Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 20:29 - Всяка седмица е страстна...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3549 Коментари: 11 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
image Кънчо Стойчев: Може изцяло да изгубим българската държава Публикувано на 24.04.2016 в България  

image image

На път сме да изгубим българската държава изцяло. Това предупреждение отправи в студиото на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия социологът Кънчо Стойчев.

Той коментира, че всяко второ българско семейство има близък, познат, дете, баща, майка, които са частично или изцяло в чужбина. Всеки седми българин си е изготвил основен жизнен план и той не бил свързан с България, а да се изнесе час по-скоро. При младите тази тенденция била при всеки четвърти, а при младите и образовани – при всеки трети.

Социологът е категоричен, че сме направили държава, в която огромната част от нацията иска час по-скоро да се изнесе.

„Търпим пред очите ни да се изпепелява всяка една институция и всичко да се заменя с персоналното и с пускане на някакви лафчета”, коментира още социологът.

Той отбеляза, че в България няма повече от 6 млн. души. Имало много хора с български паспорти в ръцете си, които не са се връщали по 10 години. Кънчо Стойчев е категоричен, че няма война, която да е причинила подобно опустошение.

Той и бившият социален министър Христина Христова коментираха темата с циганската престъпност, интеграцията на циганската общност, както и емиграцията. Коментарите им са във връзка със задържаните четири деца, нападнали и ограбили възрастен мъж, както и с видеото с бито циганче в Овчеполци. Оказа се, че родителите на бияча работят в чужбина.

Държавността се свежда не до основите си, които са действащи институции, а до някакви големи АЗ-ове и преди всичко един АЗ, който опрасква, оправя”, смята Стойчев.

image image

По негово мнение циганската общност е набедена, че е причина за безобразията в България. Създавало се впечатление, че кражбите се извършват от цигани, а българите крадели много повече, коментира Стойчев, визирайки обществените поръчки. Той попита нима циганската общност е виновна за корупцията и отговори, че не е.

Той е категоричен, че циганите не могат да се поставят под общ знаменател, защото са изключително различни.

Социологът е убеден, че най-големият проблем е с отсъствието на държавата и на образователната система. Той отбеляза, че ако 2-3-годишните циганчета бъдат записани на детска градина сред българчетата, се получават прекрасни резултати. Кънчо Стойчев смята, че трябва да се започне от детската градина, защото децата в тази общност се развиват твърде бързо и на 7-годишната възраст, когато тръгват на училище, вече ще е късно за интеграция и превъзпитание.

Именно заради това той смята, че разковничето е в детската градина, а не в училището.

От своя страна Христина Христова коментира, че проблемът не е етнически, а социален. Фокусът според нея е образованието.

Христова предлага всяка сутрин в 10.00 часа образователният министър да получава списък от регионалните инспекторати колко циганчета днес не са на училище. На другия ден да се разбере защо – защото нямат обувки или родителите ги тормозят, например.

Христина Христова смята, че няма разлика между българско дете на 10 години, което сериозно посещава училище и се образова и 10-годишно циганче, което също се образова.

Във връзка с това, че родителите на 24-годишния Ангел Калеев, който преби циганче в Овчеполци, живеят и работят в чужбина, Христова отбеляза, че именно такива деца са поставени в риск.

източник: news.bg
bultimes.com/kancho-stojchev-mozhe-iztsyalo-da-izgubim-balgarskata-darzhava/
 

Всяка седмица е страстна Всяка седмица у нас е страстна.
Всеки ден беди пълзят, кръжат...
И все по-бясна
властническа каста
води ни...
към смърт...

Безбожници,
негодници

зачеркват с черен кръст
човека и народите...
Въртим се в кръг.
И чакаме покорно
да изсъхнат
родните ни корени...
Кърви светът.
А вярващи и грешни
мъкнат
кръста на надеждата,
че може би ще се спасят
отвъд...

Марин Тачков
26 април 2016 г.
 

 




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. mt46 - http://bultimes.com/dots-ivo-hristov-u-nas-darzhava-nyama-a-naj-loshoto-e-che-veche-nyama-i-obshtestvo/
26.04.2016 20:30

Доц. Иво Христов: У нас държава няма, а най-лошото е, че вече няма и общество
Публикувано на 26.04.2016 в България


“Това, което се случва в региона, включително и в България е функция на случващото се в Украйна. Пък за да бъде разбрана логиката на украинския конфликт, трябва да се разбере “Операция Украйна 2014”.

Не случайно използвам термина “операция”, защото това, което се случи там, е съзнателно провокиран скандал. Украйна се превърна в геополитическа черна дупка, която ще засмуче включително и България”, това каза социологът и юрист доц. Иво Христов пред Росен Георгиев в предаването “Разговор” на Хаштаг-BG.

“Целта на “Операция Украйна 2014″ от страна на САЩ е да се препречи пътя на еманципирането на Русия като самостоятелен геополитически играч.

Това само по себе си е кавалкада от цели. Първата, разбира се, е да бъде монтиран един голям русофобски режим в Киев, второ, да бъде създаден един санитарен кордон по аналогията с линията Кързън след Първата световна война. В тази линия Украйна ще играе най-голяма роля. На трето място целта е да бъде прекъсната връзката между Русия и Европа, защото това беше всъщност най-плашещото за американските стратези – нарастващата синергия между руските ресурси и немската технология, което в бъдеще щеше да доведе до политическа колаборация, в която се намесва и трети играч – Пекин.

Тоест бяха създадени предпоставките за еманципация на Евразия. Както е общопризнато в геополитиката, който контролира най-богатия континент, той е господар на света. Това световният остров в лицето на САЩ никога не биха до допуснали”, смята доц. Христов.

“Опасността от война е напълно реална, само се вдигат залозите. Интересите на Европа е там да няма военен конфликт, защото Европа ще го отнесе по пълна програма.

Първият ешалон, който ще пострада, това сме ние, мераклиите за фронтови участници в Донбас, т.е. държавите, които са на ръчен марионетен режим, България влиза в тази категория. В този контекст вие може да научите много неща за случващото се в България през последните 2-3 години. Така наречените протести на “умните и красивите”, което беше квази ерзац цветна революция, която имаше за цел да свали режима на Орешарски, тъй като нашите американски ментори с основание, че такъв политически режим няма да влезе в логиката на политическа конфронтация с Русия, нещо повече, ще обслужва руските геополитически интереси.

Следователно беше активирана петата колона на чуждите интереси в лицето на “умните и красивите” и цялата онази либералстващата паплач, която дефилираше по екраните и разбира се беше сглобен един марионетен режим начело със стария познайник Борисов”, заяви доц. Иво Христов пред Хаштаг-BG.

“Квалификациите “путинист” или “соросоид” са част от информационната война. Дума да няма, не покриват пълната гама от различия в обществото. Но един от начините да манипулирате едно общество е като вие назовавате нещата. Помните ли от Хари Потър как се наричаше главният герой? “Онзи-който-не-бива-да-се-назовава”. Така целта на новоговора, който е част от новия начин да се манипулира обществото, е вие да контролирате назоваването на нещата. Има един римски мислител на име Тацит, който казва, че първи ще загуби войната този, който сведе поглед. Когато вие започнете да мислите през образите, които някой друг ви влага, вие вече сте загубили войната. Това са концептуални вируси, които разболяват обществата и ги превръщат в биороботи, които само поглъщат и смилат чужди смисли”, добави той.

“Нашето отечество е особено податливо на такива вируси. Ние сме се превърнали в територия. В този смисъл у нас даже не може да се говори за колония, защото колонията означава да има губернатор, администрация, някакви цели и задачи, които следва колонията да изпълнява. У нас и това го няма. В международното право това се нарича подмандатна територия. По мое време му казваха снеговалеж, днес му казват бедствие. У нас държава няма, а най-лошото е, че вече няма и общество. Всеки дъжд ще бъде бедствие, защото страната вече е бедствие”, категоричен е доц. Христов.

източник: rusofili
цитирай
2. zaw12929 - ВЪПРОСЪТ Е
26.04.2016 20:34
ДОКОГА: Въртим се в кръг.
И чакаме покорно
да изсъхнат
родните ни корени...
цитирай
3. mt46 - Докато народът, ако може, се осъзнае и се пребори за достоен, нормален живот...
26.04.2016 22:23
zaw12929 написа:
ДОКОГА: Въртим се в кръг.
И чакаме покорно
да изсъхнат
родните ни корени...

цитирай
4. donchevav - Хубави стихове - пламенни, стра...
26.04.2016 23:49
Хубави стихове - пламенни, страстни, стряскащи! Дано!
Поздрави, Марине!
цитирай
5. tryn - Както винаги,
26.04.2016 23:56
тревожни факти и обективен поглед към тях...
Харесах много и стиха ти, Марин.

Нека се буди духът на народа – оттам се започва...
цитирай
6. kvg55 - Кънчооо, много късно го прозря.
27.04.2016 00:16
Кънчооо, много късно го прозря.
цитирай
7. alexs - Коментара на социолога е убиствено ...
28.04.2016 11:08
Коментара на социолога е убиствено точен за съжаление.....въпроса е докога българина ще търпи ???
цитирай
8. mt46 - Благодаря ти за отзива, Вени! Поздрави!...
28.04.2016 21:18
donchevav написа:
Хубави стихове - пламенни, страстни, стряскащи! Дано!
Поздрави, Марине!

цитирай
9. mt46 - Благодаря ти, Елица, за отзивчивостта!...
28.04.2016 21:26
tryn написа:
тревожни факти и обективен поглед към тях...
Харесах много и стиха ти, Марин.

Нека се буди духът на народа – оттам се започва...

цитирай
10. mt46 - Ние, българите, бавно загряваме...
28.04.2016 21:28
kvg55 написа:
Кънчооо, много късно го прозря.

цитирай
11. mt46 - И аз това се питам...
28.04.2016 21:32
alexs написа:
Коментара на социолога е убиствено точен за съжаление.....въпроса е докога българина ще търпи ???

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19173631
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031