Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2018 14:46 - Извинения, признание и почитания към приятелите подкрепили слабостта ми да се афектирам
Автор: lexparsy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3139 Коментари: 20 Гласове:
13

Последна промяна: 18.05.2018 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Признавам, че не съм имал намерение да се откажа да пиша, а временно да се оттегля за реставрация на изчерпаната ми търпимост. С такова чувство на самотна, но и малко преиграна безпомощност написах спонтанното си изявление към блога.
   Искрено благодаря за всички отзиви и мнения към нетърпимостта ми, които май може да бъдат полезни и за всички така споделени. Даже съзрях позитивното от едно „напомпване“, за да разберем заедно че когато се споделим, а не примирим, може да се обединим, за да се опълчим…
   И друг показен пример и извод си припомнихме, всеки за себе си… Как едно лично споделяне, в което някой е вложил изценно време и лични чувства и отношение, дълго чакали своето време, само с две думи може да бъде заразено и изхвърлено на боклука, заради непочистената от мърша маса, на която е поставено, и на която друг не ще да седне.
   Освен това, понякога май и такива душмани са от полза, (както казва Дон Хуан :-), защото като ми намекнаха че съм обратен, се афектирах да напиша откровено за правенето на любов с хубава жена :-)

Даже ме вдъхновихте да споделя за своите Мълчаливи Търсения :-)

Не, не зарад‘ страхливо бягство,
сме приседнали зад онемяло Его.
Телевизора изплашено замлъква,
а тока спира изморен от херци.
Зад пламъка на свещ ще преживеем,
шума, натрапваш тишина…

А ние просто сме се върнали,
и тъй естествено сме призовани,
натам… край розата на светофара,
в ляво, покрай дядовата къща,
по пряката пътека към баира,
после в дясно, там край вира,
до върбата споделено да разкажем,
а тя да си поплаче зарад‘ нас…

Да потърсим после сред полето,
самодивски дъб, и да поседнем,
негом смислено да се разкажем,
да разберем отново нас си,
и други споделени там по пътя…

И още други там ще дойдат!

--------
П.П. Много скъпо ми излезе моя „мелодраматичен опит за бягство“ :-) да се занимавам цял един ден на лаптопа, че и на телефона в движение… Вече наистина ми се бяга по-надалечко…
Но понеже ме предупредиха за опасността от изчезване на постингите ми, ще гледам да си ги архивирам… А и май ми намекнаха че се бъркам в „бизнеса“ на блога, така че и сега мога да си изчезна… нема да се сърдя брат :-)



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Пиши там и си гледай кефа!
18.05.2018 17:15
И повечко Джони ще жулиш, та да цъфнеш и да вържеш!
цитирай
2. lexparsy - Пиши там и си гледай кефа!И пов...
18.05.2018 19:00
apostapostoloff написа:
Пиши там и си гледай кефа!
И повечко Джони ще жулиш, та да цъфнеш и да вържеш!

Благодаря за съвета Апостоле на апостолите,
Дано от това ми върже и сливата…,която сам намекна че не бръснеш и не харесваш в другия постинг...Като цъфне ще се чуем, може и да ти хареса :-)))
Приятна вечер и уикенд желая.

П.П. Коригирах коментара , за да стане ясно за "сливата ми"
цитирай
3. rustam - Много мелодраматично, човече
18.05.2018 19:36
lexparsy написа:
Благодаря за съвета Апостоле на апостолите,
Дано от това ми цъфне и сливата… че да я хвресат за бръснене повече от "коментиращи" ме...
Приятна вечер и уикенд желая.


направо накъртва. Ако някого сериозно нещо не го устройва, иска да си "вземе почивка", да "трие своите велики творби", то не е нормално да го превръща в поза. Сериозният мъж го прави и толкова. Без да се обяснява като ученичка. Иначе излиза нещо от рода: "искам да се махна, ама, моля ви се, спрете ме". Дрън-дрън.

А иначе по повод твоите призиви към Блогбг. Докато не разбереш, че това е частна фирма, чиято основна цел е все пак да носи печалба, а не да ти прави на теб услуги, няма да "влезеш в час". тази платформа тук не е нито литературен сайт за непризнати гении, нито място за "споделяне". Това си е като градския трамвай. В който можеш да си пътуваш със "съмишленик", ама може и да попаднеш на пияница, който да те напсува. Но си има билетче и си пътува законно.

ПП По повод на израза относно "цъфналата ти слива" в твоя коментар....това само засилва някои алюзии относно теб и флага на "дъгата"
цитирай
4. lexparsy - Благпдаря за коментара rustam
18.05.2018 20:11
   Не обичам и чалгата и мелодрамите...
   Просто искам да си пиша и споделям с няколко човека като човек, и ако може никой друг да не ме знае..! Повярвай... и най вече въпросните Хейтъри… от които от години всички се оплакват..! Прочети… има и списък... Като имаш предвид че повечето от жертвите са скромни и плахи или нови… за да се осмелят да протестират...
   Очевидно е че на никой от пишещите не му е приятно да го коментират блогъри, които "не го харесват"..? Имат си достатъчно Материал и блогърска тематика… че и телевизор вярвам...
Сега се опитай да разбереш алегорията със Сливата… която не е моя, а на коментиращия с каквато ме оприличи в другия постинг... а аз "търпимо" трябваше да изтрия… както ме съветват… вместо да проверявам "добронамерения" му и неадекватен сарказъм... на фона на който моя хумор е "агресия"..!
   Ами почесвам се по главата че да схвана, как изразността на простака „Да се нажуля с Джони, че да цъфна…“ е приета за нормална, а метафората ми със „сливата ми“, дето сам той ми обяснява че не бръснел се натрапва като нетолерантен коментар !?!?!? ( даже и от "предаторката", която изтрих) Ама много извънземни се навъдиха бееее! Може ли да си ходят на техните планети, или са си ги унищожили че тук са кацнали?
   Кой е смешно "мелодраматичен"???
   Защо всеки не си бръсне каквото си харесва...
   Иначе и аз и блогърите намерихме думите за подобно поведение...
   Успешен "Бизнес" на блога… ако в това се състои...

П.П. Извини, коригирах грешките си сега защото писах на телефона в движение :-)

цитирай
5. lexparsy - И понеже пак прочетох доводите ти ...
18.05.2018 22:44
   И понеже пак прочетох доводите ти rustam, а и пък и си се возих днес на автобус в София, с който сравняваш блога… Ами ти май си караш автоматика брат цял ден…
   Нямате си представа, какво може да видите… не ми се разказват Истински истории…
Но най-позорното Rustam, е че каквото и да се случи Там, „народа“ гледа безучастно като зомбита… а ако аз, или някой се опита да защити нормален човек от явната мангалска или наркоманска или джендърска наглост, или от шофьора-гражданин, ме спират и ми викат… „Внимавай бе момче, може да има нож !!!“
   Честно, един "шофьор" който притисна децата с вратата, защото бързал, ми извади нож, а до него в кабината се возеше едно "гадже"...
   ТА ТОВА ЛИ МУ Е БИЗНЕСА НА БЛОГА???    ОГЛЕДАЛНО ОТРАЖЕНИЕ НА ВСЕ ПО-ПРИМИРЕНЧЕСКОТО НИ СОЦИАЛНО СЪЗНАНИЕ, АКО ВСЕ ОЩЕ Е ТАКОВА !!!
   А ако е така, интересно...Защо Блога така си ги защитава въпросните Хейтъри че и ограничава и програмистки споделянето... Да не им плаща случайно...???
Странна бизнес политика!
цитирай
6. starforlife - lexparsy,
19.05.2018 03:39
честно да ти кажа, чудя ти се как може да пишеш такива глупости?
Ако можеш да се видиш отстрани и не те хване, ако не срам, то поне неудобство от маса твои слова (например толкова смешното "брат", особено когато го употребяваш като обръщение към блогъри, които са фифита), то явно да си смешник, който фустоугодничи, за теб е нормално и не слушай никого - тук си на точното си място.
По-точно би било само платформа от затворен тип (която, ако не си услужливо забравил ме приканваше да накодя и да си правим чик~и един другимо - не визирам специално нас двамата, да не стане грешка какви са били предложенията ти, а дваАсете "клубари", които биха били приети в това смехотворно сегментче).

С две думи, пич: Никой не ти пречи да си пишеш каквото решиш и с когото решиш.
А, ако имаш претенции спрямо когото и да е и каквото и да е - начинът да го изразиш е далеч по-различен от това да се възмущаваш да кажем от помпането тук, а самият ти да го подкрепяш с приемането му.
...
Мога да пиша още доста, но няма смисъл.
Но пък ще е добре да знаеш, че лицемерите се надушват и започват да си допълват лицемерните светове, с които не знам какво различно си мислят, че постигат, освен да стават още по-безсмислени и по-лицемерни.

С две думи:
Успех... брат.
(ха ха ха - Ха-ха-кането ми е за "брат". Пожеланието за успех си е сериозно и нелицемерно, от сърце.)
цитирай
7. lexparsy - Погледнах се в огледалото Стар (1)
19.05.2018 11:28
   Виж, приятел, направо ми писна и не само на мене всеки да обвинява другия точно в това, което е!
   Ами налага се като на ученичка да ти обяснявам, защо употребявам думата „брат“. Чек да помисля като за 7-ми клас….Ами, хората Стар, които говорят и мислят като роботи, и само с еднопосочни мисли и ограничени тематики, не са им нужни алегории и метафори… И за малките деца (и за катеричкитес чувство за хумор :-) е ясно че употребявам „брат“, когато слизамна нивото на простака за да изкажа мнението му…А НЕ НА СЛУШАТЕЛЯ! Очевидно е че това е езика на далавераджията и на децата ни тинейджъри, които ги имитират... Може би само на тебе не ти е ясно, че когато пиша се опитвам да погледна тематиката от различни гледни точки и от всеки. Ами понеже видях че ме наричаш „Пич“ явно на твоята планета е по-добронамерено от „брат“ :-))))
   Освен това си позволяваш да пишеш Явни Лъжи и Демагогии, с явна цел да ме злепоставиш. Ти ми написа съобщение, още като дойдох в блога „Време е да ми се довериш!“. Като видях че разбираш, ти дадох идей за ремонт на този блог или създаване на нов на Клубен принцип. А понеже видях че все си напомпан, и бях написал постинг да търся забравена песен се пошегувах да ме напомпаш че да прочетат повече хора за да я намерим. Останалото, което си измисляш и може би си вярваш си е ЯВНА И НАРОЧНА ИНТРИГА, БРАТ. (сега разбра ли кога го използвам?)
   Аз десетки пъти съм изказвал мнението си за „помпането“. Така че пак приемам, че искаш да ме злепоставиш пред хора, които не ме познават. ТОВА Е ПОДЛО И НАГЛО! А пък ти си смешен пред тези, които знаят мнението ми.
   Ами само човек, който няма способността да схване контекста на 70 коментара на блогъри които са само на тези, които Смеят да протестират може да зададе Тъпия въпрос “Какво ти пречи да пишеш?“…
   Това че блога е частен и свободен не му дава право да предлага и стимулира платформа на която се гаврят и мародерстват с човешката душевност и достойнство !!! Ами като на първолак ще обясня… Все едно да направиш приют за бездомни и гладни души, но да се наслаждаваш и възползваш и воайорстваш от унижението им !

Продължава по-долу че не се събира...
цитирай
8. lexparsy - Погледнах се в огледалото Стар (2)
19.05.2018 11:41
   А последното ти „заключение“ за лицемерите е много правилно, признавам!
   А иначе аз си промених отношението като прочетох твои „мнения“ за автора, в постинг с поезия, в който не зная какво правиш че да се намесваш с „културни“ и категорични дефиниции.
   Така че, както заявих и на други „добронамерени“ читатели, и на тебе казвам че не желая да ме коментираш… Ами сетих се по-елементарно да обясня, като за първи клас, че да се разбере…
   Ами все едно да си казал на някой че не го харесваш, а той постоянно да ти влиза в стаята, да ти сяда на масата и обяснява на гостите ти колко си тъп! При което всички си тръгват и даже ги е страх пак да ти дойдат на гости...И ако му теглиш майната, и го изгониш, камо ли нариташ… вика и други нахалници и ти обясняват… „Ама ти си живей в твоята стая бе, и си разговаряй с гостите, кой ти пречи ?! Ако и така не разбра, направо съм безпомощен брат. :-(((

   А и си заключвам стаята, защото идеята да напиша тъй дразнещия някои хора постинг беше да изляза да си почина от простотията на Блога, а не да си зарежа и работата че да го накарам да чуе мненията на много хора... не само моето Стар... Понимаеш?
Шарен уикенд
цитирай
9. lexparsy - Ами ето вижте бе apostapostoloff, rustam, predatorka, starforlife… и много други…
19.05.2018 14:43
   Нито тука, нито в постинга ми „За хората и голите охлюви“ (чиито коментари изтрих възмотен), повече никой нормален не ще се осмели да коментира, защото просто си умират от страх да не ги нарочите и накацате и тях… Очевидно е!
   Ами ма‘ни моите семпли писания в сравнение с хилядите несподелени и хилядите ненаписани в блога от хора третирани с това първично и просташко отношение…
   :-))) а ме обвиниха че „акитата на плужеците“ било нецензурно :), щото май само това им е познато от изразните средства, а останалия контекст им е доста сложничък за схващане! Лелеее, плесвам се по челото като си спомня с какви епитети директно и лично същите наричат блогърите, които са посетили… срам ме е да цитирам…

цитирай
10. blagovestie - Четейки и последните коментари,
19.05.2018 16:38
се сетих, че преди години тук се вихреха същите войни и по същия натрупал се повод - няколко човека с излишно време и не един проблеми, злословеха, обиждаха, създаваха скандали, интриги, и изобщо се подвизаваха всячески като енергийни вампири и откровени злобари. Надигнаха кал, мръсотия и вопъл. И все уж с най-добри намерения... Посрещаха по същия начин, както сегашните "герои" всеки новодошъл. Съществуваше същата мания на припознаване и параноя - кой ник колко други профила има и за кого се представя. И също висяха на Първа и се бореха за нея със зъби, нокти и без съвест, като че ли значи нещо. Главната от тях дори кълнеше наляво и надясно, в коментари и и на лични, напълно безпричинно и на произволен принцип.
И много хора се питахме защо администраторите на блога не просто го позволяват, но и сякаш толерират подобно отношение, защото им носи кликове. Тогава бе първата вълна на хора, които се изнесоха от блога.
Говоря за интересни, кадърни, талантливи и добри хора. Много от тях, поне онези, които бях засекла и познавах виртуално, ми липсват и до днес.
И знаеш ли, Лекс. Войната не бе съвсем напразна. Да, не даде веднага видим резултат, но не мина много време и персоната с отклонения се почувства я неразбрана, я отхвърлена, я недостатъчно в център на вниманието. И сега я няма. Освен, ако не се е трансформирала или си трае. След нея си заминаха и останалите интриганти и тук настана сравнителен мир.
Лошотията, простотията и душевната нечистота не могат да съществуват дълго. Изчерпват се в среда, където не им е мястото.
Та... и това ще мине. Не, че няма да дойдат следващите :)
Болното е, че пак ще напуснат това пространство много от разпръскващите усмивки и лъчи. Но някои след време се връщат. А се надявам, че сега повече ще останат.
Ей така - понеже грозното не е жилаво и устойчиво, нищо, че на моменти така изглежда.

Горе главата и не си губи време и настроение да им отговаряш. Те ще се самозадавят в собствените си изблици и злъч.

Хубав ден на всички ви от мен!
цитирай
11. lexparsy - Благодаря blagovestie че и ти потвърди визията си за блога, която споделят много хора
19.05.2018 17:06
   Аз съм „заек“, нямам и година в блога, а и май не съм опериран безвъзвратно от нетърпимост, ама и не ща :-)
   Както съветват и други освен тебе, пробвах всякакви методи от въображението ми да се справя с този примитивизъм, но наглостта няма граници...
   Ами май всичко се заключава от принципа: Щом купона си тече, има „кликове“, хейтърите са наши хора, войната с нормално споделящите е от полза !!!
   Амииии, почесвам се по главата, да се замисля за този „бизнес план“ :-) Чудя се колко ли „бизнес кликове“ са спестени от изгонените хора, от спрелите да пишат, от ограничили коментарите си, от неразбраните от никаква логика софтуерни ограничения за форматиране и писане… и т.н.
   Повтарям си пак и се чудя… ‘Гати бизнес стратегията брат! (под „брат“ имам предвид братята по мислене на бизнес стратезите, не тебе, че пак ще ме обвинят :-)))

Пак благодаря че сподели и желая приятна вечер и слънчева неделя
цитирай
12. blagovestie - Кучетата си лаят, керванът си върви,
19.05.2018 17:31
а ако има и щраквания - екстра. Явно това е главната стратегия тук, както и ненамеса, макар че Блог.бг помни много по-добри времена.

За да няма недоразумение - аз вече коментирах и в предишната ти тема, като otherwise. Просто, влизайки отново, виждам развоя и новопоявилите се коментари, които стават все по-злостни. И всичко това е като дежа-вю някак :) Пък и хулните думи винаги оставят неприятен привкус.
Затова и по-продължително стоялите тук блогъри те посъветвахме да се абстрахираш, макар че отлично разбираме какво коства това, да не говорим, когато човек не е загубил чувствителност, не е претръпнал или не се е убедил лично и самодисциплинирал. От опит се знае вече, че обръщането на внимание спрямо такива персони само ги амбицира и нахъсва да рият, хапят и ръсят повече, и е като да им осигуриш кътче от рая, да ги поиш и храниш, а те да ти цапат.

И тази вълна ще мине. Само да не отнесе от бисерите. Другото са цикли :)

Според мен си прав, че Инвестор губят повече щраквания, заради кофти политика и усложнена и затруднена виртуална среда. Ама те едва ли ще променят нещо. Така че ние, хората, общуващи тук, трябва да променим нещо, така че да се стопира или ограничи гадното поведение и отношение. Навярно една страна от решението е игнор на простащината и глупостта, и насърчаване на онези, които все още пристъпват и са недостатъчно уверени, независимо дали е с първи изяви да се изразят, опити да творят и споделят, или просто желание да блогърстват, без значение в каква сфера са интересите им :) Ти определено правиш второто - насърчаваш! Дерзай и занапред. В крайна сметка всеки отговаря единствено за себе си, за своите думи и отношение. Пък и една плюнка от един нищо не струва пред усмихването от друг.
цитирай
13. lexparsy - Ами да blagovestie, Нека си върви кервана, а и кучетата...
19.05.2018 18:03
   Винаги съм се чудел как даже и хората, които имат кучета приемат лаенето им еднозначно… Алегорично ще разкажа…Истинска история.
   Един път като ходих на гости и голямото куче много ме лаеше докато вляза, но после взехме да се гушкаме, а собственика протестираше, а аз му посочих колибата и то се прибра…(явно има страх,ако не изпълнява заповеди:-) Това му дойде много на селянина и каза че ще го пребие и изхвърли…
   А милото куче толкова дълго е било затворено и поругавано, че му е свит стомаха от обида (като на много споделящи в блога) че иска да поздрави всички наоколо и да им разкаже лаейки:-)

П.П. Сам си се смея вече, и прочетох какво написах, мъчейки се да предскажа за коя дума извън контекста ще се хване хейтъра, за да ми вмени… какво ли не :-)
   Ха, сетих се... че "сам си се смея" :-) и няма смисъл да им обясняваш че означава "абе не съм лу, но" , защото нямат никакво абстрактно мислене, камо ли истинско чувство за хумор (по това може да ги познаеш) а и ще употребиш и други "грешни изрази"... и се разчува и се разказва и на други с готови шаблони... какъв си всъщност... :-)
   Ами Простотата е свещенна, но Простотията... нема да ти кажа брат :-)
цитирай
14. barin - Здравей, lexparsy. Чел съм много ...
20.05.2018 21:01
Здравей, lexparsy. Чел съм много твои неща, но няма как всички. Повечето са ми харесали и те подкрепям. Има моменти, когато човек не се чувства добре и пише глупости. Старая се да няма такива при мен, но си имам и слаби безинтересни теми, наред с добрите.
Поздрави!
цитирай
15. kvg55 - lexparsy,
20.05.2018 22:24
Следвай своя път и остави хората да си говорят.
цитирай
16. lexparsy - Пак прочетох коментара ти и се доразмислих…
20.05.2018 23:02
blagovestie написа:

И тази вълна ще мине. Само да не отнесе от бисерите. Другото са цикли :)

   Ами докато сами не премахнем условията за тази „вълна“, приучени на примиреност и зле разбрана търпимост, Тя пак ще ни залива…
blagovestie написа:

   Ти определено правиш второто - насърчаваш! Дерзай и занапред. В крайна сметка всеки отговаря единствено за себе си, за своите думи и отношение. Пък и една плюнка от един нищо не струва пред усмихването от друг.

   Замислих се да се само-анализирам, като няма кой :-)
   А и аз и много възпитани блогъри правят грешка да им даваме „душевна“ храна на подобни вампири, за да превърнат добрите ни чувства и емоции в низши, защото с това се хранят милите.
   В същност повечето от нас не помнят от къде и как са придобили възпитанието си… но понякога качества, които имаме, като толерантност се оказват много фатални, в общуването ни с Примитивното, специално за мене. Веднъж придобито, нужното до 7 си остава, а трудно се коригира :-)
   Без да осъзнавам като се запозная с човек се опитвам да го разбера. Ами понякога точно най и дълго търпимите може да им е паднало пердето в момента :-) Ако не, се опитвам да намекна с лек сарказъм (ама те това схващат трудно), после с явен, и се моля… и чак накрая… тегля майни… НО ВЕЧЕ Е КЪСНО… Готова жертва…
Нема отърване, (вместо „брат“, щях да кажа „сесто“, че имах предвид една женска :-)))
   Ами по тези причини и тази схема и наложеното ни насила Битие лека-полека ни отучва от Толерантност. А и от много други етични и морални норми!
цитирай
17. lexparsy - Благодаря за разбирането и коментара barin
20.05.2018 23:44
barin написа:
Здравей, lexparsy. Чел съм много твои неща, но няма как всички. Повечето са ми харесали и те подкрепям. Има моменти, когато човек не се чувства добре и пише глупости. Старая се да няма такива при мен, но си имам и слаби безинтересни теми, наред с добрите.
Поздрави!

   Веднага се сетих за вица, дето един англичанин твърдял:
   - Аз чета само хубави книги.
   - И никога не четеш лоши? – попитал го българина.
   - Не никога!
   - Ами от къде знаеш тогава кои са хубави ? :-)
   Ами този блог е място за (психолозите го наричат „бягства“) споделяне на душевните ни вдъхновения или терзания или професионални интереси или социални анализи и т.н… И не е нужно да сме перфектни, а да се допълваме и доизказваме…
   Може би си прочел и някакви откровени простотии от мене :-), но на мене ми се иска искрено да споделя комплименти за твоите винаги интересни и професионално поднесени постинги. Сигурен съм че това е мнението и на всички, които те четат!
   Но пишейки професионално ти няма как да страдаш от простотията на въпросните Хейтъри, защото си нямат толкова въображение и смелост да го осмеят :-)
   Смея да споделя че аз съм патологичен случай на четящ и интересуващ се от безброй теми и съм стигнал до там, че да изхвърлям излишното и подреждам разбиранията си повече абстрактно… В блога се старая точно това, и така да споделям, а и виждам че и други също.
   И така писанията ни отговарят на настроенията ни… и каквито и да са, аз свалям шапка на всички които имат смелостта да го правят!
   Аз примерно нямам много постинги, но като отворя по-старите си установявам че съм писал по-поетично и оптимистично и с по-чист хумор, а не сарказъм, както сега!
   За това е нужно да се опълчим на страха и примиреността си, и да не позволим точно най-чувствителните и нуждаещи се от разбиране хора да бъдат нападани мародерски от единици с примитивно разбиране и чувства „човеци“!
цитирай
18. lexparsy - Лаконично казано и заместващо многото изхабени думи :-)
21.05.2018 00:10
kvg55 написа:
Следвай своя път и остави хората да си говорят.

   Наистина понякога сами сме си виновни "да хвърляме бисерите на свинете..." и да се чудим защо все по нас ходят :-)
   Ама като сме ги сбрали, ще трябва и малко повечко шум да ги изгоним в кочината... Шегувам се разбира се... винаги интелигентните хора могат да намерят правилния подход, и често е пред очите ни!

П.П. Лелеее яки комплекси придобих да се изкажа, без да се обясня, като ученичка... Това за свинете е просто цитат на Христос, но сигурно и Той би казал че и хейтърите, и джендърите и наркоманите са си хора като нас,но по своемо болни. И ако искат да са различни, да си упражняват "правото" помежду си, а не като чуждо тяло в нас :-)
цитирай
19. blagovestie - :)
21.05.2018 12:28
"но понякога качества, които имаме, като толерантност се оказват много фатални, в общуването ни с Примитивното, специално за мене.
Без да осъзнавам като се запозная с човек се опитвам да го разбера. Ами понякога точно най и дълго търпимите може да им е паднало пердето в момента. Ако не, се опитвам да намекна с лек сарказъм (ама те това схващат трудно), после с явен, и се моля… и чак накрая… тегля майни… НО ВЕЧЕ Е КЪСНО… Готова жертва… " - така си е! Но само когато направим компромис. Не просто да разбереш и да си търпелив и добър с някой, съчувствайки му и опитвайки се да му помогнеш по някакъв начин, но когато направиш компромис със своя ценност. Поне при мен е така. И после винаги разбирам, че има граници, отвъд които няма причина да пускаш някой или нечие отношение, особено ако е незаслужено.
Ала така се учим :) На принципа проба-грешка.
Мисля си, че това учи и другите, включително прекаляващите и злоупотребяващите. Някои разбират от жестове и дори това ги променя, ако имат зачатък на истина в себе си, който зачатък да правят да расте. Останалите... Ами те отговарят за себе си.
Но напълно те разбрах и относно когато ти прикипи и край с търпението. Въпреки, че когато избухна, после винаги ме е яд на мене си, че съм допуснала нечий кретенизъм и простотия да ми повлияят и да ме съборят, та да се смъкна нива надолу, понеже човек се чувства омърсен и унизен след такъв досег.
Ето тези дни няколко пъти ми идваше сама да се ошамаря (за някои от тези изблици стана неволен свидетел, за което пак се опитвам да се извиня!), след като не си въздържах езика, тоест пръстите :)) Но казано е, че всеки, който обича езикът/думите/че и общуването и споделянето, и ги използва често и навсякъде, се налага да понесе и вкусът на всяка своя дума и на всяка, която тя поражда и провокира отсреща, особено ако няма опция за ограничаване на участниците, които се нарояват и пръкват в съкровеното му споделяне и търсене на себеподобни :)))
Та проба - грешка. И уроци.
Усмихвай се, Лекс! ;)
цитирай
20. missana - Всичко е добре, когато свършва добре!
21.05.2018 23:42
Поздравление, Лекс! И успешна нова седмица!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1364131
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375