Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2018 10:12 - духовна еволюция
Автор: bven Категория: Изкуство   
Прочетен: 2369 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

По мое разбиране еволюцията и духа са неразделни, въпреки че тези понятия не са дори дистанционно свързани помежду си или в Webster речник, нито в съвременния живот, а не в съзнанието на средностатистическия човек. Повечето хора все още вярват, че живеем на единствената обитаема планета от всичко, което съществува в природата; където всеки човек или всяка друга форма на живот живее само веднъж и умира завинаги; където стойността на всяка форма на живот и всяко вещество се измерва в долари; където само малък брой специални хора, признати от официалните църкви, могат директно да комуникират с Бог, ангели или възнесени учители; и когато дадено лице  защити идеята за духовната еволюция до състояние на пълна реализация на възможностите си, просветление и възнесение, се смята за богохулство, или психично болен.

Сега на цялата планета има постоянно нарастване  броя на хората, които започнаха да мислят по различен начин. Тези хора знаят за съществуването на форми на живот от други места и понякога дори комуникират с тях. Те осъзнават, че духовната еволюция продължава отвъд този живот. Членовете на това малцинство (което все още е малцинство) знаят за светостта на всичко. Те се отварят към собственото си Божествено присъствие, както и към общение с ангели, наставници и възнесени учители. Тези "събудени" избраха пътя на самореализацията, просветление и възнесение. И въпреки че сме незначително малки, ставаме все по-големи през цялото време и гласът ни в този свят става все по-силен и по-силен.

Парадоксът на духовната еволюция в едно общество, което следва капиталистическия път на развитие, става все по-очевидно. Това става още по-очевидно, когато времето лети по-бързо и по-бързо. Извършваме духовно движение в бездушно общество.
Духовното движение се проявява в различни форми. Това са професионалисти, които напускат организираните религии, откриват медитация и я използват в своята работа; хора, които съзнателно се поставят извън обществото; алтернативни медицински професии; духовни семинари, филми, книги и медитационни групи; молитва и медитация на света на 31 декември по света; и най-важното е, че хората като вас и мен изследват алтернативните начини на външното и вътрешното ниво на вашия живот.

Разглеждаме тези алтернативи, като изучаваме собствените си мисли, чувства и действия. Задаваме си следните въпроси:

Дали действията ми ще навредят на някой друг или на нашата планета?
Искам ли моите мисли или преценки да създават собствената си действителност или реалността на някой друг?
Готов ли съм да се грижа за влиянието си върху планетата, хората и други форми на живот повече, отколкото обикновено, опитвайки се да постигна успех на всяка цена? Опитвам ли се да контролирам хората и обстоятелствата в живота си или да живея в хармония с идеалите на суверенитета и независимостта на всеки един - т.е. на принципа "нека всеки печели" вместо "нека най-силният победи"?
Искрено ли се интересувам и чувствам състрадание (а не съчувствие) към другите, независимо дали ги познавам или не?
Молите ли се за враговете си или ги проклинате и им пожелавате зло?
Прощавам ли или се обвинявам, че имам гняв?

Този списък с въпроси може да продължи и да продължи, но смисълът е, че всички ние трябва да поемем отговорност за това, как създаваме и съвместно съзидаваме реалността във всеки момент от живота си с всяка от нашите мисли и действия. "Време е" да извършим духовна инвентаризация и да решим по кой път да вървим. Нашето влияние един върху друг и върху света като цяло е безспорен факт. За да се развиваме духовно на нашата планета в бъдеще, трябва да вземем предвид този факт и да му отдадем голямо значение.Вече не можем да създаваме автономно и независимо за сметка на другите, за да не се страхуваме. Духовните закони се променят и продължават да се променят. Сега се изисква от нас не само да сме "добри и достойни хора", но и да живеем безупречно във всеки момент от живота си.

Времето на ентусиазъм за духовност, както и на интелектуална или бавна, неспирна духовност на принципа "Аз ще се погрижа за него утре" , този път е минало. Забележките ми не са предназначени да сплашват, осъждат или сплашват никого, а да предложат някои промени в понятието духовност. И това, което правим сега със себе си, нашите взаимоотношения и живота ни, ще определи наследството, което ще дадем на следващото хилядолетие.
/продължава/




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866673
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава