Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2013 19:33 - Евро-скопейци /за тези, които още не са разбрали/
Автор: mt46 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9783 Коментари: 22 Гласове:
35

Последна промяна: 14.11.2013 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234954_627800710595857_1690611689_n.jpg

ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ Posted by ANONYMOUS BULGARIA on ноември 11, 2013 in Анти-Пропаганда

Събудете се!
ОПАСНИ СА! ВЕЧЕ ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ (ЗАСЕГА ТРАКИЯ), ОСТАНА ИМ САМО ДА РЕАЛИЗИРАТ СДЕЛКАТА

* Събитието беше анонсирано официално онзи ден, на 8 ноември, в столицата на Европейския съюз – Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия” най-официално: от “Делегацията на българските социалисти” към европейския парламент. И вече започва конкретната работа по продажбата.

image

Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия”.

Дипломатическата инициатива на България беше представена и като обществена чрез Съюза на тракийските бежанци.
Организаторът е официален (запомнете го добре) – “Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.” Външнополитическият акт се състоя в най-официално място – в сградата на Европейския парламент, в една от залите му.

imageНа конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация “Открит форум”, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам):

“ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ” чрез “СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС”

И т.н., и т.н. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов.

В конференцията освен родните социалисти участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.
Значението й и официалния характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
Като патрон се изяви външният министър Вигенин, който също беше цъфнал там, за да декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия.
Присъстваха отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.

image———-Замисълът —————
Правителството и коалицията в парламента започнаха да продават България – най-официално, с държавна дипломатическа инициатива, което удостовери Вигенин и социалистическите му другарчета (Делегация на българските социалисти).

Те искат Тракия да се отцепи от нея и присъедини към Турция с нейния тракийски регион (а има ли там такъв?). Ясно е и защо участващата в управлението ДПС официално я няма – за да не разконспирира замисъла.

Идеята – нов район, отделен от Родината ни, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите.
Т.е. ще делнем българската територия, за да докопаме част от огромните европейски траншове за нашите джобове, а българите вятър да ги вее, а най-добре да ги размята по света, че да не ни пречат на сделката с Ердоган. Тази инициатива ще ви обясни и политиката на правителството със скръстени ръце на фона на проблема с бежанците от Близкия Изток.

И най-важното:
Дипломатическо-обществено-партийно-държавната инициатива беше предложена в Европарламента на 8 ноември – онзи ден и започва работа специална работна група за идеята!
На заседанието, което предстои в сряда, по моя информация МС ще се занимае в секретна точка с развитието на проекта.

Сетете се за начина, по който беше озаглавена българската дипломатическа инициатива “СЪЗДАВАМЕ БЪДЕЩЕ С ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ”. Но в състава на Турция, понеже в работните материали недвусмислено е посочено това! Например ще се ползват европейски траншове за Анкара – предприсъединителните им, а не родните.

Бъдеще според заглавието ще има – измерено в много и много стотици милиони за продавачите, но не и за българите в новата псевдодържавна единица.

Другата инициатива, която са подели все още в дълбока тайна, е за нов статут на малцинствата.
Тя беше развита навремето още от Ахмед Доган в доклада му пред 8-та конференция на ДПС (когато му организира псевдоатентат като потвърждение на тезата му. Апропо, моето разследване за атентата е изчезнало от стената ми и моля ако някой го има, да ми го качи). Ето какво е казал Доган:

“Затова във визията на Евроидеята водещ принцип на Властовата система е регионализмът, а не централизмът. От тази гледна точка, закъснялото развитие на стратегията „Европа на регионите“ е част от причините за кризисните явления в ЕС…
… Разбира се, всичко се свежда до статуса на малцинствата в националните държави. В тази връзка ми е и предложението към Европейските либерали, а именно, необходима е концепция за даване на „ статут на европейско малцинство“ на рисковите малцинства в ЕС, в частност на малцинствата на страните от ЮИЕ.”

Накратко: ДПС се обяви за излизане на етническите райони от състава на България и прехвърлянето им на административно подчинение на Брюксел. Предложи същият модел и за цяла Европа. БСП отиде крака по-напред – юридически и на Анкара заради начина на еврофинансирането за Турция.

Това е процес на деструкция и своебразен постмодерен интернационализъм, който Анкара и Москва със сигурност възторжено аплодират. Първата – освен заради турските малцинства у нас, но и заради онези в Западна Европа. Москва – заради евентуален разпад на Великобритания, Белгия, Испания, Румъния и др. и съответно деструктуриране на ЕС и европейската идея. Раздробяването на европейските държави и пространство е лесен начин за задкулисно управление отвън.

И заради тези неща твърдя, че правителството и коалицията е ОПАСНА ЗА СТРАНАТА И НАСЕЛЕНИЕТО. Най-лошите ми очаквания от книгата ми “Дуел” са на път да бъдат надминати.
Наивниците, вярващите в политиците ни или просто уморените също стават опасни за страната, но и за себе си с бездействието си. Помните ли онзи филм на Сидни Полак с Джейн Фонда – “Уморените коне ги убиват, нали”.

Българското политическо ръководство се съюзи с екстремизма на Ердоган и неговия път към ислямстки фундаментализъм, ОФИЦИАЛНО обяви сделката с Тракия, (+Хасковско и Кърджалийско – засега знам само за тези краища, не ми е ясно дали се включват части от Бургаско) само и само да получи още някои и друго парче от паричната баница.

image

Областта Тракия в пределите на България, Гърция и Турция.

ОСТАВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ!

Другото е онова, което става в Турция – там вече студентите – младежи и девойки ще живеят в различни общежития като път и да учат разделно още от училищата.

И НИКАКВИ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ И ПРИКАЗКИ КОЙ Е КУПЕН, НЕЗАКУПЕН, ИЗМАНИПУЛИРАН, НЕЗНАЕЩ КАКВО ИСКА ИЛИ НЕ, КОЙ КАКВИ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ ПРЕСЛЕДВА ИЛИ НЕ, никакви оправдания с “какво ме засяга”, “дреме ми на онова това правителство и коалиция” нямат място, ако искате да имате държава – дори и в това състояние, което е сега.
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПРОДАЖНИЦИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО И КАКВИТО И ДА СА ТЕ!

НЕОБХОДИМ Е И СЪЩИЯТ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ И ВЪРХУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИЙНИ СУБЕКТИ И ТИНК-ТАНКОВЕ, КОИТО АКО БЯХА ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, ЩЯХА ДА ПОДАДАТ СИГНАЛА ЗА ОПАСНОСТТА, КАКТО ПРАВЯ АЗ.

imageГригор Лилов

 

Източник

anonybulgaria.wordpress.com/2013/11/11/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

ПП: Не знам дали ще стане така...
Но е видно, че България се стопява, претопява, скопява...
Като искате да сте евро-пейци /в евро-пейския хор/, нямате право да дрънкате и да лаете срещу турците, срещу ромите, срещу сирийците, срещу гей-овците, срещу лесбийките, нито срещу кост-овци, кобург-овци, сергей-овци, доган-овци, бойк-овци и т. н. Защото те са свещени овени, благословени от САЩ и от ЕС... Ясно?...
За границите някой да каже нещо?...
Марин Тачков






Гласувай:
40


Вълнообразно


1. freeoldmen - За съжаление няма нищо спорно в постинга...
12.11.2013 20:28
Стъпките към небитието за българите следват своя ход:
тласкане на хората към емиграция и смърт чрез мизерия,
демонизиране на всяка една национална партия и идея,
решението на онзи съдия, че турци били наследници на част от България,
започналото "връщане" на вакъфските имоти,
виждането на Кристалинка и ЕС за решаване на демографският ни проблем,
безумният проблем с "бежанците".
Сега и това.
Чиста победа над България без война. С по- жестоки последици от всяка наша национална катастрофа.


цитирай
2. mt46 - Съгласен съм с коментара ти...
12.11.2013 21:49
freeoldmen написа:
Стъпките към небитието за българите следват своя ход:
тласкане на хората към емиграция и смърт чрез мизерия,
демонизиране на всяка една национална партия и идея,
решението на онзи съдия, че турци били наследници на част от България,
започналото "връщане" на вакъфските имоти,
виждането на Кристалинка и ЕС за решаване на демографският ни проблем,
безумният проблем с "бежанците".
Сега и това.
Чиста победа над България без война. С по- жестоки последици от всяка наша национална катастрофа.



Всички управляващи партии и правителства от "прехода" са без национална кауза, са продажници... Да, това е Трета национална катастрофа...
ПП: За тези, които смятат, че БСП е лява или про-руска партия - заблуждават се... Тя е по-скоро про-турска и западно ориентирана... И БСП, и ГЕРБ стриктно следват и изпълняват директивите на Световната банка и на ЕС...
цитирай
3. mt46 - http://kalfin.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%84%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B4%D0%B0-
12.11.2013 22:15
България трябва като европейски член да поднови усилията си да включи решаването на въпроса за компенсациите на тракийските бежанци в преговорите на Турция за членство в ЕС. Това каза евродепутат Ивайло Калфин на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия”, проведена снощи в Европейския парламент в Брюксел.

Според него моментът сега е подходящ, тъй като след тригодишно замразяване, тази седмица ЕС поднови преговорите за членството на Турция в ЕС.

Калфин напомни, че през 2008 г. като външен министър е запознал Европейската комисия и страните членки с нерешения проблем за компенсациите на тракийските бежанци и техните наследници и е поискал този въпрос да се включи в преговорите за членство на Турция в ЕС. По същото време по договореност между президентите на България и Турция е създадена работна група на равнище зам.-министри на външните работи, в която да се разгледат "трудните" двустранни въпроси, включително проблема с компенсациите на тракийци. Тази работна група е имала мандат от правителството и е провела първото си заседание в началото на 2009 г. През 2008 г. в резолюция на Европейския парламент проблемът също е отразен.
"За съжаление след този период България намали усилията си за постигане на решение по този въпрос", отбеляза Калфин.

Според него е „важно да поставяме нашия въпрос системно, постоянно, така че да е ясно, че това не е проблем само български, а и европейски”, заяви Калфин пред участниците, сред които десетки представители на Съюза на тракийските дружества.

Председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов представи идеята за премахване на границите в географската област Тракия чрез създаване на административен регион в ЕС, който да обхваща географски областта Тракия, която сега е в три държави: България, Гърция и Турция. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС, но за интеграцията може да се работи и чрез предприсъединителните фондове, които ЕС отпуска на Турция, като трите държави използват европейските средства за осъществяването на различни проекти от общ интерес в региона. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов.

Академик Георги Марков представи книгата си „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913 г.”.

„В навечерието на 10 ноември, когато ще се навършат 24 години от началото на прехода, искам да припомня, че след Освобождението само за 34 г. България се превръща от дунавски вилает в съвременна европейска държава. Ние сме победили в тази война, защото сме повярвали в себе си. След нея се превърнахме от освободен народ в свободни човеци”, каза акад. Марков.

В конференцията участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова. Присъстваха посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов. В края на срещата се включи и външният министър Кристиан Вигенин.
цитирай
4. mt46 - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2432874
12.11.2013 23:10
Гигантските корпорации скоро ще заменят правителствата, те лобират за създаването на гигантски зони за свободна търговия, в които ще получат невероятни привилегии: техните права върху патентите ще бъдат защитени 120 години, а властите

няма да могат да въвеждат
в тези зони нови данъци

Следващата седмица представителите на САЩ и Европейския съюз ще проведат втори кръг преговори за създаването на Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (TTIP). В момента нищо не е известно за тази структура, освен че тя ще обедини държавите, които произвеждат почти половината от световния БВП, в огромна зона за свободна търговия. Преговорите се провеждат в обстановка на строга секретност.

Където има тайна, има и теория на заговора. Някои виждат в Трансатлантическото партньорство продукт на лобизма на международните корпорации, които се стремят да подчинят света. Икономическите изгоди от TTIP за икономиките от двете страни на Атлантика не изглеждат толкова очевидни. БВП на Евросъюза и на САЩ

ще нарасне общо с около
100 милиарда евро

Някога тази сума можеше да впечатли икономистите. Но в свят, където Федералният резерв печата по 85 милиона долара на месец, това е нищо.

Вместо това корпорациите могат да получат неограничени права благодарение на новото споразумение за урегулиране на споровете между инвеститорите и държавата в рамките на TTIP. Детайлите по този документ все още не се разкриват, но попадналото в пресата споразумение за създаването на още една зона за свободна търговия -

Транстихоокеанското партньорство, ни дава яснота за предизвикателствата пред света, които крият новите търговски съюзи, в които

корпорациите могат да
получат невиждани
привилегии

Авторските права върху интелектуалната собственост, създадена от корпорациите, ще се пази в течение на... 120 години.

Интернет доставчиците ще се превърнат в нещо подобно на един Биг Брадър с охранителни функции. Те ще имат правото да осъществяват мониторинг върху активността на потребителите и да премахват забраненото съдържание.

Срокът на монополното ценообразуване на новите лекарства ще бъде удължен. Днес срокът на действие на патентите, позволяващи на фармацевтичните компании ексклузивно да продават даден препарат, не надхвърля като правило 10 години.

Ще бъдат ограничени
пълномощията на
правителствата

за регулиране на износа на петрол и газ.
Данъците върху финансовите операции (например предлаганият “данък Робин Худ" за финансовите спекуланти) ще бъдат забранени.

Правителствата няма да могат да регулират в пълна степен транспорта, здравеопазването, образованието и комуналните услуги.

Независимият изследовател Андрю Гевин Маршал прогнозира, че новите споразумения ще позволят на корпорациите да водят изтощителни войни с чиновниците срещу правилата, които не им харесват. В тази връзка той задава въпроса дали не ставаме свидетели на безпрецедентен глобален проект за налагане на властта на транснационалните корпорации.

Колкото и фантастично да звучат подобни изказвания, в тях има частица истина. Международните корпорации вече се превърнаха в мощни икономически и политически образования. По данни на изследователската компания “Глобал трендс” в класацията със 150-те най-големи стопански субекта

над половината места се
заемат от корпорациите

Енергийните гиганти, банките, телекомуникационните компании и веригите за продажба на дребно могат да се конкурират по размери и богатство с най-големите световни икономики.

Доходите на “Роял Дъч Шел" през 2012 г. надхвърлят БВП на 171 страни. Корпорацията, в която работят само 90 хил. души, заема 26-о място в класацията на най-големите стопански субекти, оставяйки зад себе си държави като Аржентина и Тайван.
Общият доход на петте най-големи петролни корпорации - “Роял Дъч Шел", “ЕксонМобил", “Бритиш Петролиъм", “Синопек" и Китайската национална петролна и газова компания, е равен на 2,9% от световния БВП.

(По БГНЕС. Анализът е публикуван в блога Naked Capitalism.)
цитирай
5. mt46 - Ето един от коментарите:
12.11.2013 23:31
TVK ноември 12, 2013 в 7:11 am Отговор

4

1

Rate This

"Апетитите на чужди държави към България и български територии никога не са свършвали-справка историята.Но мисля ,че към момента са още по големи,не заради друго а поради факта ,че държава и държавност почти няма!Какъв е извода?-Кой го прави,защо го прави,имали изгода….и т.н.т.Избори-но този път си отворете очите -и нека изберем хора които милеят за България и тези които живеят в нейните територии .Стига с тези захаросани локуми за толерантност и търпение….Твърда ,последователна политика в защита на народа-защото народа ще пази България,а не политиците!Българския войник ,не е губил война!Но за политиците ни …нямам думи!"
Под спорност имам предвид, че някои коментатори не са съгласни с истинността на поднесената информация... Но ние имаме доста горчив опит със задкулисни решения и договорки, които стават всеизвестни постфактум, след години - когато се обърне каруцата...
цитирай
6. planinitenabulgaria - Още сме далеч от такъв акт, но той ще стане възможен след години.
12.11.2013 23:42
От 1989 до сега България намаля с над 2000000 души от тези, които са работоспособни. Останаха няколко града, а между тях - старопиталища и цигански гета. А природата не търпи празно място.
цитирай
7. mt46 - Ето един скопен, кух профил -
12.11.2013 23:44
23:31 - silipili
цитирай
8. mt46 - Великите сили едва ли биха позволили подобен съюз...
13.11.2013 08:04
01:27 - САМО ЕДНА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ НИ ...

от: анонимен За постинг: Евро-скопейци /спорен постинг/
САМО ЕДНА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ НИ СПАСИ И ЕС ЩЕ ОСТАНЕ С РАЗБИТИ НАДЕЖДИ ЗА БАЛКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СЕ
ОБЯВИМ ЗА НЕЗАВИСИМ БАЛКАНСКИ СЪЮЗ.
цитирай
9. mt46 - Да...
13.11.2013 08:25
planinitenabulgaria написа:
От 1989 до сега България намаля с над 2000000 души от тези, които са работоспособни. Останаха няколко града, а между тях - старопиталища и цигански гета. А природата не търпи празно място.

Раждаемостта при българите у нас прогресивно намалява... След още двайсетина години може да се окажем малцинство в собствената ни държава...
цитирай
10. mt46 - Имаш право на минус -
13.11.2013 08:27
08:18 - klaretinka
цитирай
11. mt46 - Кух профил -
13.11.2013 08:56
08:42 - crazyhorzz
цитирай
12. men - Ти да не си очаквал друго, Марине!
13.11.2013 09:24
Комунистите ебаха майката на България!
Ама кой им помогна?
Кой ги пращаше във властта 25 години?
На един народ като му вземе Бог акъла си реше топките сам!
цитирай
13. alexs - Някога нашите дядовци прадядовци ...
13.11.2013 10:13
Някога нашите дядовци прадядовци са проливали кръвта си за България днешните управници я продават и ни превръщат в турски вилает....нима България струва 50лв коледни надбавки с които това ПРОтурско правителство иска да ви купи.....
цитирай
14. mt46 - Мен, бивши комунисти има във всички партии...
13.11.2013 10:35
men написа:
Комунистите ебаха майката на България!
Ама кой им помогна?
Кой ги пращаше във властта 25 години?
На един народ като му вземе Бог акъла си реше топките сам!

Да не би страната ни да цъфна и да върза при Костов, при СЕкскобургготски, при Боко Тиквата /живковист, комунист и мутра/?...
цитирай
15. mt46 - Не, не струва 50 лв.
13.11.2013 10:55
alexs написа:
Някога нашите дядовци прадядовци са проливали кръвта си за България днешните управници я продават и ни превръщат в турски вилает....нима България струва 50лв коледни надбавки с които това ПРОтурско правителство иска да ви купи.....

Но за мнозината пенсионери с по 150-200 лв. пенсии 50 лв. са много...
А герберите-цербери и по 5 лв. не дадоха, подложиха народа ни на социален и икономически геноцид - защото беден и смазан народ най-лесно се управлява... Първо увеличиха значително акциза върху цигарите - за да им върви контрабандата и да се гушат мутриотите...
цитирай
16. mt46 - Подкрепяш ли евро-гейството? -
13.11.2013 10:58
10:27 - worstever
цитирай
17. milady - re Aвтора...
13.11.2013 18:51
дано ,не сте пенсионер/ извинявам се предварително /
нооо ,нооо...много внимавайте с данайските дарове/ 50лв/ ???
вие ..наред ли сте ???
цитирай
18. mt46 - ?
13.11.2013 18:56
18:51 - re Aвтора...

от: milady За постинг: Евро-скопейци /спорен постинг/
дано ,не сте пенсионер/ извинявам се предварително /
нооо ,нооо...много внимавайте с данайските дарове/ 50лв/ ???
вие ..наред ли сте ???

Не, не съм съвсем наред -
понеже съм поет...
Живея извънредно... :)
цитирай
19. mt46 - http://www.burgasnovinite.bg/11-Bojidar-Dimitrov-za-Trakiya.html
13.11.2013 21:52
В отговор на г-жа София Николова-Нигохосян: Моля ви, дайте разяснение какво става в тая наша държава. как да си обясним “ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ” чрез “СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ." Всички масмедии мълчат и нищо не казват. Моля ви, по подходящ начин вземете отношение и разяснете на българския народ и на нас все още млади - какво става? Колкото и странно да ви звучи - не разбираме и молим за разяснение.

Отговор: Г-жо Нигохосян идеите за автономна Тракия и автономна Македония са крити идеи на българската държавна политика, проповядвани от тогавашни „неправителствени” организации като ВМОРО и по-късно Съюза на тракийските дружества. Идеята произтича от принципа за неделимост на областите и съзнанието, че Великите сили не биха позволили присъединяването на двете области в целите си граници към България. За това следвайки модела Източна Румелия българските правителства смятат Тракия и Македония да станат автономни области – държави и след това да се присъединят сами към България в удобен политически момент, като Източна Румелия. Идеята почива на обстоятелството, че преобладаващото население е българското и те неизбежно ще бъдат български държави.
Днес тази идея е анахронизъм най-вече за Тракия. Промените в ХХ век доведоха до там, че населението в турската и гръцката част на Тракия е преобладаващо турско и гръцко. Ако тази идея се изпълни трябва да откъснем от България Тракия от Пазарджик до Бургас и да я предадем като суровинен придатък на Турция главно, която само в Истанбул има 25 милиона население и още 5 милиона до Одрин. В този район българите ще бъдат малцинство от 2-3 милиона души.
Ето защо подобни архаични идеи не бива да се възкресяват, тъй като са изключително опасни.
цитирай
20. mt46 - А Вие наред ли сте, госпожо?...
14.11.2013 21:00
milady написа:
дано ,не сте пенсионер/ извинявам се предварително /
нооо ,нооо...много внимавайте с данайските дарове/ 50лв/ ???
вие ..наред ли сте ???

Нищо човешко не ми е чуждо - в т. ч. грижата за пенсионерите...
цитирай
21. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
15.11.2013 07:49
Аз като ви говоря постоянно, че няма по-продажно и анти-българско племе от комунист-социалистите във всичките им форми на проявление и няма по опасно управление за България от това на БКП-БСП в коалиция с ДПС и всякакви други русофило-тюркофилски сателитни сдружения на ДС, на вас вас ви се струва майтап и плюете срещу искащите оставката на мекеретата студенти и будни, родолюбиви граждани. А същите тези мекерета от БСП и ДПС с подкрепата на Атака, докато ги защитавате, зад гърба на българите искат да провалят едно от най-великите достижения на българския народ - Съединението на България, за да я поделят отново между Русия и Турция... Срам! Затова четете и препрочитайте тая статия внимателно, та белким ви уврат картуните и прогледнете за истината... А аз ще я размножа...
цитирай
22. mt46 - Във всички партии има продажници... Няма смисъл да ги степенуваме по степен на продажност /защото има неизмерими ценности/...
16.11.2013 10:44
batogo написа:
Аз като ви говоря постоянно, че няма по-продажно и анти-българско племе от комунист-социалистите във всичките им форми на проявление и няма по опасно управление за България от това на БКП-БСП в коалиция с ДПС и всякакви други русофило-тюркофилски сателитни сдружения на ДС, на вас вас ви се струва майтап и плюете срещу искащите оставката на мекеретата студенти и будни, родолюбиви граждани. А същите тези мекерета от БСП и ДПС с подкрепата на Атака, докато ги защитавате, зад гърба на българите искат да провалят едно от най-великите достижения на българския народ - Съединението на България, за да я поделят отново между Русия и Турция... Срам! Затова четете и препрочитайте тая статия внимателно, та белким ви уврат картуните и прогледнете за истината... А аз ще я размножа...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19278651
Постинги: 3713
Коментари: 45259
Гласове: 149483
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930