Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 23:25 - Аман от вашите евроатлантически ценности!...
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1614 Коментари: 2 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Автор: Петко Ганчев 19.09.2015 Аман от вашите евроатлантически ценности, г-да либерали!      

/Поглед.инфо/ Колкото повече с всеки изминал ден нараства “бежанската”, а по-точно организираната мигрантска вълна от Близкия и Средния изток и Северна Африка в Европа и нараства съпротивата на отделни европейски държави, толкова повече подконтролните медии на местните васални и на отвъд океанските им ментори структури “плачат” и зоват за милосърдие към тълпите млади мъже, сред които тук там се вижда някоя забулена с дете жена. А наредените на коритата на Соросоидните и други американски фондации “анализатори”, бидейки по същество политически помияри, тръгнали от комунизма и стигнали до антикомунизма и либерализма чевръсто обясняват, че евро-атлантическите ценности, в чиято основа са заложени били християнските ценности, ни призовават да окажем топъл прием на неканените гости, да ги приютим, да ги нахраним и да им осигурим спокойствие. Защото видите ли, те бягали от ужаса на войната. Коя война? Войната, която предизвикаха техните господари, с активната подкрепа на някои евробюрократи, против светските режими в страните от Близкия и Среден изток и Северна Африка, защото видите ли, били “диктатори”. Но кой се появи на сцената на властта в тези държави ? Ислямският фундаментализъм в лицето на “Мюсюлмански братя” и всичките им производни – “Ал Кайда”, “Ал Нусра”, “Ислямска държава” и т.н., и т.н. , т.е. появиха се структурите на ислямския тероризъм. Нещо повече, тези структури просто бяха отгледани, въоръжавани и обучавани от САЩ като оръжие, инструмент срещу същите тези светски режими, при които съответните държави, бивши колонии на Европа, бяха разделени така ,че между тях винаги да има напрежение, т.е. при “деколонизацията” беше приложен стария Римски принцип “разделяй и владей”.

Но бумерангът се завръща. При това не отвъд океана, към новия претендент за световен хегемон, т.е. за “нов Рим”, а там, откъдето някога преди няколко века беше изстрелян, към старата Западна Европа, към ситата, доволната, безплодната и инфантилната стара Европа. Към тази сита Европа, която в усещането на наближаващата си старост и безпомощност срещу възхождащите азиатски “тигри” (Япония, Китай, Индия, Виетнам, Корея и т.н.) реши да присъедини страните от Източна Европа – бившите съветски сателити и даже да откъсне от бившия СССР някоя и друга част, за да получи свежа кръв. И в голяма степен до преди година-две успя да ги примами с идеала на своята утопия, заместила утопията на комунизма – утопията на Европейския съюз.

Идеята за обединена Европа на европейските народи, приведена в практическо действие в годините след Втората световна война от Жан Моне, Генерал Шарл де Гол, Конрад Аденауер, Робер Шуман и др. наследяваше идеята на плеяда светли умове на Европа като Имануел Кант, Виктор Юго, Аристид Бриан и др. и която идея даде енергия на уморената и разрушена от войната Европа. Водещите европейски интелектуалци и политици решиха да въплътят в действителност един велик хуманистичен проект и в този смисъл станаха начинатели, първопроходци на историята в една нова епоха на глобалната интеграция на човечеството. Осмислянето на този уникален факт даде едно ново усещане на европейските народи, което в голяма степен осигури половин вековния възход на ЕС след Римските договори от 1957 г. до 2008 г., когато повлечен от вълната на финансово-икономическата криза, ударила САЩ, ЕС започна да осъзнава своята гибелна зависимост от своя партньор, а по същество ментор. И това не беше случайно.

Защото още с раждането на идеята и движението за Обединена Европа САЩ, които се изживяваха като бастион на либералната демокрация и пазарната икономика срещу СССР, наложиха на тази още не родена обединена Европа “усмирителната ризница” на своята военна структура - Северно-атлантическия алианс ( НАТО) . По такъв начин още от 1949 г. ЕС, т.е. Европа беше привърната по циничното признание на Зб. Бжежински в “протекторат на САЩ”. За съжаление никой от “ура-европейците” до преди няколко години не се е замислял, защо преди да бъде приета в ЕС една държава като правило първо се приема в НАТО. Просто, за да бъде контролирана и използвана като плацдарм и като жива сила за реализацията на геополитическите и геоикономическите интереси на САЩ. Това народите на Европа го видяха особено категорично в годините след края на Студената война (1990) неведнъж и претенциите на САЩ като “уникална империя” за световна доминация в един “еднополюсен свят”. И напук на всякакви закони на универсалната еволюция, на законите на човешката история същите САЩ с помощта на своите европейски сателити решиха без оглед на история, традиции и специфични култури на различните народи да им наложат своя модел на либерална демокрация. В името на това “добро намерение” само в Ирак за 12 години загинаха над 1, 6 млн души, в Афганистан около 1 млн и т.н. Но всъщност това бе насилие, патология на историята...

Постепенно обаче с годините духът на Европа, основан върху принципите на европеизма се изместваше към духа на атлантизма. Тази подмяна беше по-силна в Източноевропейските страни, намиращи се далеч от Атлантика, които в своето антикомунистическо салто мортале надминаха страните от “стара Европа” във васалните си плонжове пред новия “по-голям брат”. .

Че ЕС всъщност не е един уникален проект за Съюз на европейските народи, а е една утопия, придвижвана за реализация от евробюрократите като поредната антиутопия народите на Европа трябваше да проумеят след приемането на Лисабонския договор, по същество Конституция на Европа , където съэнателно беше пренебрегнат принципът, че Европа е християнска цивилизация, основана на юдео-християнските и елино-римските принципи и ценности.

Но отказвайки се по същество от принципите и ценностите на европеизма и приемайки на дело принципите на атлантизма, ЕС (Европа) трябваше да имплантира като принцип подадения й отвъд океана принцип на мултикултурализма. Така Европа като цивилизация, първа родила идеята за националната държава, основана върху един основен етнос с доминираща култура, към която и с която трябва да се съобразяват и интегрират, запазвайки своята етническа специфика различните малцинства, трябваше да се обяви за някаква аморфна общност от всякакви малцинства, по подобие на самите САЩ.. Това беше силен удар върху националните култури и културната идентичност на европейските народи, които трябваше да поставят на еднаква плоскост културите на различни етнически малцинства. Но казал ли си веднъж “А”, трябва да кажеш и “Б”. Защото в обществата на Европа и света има какви ли не малцинства, с какви ли не ориентации, включително и сексуални. Така на първо място бяха изведени именно правата на малцинствта с нетрадиционна сексуална ориентация. И  започна приемане на закони и регистрации на еднополови бракове. Но както е добре известно нормата на брака и семейството като съюз между мъжа и жената, сакрализирана от големите и световни религии ( индуизъм, будизъм, зороастризъм, юдаизъм, християнство и ислям) е изведена от естествените норми на живота и еволюцията. Затова извеждането на преден план с претенции за норма на една патология показва, че т.нар. либерални ценности са навлезли в дълбок упадък, деградация. А всяка деградация води до гибел.

Преди повече от 15 века Рим като империя загина не отведнъж под ударите на ордите на варварите от Азия, а постепенно, морално деградирайки за няколко века се превърна в колос на глинени крака и трябваше само ордите на Атила и на Ардарих да му нанесат няколко удара, за да се разпадне. Днес тези “орди” без копия и лъкове, но със своята маса и своята непроменима, заложена от исляма идентичност заливат Европа. Те, вместо да се мобилизират и да оправят нещата в собствените си разбунени от САЩ и европейците страни, търсят спокойствие в обятията на виновниците за тяхната съдба. Всъщност те знаят къде отиват и съвсем нямат намерение да стават “немци”, “французи”, “англичани”, “шведи” и т.н., а също така добре знаейки инфантилността на европейската бюрокрация и нейната зависимост от САЩ, те предявяват и все по-силно ще предявяват своите права и свободи, без да ги е еня дали местното население има безкрайни възможности за това, след като не е решило нито своите национални, нито общоевропейските си социални и икономически проблеми.

А Европа, ситата, безплодната, остаряващата Европа със своите васални рефлекси не е в състояние да предложи нищо радикално като решение. Усилията на един В. Орбан и на няколко други не са достатъчни, още повече като има в т.нар. “европейско семейство” такива правоверни атрантисти с ограничен интелектуален и морален капацитет политици като тези на България. Нещо повече, именно тези последните, представляващи разни политически партии, които нямат нищо общо с автентичния дух на Европа, постоянно дърдорят за “евро-атлантическите ценности”.

Затова, г-да либерали, спрете с вашите словоблудства за евро-атлантическите ценности, защото те в действителност са просто една патология, която не води на никъде освен към гибел Европа...

Затова, заченат в порок, така както порочно беше заченат и социализмът, Европейския съюз в този си вид трябва да бъде разрушен. И това го казвам в тези дни и месеци аз, който преди единадесет години заедно със своя син написах монографията “Бъдещето на Европа" (Предпоставки ,тенденции и перспективи на ЕС), София, Рива, 2004...


 
Прочети цялата статия тук:
Аман от вашите евроатлантически ценности, г-да либерали! - - Поглед Инфо




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Привет, Марине!
21.09.2015 00:25
Така си е!
Това не е инстиктивна инвазия , както по времето на Рим, а умна, дирижирана
Днес една Българска политоложка разви версията, че можела да е полезна демографски за България!
Не е необходимо да ходи в САЩ отново, където била специализирала, а да види полезната демографски инвазия в Косово
Спокойна нощ!
цитирай
2. mt46 - Благодаря ти!...
21.09.2015 20:02
leonleonovpom2 написа:
Така си е!
Това не е инстиктивна инвазия , както по времето на Рим, а умна, дирижирана
Днес една Българска политоложка разви версията, че можела да е полезна демографски за България!
Не е необходимо да ходи в САЩ отново, където била специализирала, а да види полезната демографски инвазия в Косово
Спокойна нощ!

Евроатлантизмът е поредната утопия... Великите световни сили и идиоти трябва да оставят на мира човечеството и народите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19173742
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031