Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2015 21:12 - Германия е трябвало да бъде унищожена
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 9715 Коментари: 16 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Тази теза не е моя, нито я поддържам. Идеята не е и на злодея Сталин... Тя се е зародила в някои болни американски мозъци...

"Германия трябва да загине! (на английски: Germany Must Perish!) е книга на американския евреин Теодор Кауфман, излязла на книжния пазар в сюблимен за геополитиката момент, и в частност за европейската такава — в навечерието на присъединяването на Югославия към Тристранния пакт.

Теодор Кауфман излага хладнокръвно и бездушно своя план за справянето с неблагополучията на американската политика на стария континент — пълно унищожение на германската популация по много прост и жесток метод: масова стерилизация на всички германски жени и мъже между 14 и 60 години — общо 48 млн. За целта били необходими 20 хил. хирурзи, които да извършват по 25 стерализации на ден. Стерилизация на мъжката част от населението на страната щяла да отнеме три месеца, а след две поколения германската нация трябвало да изчезне от лицето на земята. Територията на Германия трябвало да бъде разделена между Холандия, Белгия, Франция, Чехословакия и Полша.

Допускането на книгата на книжния пазар в САЩ допълнително нагнетява международното напрежение по време на Втората световна война и на практика подписва пълномощията на участниците в т.нар. Ванзейска конференция за т.нар. окончателно решение на еврейския въпрос.

Този план служи като отправна точка и база на официалния план Моргентау за тоталното унищожение на Германия. Планът Моргентау обаче е дело не на самозван автор, а на американския министър на финансите Хенри Моргентау. Планът Моргентау не се осъществява, най-вече поради несъгласието на Сталин."
image

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B5!

Планът Моргентау

"Планът Моргентау (на
английски: Morgenthau Plan) или Програма за предотвратяване разпалването от Германия на Трета световна война e американска програма за следвоенно преобразуване на Германия, предложена от министъра на финансите на САЩ Хенри Моргентау. Планът Моргентау предвижда разчленяване на Германия на части, като по-важните индустриални райони на страната да преминат под международен и в частност под американски контрол. Също така, планът предвижда ликвидация на германската тежка промишленост, демилитаризация и превръщането на цялата страна в аграрна.

В дните 12-16 септември 1944 г., САЩ и Великобритания се споразумяват на втората Квебекска конференция, че след края на войната Германия следва да бъде разделена на три части, да бъде ликвидирана тежката ѝ индустрия, а населението ѝ да се преориентира към развитие на селското стопанство. Планът е приет от Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил. Подписан е и меморандум, съгласно който страните се споразумяват Германия да стане предимно аграрна.

Изтичане на информацията за намеренията към съветското разузнаване

Към плана била приложена паметна записка на Хари Уайт, член на т.нар. „финансов интернационал“ и „архитект“ на Бретънуудската система. В записката се посочвало, че ако бъде реализиран планът Моргентау, населението на Германия ще намалее с 25 милиона, в рамките само на няколко години. Въпреки това планът е приет. Той обаче „изплува“ в медиите, тъй като Хари Уайт се оказва съветски агент и го предава чрез ГРУ в Москва, откъдето предвидливо решават да го изпратят по дипломатическите канали в столицата на Третия Райх, очевидно разчитайки, че това ще намали броя на привържениците на сепаративен мир с Великобритания и САЩ. Нацисткият официоз „Фьолкишер Беобахтер“ излиза на 24 септември 1944 г. със заглавие „Рузвелт и Чърчил приемат убийствен еврейски план“, а Йозеф Гьобелс обявява, че англосаксонците планират да превърнат Германия в огромно картофено поле, след което планът е подложен на остра критика от обществеността и в британски и американски медии.

Разкриването на истинските намерения на т.нар. западни демокрации за бъдещето на Германия ги принуждава да отклонят първия му вариант, но като цяло, някои от съдържащите се в него идеи се запазват и се реализират отчасти в западните окупационни зони - Бизония и Тризония...
На Московската конференция в края на 1943 г. Съветският съюз, който и изнася основната тежест във Втората световна война, се присъединява към западната философия за приключване на ВСВ изразена във формулировката „безусловна капитулация“. Въпреки това, Вячеслав Молотов отхвърля западното предложение за следвоенно разделение на Германия. На Ялтенската конференция  Йосиф Сталин също изключва възможността за следвоенен дележ на Германия, поради което компромисно „Тримата Големи“ се споразумяват само за това всяка страна да има своя окупационна зона в Германия.

Реализация

Американските окупационни власти в Германия осъществяват:

  1. децентрализация на банковата система, създавайки 11 отделни банкови окръзи със собствени централни банки;
  2. разрушават единната производствена система, осъществяват демонтажа и изнасянето на много индустриални предприятия (разрушени са 918 германски предприятия, от които военни са само 368);
  3. забраняват външната търговия и ограничават вноса;
  4. забраняват морския риболов, производството на азот за минерални торове, демонтират и унищожават 13 химически заводи, в резултат от което производството на торове пада с 82%, а на храни — с 65%;
  5. планират масовото обезлесяване на страната, но се отказват от това заради протестите на съюзниците;
  6. налагат сурова данъчна политика, позволяваща отнемането на 58% от германския БВП."
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%83

ПП: Планът "Маршал"  влиза в действие през1947г. 
"През този период
13 милиарда
щатски долара са отпуснати в помощ на възстановяването на европейските страни, които са се присъединили към Европейска организация за икономическо сътрудничество. Генерал Джордж Маршал и Хари Труман са обзети от опасения, че отпускането на финансови помощи на Испания, която по това време се управлява от генерал Франко, може да предизвика въздигане на фашизма, поради което парични средства на страната не са отпуснати.

Това е политическият подтекст на плана Маршал, който в официалната си част е геоикономически. В плана е записано и условието, че за да получат помощи, в правителството на страните не трябва да има комунисти. По тази причина Франция и Италия изгонват комунистическите представители, които печелят изборите след Втората световна война, за да получат помощи по плана Маршал..."
А у нас след 1989 г. се прилага планът "Мор"...





Гласувай:
33


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздрави, Марине!
10.02.2015 21:45
Да, двойният/ " демократичен"/стандарт в действие!
Спрямо нас! И ще се намерят и тук умни/ не лукови/ глави, да убеждават колко е правилно това
Сигурно защото не са го изпитали на гърбината си!
Приятна вечер!
цитирай
2. germantiger - ...
10.02.2015 21:53
"Стара работа"... имам я.

Била е предложена на много лидери в тогавашното... ОН.

Нещо повече - самия Ф. Д. Рузвелт е писал предговор към нея.

Плана "Маршал" отпускал средстава безвъзмездно - ЕДИНСТВЕНО ГЕРМАНИЯ Е ТРЯБВАЛО ДА ИЗПЛАТИ ДАДЕНОТО И ТО С ЛИХВИ.
цитирай
3. tryn - С интерес прочетох.
10.02.2015 22:11
Благодаря, Марин!
цитирай
4. mt46 - Благодаря, Леон!...
10.02.2015 22:20
leonleonovpom2 написа:
Да, двойният/ " демократичен"/стандарт в действие!
Спрямо нас! И ще се намерят и тук умни/ не лукови/ глави, да убеждават колко е правилно това
Сигурно защото не са го изпитали на гърбината си!
Приятна вечер!

Не знаех за тези тънки исторически моменти. Предполагам, че мнозина не знаят... Говори се предимно за плана "Маршал". САЩ са решили да инвестират в Западна Европа, за да имат силно геополитическо и икономическо влияние...
цитирай
5. mt46 - Ами от някои се вземат пари, за да се дадат на други...
10.02.2015 22:24
germantiger написа:
"Стара работа"... имам я.

Била е предложена на много лидери в тогавашното... ОН.

Нещо повече - самия Ф. Д. Рузвелт е писал предговор към нея.

Плана "Маршал" отпускал средстава безвъзмездно - ЕДИНСТВЕНО ГЕРМАНИЯ Е ТРЯБВАЛО ДА ИЗПЛАТИ ДАДЕНОТО И ТО С ЛИХВИ.

цитирай
6. syrmaepon - Абе, те да сипят пари още на гърците, ...
11.02.2015 11:53
Абе, те да сипят пари още на гърците, и без американския план далече няма да стигнат...)
цитирай
7. merlin68 - Аз на германския тигър все му пов...
11.02.2015 19:48
Аз на германския тигър все му повтарям, че на СССР германците трябва вечно да са благодарни, ама той не вярва:) Впрочем Обединението на Германия през 1990г. също е инициирано от СССР, а много от днешните съюзници на Германия в НАТО, тогава бяха против това обединение, особено Англия и Франция.
цитирай
8. mt46 - Гърците не искат вече заеми... Заемите заробват...
11.02.2015 21:34
syrmaepon написа:
Абе, те да сипят пари още на гърците, и без американския план далече няма да стигнат...)

цитирай
9. mt46 - Моля!... Явно теориите на конспирациите имат основание...
11.02.2015 21:36
tryn написа:
Благодаря, Марин!

цитирай
10. planinitenabulgaria - Германия винаги се е възраждала от разрушенията,
11.02.2015 21:46
налагани й от приматите, които й завиждат, защото са боклуци и гледат да я премихнат като конкурент. Каквото е постигнала Германия го е постигала сама, без да граби други държави. А сега измества от пазара в САЩ Япония със своите стоки, които многократно ги превишават по качество. От изцяло разрушена от приматите страна, вкарани в нея съзнатерно, за да я окрадат и разрушат, тя пак стана първата в Европа. Но световната мафия няма да допусне да има ЕСЩ /Европейски съединени щати/, защото Американските отиват на кино...
цитирай
11. mt46 - Да... Емоциите не бива да надделяват над фактите...
11.02.2015 21:50
merlin68 написа:
Аз на германския тигър все му повтарям, че на СССР германците трябва вечно да са благодарни, ама той не вярва:) Впрочем Обединението на Германия през 1990г. също е инициирано от СССР, а много от днешните съюзници на Германия в НАТО, тогава бяха против това обединение, особено Англия и Франция.

И още нещо - Западът остави народите на Германия и на СССР да се поизтребят... Ако Германия беше победила СССР, тогава САЩ и Англия щяха да ударят и сразят Германия /така че планът на Хитлер пак не би успял/...
цитирай
12. syrmaepon - "Гърците не искат вече заеми... Заемите заробват... "
12.02.2015 09:35
Напротив - искат още, но без да изпълняват програмата за икономии. Те защо се мръщят немците мислиш ? )))))) Немец без икономии е като грък без 14-та заплата )))) Грък да пропусне да чопне нечие съкровище няма, а германците е време вече да вземат нечий гръцки череп иначе край няма да има. Национален български опит
цитирай
13. pvdaskalov - За плана "Маршал"...
13.02.2015 10:45
... всеки, предполагам, знае, но за превръщането на Германия в картофено поле - за първи път чувам. Още по-малко за пълното й разграбване и ликвидиране като територия.. Един ден българите, пръснати по света, вероятно ще се дивят, че е имало план за превръщането на България в държава на циганите...
П и е р
цитирай
14. mt46 - Благодаря ви за мненията!...
13.02.2015 20:30
12. syrmaepon - "Гърците не искат вече заеми... Заемите заробват... "
12.02 09:35
Напротив - искат още, но без да изпълняват програмата за икономии. Те защо се мръщят немците мислиш ? )))))) Немец без икономии е като грък без 14-та заплата )))) Грък да пропусне да чопне нечие съкровище няма, а германците е време вече да вземат нечий гръцки череп иначе край няма да има. Национален български опит
цитирай
Изтрий
13. pvdaskalov - За плана "Маршал"...
10:45
... всеки, предполагам, знае, но за превръщането на Германия в картофено поле - за първи път чувам. Още по-малко за пълното й разграбване и ликвидиране като територия.. Един ден българите, пръснати по света, вероятно ще се дивят, че е имало план за превръщането на България в държава на циганите...
П и е р
цитирай
15. kunkata - Харесвам поста. Както и това да чуя ...
13.02.2015 21:28
Харесвам поста. Както и това да чуя нещо различно от това, което са ни втълпявали.
цитирай
16. mt46 - И аз научавам нови неща...
15.02.2015 21:16
kunkata написа:
Харесвам поста. Както и това да чуя нещо различно от това, което са ни втълпявали.

Ето какво прочетох преди малко във ФБ...

Georgi Drentchev:

"Ето какво пише за този «изумителен град» роденият в Дрезден лирик и белетрист Ерих Кестнер. «Дрезден вече не съществува. С малко изключение той изчезна от лицето на земята. Изтри го Втората световна война за една нощ с едно махване на ръката. Стотици години беше създавана с нищо несравнима красота. Само няколко час трябваха, за да се превърне всичко в прах. Това стана на 13 февруари 1945 година. Тази нощ той беше разрушен от англо-американската авиация. Осемстотин самолета хвърлиха фугасни и запалителни бомби. И остана пустиня..»
В заповедта се казвало: «Дрезден — седмият по големина град на Германия, остава най-голямата застроена територия, неподложена още на бомбардировки... Целта е да се порази врага там, където ударът ще се окаже най-чувствителен за него, градът да стане непригоден за обитаване и заедно с това да се продемонстрира пред руснаците, настъпващи към Дрезден, на какво е способно командването на бомбардировъчната авиация»
Размерите на дрезденския «Холокост» се оценяват на над 135 хиляди човешки живота, отнети в рамките на 14 часа. Това е два пъти повече от жертвите на Хирошима (71 879). Разрушени са повече от 35 хиляди здания, хвърлени са 3 749 тона бомби."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19170705
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031