Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2015 21:49 - Новата фашистка пропаганда
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2300 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
"Фейсбук“ създава работна група за изтриване на антимигрантски постове Представители на социалната мрежа „Фейсбук“ и правителството на Германия заявиха за създаването на работна група, която ще следи антимигрантските публикации и проявите на ксенофобия в интернет. Решението е взето поради нарастването на расистките настроения във връзка с масовата миграция на бежанци от Близкия изток в Европа, пише The Wall Street Journal, цитиран от Фокус.
„Групата ще търси неприемливо съдържание и ще го изтрива колкото се може по-бързо“, коментира създаването на наблюдателната група министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас. От „Фейсбук“ изразиха увереност, че тази мярка ще ускори откриването на публикации, критикуващи приема на мигрантите и ще следва блокиране на ползватели на социалната мрежа. Представителите на компанията също така напомниха, че всеки човек може да обръща внимание на неприемливо съдържание.
От социалната мрежа подчертаха, че според действащите правила на „Фейсбук“ и в момента се ограничават публикациите на материали, съдържащи ненавист.
www.segabg.com/article.php

Новата фашистка пропаганда


Автор Мартин Карбовски

image

Тя е зловеща. Елементарна е, но е позитивна и въздействаща. Иска да спите.

В известно телевизионно предаване по немската телевизия русата германка Даниела заявява, че чужденците я притесняват. Не е убедителна и изглежда тъпа, казва нещо и за немския език. Глас зад кадър я кара да спрегне глагола schwimmen (плувам).

Появява се Орхан, арабо-германец или тюрко-германец, който водещият кара да спрегне същия глагол. Орхан спряга глагола правилно. Целият материал е как Даниела, русата тъпа немкиня бърка спрежението на глагола „плувам“ във всички лица, докато Орхан е изряден. Има и смях зад кадър.

Защо медиите правят това?                             

Не съм убеден, че някой ги кара. Те се издържат от модерността и опровергаването. Не търсете конспирация. Просто така работят те.

Медиите искат да спите.

В същото време на мост в Германия се появява следния чаршаф с надпис –

euer kinder werden allah beten oder sterben

ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА АЛЛАХ ИЛИ УМИРАТ

Това е новината. С това подигравка не става и няма как да изкараш немците тъпи. И това не е част от информационния поток.

Предполага се, че по учебник така се прави – не съобщаваш новината, но се оправяш тихичко с проблема. Така би трябвало да работи държавата.

Но дали тя работи така?!

Медиите не показват гетата и проблема.

Не показват три поколения чужденци в Париж и Берлин, които не говорят френски и немски. Те показват толерантността ни, когато някой проповядва пиене на кръв и се опитват да му осигурят общинско помещение за ритуали на пиене на кръв.

Това е новата фашистка пропаганда, която щеше да е обикновена глупост, ако имаше реципрочност и разбиране от другата страна. Другата страна обаче е несиметрична, хибридна и перфидна.

Немците наистина са тъпи. Те измислиха новата фашистка пропаганда в полза на арабите и така историята се повтаря като изключителен фарс. Но не е смешно.

www.lentata.com/page_7923.html



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - В Германия може и да има расистки ...
15.09.2015 22:21
В Германия може и да има расистки настроения,
но те не са водещи. Населението, за разлика от
управниците, е наясно с опасността от нашествието.
цитирай
2. zaw12929 - Меркел промени позицията си и Ге...
15.09.2015 23:20
Меркел промени позицията си и Германия затвори границата с Австрия
Федералните провинции оказаха натиск върху канцлера
Според онлайн изданието Politico местните федерални правителства са притиснали Меркел и са казали "достатъчно". На топлото отношение към бежанците, което Меркел имаше, най-силно се противопоставяше Бавария, но натиск имаше и от други региони на страната.

В Германия има 16 федерални провинции и именно върху тях пада отговорността да се погрижат за идващите бежанци. Местната власт в Бавария се притеснява и за наближаващия Октоберфест и дали бежанската вълна може да се окаже проблем от икономическа гледна точка, защото събитието е сериозен източник на приходи. Според Guardian 13 015 бежанци са пристигнали на гарата в Мюнхен от Австрия в събота, а близо 1500 - в неделя сутринта.
http://www.capital/politika_i_ikonomika/sviat/2015/09/15/2610383_zashto_merkel_promeni_poziciiata_si_i_germaniia/
цитирай
3. mt46 - Става дума за антиимигрантски настроения, мнения...
15.09.2015 23:22
kvg55 написа:
В Германия може и да има расистки настроения,
но те не са водещи. Населението, за разлика от
управниците, е наясно с опасността от нашествието.

Чрез такава цензура се манипулира информацията. Това е тоталитаризъм, защото се изключва правото на несъгласие, на различна позиция /противоречаща на официалната, "правилната"/...
цитирай
4. zaw12929 - В Унгария няма да бъдат изграждани ...
15.09.2015 23:43
В Унгария няма да бъдат изграждани никакви бежански лагери. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан.
След полунощ, когато влязоха в сила новите по-строги закони очаквам да бъдат отхвърлени голяма част от исканията за получаване на убежище. „Ако някой се обяви за бежанец, а не е подал това искане в Сърбия, неговата молба ще бъде отхвърлена, защото Сърбия е сигурна държава“, каза Орбан. Според него вероятността да бъде обявено извънредно /кризисно/ положение, е по-голяма от колкото това да не стане.

Мигрантите щяли да стоят на границата, други тръгват пеш към Гърция
цитирай
5. mariniki - медийна цензура...
16.09.2015 23:44
това показва единствено безсилие да се справят с проблема...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19167549
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148930
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031