Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 22:52 - Европейската идея абортира
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 5066 Коментари: 17 Гласове:
22

Последна промяна: 22.11.2015 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Европейски аборт

21 November 2015   image 5

Автор Лидия Делирадева

image

Старата госпожа абдикира от разума.

Вехтата й капела се прокъсва все повече от набезите на милиони молци и през дупките прозира управленческата й немощ.

Толерантността й е фалшива. И оправдавайки се със старческата си деменция, госпожа Европа реши да се свие и освободи от проблема с бежанците, като отхвърли ненужните доведени деца от Изтока.

Държавите от Източна Европа ще бъдат изключени от Шенген, ведно с Гърция, Испания и Италия. Това е радикалният план на старата госпожа, с който тя възнамерява да спасява Европейския съюз и свободното преминаване през граници.

Това съобщава британското издание "Дейли мейл".

Позовавайки се на свои източници от ЕС, изданието ни информира, че новият план предвижда в Шенген да останат неговите оригинални страни - Германия, Франция, Холандия, Белгия и Люксембург, а също Чехия, Австрия, Словения и Португалия.

Неоригиналните да му мислят.

Предвижда се стриктен паспортен контрол по външните граници на новата Зона, като имената на влизащите в нея ще бъдат проверявани в базата данни на службите, борещи се с тероризма. Според „Дейли мейл” това ще доведе до огромни опашки от чакащи да влязат в новия Шенген.

Нещо повече, предвижда се да бъдат създадени и бежански лагери по новите граници на Зоната.

Зоната. Напомня ли ви нещо? Сталкер, Тарковски? Падналият метеорит, който предизвиква странни явления и изчезване на хора в Зоната, е причина това място да бъде оградено и охранявано. Но всеки иска да стигне до Стаята и търси сталкер, който да го преведе. И желанията му да се сбъднат.

Според мен, деменцията на старата дама ще доведе до огромни тълпи бежанци, неможещи да преминат към Западна Европа и заклещени в източните страни, в това число и в България.

Ние не сме в Шенген. Но дори да бяхме, щяхме да сме сред отхвърлените.

Защо тогава се натискаме и за чий ни е тази мащеха? Едва ли някоя от „оригиналните” държави се интересува от проблемите на останалите.

Европа не е това, което беше. И никога повече няма да бъде.

Европейската идея абортира. Между краката й изпадна отрочето, което толкова дълго носи в утробата си – обединението и солидарността.

Ако това решение бъде прието, ще се задръстим от бежанци. И на Европа няма да й пука за нас. Както е било и досега, разбира се.

Но най-главният въпрос е дали на нас все още ни пука за себе си. И дали ще послушаме разума или ще приветстваме безумието на дъртата...

www.lentata.com/page_8186.html


Писал съм, че на Западна Европа не й пука за България, но кой да чуе, кой да разбере?...
Днес научавам, че ЕС подкрепя Турция за изграждането на "Турски поток" /а отряза България и "Южен поток", нали помните?/...

dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-krajat-zhen-potok-turski-potok-20709630




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Льольоолу,
22.11.2015 00:20
България, Гърция и Италия ще подпишат на 10 декември 2015 г. инвестиционно споразумение за изграждане на газовата връзка между България и Гърция. По план интерконекторът трябва да бъде завършен до края на 2018 г.,
Капацитетът му към момента е предвиден да бъде 3 млрд. куб. метра синьо гориво годишно, като България иска той да бъде разширен до 30 млрд. и тръбата да се превърне в основен път за пренос на газ от Гърция към Централна Европа.

До момента София има договорка с Азербайджан за купуването на 1 млрд. куб. метра природен газ от каспийското находище Шах Дениз 2, което се очаква да заработи в края на 2018 г. Връзката с Гърция, както и тази с Турция, ще ни осигури достъп до т.нар. Южен газов коридор – газопроводите ТАНАП в Турция и Трансадриатически интерконектор между Турция, Гърция и Италия.

Газовата връзка ще е от Комотини до Димитровград и ще бъде дълга 182 км. От началото на 2015 г. започна активно изкупуване на земи по терена от проектната компания „Ай Си Джи Би“. Цената на съоръжението се изчислява на 160 млн. евро, като през 2011 г. Очаква се проектът да получи финансиране и от ЕС
цитирай
2. valeska - Здравей, Марине!
22.11.2015 08:25
"Слабаците" никога не са имали пълни права и достъп до пазарите на труда, мобилността и гражданския статус с тези на "истинските" европейци… И така е не от днес, когато хорово и публично се заговори за разпад!
цитирай
3. mt46 - http://www.memoriabg.com/2015/11/22/buketut-s-iliuzii-e-izturvan-na-cimenta/
22.11.2015 11:14

Букетът с илюзии е изтърван на цимента

Селекция анализи от мрежата, Споделено от мрежата · 22/11/2015 · 10:08

d-r-nikolaj-mihajlov

д-р Николай Михайлов в Деконструкция по БНР

Оттук нататък ще се живее с фонов стрес, прогнозира в интервю за БНР психиатърът д-р Николай Михайлов по повод парижките атентати и усещането, което те са оставили в съзнанието на всички европейци.

„Настъпва сякаш краят на този безметежен европеец, на този либерален демократ, мултикултуралист, консуматор, хедонист, чаровно небрежен, чаровно лекомислен, – допълни психиатърът. – Франция ще трябва да си припомни, ако не масово, то поне в редица случаи, този вкус към героичния жест, към достойнството и честта и високата нота на живеене. Ако Европа и в частност Франция, която беше уязвена, желае да защити правото си на живот, ще трябва да избере нещо от аскетичния режим на самоограничението, нещо от развода с илюзиите и да се свърже с реалността“.

Букетът с илюзии е изтърван на цимента, описа ситуацията д-р Михайлов. Но пък имало един голям „шанс за сепване“, защото Европа е блато, но изворът й е чист.

В Европа има два града: Париж – на нова Европа, и Рим – на Стара Европа. Когато в тези два града се случи нещо, Европа е уязвена право в сърцето – всички реагират. Европа има усет, че е извършено кощунство – загинали са 130 души! В Сирия са загинали около 300 000 души от терористични актове. Когато загинат в Донбас – нищо, когато другаде – също нищо… Европа живее с илюзията, че тя представлява някаква специална траектория, която има привилигеровани права да се радва на живота, защото е постигнала много и диктува правилата, подчерта той и повтори, че това е „ужасна илюзия“.

„Тази ислямска държава е една територия – вбесена съвършено, разбира се, – но тя не представлява остров на злото в океан от доброта. Във всеки случай контрастът не е толкова ярък, колкото изглежда на пръв поглед. Защото има скрити, проточени исторически линии на Запада, каквото и да се говори. Може да се говори и технически – как е връчено оръжието на тези хора и как тези групи са произведени? Има дълбоки неща, които Западът е длъжен да преосмисли“, напомни д-р Михайлов.

„И ние, българите, мислим за рисковете, защото сме под знака на риска. Основният риск е политическият елит и това, което той ще направи. Мисля, че този елит не може да защити българите по причина на родовите му недостатъци – той е верноподанически, той е с отчуждено съзнание, той няма характер, няма воля. Той има идея за проточване на политическата кариера, за укритие, за себеспасение. Той не може да поеме рискове за себе си.“

Така психиатърът отговори на въпрос какво очаква България. Той подчерта, че в тази ситуация се искат твърдост и въображение както за риска, така и вътрешен морален натиск да бъдеш на равнището на предизвикателствата за народа, който си призван да защитиш. Именно това той не вижда у политическия ни елит.

„На второ място рискът е свързан с терористичното присъствие. Но и това присъствие е неразривно свързано с поведението на политическия елит. Това, което говорят за охраняване на границата, е анекдот. Някакъв секретар се явил там, за да ловува глигани, но не ги намерил, а попаднал на бежанци, на които рекъл: „Не мърдайте, защото сега ще ви преживея като глигани вас”. (Той визира бившия главен секретар на МВР Илия Илиев, който съобщи, че сам неутрализирал 30 афганистанци, докато бил на лов, б.р.).

„Това е виц, който изниква буквално от страшната дезорганизация на нещо ключово. При това положение например министър-председателят се явява с една бравада, с бодряшки тон да докладва, че будува денонощно и че границата е неприкосновена и т.н. Нека си дадем сметка, че този контраст между казуса на този секретар и изявленията на министър-председателя обобщава капацитета на нашия политически елит да бъде на равнището на предизвикателствата днес. Това е основният риск, това е истинската опасност и това е страхът“, каза Михайлов.

Нашата нация трябва да бъде консолидирана, като изтърве собствените си илюзии и като си даде сметка, че нашите доморасли филски и фобски стълкновения нямат нищо общо с реалността. Те са фикции, наследени от една епоха, която си отиде. Тя рухна с Берлинската стена. Сега сме изправени пред предизвикателства, за които трябва да намерим интелектуален инструментариум – първо за осмисляне, а след това и за действие, смята д-р Михайлов.

„Изправени пред такъв натиск на обстоятелствата, имаме много незряла тенденция да свързваме предизвикателствата с щампи, които са обсъждали реалността преди. Но не могат да я обсъдят днес! Това е задача също на елита – този път не политическия, а на културния. Ние се нуждаем от солидарност и единодушие. Ние оттук нататък ще живеем в изпитание, не можем да оцеляваме в разпад, това е абсолютно невъзможно!“

Той се съгласи, че и в културния елит съзнанието е отчуждено и той фантазира европейската си проекция:

„Това грубо се нарича компрадорско съзнание, но иначе означава провинциализъм“.

Възможна ли е победа срещу такава организация като ИДИЛ?

„Има шанс и да живееш с корабокрушението достойно – то се нарича отчаяние и ако щете, безсилие на яснотата – отговори на въпроса Михайлов. – Ще трябва да стане ясно, че оттук нататък ще живеем трудно и че лесна победа е абсолютно невъзможна. Това е една тектонична много дълбока промяна, ние не можем да очертаем даже периметъра й – какво ще представлява това предизвикателство.“

Той даде пример, че са осуетени само от ФБР четири опита за купуване на „мръсна бомба“ през последните 5 г. в Източна Европа.

Източник: Клуб „Z“
цитирай
4. kvg55 - "Европейската идея аборт...
22.11.2015 15:19
"Европейската идея абортира".
И понеже госпожата е вече на възраст,
едва ли ще може да зачене отново
друга идея.
цитирай
5. injir - , , Европа, , най-вероятно произ...
22.11.2015 17:43
,,Европа,, най-вероятно произлиза от ,,евреи,,. А на евреи вярваш ли?
цитирай
6. raders - Хм. Само че бежанците предпочитат ...
22.11.2015 17:52
Хм. Само че бежанците предпочитат точно тези, които са богоизбрани. Сега е време нашите управници да се стегнат и да направят необходимото за охрана на границите. Достатъчен е закон за бежанците и един малък текст към закона: "Нелегалното прекосяване на границата на България се счита за агресия." И да се спазва стриктно.
цитирай
7. mt46 - Ще, ще... Все още ли вярваш в светлото бъдеще?...
22.11.2015 18:26
1. slavimirgenchev1953 - Льольоолу,
00:20
България, Гърция и Италия ще подпишат на 10 декември 2015 г. инвестиционно споразумение за изграждане на газовата връзка между България и Гърция. По план интерконекторът трябва да бъде завършен до края на 2018 г.,
Капацитетът му към момента е предвиден да бъде 3 млрд. куб. метра синьо гориво годишно, като България иска той да бъде разширен до 30 млрд. и тръбата да се превърне в основен път за пренос на газ от Гърция към Централна Европа.

До момента София има договорка с Азербайджан за купуването на 1 млрд. куб. метра природен газ от каспийското находище Шах Дениз 2, което се очаква да заработи в края на 2018 г. Връзката с Гърция, както и тази с Турция, ще ни осигури достъп до т.нар. Южен газов коридор – газопроводите ТАНАП в Турция и Трансадриатически интерконектор между Турция, Гърция и Италия.

Газовата връзка ще е от Комотини до Димитровград и ще бъде дълга 182 км. От началото на 2015 г. започна активно изкупуване на земи по терена от проектната компания „Ай Си Джи Би“. Цената на съоръжението се изчислява на 160 млн. евро, като през 2011 г. Очаква се проектът да получи финансиране и от ЕС
цитирай
8. mt46 - Тази идея, дори да е била добра, се изроди...
22.11.2015 18:29
kvg55 написа:
"Европейската идея абортира".
И понеже госпожата е вече на възраст,
едва ли ще може да зачене отново
друга идея.

цитирай
9. mt46 - ...
22.11.2015 18:37
injir написа:
,,Европа,, най-вероятно произлиза от ,,евреи,,. А на евреи вярваш ли?

Има различни версии за произхода на думата "Европа" - че е от шумерски, от гръцки, от тракийски произход... Най-пряката връзка е с гръцката митология - Европа е девойка, похитена от Зевс...
цитирай
10. mt46 - Мисля, че това го има в закона...
22.11.2015 18:41
raders написа:
Хм. Само че бежанците предпочитат точно тези, които са богоизбрани. Сега е време нашите управници да се стегнат и да направят необходимото за охрана на границите. Достатъчен е закон за бежанците и един малък текст към закона: "Нелегалното прекосяване на границата на България се счита за агресия." И да се спазва стриктно.

Нелегалното преминаване на границата е престъпление, което се наказва със затвор...
цитирай
11. merlin68 - Това е голямат сделка между САЩ, ...
22.11.2015 19:03
Това е голямат сделка между САЩ, Турция и скапаните западноеврогейци - Ще оставят Германия, Франция...на мира, ако им позволят да се настанят на Балканите. Затова и баба Меркел говори за предстояща война на Балканите.
цитирай
12. mt46 - Мда... Но дали и кога нашите продажници ще се осъзнаят?...
22.11.2015 20:35
merlin68 написа:
Това е голямат сделка между САЩ, Турция и скапаните западноеврогейци - Ще оставят Германия, Франция...на мира, ако им позволят да се настанят на Балканите. Затова и баба Меркел говори за предстояща война на Балканите.

Ето и мнението на Г. Марков -
http://frognews/news_101989/G-Markov-Bog-da-prosti-ES!-Da-ne-se-dupim-po-granitsite!/
16.11.2015
Г. Марков: Бог да прости ЕС! Да не се дупим по границите!

Днес това, което направи Унгария, го правят най-големите критици на Орбан, заяви по НТВ бившият конституционен съдия Георги Марков. Във Франция беше убит европейския ред, падна имунната му система. Шефовете на ИДИЛ потриват ръце, виждайки как орди от ислямисти незаконно преминават границите на суверенни държави, премахват заграждения, превземат гари.

Унгарският парламент с 2/3 реши, че не иска мултикултурна държава. Франция и Германия са изключително виновни за това което стана, не може да ни призовават за солидарност с безумието и глупостта. Щом Меркел ги иска, стачката на Луфтханза свърши, ето ги самолетите, да си ги взима. защо тези хора никой не ги проверява за сигурност. Това са бойци, бойци с ранички, в които не знаем какво пренасят, обясни Марков. те не искат лагери, не искат европейския хляб.

Това, което става, е безумие, това е война, отбеляза той. В Близкия изток няма да има демократизация, ще има войни, Жан-Клод Юнкер да си подаде оставката, той не е адвокат на бежанците; как не го е срам цяло лято да не отиде при европейските граждани. Да отидат да направят панихида в Шенген. Бог да прости ЕС, няма го, има само Централноевропейски съюз, разпали се Марков.

Франция да си носи отговорност защо не си е интегрирала хората. Иначе европейските граждани ще излязат както излязоха срещу комунизма. Не може всеки ден да сме Париж, Берлин и т.н. Да разберем накрая Европа християнска ли е или мюсюлманска, настоя той.

Да спрем да говорим на брюкселски език, това е да говориш много и да не казваш нищо. В нашия парламент трябва да говорим право куме в очи. Това да не са картофи, да не ги искат в Германия, да ги ни връщат тука, възмути се той. да се надупим на границите ли, да оправят жените ни, да ни хвърлят хляба, попита той.

Не можем в Европа да се делим на русофили и русофоби, Русия е мощна държава, не може без нея. Трябва и нов договор за Европа, не може две страни да управляват Европа, а тях да ги управлява трета, заключи той.
цитирай
13. sestra - Кой си ти, че ще ми коментираш европейския дух, само да попитам?
22.11.2015 20:36
И от какъв амвон? На колко века си ти и който е писал тази статия? Я посвий аршина, ако обичаш, че ни затрупвате ежедневно със заплахи и козни и от къде? От къщи, от компютъра.... Ти отиде ли там, когато безумците стреляха по невинни, ти беше ли до майката, покрила с тяло детето си, за да умре тя, да оцелее то? Замълчи ако обичаш, това е нагло и неприлично.А времето е на страната на Европа, което личи черно на бяло по взривоопасното безумие на противниците и като теб. Възмутително.
цитирай
14. slavimirgenchev1953 - За сметка на това
22.11.2015 20:42
другариатът забременя с нови опорни точки.
цитирай
15. mt46 - А ти коя си? Ти отиде ли там?... А ти защо не замълчиш и не се скриеш? Нахалница!...
22.11.2015 21:04
sestra написа:
И от какъв амвон? На колко века си ти и който е писал тази статия? Я посвий аршина, ако обичаш, че ни затрупвате ежедневно със заплахи и козни и от къде? От къщи, от компютъра.... Ти отиде ли там, когато безумците стреляха по невинни, ти беше ли до майката, покрила с тяло детето си, за да умре тя, да оцелее то? Замълчи ако обичаш, това е нагло и неприлично.А времето е на страната на Европа, което личи черно на бяло по взривоопасното безумие на противниците и като теб. Възмутително.

Все едно, че ми говори някой партиен секретар - назидателно, поучително, догматично...
Правиш ли разлика между европейския дух и политиката на ЕС? Смяташ ли че днешните европейски лидери и евробюрократите са изразители на европейския дух?... Забранено ли е да критикуваме политиката на ЕС и евроатлантизма?!...
цитирай
16. mt46 - Западът винаги е бил високомерен, лицемерен...
22.11.2015 23:28
brancaleon написа:
Ами то 12-те звезди от символа на Европа, дето само посветените знаят какво означава това май са запъртъци или падащи или като избити електрони.
Винаги е имало двоен стандарт по отношение на източно европейците. До 2007-ма година за нас имаше "шенген", а в същото време западните демокрации се пълнеха със емигранти от Африка, Азия и близкия изток .... лошо образована работна ръка.

цитирай
17. mt46 - Какви опорни точки? И на Запад има евроскептици. И в щатите има критици на ЕС...
22.11.2015 23:31
14. slavimirgenchev1953 - За сметка на това
20:42
другариатът забременя с нови опорни точки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160072
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031