Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2013 12:37 - Здравейте, идиоти и "копелета на комунизма"!...
Автор: mt46 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12492 Коментари: 37 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image  

Снимка: Георги Цветков

1990 година, първи месеци на демократичните промени. Сред хората са двама несъмнени и популярни дисиденти от предишното време - Радой Ралин и (на втори план) Желю Желев. По-късно всичко се обърка: защото други, измислени герои се наместиха на първия ред на цирка, наречен Преход.


Най-после се усетиха. Но пак не схванаха, какви идиоти са - а колко нещастни се чувствали сега. Тия дни един от тях се оплакваше, че никой вече пет пари не давал за него. Отишъл сам на Протеста, за да изпее някоя от песничките си. Не искал нищо, нито стотинка, всичко щяло да бъде за негова сметка - какъв филантроп, нали. Обаче дошло някаква младо момиче и му рекло да се разкара, никак не му се слушали рокаджийските му напъни.

И оня се потресъл - да си въобразяваш, че си бард на Промяната/Прехода, пък една пикла да ти каже през 2013-а, че е по-добре да се скриеш някъде. А нашето бардче сума години се дра, че комунизмът си отивал, и го правеше толкова възторжено, сякаш той лично го е

изпратил някъде другаде с наложен платеж

Как да не се обиди сега!

Винаги сме били жалостиви към митингаджии като въпросния - дребни хора, забележителни единствено с късния си антикомунизъм. Обаче все ни е било неудобно да им кажем да се огледат, да видят какво имат зад себе си, макар това да е ясно за всички - едното нищо, това имат освен закъснелите си крясъци. Хора като Илия Минев, който е един от светците на българската съпротива, се чувстваха неудобно от налудните напъни на подобни активисти. Нахалството им бе обидно за тях: комунизмът си отивал, понеже някакви идиоти съчинили такава песничка. Бай Илия, който лежа над две десетилетия в затвори и лагери, никога не би казал нещо толкова глупаво - той, който след дългогодишните си страдания и упорство,все пак, бе успял да отчупи

едно парченце от бетонната глава

на тоталитаризма.

Затова всичко се обърка: защото измислени поети, още по-измислени бардове и напълно объркани бракоразводни адвокати, изобщо - цялата паплач от натегачи,  избутаха с лакти хора като Минев. Избутаха ги и се наместиха на първия ред на цирка, наречен Преход - а имаха право единствено да носят портретите на страдалци като него, дори и за това не ставаха.

И сега новите протестиращи им казват да се разкарат.

Не ги познават, но усещат, че театралните им напъни са някак фалшиви. Хайде - чупката.

Между другото. Още преди нашите късни демократи да започнат да разлепват некролозите на комунизма, веднъж Адам Михник каза нещо знаменателно във „Всяка неделя“: че всички ние сме копелета на комунизма. И ще си останем такива. Но нашите ентусиасти весело лепяха ония некролози, сякаш бяха афиши за концертите им.

Преходът е една поредица от мистификации

нищо повече. Най-важните афери досега тъй и не са обяснени, няма и да бъдат обяснени.
Кой изтика Филип Димитров - съвършения дар на невзрачността - за премиер?
Кой ликвидира Луканов? Можете да се зверите в четирите посоки на света и пак ще е малко.
Кой свали Младенов, а сетне и Виденов?
Кой нарисува с розови боички Костов за баща на „дясното“?
Кой принуди Симеон да се прави на амбулантен търговец и да зареже историята - ако около Фердинанд и Борис Трети има повече загадки, отколкото истини, този пък направо закри династията; и досега главата му е пълна само с гори, имения, къщи и пр.

Кой го нагласи тоя слабак като премиер

Ами другият слабак - фиктивният социалист Станишев? Каква е неговата завера?
Вие си мислите, че имате отговори на тези въпроси – вятър имате. Премлясквате единствено локуми, нищо повече.
Кога най-сетне някой от калибъра на академик Георги Марков ще напише нещо за Прехода? Но и той няма да го направи от погнуса.
Двайсет и три мистифицирани години са прекалено много дори за една могъща империя, какво остава за една напълно побъркана селяндурска държава.
Едно нещо обаче беше кристално ясно през същите тия години: подбудите за погрома, който номиналните типове осъществиха над истински успелите хора. Това бе направо геноцид, нищо по-малко.
Сега някои от същите погромаджии се оплакват, че Протестиращите не ги признават - а какво направиха те самите веднага след Преврата срещу Живков?
Най-големите некадърници, които бяха посмешище в писателските среди, започнаха да екзекутират по специални списъци големите имена. Едно леке обруга Вапцаров по неописуем начин и така се писа първи седесар. Наскоро го направи и новият министър на културата, а сетне взе да се оправдава като крадлива продавачка от Женския пазар.
На Левчев му търсеха несъществуващите фонтани в апартамента - вместо да разкодират великолепната му поезия. Имаше списъци на автори, които трябваше да бъдат унижавани, и други, които да бъдат произвеждани за светци. Охулиха Хайтов. Дори непокорната Блага си изпати от един хашлак, който написа, че била „изкукала“, макар тъкмо онзи да си беше истинският перко.
И досега изхвърлят и връщат Ботев в учебниците, всяка година

отново и отново го водят на Околчица

Хора с разпрани усти твърдят, че нямаме нужда от „Под игото“ - само дето още не са препоръчали да го заменим с Талмуда. Обаче кажете нещо срещу самите тях - и ще ревнат, сякаш е настъпил нов Холокост.

Няма област от публичния живот, която да е предпазена от свирепи разправи.
Авторите им са по-разгащени дори от касапите след Девети септември 1944-а - тогава убиваха интелектуалци, за да приберат за себе си килимите им, Райко Алексиев е един от тях. Обаче маймуните след 1989-а не бяха по-малко кръвожадни.
Те искаха много повече: да бъдат признати, и то веднага; и не само това - искаха истински талантливите и успелите да бъдат низвергнати, а те да получат тяхното признание; те си направиха

РМД за приватизиране на признанието

Комунизмът си отива - отивайте си и вие, вашата мама, освободете ни местата си. Тези дивашки напъни всъщност съставляват единствения ясен трафик на Прехода. Един великолепен майстор на киното като Людмил Стайков стои без работа - обаче никакви хора правят филм след филм; дори българските евреи, които иначе са свръхчувствителни, останаха зяпнали след сериала на Канал 1 „Недадените“, само Вагенщайн намери кураж да се озъби на телевизионните дърводелци. Ако Скорсезе беше българин, и него щяха да прекарат тия одиозни типове.
Едни късни демократи съставиха „Инвентарна книга на социализма“ - услужливите соросоиди си падат по тия фокуси. Обаче никога няма да направят инвентарна книга на Прехода. Защото това означава сами да си плюят на сурата. Една друга инвентаризация обаче е още по-наложителна: тази на издевателствата - с Миналото и неговите талантливи и честни първенци; на калташката операция „Подмяна“, която няма край и няма край; и разбира се, време е да се преброят мизерните автори на тази подмяна. Това ще бъде една зловонна книга - но пък е и крайно необходима. Зловонието иде главно от комплексите на въпросните герои - не знам дали сте наясно, но

завистта излъчва особено нетърпима смрад

И днес реват, че Новите Херои не ги признавали - сякаш и досега някой ги е припознал истински. Никога не са ги приемали за нещо сериозно - но пък са се бояли от тях, това е факт. Хора, които не се страхуваха от Живков, се свиваха панически пред тия типове, много пъти съм го виждал с очите си. Побеснявал съм, че им мълчат и боязливо ги търпят, макар че ги разбирах: не е лесно да живееш, когато някакви кални човечета те мърсят. А те го правеха с удоволствие, имаха животински апетит за това, нищо не можеше да го задоволи.
Май че единственият, който мина между капките, е Валери Петров, неизвестно защо към него не са проявявали интерес - и така днес той вече е „единственият народен будител“. Ако Радой, милият, беше жив, със сигурност щеше да разкаже историята на Чертовенски: как той срещнал Валери пред БИАД и как му казал: „Както си талантлив, както си и евреин, ако беше и гей, Нобеловата награда не ти мърдаше!“ Разбира се, това, че нашият единствен будител остава незабелязан от „духовните“ приватизатори, не е по-малка награда от Нобеловата.
И какво стана? Ругаха, присвояваха и пр., а накрая - никой не ги признава. След всичките дивотии

останаха с пръст в устата

А вече се виждаха като класици, като Старейшини на Духа за вечни времена.
23 години събаряха - а накрая и едно малко паметниче не си заслужиха. Защото пееха, че комунизмът си отива, а се държаха като джобни крумкюлявковчета - Гугъл да ви каже, кой е той.

Ето и заради това комунизмът все още не си е отишъл.

(в. Преса, печатно издание, брой 211 (562) от 05 август 2013)


 

Кеворк КЕВОРКЯН

pressadaily.bg/publication/20673-%D0%9A%D0%90%D0%9A%D0%92%D0%98-%D0%98%D0%94%D0%98%D0%9E%D0%A2%D0%98/

КУР за нас  
Все на власт
във нашата държава
са ония песоглавци,
дето са... курназ...
А за нас какво остава? -
КУР за нас...

Марин Тачков
1-2 август 2013 г.

ПП: КУР - Коалиция за утрешна разруха


Предлагам Реформаторският блок да се преименува на Деформаторски блок...






Гласувай:
54


Вълнообразно


1. mitkaloto - Тъжната истина, Марине!Поздрави!
06.08.2013 13:32
Тъжната истина ,Марине!Поздрави!
цитирай
2. mt46 - Минусоиден клоунинг!...
06.08.2013 13:37
13:01 - stela55
цитирай
3. alexs - Ами че тя опозицията в България е ...
06.08.2013 13:43
Ами че тя опозицията в България е назначена от БКП! От това следва че няма истинска опозиция а демокрацията е фасадна...
цитирай
4. mt46 - Благодаря, Митко!
06.08.2013 13:44
mitkaloto написа:
Тъжната истина ,Марине!Поздрави!

Много истини... И все тъжни... Но без ретроспекция и ревизия на "прехода" не може да вървим напред...
цитирай
5. makont - При всеки преход некъдърността и посредствеността
06.08.2013 16:17
са обирали лаврите, за съжаление. Интелигентните и умни хора не се изтъкват, те посто са такива и не търсят признание. Поздрави за позицията и за постинга!
цитирай
6. zaw12929 - Ето и заради това комунизмът все още ...
06.08.2013 17:42
Ето и заради това комунизмът все още не си е отишъл.- НЯМА КАК ДА СИ ОТИДЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА
сНИРНЕНСКИ НЕ СИ ОТИДЕ- БИЛ УДУШЕН СЛЕД 1925 ГОДИНА- НАМЕРИХА КОСТИТЕ И СТЪКЛЕНОТО МУ ОКО...
ФАШИЗМЪТ И ТОЙ Е ТУК... , ТАКА СЕ ДЪРЖАТ ФЕНОВЕТЕ... А КАКВИ МАЧОВЕ СТАВАХА В РУСЕ СТАДИОНА ИМАШЕ И ПРАВОСТОЯЩИ... СЕГА ВСИЧКИ СМЕ СЕ ВТОРАЧИЛИ ВЪВ ВИКС ИДЕЯТА ЗА КОМУНИЗМА... А КРИЗАТА НА КАПИТАЛИЗМА, А МОЛОВЕТЕ С ОТРОВИ- ТЕ НЕ СА НИ ПРАТЕНИ ОТ РУСИЯ... СРАМ МЕ Е...
ОМРАЗАТА Е ТУК ТЯ НЕ СИ ТРЪГВА. ТЯ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ПЪТ!! А ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ МРАЗИМ. ВИЕ ОБИЧАТЕ ЛИ НЕЩО?! ИМАМЕ ЛИ ПРОКУРАТУРА И НЕКА ТЯ ДА ОБВИНИ И СЪДЪТ ДА ОСЪДИ.
НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, ДОКАТО НЕ СПРЕМ ДА СЕ МРАЗИМ.
цитирай
7. zaw12929 - Тъжната истина, Марине!Поздра...
06.08.2013 17:57
mt46 написа:
[quote=mitkaloto]Тъжната истина ,Марине!Поздрави!

Много истини... И все тъжни... Но без ретроспекция и ревизия на "прехода" не може да вървим напред...[/quot

МИСЛЯ КАТО ВАС И ОЩЕ
ЗА ДА ОТИДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА:
1. СПЕЦИАЛНИЯ СЪД ДА РАЗСЛЕДВА БОГАТСТВОТО НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ТЕХ И БЛИЗКИТЕ ИМ РОДНИНИ
2. СПИСЪКА НА ХОРАТА С БАНКИ, ФИРМИ, ИНВЕСТИЦИИ В ЧУЖБИНА
3. РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ
4. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА
5. КУРС ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕ ОМРАЗАТА, ЗА ПРИКЛюЧВАНЕ БОРБАТА СРЕЩУ тУРЦИЯ, ОМРАЗАТА СРЕЩУ СЪСЕДИТЕ НА БАЛКАНА
6. ОБУЧЕНИЕ ЗА ОСМИСЛЯНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРИОРИТЕТИ
7.СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЕЗИ 6 ТОЧКИ- ИЗРАБОРВАНЕ НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС
8. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПРАВНАТА КУЛТУРА И КАКВО Е ТОВА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
8. РАЗСЛЕДВАНЕ И ИНФОРМИРАНЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА УПРАВЛЕНСКИТЕ ПРОГРАМИ- СЛЕД ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ
9. ГРАЖДАМСКИ КОНТРОЛ НАД ЛИГИТИМНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, А НЕ БЛОКИРАНЕ- А С ИКОНОМИЧЕСКИ ПОГЛЕД ИСКАНИЯ, ОТЧЕТ КОЕТО ИМА НАЧАЛО
10, УТВЪРЖДАВАНЕ БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, БЕЗРАБОТИЦА НАД СРЕДНОТО ЗА ЕС СТРАНА С ВОДЕЩА ИКОНОМИКА Е ЕНЕРГЕТИКАТА И СТРАНА СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЕЛЕКТРО МОБИЛИ ет СПЕЦИАЛИСТИ, КРАСИ ВИ, УМНИ, ДОБРОНАМЕРЕНОСТ

НЕ МОЖЕ ДА СИ ДЕМОКРАТ, ИНТЕЛИГЕНТ, УЖ ВЪЗПИТАН , А ДА НАРИЧАШ С ГАДНИ ИМЕНА УПРАВНИЦИТЕ, ЗАЩОТО НЕ СА ОТ ТВОЯТА ПАРТИЯ

ТЕ НЕ СА И ОТ МОЯТА, НО ЧУВСТВОТО МИ, ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, НЕ МИ ДАВА ПРАВО ДА ЗЛОБЕЯ, ДА ПРОЯВЯ НАДМЕННОСТ
СТРАНАТА НИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ, КОГАТО РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ЗАМЕРЯВМЕ ОПОНЕНТИТЕ СИ С ТЕХНИ ГРЕШКИ

СТАНИЧЕВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ И НЕ ВИ КАРА ДА СТЕ СОЦИАЛИСТ , НО Е НЕЩО МНОГО ПО ВИСОКО ОТ НАС, ОЦЕНЕНО ОТ ДРУГИ ХОРА, КЪДЕТО НИЕ НЕ УЧАСТВАМЕ, НЕ НИ ИСКАТ ТЪПОТО ГАДНО МНЕНИЕ
ТАКА ЗА НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ МИСЛЯТ, САМО НАЙ ЛОШОТО- ЧЕ СМЕ НЕВЪЗПИТАНИ И ЗЛИ И НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ... ИМАМ ПРЕДВИД ТЕКСТА НА ПОСТИНГА... БЪЛВОЧ!! ПОЕТИЧНА ДАРБА ЛИ Е ТОВА?!!!!!!?????
цитирай
8. mt46 - Цитирам - от група за социална поезия във Фейсбук:
06.08.2013 18:17
Габриел Герасимов: Обожавам вулгарната поезия написана с академична простота! Преди хората да се научат да говорят и да изразяват чувствата си чрез думи ,са се удряли и пипали. Често по места от които днес като говорим се изчервяваме. Това не ги прави по-невидими или по-слабо чувствителни.
преди 3 часа · Вече не харесвам · 1
Марин Тачков: Благодаря! Нямам нищо против възвишената поезия, стига да е силна, истинна... Навярно и съвременната социална поезия се нуждае от "оварваряване", за да е съзвучна на действителността...
цитирай
9. mt46 - Така е... Благодаря!...
06.08.2013 18:45
makont написа:
са обирали лаврите, за съжаление. Интелигентните и умни хора не се изтъкват, те посто са такива и не търсят признание. Поздрави за позицията и за постинга!

Знаеш ли, че внучката на Милко Балев подкрепяла протестите?...
цитирай
10. valeska - "Но без ретроспекция и ревизия на "прехода" не може да вървим напред..."
06.08.2013 20:55
Необходима е точна диагноза, след което да се определи лечението. Иначе се получава следното: "Не знам как е, но не е така." Нашата държава е парламентарна република, не улична, и това не трябва да се забравя.
цитирай
11. tera - Здравей, mit,
06.08.2013 21:53
не казвам, че няма верни неща в анализа, но самият факт, че това е писано от Кеворк - един агент на ДС и глезено дете на същия този комунизъм, направо ги опорочава.

Пример:
"Преходът е една поредица от мистификации, нищо повече. Най-важните афери досега тъй и не са обяснени, няма и да бъдат обяснени.
Кой изтика Филип Димитров - съвършения дар на невзрачността - за премиер?
Кой ликвидира Луканов? Можете да се зверите в четирите посоки на света и пак ще е малко.
Кой свали Младенов, а сетне и Виденов?
Кой нарисува с розови боички Костов за баща на „дясното“?
Кой принуди Симеон да се прави на амбулантен търговец и да зареже историята - ако около Фердинанд и Борис Трети има повече загадки, отколкото истини, този пък направо закри династията; и досега главата му е пълна само с гори, имения, къщи и пр."

Би следвало като толкова врял и кипял там да ги има и отговорите, ама не - били мистификации.
Кеворк имаше години наред най-гледаното време по БНТ като единствена телевизия тогава и да се прави сега на дисидент е направо смешно! Иван Славков му беше дал пълна власт да прави, каквото желае.
Какво сега реве против "другарите"? Ако не бяха те, сигурно изобщо нямаше да помирише ефир и да е някакво име в журналистиката.

На мен изобщо не ми е до "другарите", никога не съм била партийка. Но навремето, когато Стефан Данаилов и Виолета Гиндева продължиха да са от БСП, отначало ми се видя много странно. Всички вече подкрепяхме демократичните промени и те като някакви "динозаври" се бяха залепили за Партията.

После, след като СДС се скапа отвсякъде, рои се, отлюспва се и накрая просто изчезна на практика от политическия хоризонт, оцених тяхната позиция.
Не че съм станала от БСП, но оцених това, че хора, които са почерпили някакви дивиденти от социализма, не се отрекоха с лека ръка от него, както направиха болшинството останали. Повечето бивши партийни членове като усетиха накъде духа вятърът - хоп! стават демократи, че и десиденти даже!

Затова - плюс за Данаилов, минус за Кеворк!
цитирай
12. mt46 - ...
06.08.2013 21:59
valeska написа:
Необходима е точна диагноза, след което да се определи лечението. Иначе се получава следното: "Не знам как е, но не е така." Нашата държава е парламентарна република, не улична, и това не трябва да се забравя.

Диагнозата е ясна. И е казвана многократно - псевдодемокрация /фалшокрация, мутрокрация, порнокрация/... Нека и "улицата" да се бори - но за истинска, реална демокрация, без маски и маскаради...
цитирай
13. mt46 - Ето че и румънците са приели закон за лустрацията -
06.08.2013 22:13
"Високопоставени членове на бившия комунистически режим няма да заемат държавни длъжности за период от 5 години,

реши Камарата на депутатите в румънския парламент. Законът беше приет със 167 гласа, четирима депутати се въздържаха от гласуване.

Опозицията, която бойкотира работата на парламента от януари, не присъства на гласуването.

В обхвата на закона влизат бивши ръководители и активисти на румънската комунистическа партия и комсомол, членове на правителството и върховния съд, ръководители на главната прокуратура, ръководители на дипломатически и консулски мисии в чужбина, а също сътрудници на специални служби и други чиновници на държавна служба по време на управлението на Николае Чаушеску.

На тях е забранено в продължение на пет години да заемат важни държавни длъжности,

сред които президент, депутат, кмет, съдия и прокурор.

Приемането на закона се случва 22 години след падането на комунистическата диктатура на Николае Чаушеску и седем години след първия проектозакон за лустрацията, припомня Франс прес.

Главен противник на лустрацията е опозиционната Социалдемократическа партия, тъй като под действието на този закон попадат 70% от активистите на партията, отбелязва румънската преса."

http://www.bnews.bg/article-80011
цитирай
14. tera - Ха-ха, моят минус е метафоричен,
06.08.2013 22:26
сега видях, че има тук и един реален, sorry - не е мой! :)
Но това ми даде повод пак да погледна поста - този напън Кеворков, барабар с жаргона си е наистина доста смешноват!:)
Опитва се човечецът да е в крак с времето, но нещо не му се получава.
Ами не можеш толкова годин' да папаш от соцсофрата, пък после да си толкова възмУтен от нея. Смешно и жалко...

Колкото до Валери Петров - един прекрасен писател, драматург и преводач. Неговите прекрасни Шекспирови преводи са ми в сърцето, особено на комедиите - чела съм ги всичките, а някои знам и наизуст. :)
Но това за Нобеловата награда, което се споменава тук си е чиста демагогия.
Обикновен журналистически трик за привличане на внимание. Човекът пак се мъчи да е на сцената, без да си дава сметка, че времето му е минало...
Амин!


цитирай
15. mt46 - ?
06.08.2013 22:52
11. tera - Здравей, mit,
21:53
не казвам, че няма верни неща в анализа, но самият факт, че това е писано от Кеворк - един агент на ДС и глезено дете на същия този комунизъм, направо ги опорочава.

Пример:
"Преходът е една поредица от мистификации, нищо повече. Най-важните афери досега тъй и не са обяснени, няма и да бъдат обяснени.
Кой изтика Филип Димитров - съвършения дар на невзрачността - за премиер?
Кой ликвидира Луканов? Можете да се зверите в четирите посоки на света и пак ще е малко.
Кой свали Младенов, а сетне и Виденов?
Кой нарисува с розови боички Костов за баща на „дясното“?
Кой принуди Симеон да се прави на амбулантен търговец и да зареже историята - ако около Фердинанд и Борис Трети има повече загадки, отколкото истини, този пък направо закри династията; и досега главата му е пълна само с гори, имения, къщи и пр."

Би следвало като толкова врял и кипял там да ги има и отговорите, ама не - били мистификации...

Кеворкян не може да знае всичко. Не е нито разследващ журналист, нито е от тайните служби... :) Как може да знае кой е убил Луканов?!... Не разбирам защо Данаилов да е по-свестен от Кеворкян... Доколкото знам, Кеворк не членува в никоя партия и /подобно на Данаилов/ не е изменил на принципите си...
цитирай
16. mt46 - ?
06.08.2013 23:00
tera написа:
сега видях, че има тук и един реален, sorry - не е мой! :)
Но това ми даде повод пак да погледна поста - този напън Кеворков, барабар с жаргона си е наистина доста смешноват!:)
Опитва се човечецът да е в крак с времето, но нещо не му се получава.
Ами не можеш толкова годин' да папаш от соцсофрата, пък после да си толкова възмУтен от нея. Смешно и жалко...

Колкото до Валери Петров - един прекрасен писател, драматург и преводач. Неговите прекрасни Шекспирови преводи са ми в сърцето, особено на комедиите - чела съм ги всичките, а някои знам и наизуст. :)
Но това за Нобеловата награда, което се споменава тук си е чиста демагогия.
Обикновен журналистически трик за привличане на внимание. Човекът пак се мъчи да е на сцената, без да си дава сметка, че времето му е минало...
Амин!



Кеворкян не е възмутен от "соцсофрата", а от идиотите на "прехода"... :)
цитирай
17. mt46 - До Тера. Ще ти цитирам друго мнение /във връзка с късния антикомунизъм/:
06.08.2013 23:08
Съпротива
"Протестите изместиха мишената. Почнаха добре с "Долу мафията" и "Долу олигархията" и се върнаха на безплодните "Червени боклуци" от преди четвърт век. Този привиден антикомунизъм изглежда детински анахроничен на фона на проблемите. Защо? Живеем в посткомунизъм, а той макар че съдържа съставката "комунизъм" е напълно различен. Това е властта на мафията - без цвят, без идеология /погрешна или не/ и без закон. Тази подмяна, извършена от група диверсанти, които виждат в нея единствена възможност за някакви свои стратагеми, ще потуши протестите и истинския им смисъл. Върнете се в началото. Или просто си идете по домовете."

Lea Cohen

Явно ти обсъждаш повече автора, отколкото написаното от него. Темата на постинга не е личността на К. Кеворкян... :)
цитирай
18. nrd - Привет!
06.08.2013 23:13
Харесвам това ,което ти казваш и вярвам,че си искрен.Но колкото и добре да звучи Кеворк не може да ме излъже.Преди тридесет години ,когато беше на върха с ,,Всяка неделя" гостува в нашето предприятие и един приятел открито го попита -Има ли мафия в България и ако има какви са и проявленията?
Знаете ли какво отговори той?
НИЩО! Ала-бализми в негов стил.Не на нас!Тези коментари в неговата уста звучат нечистоплътно!

цитирай
19. planinitenabulgaria - Спомних си нещо от "прехода":
06.08.2013 23:15
До вилата ни живееше една почти неграмотна баба, чиито син бе в ДС и работеше в консулство в Турция. Когато се заформи далаверата той се връщаше често и "дръжеше" зърното на Благоевград. Тогава продадоха зърното и нямаше достатъчно за брашно за хляб. След това на този пост той сложи сина си - да държи зърното на Благоевград. Майката на ченгето, неграмотната, все искаше да приказва със съседите и за "прехода" казваше: СДС е БСП!
Синът й остаря и видно от местата, където ходи на почивка е много богат. Майка му се оплакваше, че изгорял през 1990 г. с 5000000 лв, които дал за спортно съоръжение и го изиграли.
Синът на ченгето днес е в дипломатическия ни корпус в Москва. Тук идва през лятото с луксозен джип.
Тези хора оглавиха "прехода" , техните популации ги наследиха на постовете с кормила. За музиката - там ченгетата ги знам поименно. Но това важи за всички области...
Затова е така у нас...А в бившата ГДР - не!
цитирай
20. mt46 - И какво като Станишев е председател на ПЕС?... Като кихне Европа, ние да кашляме ли?...
06.08.2013 23:15
zaw12929 написа:
mt46 написа:
[quote=mitkaloto]Тъжната истина ,Марине!Поздрави!

Много истини... И все тъжни... Но без ретроспекция и ревизия на "прехода" не може да вървим напред...[/quot

МИСЛЯ КАТО ВАС И ОЩЕ
ЗА ДА ОТИДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА:
1. СПЕЦИАЛНИЯ СЪД ДА РАЗСЛЕДВА БОГАТСТВОТО НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НА ТЕХ И БЛИЗКИТЕ ИМ РОДНИНИ
2. СПИСЪКА НА ХОРАТА С БАНКИ, ФИРМИ, ИНВЕСТИЦИИ В ЧУЖБИНА
3. РЕДУЦИРАНЕ ПАРТИИТЕ ДО 5-6 БРОЯ
4. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА
5. КУРС ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕ ОМРАЗАТА, ЗА ПРИКЛюЧВАНЕ БОРБАТА СРЕЩУ тУРЦИЯ, ОМРАЗАТА СРЕЩУ СЪСЕДИТЕ НА БАЛКАНА
6. ОБУЧЕНИЕ ЗА ОСМИСЛЯНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРИОРИТЕТИ
7.СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЕЗИ 6 ТОЧКИ- ИЗРАБОРВАНЕ НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС
8. КУРС ЗА ПОВИШАВАНЕ ПРАВНАТА КУЛТУРА И КАКВО Е ТОВА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
8. РАЗСЛЕДВАНЕ И ИНФОРМИРАНЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА УПРАВЛЕНСКИТЕ ПРОГРАМИ- СЛЕД ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ
9. ГРАЖДАМСКИ КОНТРОЛ НАД ЛИГИТИМНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, А НЕ БЛОКИРАНЕ- А С ИКОНОМИЧЕСКИ ПОГЛЕД ИСКАНИЯ, ОТЧЕТ КОЕТО ИМА НАЧАЛО
10, УТВЪРЖДАВАНЕ БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, БЕЗРАБОТИЦА НАД СРЕДНОТО ЗА ЕС СТРАНА С ВОДЕЩА ИКОНОМИКА Е ЕНЕРГЕТИКАТА И СТРАНА СВЕТОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЕЛЕКТРО МОБИЛИ ет СПЕЦИАЛИСТИ, КРАСИ ВИ, УМНИ, ДОБРОНАМЕРЕНОСТ

НЕ МОЖЕ ДА СИ ДЕМОКРАТ, ИНТЕЛИГЕНТ, УЖ ВЪЗПИТАН , А ДА НАРИЧАШ С ГАДНИ ИМЕНА УПРАВНИЦИТЕ, ЗАЩОТО НЕ СА ОТ ТВОЯТА ПАРТИЯ

ТЕ НЕ СА И ОТ МОЯТА, НО ЧУВСТВОТО МИ, ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, НЕ МИ ДАВА ПРАВО ДА ЗЛОБЕЯ, ДА ПРОЯВЯ НАДМЕННОСТ
СТРАНАТА НИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ, КОГАТО РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ЗАМЕРЯВМЕ ОПОНЕНТИТЕ СИ С ТЕХНИ ГРЕШКИ

СТАНИЧЕВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ И НЕ ВИ КАРА ДА СТЕ СОЦИАЛИСТ , НО Е НЕЩО МНОГО ПО ВИСОКО ОТ НАС, ОЦЕНЕНО ОТ ДРУГИ ХОРА, КЪДЕТО НИЕ НЕ УЧАСТВАМЕ, НЕ НИ ИСКАТ ТЪПОТО ГАДНО МНЕНИЕ
ТАКА ЗА НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ МИСЛЯТ, САМО НАЙ ЛОШОТО- ЧЕ СМЕ НЕВЪЗПИТАНИ И ЗЛИ И НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ... ИМАМ ПРЕДВИД ТЕКСТА НА ПОСТИНГА... БЪЛВОЧ!! ПОЕТИЧНА ДАРБА ЛИ Е ТОВА?!!!!!!?????

цитирай
21. mt46 - Под "комунизъм" повечето хара разбират социализма...
06.08.2013 23:45
zaw12929 написа:
Ето и заради това комунизмът все още не си е отишъл.- НЯМА КАК ДА СИ ОТИДЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА
сНИРНЕНСКИ НЕ СИ ОТИДЕ- БИЛ УДУШЕН СЛЕД 1925 ГОДИНА- НАМЕРИХА КОСТИТЕ И СТЪКЛЕНОТО МУ ОКО...
ФАШИЗМЪТ И ТОЙ Е ТУК... , ТАКА СЕ ДЪРЖАТ ФЕНОВЕТЕ... А КАКВИ МАЧОВЕ СТАВАХА В РУСЕ СТАДИОНА ИМАШЕ И ПРАВОСТОЯЩИ... СЕГА ВСИЧКИ СМЕ СЕ ВТОРАЧИЛИ ВЪВ ВИКС ИДЕЯТА ЗА КОМУНИЗМА... А КРИЗАТА НА КАПИТАЛИЗМА, А МОЛОВЕТЕ С ОТРОВИ- ТЕ НЕ СА НИ ПРАТЕНИ ОТ РУСИЯ... СРАМ МЕ Е...
ОМРАЗАТА Е ТУК ТЯ НЕ СИ ТРЪГВА. ТЯ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ПЪТ!! А ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ МРАЗИМ. ВИЕ ОБИЧАТЕ ЛИ НЕЩО?! ИМАМЕ ЛИ ПРОКУРАТУРА И НЕКА ТЯ ДА ОБВИНИ И СЪДЪТ ДА ОСЪДИ.
НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, ДОКАТО НЕ СПРЕМ ДА СЕ МРАЗИМ.

Съдебната ни система не е независима... Докато няма осъдени на затвор министри и мафиоти, няма да се оправим...
цитирай
22. mt46 - Благодаря ти за мнението!...
06.08.2013 23:55
nrd написа:
Харесвам това ,което ти казваш.Колкото и добре да звучи Кеворк не може да ме излъже.Преди тридесет години ,когато беше на върха с ,,Всяка неделя" гостува в нашето предприятие и един приятел открито го попита -Има ли мафия в България и ако има какви са и проявленията?
Знаете ли какво отговори той?
НИЩО! Ала-бализми в негов стил.Не на нас!

Идеални хора няма... Смятам, че Кеворк и Димитри Иванов бяха много добри професионалисти в телевизията през соца...
цитирай
23. mt46 - Помня началото на "прехода"...
07.08.2013 00:03
planinitenabulgaria написа:
До вилата ни живееше една почти неграмотна баба, чиито син бе в ДС и работеше в консулство в Турция. Когато се заформи далаверата той се връщаше често и "дръжеше" зърното на Благоевград. Тогава продадоха зърното и нямаше достатъчно за брашно за хляб. След това на този пост той сложи сина си - да държи зърното на Благоевград. Майката на ченгето, неграмотната, все искаше да приказва със съседите и за "прехода" казваше: СДС е БСП!
Синът й остаря и видно от местата, където ходи на почивка е много богат. Майка му се оплакваше, че изгорял през 1990 г. с 5000000 лв, които дал за спортно съоръжение и го изиграли.
Синът на ченгето днес е в дипломатическия ни корпус в Москва. Тук идва през лятото с луксозен джип.
Тези хора оглавиха "прехода" , техните популации ги наследиха на постовете с кормила. За музиката - там ченгетата ги знам поименно. Но това важи за всички области...
Затова е така у нас...А в бившата ГДР - не!

И СДС допусна доста грешки /умишлено или от неопитност/...
цитирай
24. stela50 - Поздрави, Марин ... за отстояваната позиция,
07.08.2013 00:06
за краткия сатиричен стих, който казва много ...
въпреки, че Коалиция за утрешна разруха звучи
малко тъжно и песимистично ... но е факт...
В статията има много тъжни истини, още по- тъжно е,
че ги пишат сега, когато хората вече сами разбраха
и си направиха изводи ... и рано или късно ще намерят
и пътя към по- добро...
цитирай
25. freeoldmen - Няма вече добро.
07.08.2013 01:17
Няма и да има.
Всеки ще може да се опре само на близкият си.
Ако го има.
Хора като Кеворкян едва ли ще намерят на кого да се опрат.
Те продадоха всички и всеки.
Иначе казва добри и силни думи, преди 15- 20 години щях да му повярвам.
Оставаме ние. Лично за мен вече изключвам доверие в авторитет, обществено мнение, водещи политики. Тези неща се фабрикуват успешно, не са по моят вкус. Остава вярата в сърцето, остава вярата в обикновеният човек, когото толкова време демокрация не сколасаха да го попитат какво мисли.
А той търпи, работи, отглежда децата си и въпреки че го обиждат и измъчват всекидневно, е там някъде- далеч от жълтите павета, далеч от "хероите", далеч и от мазният мустак на Димитър- нали така му беше партизанското име на този субект.
Колко е гнусно- да сравнявам добри хора с този...
цитирай
26. breeze - "омразата"?
07.08.2013 05:47
Хитро обвинение от страна на комунистите! Това е един от скритите им мечове.
Победата с "хитринка" е много по-успяваща. А честният човек е винаги силно уязвим. Да побеждаваш, също е изкуство.
"Последният напън"...бих дал тялото си за него!
цитирай
27. mt46 - Благодаря!... Може и... Коалиция за Утрешно Развитие...
07.08.2013 09:35
stela50 написа:
за краткия сатиричен стих, който казва много ...
въпреки, че Коалиция за утрешна разруха звучи
малко тъжно и песимистично ... но е факт...
В статията има много тъжни истини, още по- тъжно е,
че ги пишат сега, когато хората вече сами разбраха
и си направиха изводи ... и рано или късно ще намерят
и пътя към по- добро...

цитирай
28. batogo - !!!:)))
07.08.2013 10:02
Явно, когато обвиниш другите в нещата които тайничко си чувствал, мислил и вършил, тоест като разпределиш гузната си съвест върху повече хора, някак си ти олеква. :)))))))))))
цитирай
29. minevv - da, ama ne
07.08.2013 10:25
зашо се лъжем?? 89 беше вътрешнопариен преврат. Всички "водачи" от тогава до сега са си БКП продукти. ЖЖ е направен от ДС - кои тогава можеше да пише за фашизма??? само с благословията на ДС. РР - глезеното дете не партията... А следващите са още по-необучени и по-неталантливи!!
цитирай
30. mt46 - Не знам какви злини, злодейства е извършил Кеворкян...
07.08.2013 10:42
freeoldmen написа:
Няма и да има.
Всеки ще може да се опре само на близкият си.
Ако го има.
Хора като Кеворкян едва ли ще намерят на кого да се опрат.
Те продадоха всички и всеки.
Иначе казва добри и силни думи, преди 15- 20 години щях да му повярвам.
Оставаме ние. Лично за мен вече изключвам доверие в авторитет, обществено мнение, водещи политики. Тези неща се фабрикуват успешно, не са по моят вкус. Остава вярата в сърцето, остава вярата в обикновеният човек, когото толкова време демокрация не сколасаха да го попитат какво мисли.
А той търпи, работи, отглежда децата си и въпреки че го обиждат и измъчват всекидневно, е там някъде- далеч от жълтите павета, далеч от "хероите", далеч и от мазният мустак на Димитър- нали така му беше партизанското име на този субект.
Колко е гнусно- да сравнявам добри хора с този...

Ако имаш конкретни обвинения, добре ще е да ги споделиш...
цитирай
31. mt46 - ?
07.08.2013 10:49
breeze написа:
Хитро обвинение от страна на комунистите! Това е един от скритите им мечове.
Победата с "хитринка" е много по-успяваща. А честният човек е винаги силно уязвим. Да побеждаваш, също е изкуство.
"Последният напън"...бих дал тялото си за него!

Нима омразата е патент на комунистите? Преди тях не е имало омраза, войни, убийства и т. н.?... Нима омразата на антикомунистите е по-малка? И доколко е градивна?...
цитирай
32. mt46 - Благодаря!...
07.08.2013 10:52
gelert написа:
Поздрави, Марине за публикацията и за отстояваната позиция в нея

цитирай
33. mt46 - Верни ли са нещата, които казва Кеворк? - Това е въпросът...
07.08.2013 10:58
batogo написа:
Явно, когато обвиниш другите в нещата които тайничко си чувствал, мислил и вършил, тоест като разпределиш гузната си съвест върху повече хора, някак си ти олеква. :)))))))))))

Той поне не се прави на невинен, на света вода ненапита, за разлика от много други "копелета на комунизма" като Костов, Цветанов, Борисов, Ц. Цачева и т. н. :)
цитирай
34. mt46 - Да, преврат си беше - благословен от Москва и от Вашингтон...
07.08.2013 11:25
minevv написа:
зашо се лъжем?? 89 беше вътрешнопариен преврат. Всички "водачи" от тогава до сега са си БКП продукти. ЖЖ е направен от ДС - кои тогава можеше да пише за фашизма??? само с благословията на ДС. РР - глезеното дете не партията... А следващите са още по-необучени и по-неталантливи!!

Сред първите седесари имаше повече свестни хора - като П. Дертлиев, М. Дренчев... Проблем на СДС бе, че не разполагаше с достатъчно кадърни кадри... БСП и ДС внедриха свои хора в СДС... Друг проблем е, че СДС не получи убедителна подкрепа от народа на изборите през 1991 г.
цитирай
35. tota - 6. zaw12929 - Ето и заради това комунизмът все още ... 06.08 17:42 Ето и заради това комунизмът все още не си е отишъл.- НЯМА КАК ДА СИ ОТИДЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ СЪЩ
07.08.2013 12:05
Тук има допусната неточност, стъкленото око е на Гео Милев, не на Христо Смирненски. Той умира от жълтата гостенка - туберкулоза.
цитирай
36. mt46 - Да, знам, Ати...
07.08.2013 13:03
tota написа:
Тук има допусната неточност, стъкленото око е на Гео Милев, не на Христо Смирненски. Той умира от жълтата гостенка - туберкулоза.

Но не съм привърженик на пространните коментари...
цитирай
37. mt46 - Днес Ст. Цанев - един от антиидиотите - има рожден ден... Ето нещо, което е написал по време на социализма:
07.08.2013 13:10
АКО НЯКОЙ ПРОТЕСТИРА, АКО Е ОПАСЕН,
ако искате да укротите някого -
не го хвърляйте в затвор,
спестете си оковите,
не повтаряйте грешката на Средновековието:
не произвеждайте светци.
Не окови - пари му дайте,
не тъмница - оградете го с вещи,
не присъди - дайте му звания,
ордените не пестете!
Дори да не иска - насила му давайте
и публично
издигайте го нагоре,
нагоре -
от пост на пост го качвайте нагоре:
като стъпала на ешафод!

Ако не загуби главата си и там,
а слезе с усмивка лека -
викайте в петте посоки на света:

Ето човека!

Стефан Цанев
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19116706
Постинги: 3677
Коментари: 44987
Гласове: 148719
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031