Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2020 20:38 - Цветови анализ и основните сезони
Автор: bubetom Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2717 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 27.05.2020 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Kакъв сезон сте и какъв цвят си избирате?

Кое грабва окото, когато се погледнете в огледалото?

Вашата индивидуалност ли изпъква, или се скривате зад дрехите, които носите?

В търсене на отговорите може да ви помогне "Цветовият анализ". Това си е един вид наука, която се занимава с определянето на цветовия ви тип, а това ви помага да изберете най-подходящите цветове и нюанси за вашите дрехи, грим, очила, бижута които ви импонират и подчертават вашата същност.

Анализът категоризира хората в четири основни сезона (според характерните цветове присъстващи в тях) и два междинни според тена на кожата, цвета на косата и очите и до колко меко и топло или контрастно и ярко излъчване носите.

Ето и някои характеристики на четирите основни сезона:

image

 

Цветови анализ на лицето ПРОЛЕТ:

Кожата на жените тип пролет е със златисти отенъци. Тя е по-скоро кадифена, слонова кост, прасковено розово или прасковено бежово. Някои жени могат да имат лунички, а други – кожа чиста като порцелан, но и в двата случая бузите им са с розов отенък. Косата им е златисто руса, ягодова, червена или златисто-кафява. Обикновено очите им са сини, зелен, кехлибарени, но имат блясък или контраст зеница и ирис. При някои очите са чисти, а при други има златист пигмент около зениците.

Накратко:
коса: тъмно кафява, кестенява, светло кестенява, рижо-русо, златно русо
кожа: златисто-бежов, розово-бежов, праскова, слонова кост, порцелан
очи: сини, зелени, синьо-зелени, златисто-кафяви, кехлибарени

Подходящи нюанси за дамите тип ПРОЛЕТ: Ярки, светли, топли (с жълт подтон) нюанси.

image

Бели: слонова кост, сметана, топло бежово.

Кафяви: златисто, млечен шоколад, златисто кафяво, но не и прекалено тъмно кафявото.

Сиви: само топло сиво с желтеникъв отенък. Избирайте много светло сиво, ако го носите близо до лицето си като шал, шапка, яка и т.н.

Сини: светли, ясни и ярки тонове, но не и тъмно синьо, защото може да ви стои прекалено крещящо и да ви състари. Особено очарование ви придават тюркоазеното и синьо-лилавото.

Розови: праскова, кайсия, розово-оранжево като цвета на сьомгата, коралово

Виолетови: светли до средни тонове

Черевени: всички светло оранжеви, ярко коралови, оранжево-череви нюанси ви стоят добре. Избирайте ясни тонове на черевеното, но в никакъв случай такива със синкав подтон в тях.

Черно: можете да го носите, но по-скоро като акцент към останалите цветове, някъде близо до лицето – обеци, диадеми, шалове, колиета.

Известни личности Пролет: Хайди Клум, Дженифър Анистън, Никол Кидмън, Вал Килмър.

   image

 

 Цветови анализ на лицето ЛЯТО

 

Жените тип ЛЯТО имат студен отенък на кожата със синкав подтон и осезаемо розово. Някои са много светли, а косите са им руси по рождение, но доста често по-късно стават светло кафяви. Други са с подчертано розова кожа на лицето, въпреки че кожата на тялото може да бъде и жълтеникава, бузите им са подчератано розови.
Като деца повечето от тях са били руси. С годините, косите им потъмняват до “миши” цвят. Лицето на жената лято истински заблестява, когато тя облече подходящите за нея цветове.
Летните дами имат сини, зелени, синьо-зелени или лешниковои очи, чиито ирис често изглежда леко замъглен.
Много лесно можете да определите, дали принадлежите към тази група по следния начин: Вземете розова кърпа или голямо парче плат. Застанете пред огледалото и увийте кърпата около раменете си. Сега затворете очи, когато ги отворите, първо трябва да видите лицето си, а не първо да приковавате поглед в кърпата. Ако първо ви е направила впечатление кърпата, повторете теста, само че със светло син плат.

Накратко:

Очи: сиви, сини, седят понякога мъгливо
Коса: тъмен кестен, мишо кафяво, пепеляво русо
Кожа: розово-бежово, слонова кост

Подходящата ЦВЕТОВА ГАМА за дамите лято е нежна, деликатна и светла, включваща пастелните и студени нюанси.
Ярките тонове като интезивно жълтите на са вашите, вместо тях изберете пастелно жълто, които ще ви придадат невероятно очарование. Много добре биха ви стояли пола или панталон на жълти райета. Най-много ви подхождат розово, светло синьо и светло сиво.
Избирайте най-меките, пепеляви тонове. Концентрирайте се на нюанси, базирани на студено синьото. Вашите цветове са по-скоро “мъгливи” и “мътни”. Облеклото, което най-много ви “отваря” е в плътните тонове на вашата палитра. За шарки избирайте нежни и деликатни акварели. Запомнете – меки тонове с розов и синкав отенък. Разбира се, можете да предпочитате слънчеви и ярки цветове, но те изострят повече чертите ви, затова се стремете към по-малък контраст. За вас пастелните цветове са достатъчно мощни и енергични. Когато сте с тен, избягвайте да носите чисто бяло, защото е прекалено крещящо за мекия ви имидж
.

 image

Още за цветовете:


Синьо: Почти всички сини са във вашата територия с изключение на кралско синьото и турско синьото, които са запазени за жените тъп зима.
Сиво: Меки нюанси на светлите и тъмно синьо-сивите тонове
Синьо-зелено: от пастелните до дълбоките нюанси
Розово: Всички пастелно розови нюанси, с изключение на фуксия, но дори и той може да ви стои добре при подходящия грим. 
Диня: Избирайте червеното както избирате сивото и зеленото, червено, което има в себе си синкав подтон. Избягвайте оранжево-червеното, доматено и оранжевото.
Бледолилаво: Можете да носите всички нюанси на лавандуловия и бледоморавия цвят.
Бургундско, малина и слива: Пастелни тонове на тези цветове можете да носите сполучливо близо до лицето си.
Жълто: Единственият тон на жълтото, който трябва да предпочитате е светло, лимонено жълто. Избягвайте жълто със златист отенък.
Синьо-зелено: От светлите до средно дълбоките нюанси.
Меко бяло: Меко бялото, което няма жълтеникав отенък, е най-доброто за вас.
Бежово/Кафяво: Вашето бежово винаги има кафяв отенък. Носете всеки нюанс от розово-бежовото до розово-кафявото, включително какаово, но избягвайте жълтеникаво бежово, сивкаво бежово и тъмно кафяво.

Ако косата, обаче, ви е кафява, вие сте на границата с жената тип зима. Можете спокойно да си позволите по-ярките нюанси от лятната палитра и ще откриете, че най-бледите нюанси ви стоят най-добре, когато са комбинирани с по-ярки цветове. 

Известни личости Лято: Сара Джесика Паркър, Ума Търмън, Кейт Уинслет, Ръсел Кроу, Райън Гослинг

  image

 

Цветови анализ на лицето ЕСЕН:

Кожата на жената Есен е със златисти отенъци, по-скоро оранжавееща, отколкото синкава като при жените Зима или розовееща като при жените Пролет. Много от тях изглеждат бледи или жълтеникави и им трябва мънчико руж, за да заискрят.

Като деца косите им са били златисто руси и постепенно са потъмнели. Много от тях са червенокоси или кестеняви със златисти или бакърени отенъци.
Повечето дами тип Есен са с кафяви – тъмни до топазени, или зелени очи със златисти или кафеникави петънца в ириса. 
В тази кетогрия се вписват голям брой жени. От своя страна тя се разделя на четири подкатегории. Абсолютната Есен е с медена коса, а тенът на лицето й е топъл. Нежната Есен от своя страна се припокрива леко с жената Лято и е с по-светла коса. Тези, които се класифицират като Златна есен, притежават някои от характеристиките на жените тип Пролет и понякога са русокоси. И последно, има поразителни “есени” с тъмни коси и топъл тен, които се смесват със “зимите”.

 

Накратко:

Коса: кафяви, тъмно кафява, кестенява, медна, червена
Кожа: тъмно кафява, мургава, златисто-кафява, топло бежова, слонова кост
Очи: тъмно кафяви, златисто кафяви, кехлибарени, лешник, зелени

 

Цветовета на дамите тип ЕСЕН: меки, топли нюанси.  

image

За да озарят тоновета на своята кожа, добре е жените тип Есен да носят топли, земни цветове, които предизвикват асоциации с приятните, есенни дни. Жената тип есен гори, излъчва топлина и лесно предизвиква хората около себи си да се изпълнят с мисли за екзотика, пикантност и мистерия.
Те изглеждат зашеметяващо както в пищни, така и в приглушени нюанси на топлите и съблазнителни цветове като жълто-кафяво, бежово, олива, оранжево, тъмно кафяво и дори сивото може да придаде на жената Есен великолепно сияние. Тяхната топла, есенна палитра включва кремаво, топло бежово, което варира от светло до тъмно, топло кафяво, пак от светло до тъмно, жълто-кафяво, златно, цветовете на горчицата, тиквата, прасковата; теракота, ръждиво червено, оранжевото на сьомгата, оранжево-червено, доматено червено, зеленото на лайма, жълто-зелено, зеленото на мъха, сиво-зелено, маслинено зелено, нефритено зелено, горско зелено, тюркоазено, синьо-зелено, тъмно синьо-лилаво.
Ако понякога ви се прииска да се отклоните от вашата топла, есенна гама, можете да го направите и въпреки това пак да изглеждате фантастично. Просто носете близо да лицето си ризи, шалове, шапки, аксесоари за коса или бижува в цветове, които са от есенната палитра, а панталона и полата в друга палитра.
Разбира се, че има и някои цветове, които просто не ви подхождат и е добре да ги избягвате. Ако сте топла Есен, по-добре не се спирайте на ясните и ярки тонове.
Обикновено черното и бялото не стоято добре на жената Есен, тъй като или размиват образа й и правят кожата й да изглежда бледа и помръкнала. Изключения правят жените тип Есен, с много тъмни коси, които клонят към тип Зима, те изглеждат зашеметяващо в черно; а също така и червенокоските. Просто обърнете по-голямо внимание на грима и аксесоарите, които трябва да са достатъчно силни, за да ви предпазят от блед и “измит” вид. 
Останалите дами Есен могат да заменят класическото бяло и черно с техни вариации – тъмно сиво, сиво-кафяво, бежово и светло каки, които стоят перфектно на техния тен. 
Пастелните и синкавите тоново също не са добър избор за дами
те Есен, тъй като те също биха ви придали онзи “измит” и блед вид, за който вече стана дума.
Ако купувате рокля или костюм, изберете топли и съблазнителни тонове като морско синьо, маслено зелено, златисто-кафяво и дълбоко, топло сиво. Тези цветове перфектно ще подчертаят вашата кожа. Ако се нуждаете от риза, никога не се спирайте на снежно бялата. Вместо нея, изберете по-мек и естествен нюанс на бялото – слонова кост, шаманско, екрю.

 Известни личности: Джулия Робъртс, Дженифър Лопес, Джесика Алба, Конин Фърт,  Аштън Кътчър

 image

Цветови анализ на лицето ЗИМА

Жените тип зима са царици на контраста, много от тях истински Снежанки – перлено бяла кожа и абаносови коси, може би най-очарователната и мистериозна комбинация, която на всичкото отгоре изглежда не изисква особени усилия. Бледата кожа им придава женственост и чистота, а тъмната коса отразява изтънченост и сила. Има много жени с тъмна коса, но с мургава кожа, която им придава изключителна екзотика и чувствена мистичност.


Накратко:
коса: черна, тъмно кестенява, пепелно кестенява, прошарена, бяла
кожа: много бяла с руменина в розов нюанс със сивкав оттенък
, студено кафява, мургава, неутрално бежова, бледо бежова
очи: черно-кафяви, лешник, кестен, сиви, сини

image


На тях им подхождат всички тъмни, ярки и ясни цветове, както и много светлите ледени тонове. Техни са и всички основни цветове като бяло, черно, чисто червено и морско синьо. В повечето случаи оранжевото, светло и тъмно кафявото, жълто-кафяво не им отиват. Никоя друга жена, освен “зимата” не може да изглежда толкова величествена в бяло.


Цветовете:

червено, сино-зелено, турско синьо, кралско синьо, индиго, виолетово, розово, магента, светло синьо, люляково, лимонено жълто, студено сиво, черно, бяло.

Известни личности: Анджелина Джоли, Шер, Пенелопе Круз, Киану Рийвс, Джони Деп, Патрик Демпсий.

 image

**

източници: lifestyle.bg; myhappypond.com




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. catforlife - Аз съм Есен ;)
26.05.2020 22:26
Аз съм Есен ;)
цитирай
2. vaquero - bubetom,
27.05.2020 08:04
Защо само жени има на снимките?
цитирай
3. bubetom - Така си е .:-)
27.05.2020 10:11
catforlife написа:
Аз съм Есен ;)

цитирай
4. bubetom - Защото повече се интересуват от цветови анализ ;-)
27.05.2020 10:14
vaquero написа:
Защо само жени има на снимките?


Но, въпросът ти има резон и е любопитно как изглеждат мъжете като цветотип, така че добавям и няколко младежа под всеки сезон в поста ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bubetom
Категория: Лични дневници
Прочетен: 41462
Постинги: 25
Коментари: 109
Гласове: 295
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031