Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 19:06 - По-добре е да ми грачи гарга...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 20442 Коментари: 32 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Животът им е поп фолк

20 July 2013   image 4

Автор Адриана Аврамова

image

България все по-упорито започва да прилича на ориенталска страна с лек балкански привкус. Чалгата сякаш е новата чума, която за 20 години зарази децата на милата ни родина и изпи мозъците им.

Поколението на 90те години е белязано от фолка. Животът на повечето определя от „новата класика“. За много от тях тя е равносилна на религия, а те... те са нейните верни последователи, изповядващи ценностите, които любимите им изпълнители проповядват чрез творчеството и поведението си.

Официално поп фолк животът започва в 00:00, с отварянето на дискотеките и приключва някъде към 5-6-7 сутринта. Казвам официално, защото за мен този стандарт на живот не напуска чалга маниаците и през останалата част от деня. Чували сте фразата :"" Каквото остане във Вегас, си остава във Вегас "". Тези думи с пълна сила важат за нощните чалга клубове.

Е к с п е р и м е н ТЪТ:

Как се забавляват младите? Как минават вечерите им? Как започват? Как завършват? Задавате ли си тези въпроси? Интересувате ли се от тях? Най – вероятно не. Както не забелязвате и отчайващият упадък на тези младежи. За това направих този експеримент. Нека ви покажа това, което не искате да видите…

Нощният живот в столичните заведения. Нещата, които остават скрити от камерите, от охраната и от обществото. За музиката, хората, изкушенията и секса ...

Правя резервация за 4 момичета в известна поп фолк дискотека. Дрескод няма, но всеки знае, че за да бъдеш забелязан на такова място трябва да си на принципа ""всички дрехи ми пречат"".

00:15 часа: Качваме се в таксито, което ще ни закара до клуба. Шофьорът, разбирайки крайната точка, започва да ни прави намеци, разпитва ни за мъжете, за ""забивките"" в дискотеките. Озадачава се от разговора ни за политиката и се намесва само от време на време с някоя псувня.

00:30 часа: Пристигаме. Пред клуба се е заформила опашка от около 10на човека. Всеки бърза да влезе. трима снажни охранители стоят на входа, проверяват личните карти и събират по 5лв. от посетителите.Оглеждам хората около мен ... предполага се, че трябва да са +18, но по леопардовите клинчета, топираните коси и детските физиономии, ми става ясно, че не са на повече от 16. Влизат с чужди лични карти... Русо момиче, високо 1.60, показва документ за самоличност на чернокоса девойка и въпреки това влиза в дискотеката без проблем.

00:40 часа: Вече сме в клуба. Още от стълбите се чуват викове и ударна доза чалга. ""Как да живея без теб , Андреа"" пеят с цяло гърло клиентите на дискотека. Пълно е. Не, грешка! Претъпкано е. Дали заради промоциите на алкохол, дали защото е четвъртък, но места няма. Настаняват ни на 1 стол на бара. Хората са в екстаз, викат, пеят и танцуват. Като изключим, че 50% нямат 18, а по-голямата част от другите 50% са чичковци над 50години, всичко изглежда нормално. Барманката ни сервира поръчката, придружена с малка ваза с изкуствено цвете. Или иначе казано пепелник. Интересно ми е само, ако дойде проверка как ще обяснят фасовете по пода на дискотеката.

01:00 часа: Купонът тече с пълна сила. DJ-ят поздравява всички присъстващи. Разбира се, за личен поздрав нещата седят по-различно - минимум 10 лв., пъхнати неделикатно в джоба му, или сладка мацка с максимум 10 см. пола отива да му се помоли .

02:00 часа: Хората поръчват бутилка след бутилка, викат, пеят, танцуват. Алкохолът започва да навлиза в кръвта и това си проличава от поведението им- сближат се. Момичета започват да танцуват секси, надигат потничетата или късите си рокли. Чичковците само това и чакат, усещат се жадните им погледи по плътта на младите девойки.

03:00 часа: ""Хоп, и влиза малко по малко ..."" Всички са на масата... буквално. Кръшните танцьорки, облечени с евтино бельо се въртят около 50 годишните и поемат двайсетачки в деколтетата си.. Снимат ги - не им пречи. Излива се дъжд от салфетки, падащи в чашите с алкохол, но това не впечатлява никого. Приоритетите вече са други. Момичета вече са се отпуснали максимално, качват се на сепаретата и започват да се опипват взаимно, следват целувки с език и снимки ... за фейсбук. А чичковците гледат жадно и набелязват жертвите си.

04:00 часа: След няколко ситуации с повръщащи момичета, цели компании се разотиват. Докато наблюдавам как момиче и момче се натискат, пресъздавайки пози от Кама Сутра в центъра на дискотеката, един мъж ме заговаря. ""Да те черпя едно и малко и да ходим към нас ?"" Погледнах го тъпо и му казах да се разкара, но пък упоритият му приятел не спря да досажда на моите приятелки с покани за танц. Ок. Случва се. Отидох до тоалетна... там вече става интересно. В едната кабинка повръща момиче, без да има кой да й държи дори косата, а от другата излиза мъж с разкопчан колан, следван от момиче с разрошена коса и размазано червило... изводите ги оставям на вас

05:00 часа: Чичковците нападат. Интересното е, че им се получава , виждам как млади момичета излизат под ръка с мъже 60ти набор... Момиче си поръчва текила на бара, изглежда толкова мъничка ... една от приятелките ми я попита кой набор е, а тя безцеремонно отговаря : "" 97"" . По-късно същата се отдаде на интимни ласки върху едно от сепаретата...

06:00 часа: Усещам как две ръце ме обгръщат и ми се задава въпросът: "" Една тройчица с твоята приятелка?"" Не му отговорих, по-късно се ориентира към друга девойка, която с радост му обърна внимание.

6:30 часа: Тръгваме си. В дискотеката остават около 20 души- хора, които не могат да намерят изхода, заради поетото количество алкохол и тези, които са си харесали по едно сепаре, в което да се натискат.

Така живее новото поколение, така живеят голяма част от студентите и учениците в България, така живеят и незадоволените 50-годишни чичковци, които се надяват на младо, зелено и подпийнало девойче. Грозна картинка. Това не е просто нощният живот в страната, това е реалността и ежедневието ни. Легални публични домове с музика за фон.

Хайде, затворете си очите. Направете го за пореден път. Пуснете си нещо за душата и забравете реалността.

Всички ръчички горе ...
www.lentata.com/page_5441.html

ПП: Това не е нещо ново... Процесът на чалгаризация върви от началото на "прехода"... Децата продължават пътя на родителите си... Това ли са младите, които ще променят страната ни към по-добро?!... Има ли друга държава с такъв тип мутренска "култура"?...

 


            *       *       *
По-добре е да ми грачи гарга,
отколкото да слушам чалга...

Марин Тачков








Гласувай:
49


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. anin - Eee, не всички са такива!
20.07.2013 19:30
Винаги е имало различни типове поведение и хора, важи за всяко поколение, да не обобщаваме прибързано...Има и свестни деца, младежи!
цитирай
2. freeoldmen - Мисля, че нещата не са чак толкова зле.
20.07.2013 19:58
Ако девойката, писала статията ходи по- често по такива места, ще види, че контингента е почти един и същ. Винаги е имало, дори и по времето на социализма, млади хора с твърде освободено поведение, неслучайно използвах термина "контингент". Разбира се, сега положението е доста по- безогледно, но, сигурен съм, има и други младежи, ето- авторката и нейните приятелки...
цитирай
3. mt46 - Чалгализацията е съвременната масова "култура"...
20.07.2013 21:25
freeoldmen написа:
Ако девойката, писала статията ходи по- често по такива места, ще види, че контингента е почти един и същ. Винаги е имало, дори и по времето на социализма, млади хора с твърде освободено поведение, неслучайно използвах термина "контингент". Разбира се, сега положението е доста по- безогледно, но, сигурен съм, има и други младежи, ето- авторката и нейните приятелки...

Тя е налице не само в подобни заведения /дискотеки, ресторанти, механи/, но и в доста домове... Чалга-звездите и мутрите са новите кумири на младото поколение...
цитирай
4. mt46 - Да, има и свестни...
20.07.2013 21:29
anin написа:
Винаги е имало различни типове поведение и хора, важи за всяко поколение, да не обобщаваме прибързано...Има и свестни деца, младежи!

Но те са изключение...
цитирай
5. valeska - Поздрав!
20.07.2013 21:58
Факт е, че музиката проповядва определени идеи, които ти помагат да станеш например "идиот" или нещо друго.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Моите синове не понасят чалга и не ...
20.07.2013 23:35
Моите синове не понасят чалга и не смятам, че са голямо изключение, защото приятелите им са също такива. Има доста голчма част наистина от младежите, които се забавляват от чалгата, но все си мисля, че това е до време, някаква мода, която ще отмине, както много други неща. Това по разните дискотеки е следствие на занижения родителски и държавен контрол и е огледало на всичко, което се случва в нашия разграден двор, в който много хора не си изпълняват задълженията.
цитирай
7. jabalka - Добра вечер Марине! Късно и надявам се да не е...
21.07.2013 00:17
късен час за децата на България , които са на най- различна възраст, които са с най- различен произход, от към родители, етнос, култура, ниво на образование, културни и некултурни ценности , -" ...там където е сърцето ти там ще бъде и имането ти..." цитирам по памет, но продължавам със свои думи! Надявам се да прочетеш и правилно, и с разбиране да разбереш , моята позиция а, тя на майка, съпруга, дъворезбар по- занаят, художник по усет, и поет по душа... на Бългаските майки знаят, те познават децата си. Те знаят най- добре кое е добре за техните деца, децата обичат своите майки, децата знаят, те знаят кое е най- доброто за майките, за бащите, за всички ни!
Вярвам в доброто начало, на всеки човек, и в приветливите послания на музиката каква е тя за друг то си негов личен избор аз избрах за себе си - надявам се да ти хареса, и послушаш, в случай , че отделиш време и ти пожелавам , приятна и в хармония нощ и Светла Неделя! :)
- http://www.youtube.com/watch?v=sH3Dt9F-qoY
цитирай
8. mitkaloto - В къщи чалгата е набу!Заведения с ...
21.07.2013 09:27
В къщи чалгата е табу!Заведения с чалга ги подминаваме като японски влак стрела..Поздрави!
цитирай
9. planinitenabulgaria - И аз вчера бях на тема музика:
21.07.2013 09:58
Редя един калдъръм на вилата, като правя имитация на римски път. Бях пуснал силно радиото на Класик ФМ и един професор по социология - икона на чалгата в живота в България - се развика: До кога с тази музика, Костааааааааа? Изпълняваха творба от Моцарт. Възмутих се защо професорът е почти 200 килограмов, но мозъкът му май не е пропорционален на теглото му. Вечерта написах постинг за Моцарт.
Едно уточнение към постинга:
Чалгаджия - човек, който пише чалга и това е професията му.
Чалгар - човек, открил себе си в чалгата, примат.
цитирай
10. alexs - На сегашната мутроолигархична ...
21.07.2013 10:01
На сегашната мутроолигархична система точно такива хора и трябва зомбирани, алкохолизирани, чалгизирани! В противен случай тя ще рухне!
цитирай
11. stela50 - Вярвам, че е така в почти всички чалга дискотеки ...
21.07.2013 12:49
За съжаление може би е истина всичко това, което се случва
с младите, грешка - с малките деца в тези клубове...
Да, не всички са подвластни на тази музика, но за това
също си има причини, свързани с възпитание, интелект,
среда, интереси ... Дори доскоро си мислех, че нещата
с чалгата са поотшумели , но разбрах, че не е точно така.
Но не съм съгласна с поставянето на всички деца
под общ знаменател - има много умни, талантливи,
четящи и слушащи различна от тази музика...
Описаната картина не е позната за голяма част
от подрастващите ... за съжаление те избират да учат
по - нагоре и работят в чужбина.
Нашата задача е да им осигурим условия за работа тук,
това е истината ...
Поздрави и хубав ден !



цитирай
12. liliyanaandreeva - Марине, нищо не можем да направим ...
21.07.2013 13:24
Марине, нищо не можем да направим ние - родителите! Ние сме : жалки пенсионери, безработни и болни старци! За децата си сме НЕКАДЪРНИ НЕУДАЧНИЦИ! Не си ли чувал въпроса: " Ти като си учил и с отличие си завършил, какво си направил?" Докато държавата се храни от пороци, а учителите и родителите са унизени и обидени нещастници, така ще е!
цитирай
13. bumerang - ...
21.07.2013 14:27
"Разбира се, сега положението е доста по- безогледно, но, сигурен съм, има и други младежи, ето- авторката и нейните приятелки..."
Проблемът не е в изключенията, а в правилото.
Жалко за България.
цитирай
14. mt46 - Има различни типове музика - съдържателна, развлекателна...
21.07.2013 14:43
valeska написа:
Факт е, че музиката проповядва определени идеи, които ти помагат да станеш например "идиот" или нещо друго.

Доста от текстовете на чалгата са пошли, но се възприемат леко и с удоволствие от мнозина...
цитирай
15. cornflower - аз съм без думи...
21.07.2013 20:27
аз съм без думи...
цитирай
16. aip55 - Чалгата е
21.07.2013 20:32
вмирисан селско/ориенталски тюрлю гювеч, примитивна и неморална култура. А слепецът е една от любимите ми песни на пърпалягите. Благодаря ти, за което!
цитирай
17. batogo - !!!:)))
22.07.2013 11:09
Това не са младите, които ще променят България, Поете. Това са младите, които ще бъдат купени или изнудени, за да крепят статуквото...
Тези, които ще променят България са на мирните протести против статуквото и можеш да ги разпознаеш по чистото излъчване... А внушението, което промъкваш в края не е особено почтено, защото разводнява разликата между едните и другите...
цитирай
18. makont - И аз нямам думи...
22.07.2013 14:08
Най-страшното е, че въпросните чичковци също имат деца. Дали техните дъщери са в ръцете на други такива чичковци. Аз наистина нямам думи...
цитирай
19. batogo - !!!:)))
23.07.2013 10:26
Чалгата, мутрите и чалгарите са продукти на осакатената ни и инфантилна ценностна система, която продажните медии издигнаха в култ, за да осигурят бизнеса на мафията - наркотици, проституция, хазарт, алкохол и всякакви други залъгалки, водещи до фатална зависимост и пълна безхарактерност.
цитирай
20. mt46 - Ценностната ни система бе доста изкривена /извратена/...
23.07.2013 13:43
batogo написа:
Чалгата, мутрите и чалгарите са продукти на осакатената ни и инфантилна ценностна система, която продажните медии издигнаха в култ, за да осигурят бизнеса на мафията - наркотици, проституция, хазарт, алкохол и всякакви други залъгалки, водещи до фатална зависимост и пълна безхарактерност.

цитирай
21. mt46 - Чичковците може да имат деца с подобен "морал"...
23.07.2013 13:48
makont написа:
Най-страшното е, че въпросните чичковци също имат деца. Дали техните дъщери са в ръцете на други такива чичковци. Аз наистина нямам думи...

цитирай
22. mt46 - Моето мнение е, че честните, свестните, извисените... са малцинство...
23.07.2013 14:14
batogo написа:
Това не са младите, които ще променят България, Поете. Това са младите, които ще бъдат купени или изнудени, за да крепят статуквото...
Тези, които ще променят България са на мирните протести против статуквото и можеш да ги разпознаеш по чистото излъчване... А внушението, което промъкваш в края не е особено почтено, защото разводнява разликата между едните и другите...

цитирай
23. mt46 - Да, ориенталски, ромски тип музика, "култура"...
23.07.2013 18:29
aip55 написа:
вмирисан селско/ориенталски тюрлю гювеч, примитивна и неморална култура. А слепецът е една от любимите ми песни на пърпалягите. Благодаря ти, за което!

цитирай
24. mt46 - Няма нужда от много думи...
23.07.2013 18:35
cornflower написа:
аз съм без думи...

Който неглижира проблема, си е негов проблем /за негова сметка/...
цитирай
25. mt46 - Да... Явлението е масово /макар че не всички са поразени в еднаква степен от него/...
23.07.2013 18:42
bumerang написа:
"Разбира се, сега положението е доста по- безогледно, но, сигурен съм, има и други младежи, ето- авторката и нейните приятелки..."
Проблемът не е в изключенията, а в правилото.
Жалко за България.

цитирай
26. mt46 - Съвременните родители по-трудно могат да контролират децата си...
23.07.2013 18:46
liliyanaandreeva написа:
Марине, нищо не можем да направим ние - родителите! Ние сме : жалки пенсионери, безработни и болни старци! За децата си сме НЕКАДЪРНИ НЕУДАЧНИЦИ! Не си ли чувал въпроса: " Ти като си учил и с отличие си завършил, какво си направил?" Докато държавата се храни от пороци, а учителите и родителите са унизени и обидени нещастници, така ще е!

цитирай
27. mt46 - Тази "грешка" едва ли е случайна...
23.07.2013 18:50
stela50 написа:
За съжаление може би е истина всичко това, което се случва
с младите, грешка - с малките деца в тези клубове...
Да, не всички са подвластни на тази музика, но за това
също си има причини, свързани с възпитание, интелект,
среда, интереси ... Дори доскоро си мислех, че нещата
с чалгата са поотшумели , но разбрах, че не е точно така.
Но не съм съгласна с поставянето на всички деца
под общ знаменател - има много умни, талантливи,
четящи и слушащи различна от тази музика...
Описаната картина не е позната за голяма част
от подрастващите ... за съжаление те избират да учат
по - нагоре и работят в чужбина.
Нашата задача е да им осигурим условия за работа тук,
това е истината ...
Поздрави и хубав ден !




цитирай
28. mt46 - Точно!...
23.07.2013 18:52
alexs написа:
На сегашната мутроолигархична система точно такива хора и трябва зомбирани, алкохолизирани, чалгизирани! В противен случай тя ще рухне!

цитирай
29. mt46 - Думата "чалга" има и по-широк смисъл...
23.07.2013 18:57
planinitenabulgaria написа:
Редя един калдъръм на вилата, като правя имитация на римски път. Бях пуснал силно радиото на Класик ФМ и един професор по социология - икона на чалгата в живота в България - се развика: До кога с тази музика, Костааааааааа? Изпълняваха творба от Моцарт. Възмутих се защо професорът е почти 200 килограмов, но мозъкът му май не е пропорционален на теглото му. Вечерта написах постинг за Моцарт.
Едно уточнение към постинга:
Чалгаджия - човек, който пише чалга и това е професията му.
Чалгар - човек, открил себе си в чалгата, примат.

цитирай
30. mt46 - Поздрав, Митко!...
23.07.2013 18:59
mitkaloto написа:
В къщи чалгата е табу!Заведения с чалга ги подминаваме като японски влак стрела..Поздрави!

цитирай
31. mt46 - Благодаря ти!... Послушах "Заз"... Харесвам музиката им...
23.07.2013 19:03
jabalka написа:
късен час за децата на България , които са на най- различна възраст, които са с най- различен произход, от към родители, етнос, култура, ниво на образование, културни и некултурни ценности , -" ...там където е сърцето ти там ще бъде и имането ти..." цитирам по памет, но продължавам със свои думи! Надявам се да прочетеш и правилно, и с разбиране да разбереш , моята позиция а, тя на майка, съпруга, дъворезбар по- занаят, художник по усет, и поет по душа... на Бългаските майки знаят, те познават децата си. Те знаят най- добре кое е добре за техните деца, децата обичат своите майки, децата знаят, те знаят кое е най- доброто за майките, за бащите, за всички ни!
Вярвам в доброто начало, на всеки човек, и в приветливите послания на музиката каква е тя за друг то си негов личен избор аз избрах за себе си - надявам се да ти хареса, и послушаш, в случай , че отделиш време и ти пожелавам , приятна и в хармония нощ и Светла Неделя! :)
- http://www.youtube.com/watch?v=sH3Dt9F-qoY

цитирай
32. mt46 - Естествено е синовете ти да общуват със сродни на тях приятели...
23.07.2013 23:15
kasnaprolet9999 написа:
Моите синове не понасят чалга и не смятам, че са голямо изключение, защото приятелите им са също такива. Има доста голчма част наистина от младежите, които се забавляват от чалгата, но все си мисля, че това е до време, някаква мода, която ще отмине, както много други неща. Това по разните дискотеки е следствие на занижения родителски и държавен контрол и е огледало на всичко, което се случва в нашия разграден двор, в който много хора не си изпълняват задълженията.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157920
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031