Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2015 21:56 - Ще оцелее ли Европа...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2904 Коментари: 13 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Ще оцелее ли Европа от нашествието на бежанците?

Селекция анализи от мрежата, Споделено от мрежата · 11/11/2015 · 11:38

image

от Пат Бюканън

„В момента се извършва масова миграция… която може да промени лицето на европейската цивилизация“, предупреди унгарският премиер Виктор Орбан.

 

„Ако това стане, то ще е необратимо… При една мултикултурна Европа няма да има връщане“, каза Орбан. „Ако направим грешка днес, това ще е завинаги.“

Орбан действа в съответствие с убежденията си. Той издигна 180-километрова ограда по границата със Сърбия, като пренасочи стотици хиляди мигранти от Унгария към Хърватия, а след това – към Австрия и Германия.

В неделя, след като над 300 000 души преминаха през Хърватия, тя смени левоцентристките си управници с десни. Две седмици по-рано дясната евроскептична партия „Право и справедливост“ спечели убедителна победа в Полша.

Подкрепата за Ангела Меркел, която отвори Германия за 1 милион мигранти, се срива. Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) – сесринска партия на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, се разбуннтува. Бавария е главен входен пункт за стотиците хиляди пристигащи мигранти.

Европа преживява най-голямата масова миграция от Втората световна война насам, когато 14 милиона германци бяха изгонени от Прусия, Източна Германия, Централна и Източна Европа.

Тази масова миграция спря след две години. Но не се вижда краят на миграцията от Африка и Близкия изток.

Докато европейските граници остават отворени, те ще идват. И хората, които искат да дойдат, не се изчисляват в милиони, а в десетки милиони. И те знаят как да стигнат там.

Пътищата – през Турция към Балканите по суша, или няколко километра през Средиземно море до гръцките острови, или от Либия до Лампедуза и Сицилия или до испанските анклави на брега на Мароко, или към Канарските острови – са тежки, но не и непреодолими.

 

Защо те не трябва да идват?

Защо арабите и африканците не трябва да бягат от тиранията, терора, бедността и войната, които ги карат да идват в Европа, да живеят добре и да имат жизнени удобства, осигурени на семействата им от щедрите социални държави в Северна Европа? И какво ще ги спре?

„Лагерът на светците“ на Жан Ревел е по-пророческа книга от „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли или „1984“ на Оруел.

Като се имат предвид кризите, заплашващи Европа, въпросът вече не е дали ЕС ще оцелее. Въпросът е този на Орбан – ще преживее ли века европейската цивилизация?

Тази година валутният съюз на ЕС – еврозоната, избягна разпадането, тъй като Атина капитулира и прие икономиите, а трудно пазарящите се германци склониха на спасителен план.

Колко дълго гърците и членовете на Средиземноморския клуб на ЕС ще приемат икономиите? Колко време германците ще спасяват държавите, чието население обича да работи по-малко часове, докато се радва на по-високи социални привилегии?

Според Шенгенското споразумение няма бариери в търговията и пътуванията, в движението на стоки и хора в рамките на ЕС.

В цяла Европа обаче се издигат огради, връщат се граници, антиимигрантски и антиевропейски партии като Националния фронт на Марин льо Пен във Франция печелят симпатизанти.

Ако масовата миграция не бъде спряна, надигането на националистическите режими за сметка на европейските либерали и левица е неизбежно.

С ниво на раждаемост под минималното Европа остарява, свива се и умира, сякаш е окупирана и променена завинаги.

Оптимистите дават за пример как Америка е абсорбирала 15-те милиона души, пристигнали по време на Голямата вълна на имиграцията от 1890 до 1920 г.

Но те игнорират разликите. Имигрантите в Америка бяха европейци от християнски държави, пристигащи в страна с опит в асимилацията. И Голямата вълна спря през 1924 г. за 40 години.

За разлика от Америка, Европа никога не е познавала масова имиграция. А тези, които се стичат в Европа, са араби, африканци и мюсюлмани, а не европейски християни или евреи. Те идват от други цивилизации и култури. И те не биват асимилирани, а създават анклави в Европа, копиращи земите, откъдето са дошли.

Миналата година швейцарците гласуваха за намаляване на имиграцията.

Тази година с нарастването на популярността на Партията на независимостта на Обединеното кралство премиерът Дейвид Камерън иска реформи в хартата на ЕС, преди британците да гласуват дали да излязат от ЕС.

С хиляди имигранти, струпани край Кале и входа на тунела към Дувър, британците трябва да се чудят дали е било правилно да прокопаят този тунел под Ламанша към островния им дом.

Заплахите, създадени от масовата миграция към Европа, достигнаха нивото на екзистенциалните.

Може ли една цивилизация да преживее замяната на хората, които я създадоха, с хора от други раси, религии и цивилизации?

Попитайте коренните американци.

Европа ще остане ли Европа, ако бъде заселена с араби, мюсюлмани, азиатци и африканци? Какво ще държи Европа заедно? Свободната търговия ли?

 

През 1981 г., когато „Солидарност“ бе смазана от режима във Варшава по заповед на Москва, американците проплакаха: „Нека Полша бъде Полша.“

Скоро ще дойде денят, в която един глас ще се надигне през Адриатика и ще призове за край на това нашествие, ако трябва със сила, и ще обяви: „Нека Европа бъде Европа!“

Източник: Клуб „Z“

 

* Авторът е известен американски консерватор, съветник на президентите републиканци Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън. Коментарът му е препубликуван от консервативния американски сайт „Уърлд нет дейли“.

www.memoriabg.com/2015/11/11/shte-ocelee-li-evropa-ot-nashestvieto-na-bejancite/



Гласувай:
21


Вълнообразно


1. mt46 - http://www.segabg.com/article.php?id=777761
12.11.2015 21:58
Германското правителство призна, че е загубило поглед върху броя на бежанците, които влизат в страната и не може да даде точни числа за хората, които биват приемани в бежански лагери в различните общини на страната, съобщи БНР.
В отговор на въпрос на депутатката от Зелената партия Ренате Кюнаст за броя на прииждащите, министерството призна, че няма такъв отговор. Днес вестник „Зюддойче цайтунг” излезе с критична статия по повод липсата на план за справяне с кризата, отбелязва кореспондентът на радиото в Германия.
Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер преди дни обяви, че страната ще се придържа към Дъблинския регламент и ще връща нерегистрираните имигранти в първата страна от ЕС, където са влезли. Той получи подкрепа и от доскорошния верен съюзник на канцлера Ангела Меркел – финансовият министър Волфганг Шойбле. Той сравни бежанците с лавина, която, ако не се вземат мерки, ще затрупа Германия.
цитирай
2. mt46 - http://bultimes.com/desetki-hilyadi-polyatsi-goriha-flaga-na-es-vav-varshava/
12.11.2015 22:03

Десетки хиляди поляци гориха флага на ЕС във Варшава
Публикувано на 12.11.2015 в Свят


Десетки хиляди протестиращи заляха улиците на полската столица Варшава в демонстрация, организирана от крайнодесни. Те участваха в марш под мотото „Полша за поляци“ и гориха знамето на ЕС, съобщава „Франс прес“.

Полицията съобщи, че 25 хиляди души участват в марш, който бележи годишнина от независимостта на Полша след Първата световна война, докато организаторите обявиха, че 50 хиляди души участват в мероприятието.

„Бог, чест, родина“, скандираха участниците, носещи знамето на Полша.

По време на демонстрацията знамето на ЕС беше стъпквано и горено. Също така имаше лозунги, насочени срещу Общността: „EU macht frei“, имайки се предвид надписа „Arbeit macht frei“ („Работата ще те освободи“) на вратите на „Аушвиц“.

„Вчера беше Москва, днес е Брюксел, който отнема свободата ни„, скандира една група от протестиращите.

На други банери пишеше: „Велика католическа Полша“ и „Спри ислямизацията“.

Мобилизирани са няколко хиляди полицаи заради демонстрацията, която е предимно мирна, въпреки че са хвърляни димни бомби и фойерверки.

Всяка година полските националисти организират подобен марш. През последните години по време на протестите имаше сблъсъци с полицията.

„Дойдох тук, защото обичам Полша и искам да покажа това„, каза 27-годишен поляк.

Миналият месец Полша се върна към консервативно управление след 8-годишно центристко правителство. На парламентарните избори спечели партия „Право и справедливост“.

източник: news
цитирай
3. kvg55 - Добре е описал ситуацията мистер ...
12.11.2015 23:46
Добре е описал ситуацията мистер Бюкенън, но не
споменава нищо за ролята на САЩ в това преселение.
цитирай
4. stih - Дали ще оцелее Европа?
13.11.2015 02:08
А как е оцеляла България при векове чуждо владичество и насилствена асимилация?
цитирай
5. zaw12929 - С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВЯТ
13.11.2015 06:11
Вчера 12 ноември ЕС решава да даде милиард и половина на африканските държави, за да спре миграцията. България дава 50 милиона, наа този фон на бедността ни си е ограбване, лицемерие на колониалните държави, ограбвали Африка, а сега техните корпорации извличат стотици милиарди, а ние не сме ги ограбвали и защо да даваме от нищожният си бюджет наравно, докато Англия не дава и пени!!! САЩ- дето и жива сила са взели от Африка не дават нито цент! Помните ли как ни задължиха ние да опростим 4 милиарда дълг на ИРАК- а така те с чужда пита помен правят
цитирай
6. zaw12929 - ЕС е длъжен да се противопостави на ...
13.11.2015 09:06
EС е длъжен да се противопостави на масовата икономическа миграция - в потока на устремилите се към Европа бежанци преобладават желаещите да злоупотребят с механизмите за социална подкрепа в западните страни. Това заяви на протичащата в Прага европейска министерска среща унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС.

"Старанията ни да проявяваме политическа коректност и лицемерие ни пречат да признаем, че това не е миграционна криза, а масова миграция. В Близкия изток и Северна Африка има 45 милиона души, които са потенциално готови да дойдат в Европа заради различни конфликти или политически ситуации", каза Сиярто.

Освен това той осъди изказванията на европейски политици в подкрепа на масовата миграция на жители на близкоизточни и африкански страни. По думите му канцлерката на Германия Ангела Меркел е оказала значително влияние върху нарастването на миграционната вълна в ЕС.

"Не трябва да се правят политически изявления, които звучат фактически като покана за преселване в ЕС", заяви унгарският външен министър.

Пражката европейска среща се провежда ежегодно по инициатива на чешкото външно министерство. В нея вземат участие водещи европейски политици, политолози, дипломати, бизнесмени и журналисти.

БТА
цитирай
7. mt46 - http://nakratko.bg/category/25/98355/
13.11.2015 11:50
Унгарското правителство има готовност и воля да затвори границата си с Румъния много бързо. Това каза началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар. Той припомни, че Австрия и Словения вече са направили подобно нещо за овладяване на мигрантския натиск.

Лазар предупреди, че има вероятност нелегалните мигранти да променят маршрута си и от Сърбия да потеглят към унгарско-румънската граница.

"Унгарското правителство има разработен резервен план за защита на държавните си граници", подчерта Янош Лазар и поясни, че вдигането на ограда по границата с Румъния ще бъде крайна мярка.

Лазар предупреди, че "Унгария няма да приеме обратно нито един мигрант, ако бъде депортиран или изгонен от Западна Европа. "Нашата цел е да прекратим и сложим край на миграцията, а не да я организираме", заяви още Янош Лазар.

Само през последните 24 часа в сръбския приемен център Прешево пристигнаха над 8000 души, а от Република Македония продължават да идват нови групи с мигранти. През последните няколко дни властите в Гърция рязко увеличиха организираното транспортиране на мигранти до македонския граничен град Гевгелия.

В периода от 19-ти юни до вчера в Македония от Гърция са пристигнали над 250 000 нелегални мигранти. Всички те пристигат до Гевгелия с автобуси и влакове подсигурени от гръцката държава. /БГНЕС, МТИ и РТС
цитирай
8. mt46 - ?
13.11.2015 12:07
stih написа:
А как е оцеляла България при векове чуждо владичество и насилствена асимилация?

Но е загубила 5 века независимост, претърпяла е поражения върху народопсихологията...
Освен това - обръщаш ли внимание на факта, че Европа е със застаряващо население, че нивото на раждаемост е отрицателно?...
Нима чуждата асимилация е решение?!...
цитирай
9. mt46 - Да, анализът не е пълен...
13.11.2015 12:11
kvg55 написа:
Добре е описал ситуацията мистер Бюкенън, но не
споменава нищо за ролята на САЩ в това преселение.

цитирай
10. mt46 - Да, с чужда пита... И никой народа не пита...
13.11.2015 12:13
5. zaw12929 - С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВЯТ
06:11
Вчера 12 ноември ЕС решава да даде милиард и половина на африканските държави, за да спре миграцията. България дава 50 милиона, наа този фон на бедността ни си е ограбване, лицемерие на колониалните държави, ограбвали Африка, а сега техните корпорации извличат стотици милиарди, а ние не сме ги ограбвали и защо да даваме от нищожният си бюджет наравно, докато Англия не дава и пени!!! САЩ- дето и жива сила са взели от Африка не дават нито цент! Помните ли как ни задължиха ние да опростим 4 милиарда дълг на ИРАК- а така те с чужда пита помен правят
цитирай

Изтрий
6. zaw12929 - ЕС е длъжен да се противопостави на ...
09:06
EС е длъжен да се противопостави на масовата икономическа миграция - в потока на устремилите се към Европа бежанци преобладават желаещите да злоупотребят с механизмите за социална подкрепа в западните страни. Това заяви на протичащата в Прага европейска министерска среща унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС.

"Старанията ни да проявяваме политическа коректност и лицемерие ни пречат да признаем, че това не е миграционна криза, а масова миграция. В Близкия изток и Северна Африка има 45 милиона души, които са потенциално готови да дойдат в Европа заради различни конфликти или политически ситуации", каза Сиярто.

Освен това той осъди изказванията на европейски политици в подкрепа на масовата миграция на жители на близкоизточни и африкански страни. По думите му канцлерката на Германия Ангела Меркел е оказала значително влияние върху нарастването на миграционната вълна в ЕС.

"Не трябва да се правят политически изявления, които звучат фактически като покана за преселване в ЕС", заяви унгарският външен министър.

Пражката европейска среща се провежда ежегодно по инициатива на чешкото външно министерство. В нея вземат участие водещи европейски политици, политолози, дипломати, бизнесмени и журналисти.

БТА
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Кво ти пука на тебе за Европа?
13.11.2015 14:39
Нали е фашистка, нали е натовска, нали е срещу твоя любимец Путин и твоята любима Русия? Кво се правиш на загрижен? Викай: "Доле САЩ! Доле НАТО! Доле ЕС!" заедно с останалите кухели тук.
цитирай
12. mt46 - ?!
13.11.2015 18:17
slavimirgenchev1953 написа:
Нали е фашистка, нали е натовска, нали е срещу твоя любимец Путин и твоята любима Русия? Кво се правиш на загрижен? Викай: "Доле САЩ! Доле НАТО! Доле ЕС!" заедно с останалите кухели тук.

Нали знаеш поговорката за подпалената черга на съседа?...

Пукизмът се среща рядко. Дори няма такава дума. Аз съм пукист...
М. Тачков
цитирай
13. slavimirgenchev1953 - Докато не отрежете клона, на който седите, няма да спрете да режете. Пищяхте срещу майдана,
13.11.2015 21:15
mt46 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
Нали е фашистка, нали е натовска, нали е срещу твоя любимец Путин и твоята любима Русия? Кво се правиш на загрижен? Викай: "Доле САЩ! Доле НАТО! Доле ЕС!" заедно с останалите кухели тук.

Нали знаеш поговорката за подпалената черга на съседа?...

Пукизмът се среща рядко. Дори няма такава дума. Аз съм пукист...
М. Тачков


лижехте гъза на Путлер, сега за Европа съзи леете. Пукист бил. Ти си пълен тъпанар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19276044
Постинги: 3712
Коментари: 45252
Гласове: 149479
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930