Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2012 00:07 - Форумите - по-вредни и от телевизията
Автор: kliukibg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 52999 Коментари: 21 Гласове:
13

Последна промяна: 19.10.2012 01:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според психолозите форумите привличат хора с проблеми, запълващи емоционални или материални липси. Хора, които в реалния живот се чувстват аутсайдери са по-склонни да прибегнат до комуникация посредствум форуми и чатове. За тях форумите се превръщат не само в наркотик и начин на живот, за тях форумът е самият живот. И въпреки, че много форумци се гордеят с нечетенето на вестници и негледането на телевизия, на практика те затъпяват посредством форумите.

"Интернет и лесния достъп до информация дават фалшиво хиперболизирано самочувствие на иначе абсолютни цървули, които и със сопол да не ги замериш в реалния свят. От както ползвам форуми и чета новинарски сайтове се хващам за главата какви прости и ограничени същества населяват тази страна и света изобщо. Или преди не съм го забелязвал и в реалния живот умеят да се прикриват и владеят, или интернет влияе зле на хората и ги превръща в идиоти." - мнение на форумец относно зависимостта на хората от форумите и вредата от тях.

За щастие на всички противници на форумите обаче, Фейсбук вече почти напълно е унищожил нуждата от такива и повечето са в състояние на полуразпад. Дори най-посещавания БГ форум - БГ мама има намалял трафик, въпреки, че има най-върлите посетители и за тях форума е като Библия, която им дава напътствия за живота.

А истината е, че хората, които пишат по форуми са малцинство и са доста малка част от народа. Фейсбук е доста по-популярен сред народа.
image



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. анонимен - Da
18.10.2012 08:31
Хубаво е все пак да има конкуренция на мощните медии като телевизиите.
Аз съм ЗА свободата на словото
цитирай
2. muerte - Абсолютно вярно и точно.
18.10.2012 09:15
И не само според психолози. Всеки нормален човек може да ги види нещата. Зависимост, както всяка една друга. И трябва да се лекува, че иначе - лошо.
цитирай
3. sande - Санде: Много точно казано ....
18.10.2012 09:51
Според психолозите форумите привличат хора с проблеми, запълващи емоционални или материални липси. Хора, които в реалния живот се чувстват аутсайдери са по-склонни да прибегнат до комуникация посредствум форуми и чатове. За тях форумите се превръщат не само в наркотик и начин на живот, за тях форумът е самият живот. И въпреки, че много форумци се гордеят с нечетенето на вестници и негледането на телевизия, на практика те затъпяват посредством форумите.

***
Най-активните компенсират най-често липса - на реална комуникация с близки хора, на отсъствие на деца и внуци, на интересна работа и въобще на работа, разведени и водещи суховат и скучен живот, липса на секс и пр.

Нормално, най-интелигентното и смислено прекарване на свободното време е четенето. Безкрайно поле, безкрайна възможност за обогатяване и съкровени изживявания - пезия, проза, класике, съвременни творци и т.н. Но като човек е суетен и празан, с обърнати очи само навън, изолирал се по разните причини от всичко стойностно? Книга? За тези хора това е губене на време, празна работа. И остава какво? Самозаблудата, че сме там, където са и другите. "Не навлизай в морето по-далеч от другите!" /надпис на Одеския плаж/
цитирай
4. анонимен - АБСОЛЮТНО ВЯРНО!
18.10.2012 09:58
"Интернет и лесния достъп до информация дават фалшиво хиперболизирано самочувствие на иначе абсолютни цървули, които и със сопол да не ги замериш в реалния свят"
цитирай
5. turb04 - Ами, да. . . . Иначе такива като Бале ...
18.10.2012 10:37
Ами, да.... Иначе такива като Бале къде ще идат - биха изпаднали в тотална изолация :)
цитирай
6. анонимен - Много як пример (на снимката) за ...
18.10.2012 10:41
Много як пример (на снимката) за истински форумец, и как да не си губим времето, докато пребиваваме в тоалетната:)))))))))
цитирай
7. анонимен - може би
18.10.2012 10:56
Вероятно има нещо вярно, но не съвсем.Наистина компютърът те хипнотизира и губиш страшно много време пред него и резултатът е затъпяване.Но все пак има и добра страна - да можеш да си изкажеш мнението и да повлияеш на някого. Важното е да можеш да се контролираш и да спреш на време.
цитирай
8. анонимен - Форумите са чудесно нещо, и докато ...
18.10.2012 11:30
Форумите са чудесно нещо, и докато популярните неспециализирани форуми, както и новинарските сайтове наистина привличат всякаква сган, то специализираните, където се събират сериозни хора с общи интереси са непрестанен източник на знание и обмен на информация. В подобни сериозни форуми троловете нямат шанс и обикновено биват баннати още на втория, третия си заядлив постинг.
цитирай
9. анонимен - Трябва да се виждаме от страни какви ...
18.10.2012 12:57
Трябва да се виждаме от страни какви сме, да си даваме сметка за поведението. Ако само гледаме другите и ги обсъждаме значи работата е на зле...
Много яка статия! Евала!
цитирай
10. baimomchil - Тотална простотия
18.10.2012 13:47
хеле пък това с фейсбук - най-голямата боза създавана някога.
цитирай
11. анонимен - Аман от психолози - разбирачи!
18.10.2012 13:53
Самите психолози са много по-вредни от форумите...

Да ти писне да четеш "компетентни" мнения на разни психолози, за разни неща, които мнения понякога са толкова некадърни, че объркват и без това обърканият индивид. Силно впечатление правят и такива тяхни мнения, които са си пар екселанс поръчкови, и имат единствено за цел да нагласят психиката на хората, на дадена вълна. Особено впечатление правят, с активността си американските и английски психолози. Те са великите , световни манипулатори!
Така че, айде да си седнат на "+такованите" задници и да го раздават малко по-меко!
цитирай
12. apostapostoloff - Що тъй бе,
18.10.2012 14:16
джанъм?...
цитирай
13. balar - така е
18.10.2012 14:28
анонимен написа:
Форумите са чудесно нещо, и докато популярните неспециализирани форуми, както и новинарските сайтове наистина привличат всякаква сган, то специализираните, където се събират сериозни хора с общи интереси са непрестанен източник на знание и обмен на информация. В подобни сериозни форуми троловете нямат шанс и обикновено биват баннати още на втория, третия си заядлив постинг.

има форуми и форуми. в едните има само плява и отрова а в другите се обменят информация и идеи.
цитирай
14. hopfen - Някой може ли да ми каже
18.10.2012 19:10
как да запълня материалните си липси, посещавайки форумите:)
Препращам коментарчето си по темичката от друго едно блогче:
50 на 50 или 60 на 40 има някаква доза истина в предоставения материал, автора сякаш си е направил частична автобиография, като по този начин с нищо не се отличава от описаната група хора.
Не е важно колко и каква по обем информация получаваш, по важното е как я обработваш, анализираш, отсяваш на базата на личните си познания и опит.
Иначе в днешно време информация и информатори :) много, анализаторите са на изчезване:))
За тези които могат да отсяват житото от сламата:
Наздраве!
цитирай
15. virginblack - Не съм съглсна. Ако имам нужда от ...
18.10.2012 22:32
Не съм съглсна. Ако имам нужда от съвет свързан с професията ми и ако нямаше професионални форуми, в които хората да си помагат и да си дават съвети какво да чакам? следващия симпозиум ли? Самият блог..бг си е вид форум. Всеки участва в разични дискусии или следи някакви си неща. Защо пишете тук, а не си направите Хайд парк и там да си четете нещата и мненията? Защото тук си е своеобразна свободна трибуна. Кой чул, чул.
цитирай
16. injir - Хората са различни. И форумите - ...
18.10.2012 22:53
Хората са различни. И форумите - също.
цитирай
17. dinkov - Динков
18.10.2012 23:11
Има нещо вярно, но не съвсем.За простотията е така,но тя дали с форуми или без няма как да се избегне. А да си кажеш мнението и по него някой да се ориентира, и да има той полза, какво по-хубаво от това. Значи си полезен. Свестният човек иска да е полезен, а не само да консумира. И още. Ако научиш друго мнение различно от твоето, може да ни си съгласен с него, но все пак нещо ще научиш, защото човек се учи докато е жив.Разбира се никой не е длъжен да се съобразява с това което написах.
Ицко
цитирай
18. kostadin - Всичко зависи от дозирането
18.10.2012 23:42
Всичко зависи от дозирането
цитирай
19. tazz - Кое е по вредно от телевизията??
19.10.2012 19:48
Бг медите са най-некадърните в целия свят
цитирай
20. kite - А какво ще кажете за блоговете. С...
23.10.2012 09:37
А какво ще кажете за блоговете. Споделят се лични истории, как ти е минал деня. Очевидно няма на кого да разкажеш на живо. Така, че вие които сте в тезата, че от форумите се затъпява не сте по-различни, като пишете в блог. Вие също затъпявате, защото пишете ДРЪН ДРЪН, а една книга не сте чели.
Това може и да се отнася за мен сега... ама не. За една седмица прочитам книга от 600 страници и усещам как мисля. През това време ходя на работа и на лекции. А личният ми живот е доста колоритен, че да ме е срам да пиша. Не че някога ще го направя.
цитирай
21. анонимен - Facepalm!
25.10.2012 12:16
Никога не съм подозирала, че ще пиша в малоумни клюкарски сайтчета, но впечатля ли се от нещо, не си мълча. Не може да слагате всичко под общ знаменател. Особено ако се цаните за професионалисти. Твърдения като "всичко е такова, всичко е онакова" е инфантилно и мързеливо.
Kite - усеща се как откровено се перчиш, все едно си единственият, който чете и учи и ходи на работа. Човек може да си пише ДРЪН ДРЪН в блога и пак да чете. Може да сподели в блога си каква книга е прочел, да й направи резюме, за да я препоръча на другите, примерно.
Всеки използва интернет според нуждите си и не всички бозят във фейсбук и тролят по форумите. Мисля, че ако имаш малко акъл поне, няма да се оставиш да затъпееш, а ще се замислиш!
Но да, за нещастие в интернет е пълно с фукльовци, интриганти, хейтъри и друга подобна комплексирана паплач, защото това си е доста благоприятна почва за тяхното виреене. Разбирам, че самотните хора намират утеха тук и не ги виня, не е много лесно да си интровертен и притеснителен и да излезеш да си търсиш приятели навън. Някои хора пък наистина имат нужда от помощ и за това споделят в интернет. Не всички сме благословени с приятели и добри близки хора.
Затова преди да запретнете ръкави и да почнете да плюете и обиждате, както ви е генетично заложено, по-добре се освободете малко от този балкански манталитет и се опитайте да погледнете проблема от всичките му страни. Всеки разбира, всеки е прозрял истината, но себе си не вижда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kliukibg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117744
Постинги: 31
Коментари: 68
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031