутен курс. Как може да стане прехода към независим, фиатен лев в условията на валутен борд? И изобщо, ако може да коментирате практиката на валутните бордове, наложена ни отвън - от МВФ, още през 1997 г.?

Отговор: Валутните бордове са инструменти за колониално експлоатиране, които причиняват нациите да понасят реални разходи под формата на нетни експорти, необходими за “финансирането” на нуждата им от чисти (нетни) финансови активи.

В допълнение, прилагането на валутен борд има тенденцията периодично да причинява огромни количества загубено общо производство поради безработица и неизползван капацитет на икономиката.

цитирай
15. rvmarkov - alexs, искам само да коригирам малко
24.10.2013 19:33
alexs написа:
Паоло Бернард за валутният борд в България
Въпрос: Нека преминем на темите за България. Знаем, че заедно с българския икономист Райчо Марков сте написали ММТ план за действие в България, който според Вас ще изведе страната от тежката икономическа криза.

Първата точка на този план предвижда премахването на валутния борд и въвеждането на независим лев при плаващ валутен курс. Как може да стане прехода към независим, фиатен лев в условията на валутен борд? И изобщо, ако може да коментирате практиката на валутните бордове, наложена ни отвън - от МВФ, още през 1997 г.?

Отговор: Валутните бордове са инструменти за колониално експлоатиране, които причиняват нациите да понасят реални разходи под формата на нетни експорти, необходими за “финансирането” на нуждата им от чисти (нетни) финансови активи.

В допълнение, прилагането на валутен борд има тенденцията периодично да причинява огромни количества загубено общо производство поради безработица и неизползван капацитет на икономиката.


Това са думи на Уорън Мозлър, чиито ММТ лекции г-н Барнард организира в Италия миналата и тазиа година. Тази година, от 10 до 22-23 юни, те обиколиха много италиански градове, където г-н Мозлър говори за възможностите пред Италия да излезе от икономическата криза. Това е една от тези лекции в ютюб, които аз преведох за българските читатели: http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/06/blog-post_27.html

Уорън Мозлър ще говори на ММТ кръглата маса на 9 ноември 2013 г. в УНСС- София. Това е Фейсбук страницата на събитието:https://www.facebook.com/events/236189466538715/
цитирай
16. mt46 - Благодаря!...
24.10.2013 19:40
mileidi46 написа:
Много отдавна исках да пусна статии от неговият блог,и видеоклипове,но нямам време ,а техническо знание да слагам субтитири на клипа,затова се отказах..Останах възхитена,че някой си е направил труда!!Паоло е голям мозък,за съжаление работи на самоиздръжка,никой не му плаща хонорар..
Браво за постинга!

Статията на В. Фъртунов и клиповете са от 2011 г. Странно ми е, че клиповете са гледани от сравнително малък брой хора...
Щом никой не плаща на Паоло, значи е независим - това е в негов плюс...
цитирай
17. mt46 - Да, съгласен съм... Никой за нищо не ни пита...
24.10.2013 19:51
starotomagare написа:
Нали така ни го представяха когато ни натискаха да влезем .Даже и референдум не сме правили както и за НАТО.Споменаваха го само мимоходум и накрая почнаха да надуват фанфарите за да привъзнасят невероятния си успех ,че са ни приели.Отличничката нагъваше преговорните глави като салата а онези разбира се се радваха ,че на всичко което поискат тя се съгласява .Разбира се тя не е единствено виновната а цялата продажна клика .Нашите доморасли философи по форуми и кръчми пък се радваха ,че най-после ще има и у нас ред като започнат да ни управляват директно от Европа.Неоробска психика в действие.Така и част от чорбаджиите предателствали за да угодят на поробителя.Това положение допада най-вече на всички експлоататори които всяко свое своеволие и престъпление спрямо работниците оправдават с Европа.Преди беше Съветския съюз а сега Европа .

Преди бяхме зависими от СССР, но поне имахме икономика... Сега нямаме и икономика, производство... Такова хищническо ограбване и през турско не е имало...
цитирай
18. mt46 - Поздрав! Знанието е сила...
24.10.2013 20:43
rvmarkov написа:
Това, което той се опитва да направи в Италия е същото, което аз се опитвам да разпространя в България.

"Въпрос: В коя страна извън САЩ се проявява най-голям интерес към ММТ?

Отговор: Италия, благодарение на усилията на журналиста Паоло Бернард."

От интервюто с Уорън Мозлър: http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/10/blog-post_3841.html

За съжаление, повечето хора и народи са зомбирани!...
цитирай
19. mt46 - Всяка империя /особено изкуствено създадената/ рухва - историята го е доказала...
24.10.2013 20:46
mitkaloto написа:
Ние развалихме толкова империи..Следващата е ЕС.

цитирай
20. mt46 - Няма демокрация! И не е имало...
24.10.2013 20:50
kasnaprolet9999 написа:
Къде по дяволите отиде демокрацията??? Сега разбирам защо в някои държави се правят опити да излезнат от Европейския съюз. Той вече не е това, което беше, формулата е променена.

България няма нужда от ЕС. ЕС има нужда от България...
цитирай
21. batogo - !!!:)))
25.10.2013 10:28
Все пак не мога да намеря логика в желанието на автора северните европейски народи, постигнали при много по-трудни и неблагоприятни условия с воля и ум своя разцвет и стандарт, да дават на южняците, живеещи при по-леки условия, но безотговорно, по южняшки - в безхаберие и празни приказки, за да се постигне изравняване на социалните условия. Според мен това би било най-малкото несправедливо, защото би нарушило един основен принцип на развитието, а именно - каквото си посял, това да пожънеш...
цитирай
22. mt46 - Логика ли?...
25.10.2013 14:08
batogo написа:
Все пак не мога да намеря логика в желанието на автора северните европейски народи, постигнали при много по-трудни и неблагоприятни условия с воля и ум своя разцвет и стандарт, да дават на южняците, живеещи при по-леки условия, но безотговорно, по южняшки - в безхаберие и празни приказки, за да се постигне изравняване на социалните условия. Според мен това би било най-малкото несправедливо, защото би нарушило един основен принцип на развитието, а именно - каквото си посял, това да пожънеш...

Логиката е елементарна - авторът не иска страната му да бъде зависима и ограбвана от шепа европейски мошеници... Същото искам и аз...
цитирай
23. mt46 - Още нещо, цитирам -
25.10.2013 19:54
Пропускайки твърде много детайли, и препратки към други документи с доказателства за глобалното свръхмошенничеството на ФЕД, превеждам как да се разбират простичките изводи:

1. САЩ (ФЕД, FRS) взимат, но не връщат златото на физически лица, на корпорации, и държави. Според нормалните хора и законите, в това число и американските, на това му казват КРАЖБА.

2. САЩ (ФЕД, FRS) не само не връщат, ами не дават да видиш и пипнеш даже и собственното ти злато, което си оставил на отговорно (платено) съхранение при тях. Включително и на съюзници по НАТО. Сещайте се, какво им е отношението към другите.
Но главното е: защо не дават? Подсказвам: защото даже и наличното там "злато" не е злато, а позлатен волфрам във вид на златни кюлчета. На тази тема има доста подробни и интересни документи, в т.ч. и в "Строго секретно" от преди година и нещо.

3. САЩ (ФЕД, FRS). Милен Велчев от бандата на Негово Нищожество Мадридския Шмекер изнесе "на съхранение" целият златен резерв на България (последният останал, след огромните грабежи) "в чужбина" (вие се сетете, къде), защото "разходите по съхранението му у нас били твърде високи", и защото там щели да ни плащат макар и малка, но все пак някаква лихва. Защо ще плащат, макар и малко, когато в България било твърде скъпо съхранението на нашето собствено злато?
Отново не е трудно за отгатване: защото плащат за злато, което взимат, и никога няма да върнат, и са го заменили отдавна с волфрамови позлатени кюлчета.
На това как му казват, знаете ли?

4. И сега последното: на тези мошенници, крадци, измамници, на тези безочливи наглеци всички, повтарям: ВСИЧКИ "български" управленци за последните 24 години легнаха като наивни палета с високо вдигнати лапки, и предадоха, продадоха, или просто дадоха България на разруха, грабеж, заколение, и унищожение.
Ето с кого, към кого, и към какво ни блъскат и днешните т.н. "управляващи" в България.

И знаете ли защо?
Защото няма неплатено предателство.
А за нас остава системния проблем.
Ако искам де ни има, трябва веднага да го решим.
А системен проблем се решава само със системно решение.
И за да бъде наистина решен, първа точка от решението на този системен проблем е "ЛУСТРАЦИЯ" за всички парламентарно представени партии и физически лица за всичките 24 години от "прехода" към сриването ни в пропастта като държава, общество, народ, и българи.

Останалите точки ги знаете.
Но тази, първата, е абсолютно необходимо обезателно условие за започването на решаването на системния ни проблем.
http://www.youtube.com/watch?v=Mib5oXBv64U&feature=share
цитирай
24. batogo - !!!:)))Поздрав!
26.10.2013 08:07
Абсолютно те подкрепям за ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ на партии, медии, администрация, съдебна система и всички останали лостове на държавата! Докато не стане ясно кой кой е във всички проявления на властта, няма оправия. Единствено огъня на истината може да пречисти обществото ни от спънките на лъжите и манипулациите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115827
Постинги: 3677
Коментари: 44988
Гласове: 148708
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031