Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2018 16:00 - Светлина или мрак - избираш сам
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 1663 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 21.12.2018 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                   Законите са нормите и правилата, които уреждат отношенията между членовете на едно общество. Те следва да пазят определена общност от онези вътре в нея, които нямат свой личен закон и са готови да „консумират”, „упражняват”, живеят своята свобода, но за сметка на свободата на други. Защото мислят своята свобода за по-важна от свободата на всички останали и затова са готови без задръжки и угризения да я прегазят, тъй като смятат че те са центъра на света, който е създаден за тях и само те имат права, а останалите – не. Готови са да крадат, да убиват, да насилват, да мамят, да обиждат и унижават когото си поискат. Законът е оня, който е длъжен да защити останалите членове на общността, да каже къде е границата на личната свобода и да накаже оня, който я премине. Няма цивилизовано общество без закони. Няма. То затова е цивилизовано. Би могло да има, ако всички сме съвършени, ако ВСЕКИ имаше и спазваше един свой вътрешен закон, който би му попречил да прави на другите онова, което не желае да му направят на него. Но не сме съвършени. Затова има И закони, които дават възможност на някои да вършат престъпления спрямо другите. Защото обществените закони се пишат от хора. Когато тези хора нямат свой неписан личен закон, те са готови да изродят идеята за справедливост и да създадат подобни законови уродчета. Най-жалкото е, че онези, които не признават нито обществените закони, нито пък имат свои лични, живеят в същото това НАШЕ общество и са безкрайно възмутени че то не е уредено, че е ограбено, бедно, съсипано, убито. Няма как да е друго ако не желаем да зачитаме обществените закони и ако не всички, то поне болшинството в това общество, нямаме свой, вътрешен, морален закон. Точно той, този последния, е свободата и светлината на духа, която може да огрее личността и хората около нея. Останалото е хаос, анархия, бедност и смърт. То е пътят надолу. Не очаквайте от личности, които вървят надолу да създадат общество, което върви нагоре. Няма как.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. codetroina - драсти, Светулке..мале мале...сякаш аз съм го писала.или бай Ого..
20.12.2018 16:26
свобода и слободия,......

как не те мързи беее жена...
тук има една шепа...дежурни писачи и тролски маймуни...туй то
дали им заплаща някой..погубените часове..и очи..
цитирай
2. krumbelosvet - Война е
21.12.2018 11:30
Ние уж сме съюзници на победителите, но всъщност сме ПЛЕННИЦИ. Разоръжени, опустошени и унижени. Не е ли така? Всички разсъждения за наша "вина" при това положение, са ОПРАВДАНИЕ за унищожителите ни.
цитирай
3. bumerang - Благодаря ви за отделеното време.
21.12.2018 15:14
Постингът трябваше да бъде коментар към друг постинг, "По Пътя на лявата ръка", но тъй като там авторът не желае изобщо да получава коментари (от твърде странната позиция "когато аз говоря, ти трябва да мълчиш", доста често срещана тук), където имаше една мисъл, отричаща социалните и морални кодекси, оформих го като самостоятелен постинг. Причината - защото те са обвързани с религиозните книги. И имаше още нещо в смисъл, че това е нужно, за да си пробиеш път през джунглата.

"Ние не вярваме в социални и морални кодекси и не разчитаме на тях, защото те са обвързани с религиозните книги. "

Каква убедителна причина, нали - религиозните книги.
Без да отчитат, че всеки култ е преклонение т.е.е религия , включително и към всякакви сатани, демони и.др.подобни.

Каква война водите тук не знам, но единствената, която си струва е войната с демоните в нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 316247
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031