Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 12:38 - Потресен съм!...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2194 Коментари: 12 Гласове:
16

Последна промяна: 03.12.2017 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
От света

Юнкер: "Потресен съм!"

Европа е загубена без миграцията. В момента страховете на хората сякаш запушват устата на здравия разум, но той трябва да победи, призовава председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер преди срещата на върха ЕС-Африка.

image

В четвъртък в Абиджан, столицата на Кот д"Ивоар, започва среща между държавните и правителствени ръководители на държавите от ЕС и от Африка. Парещият въпрос е миграцията. Всеки месец хиляди хора се опитват през Средиземно море да се доберат до Европа. ЕС, в сътрудничество с Либия и с африканските страни, от които идват мигрантите, се опитва да затвори този коридор. Кореспондентът на ДВ в Брюксел Макс Хофман разговаря по темата с един шокиран лидер на ЕС – председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

ДВ: Господен Юнкер, вие говорите за общото между европейците и африканците. А в момента в Либия продават в робство хора, които искат да заминат за Европа. Не трябва ли Европа да предприеме нещо?

Жан-Клод Юнкер: Европа не бива да си затваря очите пред тези огромни проблеми, които всъщност се коренят в миналите столетия. Потресен съм от новините, които пристигат от Африка! Ние познаваме добре либийските проблеми. Либия не е като другите държави. И Европа не бива да си затваря очите пред ежедневната драма на толкова много мъже, жени и деца. На една среща на върха аз вече настоявах да съсредоточим цялото си внимание върху този проблем. Направо сън не ме хваща от мисълта какво се случва с хората в Либия, които желаят единствено да живеят по-добре. Либия се превърна в преизподня за тях.

ДВ: Шокиран ли сте? Всички знаехме, че ситуацията в Либия е много тежка. Шокираха ли обаче Ви мащабите на тази търговия с хора?

Жан-Клод Юнкер: Да, много съм шокиран. Допреди два месеца на подозирах мащабите на този проблем, който стана парещо неотложен. Европа поддържа приемливи отношения с Либия, но въпреки това не бива да мълчим. И няма да мълчим.

ДВ: Това обаче не е ли пряк резултат от затягането на контрола през Средиземно море, при което за хората стана много по-трудно да достигнат до Европа?

  Пътят през пустинята - когато смъртта дебне отвсякъде

Жан-Клод Юнкер: Контролът беше подобрен, защото това се налагаше. В Либия наистина има все по-голям брой мигранти, които не могат да достигнат до Европа през Средиземно море, но това не е оправдание за убийствата, изтезанията и ограбването, на които са подложени хората в едни лагери, които приличат повече на затвори, отколкото на убежища за бежанци.

ДВ: Не трябва ли да се намерят легални пътища за миграция, за да бъде облекчено положението?

Жан-Клод Юнкер: Още от 2014 година аз винаги съм пледирал за легална миграция. Смятам, че без легални пътища за миграция към Европа и вътре в нея, ние сме загубени. Защото, ако не могат да влязат в общоевропейския ни дом през парадния вход, всички тези нещастни хора ще продължат да търсят задни вратички. Затова имаме нужда от легални пътища за миграция - и ЕК вече излезе със съответни предложения. Европа има очевидна нужда от миграция през идните десетилетия. Затова трябва да осигурим законни пътища за тези, които искат и могат да дойдат в Европа.

ДВ: Защо това не функционира? Защо има толкова много съпротива?

Жан-Клод Юнкер: Ние поставихме това изискване пред страните-членки и ще видим как ще реагират. Страните-членки не винаги следват предложенията на Комисията. През 2001 година ЕК предложи система за защита на външните граница на ЕС, която тогава беше отхвърлена от страните-членки. И чак по-късно те сами настояха за въвеждането на тази система. Ето че сега имаме общ контрол върху външните граници.

image

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер в разговор с М. Хофман

Трябва да дадем възможност на управляващите в страните-членки да разгърнат своите идеи за това, как смятаме да се справим с големите предизвикателства на нашата епоха. А миграцията е едно голямо предизвикателство в наши дни. Ние не само трябва да се подготвим за бъдещето, ами още вчера трябваше да се подготвим за настоящето.

ДВ: Дали страхът от миграцията и страхът от популистите не убиват здравия разум в страните-членки?

Жан-Клод Юнкер: Популистите се опасни сами по себе си. Но още по-опасно е, когато традиционните, класически партии възприемат техните вредни предложения. Нещо повече, традиционните партии в някои страни-членки вече дори се съревновават с популистите, това е видим феномен. Независимо от всичко ние не бива обаче да се страхуваме от популистите, ние просто трябва да харесвеме тези, които се борят срещу тях.

ДВ: По принцип е така, ама нещо не се получава. Дали пък страхът не запуши устата на здравия човешки разум?

Жан-Клод Юнкер: Съвсем не. Съществуват предложения на ЕК, които имат одобрението и на Европейския парламент. Сега страните-членки трябва да последват пътя на разума.

ДВ: Вие призовавате за повече солидарност с Африка. Солидарност, включително и отвъд парите?

Жан-Клод Юнкер: Тази солидарност трябва да обхване всички сфери на международния живот. Важно е Африка да усети, че Европа не се дистанцира от амбициите на континента. Защото Африка няма тепърва да влиза в нашите учебници по история. Тя винаги е била част и от нашата история. Нищо, че мнозина европейци си затваряха очите за това.

 

http://www.dw.com/bg/%D1%8E%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%BC/a-41561251
 

* * *
Свят продажен,
луд, безчестен...
Юнкер даже
бил потресен!...

Марин Тачков

 




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Нещата рязко могат да се подобрят, ...
03.12.2017 14:39
Нещата рязко могат да се подобрят, ако ги изловим тези юнкеровци, меркели, бойковци и ги продадем в робство.
Гадината бил шокиран от това което става в Либия и според гадината, търговията с роби там имала вековни корени.
А преди гадините да бомбардират Либия и да убият "диктатора" Кадафи, защо нямаше проблеми в Либия, нямаше робски пазари.
За такива лицемери има само едно решение!
цитирай
2. kvg55 - mt46,
03.12.2017 15:15
Юнкер, Юнкер, колко има да се потрисаш още?
"Сега страните-членки трябва да последват пътя на разума." - А досега кой път са следвали, а Юнкер?
цитирай
3. get - - Кой "път ли" ... ?
04.12.2017 14:17
kvg55 написа:
Юнкер, Юнкер, колко има да се потрисаш още?
"Сега страните-членки трябва да последват пътя на разума." - А досега кой път са следвали, а Юнкер?


... пътя на ляво-радикални екстремисти!

В тази връзка - можете да са уверите, в текста поместен от L’Humanitе, в който Юнкер казва:

"At 17, as a rebel, I flirted with the IV th International. I explained to my father and my mother that their bourgeois life, meant nothing at all to me.”

- (аз) 17-дет годишен бунтовник, кокетиращ(превърженик) на/с IV-я Интернационал(троцкистко-маоистки - п.м.), обясних на баща ми и майка ми, че техния буржоазен начин на живот, не означава(е напълно без стойност) за мен.".

- В други източници(не така полит-коректни?) ... се обяснява, че след бурно-революционната му ТРОЦКИСТКА МЛАДОСТ - той (Юнкер) е взет на контрол(сътрудничи) на ЦРУ(или)Федералната служба за сигурност на САЩ.
- В последствие, му е помогнато от ДРУГИЯ социалист-ТРОЦКИСТ, Жозе-Мануел Барозу, поставен (пак от подобни сили начело на ЕС) да се добере до мястото на Ръководител, на Европейския (СЪВЕТСКИ) СЪЮЗ ... и, което НАБЛЮДАВАМЕ В МОМЕНТА В Европейските съединени СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ щати(Защото ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СОЦ. ЩАТИ ... пишат още през 20-те години на миналия век Ленин и Троцки !) ... и те са си ЧИСТА ПРОБА СОЦИАЛИЗЪМ!
- ИМЕННО ЗА НЕГО(социализма) е ПРИСЪЩ МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА ... ако не знаете или не си спомняте? ... именно за това РАБОТЕШЕ още ВТОРИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - с което ДОВЕДЕ ДО БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА МЕЖДУ(вътре) във ВМРО, на "националистите"(автономисти) с/у "федералистите"(социалисти-интернационалисти)!

- ако и след това - което ви изнасям, като информация ... продължите да се правите на "леви" - не бързайте да ме ругайте ... а сами СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛАВИ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЪБИРАТЕ И ОСМИСЛЯТЕ ФАКТИТЕ ... за които САМО ВИ ЗАГАТВАМ ... или питайте(ме) - ще обяснявам! ... защото не съм МУЛТИКУЛТУРАЛИСТ-ИНТЕРНАЦИОНИЛСТ ... а защото съм РОДОЛЮБЕЦ ... и ПОРАДИ това ВИ приемам за БЛИЗКИ!
цитирай
4. kvg55 - get,
04.12.2017 20:30
Не меси Троцки. Днешните социалисти-социалдемократи са последователи на Кауцки, Бебел и прочие предатели от Втория интернационал.
цитирай
5. get - - Хайде, не бъди така категорично менторстващ ... !
04.12.2017 21:12
kvg55 написа:
Не меси Троцки. Днешните социалисти-социалдемократи са последователи на Кауцки, Бебел и прочие предатели от Втория интернационал.


1. Август Бебел - членува още в I-я Интернационал;
2. Карл Каутски е фигура в II-я интернационал:
А) ... е и опозиция на Ленин и Троцки от времена на Октомврийски преврат ... гражданска война+глад и канибализъм, пък после и на Сталин ... виж филипиките на Каутски -> повече по въпроса виж:
а) "Терроризм и коммунизм", Лев Троцкий ;
б) Ленин В. И. "Пролетарская революция и ренегат Каутский"
Б. ... вече след 1924 г. започва да критикува национал-болшевизма, поставяйки на обсъждане злободневни въпроса, като: "... следва ли на сталинова Русия да се отпускат кредити.".
3. Ленин и Троцки правят през 1919 год. III-я и така известен като Коминтерн интернационал ... пък после, Сталин като завладява властта ...
4. Троцки в изгнание сформира през 1933 год., IV-я (троцкисткия) интернационал.

- Това на кратко ... без претенции за изчерпателност!

- Не са социалисти "каутцианци" или "бернщайнианци" - тези които работят за ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ (социалистически) ЩАТИ - това е ТЕОРИТИЧНА РАЗРАБОТКА НА Лев Бронщайн "Троцки" ... който пише по въпроса - ПРЕВОД:
"«Съединените Европейски Щати са лозунгът на революционната епоха, в която влязохме. Какъвто и развой да вземат по-нататък военните действия, каквато и равносметка да направи дипломацията за сегашната война, с каквито и темпове да се развива в най-близкия период революционното движение, лозунгът за Съединени Европейски Щати във всички случаи ще получи огромно значение, като политическа формула в борбата на европейския пролетариат за власт. В тази програма намира своето изражение фактът, че националната държава се е изживяла - като рамка за
а/ развитието на производителните сили, като
б/ база за класова борба и
в/ като държавна форма за диктатура на пролетариата». - край на цитата! Ленин го критикува за НЕНАВРЕМЕННОСТТА на лозунга му за "Съединени европейски щати." - но за това в продължението ... :)))
цитирай
6. mt46 - Все така извърташ нещата, че за всичко грешно да са виновни левите, социалистите. Сякаш преди тях светът е бил справедлив, чудесен...
04.12.2017 21:24
get написа:
kvg55 написа:
Юнкер, Юнкер, колко има да се потрисаш още?
"Сега страните-членки трябва да последват пътя на разума." - А досега кой път са следвали, а Юнкер?


... пътя на ляво-радикални екстремисти!

В тази връзка - можете да са уверите, в текста поместен от L’Humanitе, в който Юнкер казва:

"At 17, as a rebel, I flirted with the IV th International. I explained to my father and my mother that their bourgeois life, meant nothing at all to me.”

- (аз) 17-дет годишен бунтовник, кокетиращ(превърженик) на/с IV-я Интернационал(троцкистко-маоистки - п.м.), обясних на баща ми и майка ми, че техния буржоазен начин на живот, не означава(е напълно без стойност) за мен.".

- В други източници(не така полит-коректни?) ... се обяснява, че след бурно-революционната му ТРОЦКИСТКА МЛАДОСТ - той (Юнкер) е взет на контрол(сътрудничи) на ЦРУ(или)Федералната служба за сигурност на САЩ.
- В последствие, му е помогнато от ДРУГИЯ социалист-ТРОЦКИСТ, Жозе-Мануел Барозу, поставен (пак от подобни сили начело на ЕС) да се добере до мястото на Ръководител, на Европейския (СЪВЕТСКИ) СЪЮЗ ... и, което НАБЛЮДАВАМЕ В МОМЕНТА В Европейските съединени СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ щати(Защото ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СОЦ. ЩАТИ ... пишат още през 20-те години на миналия век Ленин и Троцки !) ... и те са си ЧИСТА ПРОБА СОЦИАЛИЗЪМ!
- ИМЕННО ЗА НЕГО(социализма) е ПРИСЪЩ МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМА ... ако не знаете или не си спомняте? ... именно за това РАБОТЕШЕ още ВТОРИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - с което ДОВЕДЕ ДО БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА МЕЖДУ(вътре) във ВМРО, на "националистите"(автономисти) с/у "федералистите"(социалисти-интернационалисти)!

- ако и след това - което ви изнасям, като информация ... продължите да се правите на "леви" - не бързайте да ме ругайте ... а сами СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛАВИ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЪБИРАТЕ И ОСМИСЛЯТЕ ФАКТИТЕ ... за които САМО ВИ ЗАГАТВАМ ... или питайте(ме) - ще обяснявам! ... защото не съм МУЛТИКУЛТУРАЛИСТ-ИНТЕРНАЦИОНИЛСТ ... а защото съм РОДОЛЮБЕЦ ... и ПОРАДИ това ВИ приемам за БЛИЗКИ!

цитирай
7. get - Все така извърташ нещата, че за ...
04.12.2017 22:13
6. mt46 написа:

Все така извърташ нещата, че за всичко грешно да са виновни левите, социалистите. Сякаш преди тях светът е бил справедлив, чудесен...


- Този цитат НЕ Е МОЙ а на вестника на френските комунисти "L’Humanitе" от 2009 год.!
- В който ни обясняват бурната троцкистко-маоистка младост на Юнкер ... подобен с това на другия социалист-троцкист Барозу!

- Защо се заблуждаваш, че ОРГАНИЗИРАНОТО МАРКСИСТКО ДВИЖЕНИЕ е създадено в ИНТЕРЕС НА ОНЕПРАВДАНИТЕ?
- Ако бе в интерес на онеправданите ... щяха ли братя ВАРБУРГ(едри финансови аферисти) да финансират, Владимир Ленин и Лев Троцки - когато ги пращаха да правят РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТЕЖ в Русия? Само не ме "опровергавай" ... че поради "еврейският" произход - на Троцки и Ленин, същите били подпомагани, от едрия финансов капитал ... който мразел Романови ? :)))

- Проумей истината в думите на Христос?

1. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, се отсича и се хвърля в огъня.
2. Всяко садиво, което Моят Отец Небесен не е насадил, ще се изкорени - такъв е по същността си, социализма на богоборците ... такава ще е незавидната им съдба!
цитирай
8. krumbelosvet - О, Гет се намеси
05.12.2017 09:17
Гет се намеси и прати поста в... глуха линия. Това мУ е работата - да обвини левите и да оправдае Уолстрийт и слугите му янки, които направиха "арабските пролети" срещу едни "диктатори", а най-големите диктатори, Саудитите, са им първи съюзници.
Гет просто трябва да се трие. Той се е изхитрил да УДАВЯ В СОФИЗЪМ всяка проста ИСТИНА срещу банкстерите, поробили САЩ.
цитирай
9. get - @ 8. krumbelosvet - Крум "Безпросветний" за Н-ти път се опитваш да кажеш нещо ...
05.12.2017 17:04
krumbelosvet написа:
Гет се намеси и прати поста в... глуха линия. Това ми е работата - да обвини левите и да оправдае Уолстрийт и слугите му янки, които направиха "арабските пролети" срещу едни "диктатори", а най-големите диктатори, Саудитите, са им първи съюзници.
Гет просто трябва да се трие. Той се е изхитрил да УДАВЯ В СОФИЗЪМ всяка проста ИСТИНА срещу банкстерите, поробили САЩ.


... без да се аргументираш с ФАКТИ?

- Да истината е "проста" - но това не означава да ОПРОСТАЧВАШ ПРИ ДОКАЗВАНЕТО, обосновката си(поради посредствени знания !), простотата на истината!

П.П.

Започваш да ми напомняш на един твой духовен двойник, герой на Я. Хашек, който се обосновава подобно на теб?
- Нека е било, както и да е било, все е някак си било, още никога не е било, някак да не е било.
- Най-хубавото в този живот е да се правиш на идиот.
- На всичко трябва да се гледа безпристрастно. Всеки може да сгреши, а ако започнеш прекалено дълго да мислиш за нещо, навярно вече грешиш. :)))

П.П.П.
- Знам, няма да разбереш - що искам да кажа ... та питай, преди отново да почнеш да се докарваш на Швейк!
get написа:

- Защо се заблуждаваш, че ОРГАНИЗИРАНОТО МАРКСИСТКО ДВИЖЕНИЕ е създадено в ИНТЕРЕС НА ОНЕПРАВДАНИТЕ?
- Ако бе в интерес на онеправданите ... щяха ли братя ВАРБУРГ(едри финансови аферисти) да финансират, Владимир Ленин и Лев Троцки - когато ги пращаха да правят РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТЕЖ в Русия?

- А те наричам Швейк - защото явно четеш ... но до съзнанието ти, не достига прочетеното ... написаното от мен ...?

https://www.youtube/watch?v=Djm1IZF13mE
- тази връзка към Дядя Жора - в ю туб Е АКТУАЛНА
цитирай
10. mt46 - Западняците са прочути с лицемерието си...
05.12.2017 20:29
merlin68 написа:
Нещата рязко могат да се подобрят, ако ги изловим тези юнкеровци, меркели, бойковци и ги продадем в робство.
Гадината бил шокиран от това което става в Либия и според гадината, търговията с роби там имала вековни корени.
А преди гадините да бомбардират Либия и да убият "диктатора" Кадафи, защо нямаше проблеми в Либия, нямаше робски пазари.
За такива лицемери има само едно решение!

цитирай
11. mt46 - Защо мислиш, че се заблуждавам? Уверен ли си, че твоето мислене е безгрешно, най-правилно?...
05.12.2017 20:34
get написа:
6. mt46 написа:

Все така извърташ нещата, че за всичко грешно да са виновни левите, социалистите. Сякаш преди тях светът е бил справедлив, чудесен...


- Този цитат НЕ Е МОЙ а на вестника на френските комунисти "L’Humanitе" от 2009 год.!
- В който ни обясняват бурната троцкистко-маоистка младост на Юнкер ... подобен с това на другия социалист-троцкист Барозу!

- Защо се заблуждаваш, че ОРГАНИЗИРАНОТО МАРКСИСТКО ДВИЖЕНИЕ е създадено в ИНТЕРЕС НА ОНЕПРАВДАНИТЕ?
- Ако бе в интерес на онеправданите ... щяха ли братя ВАРБУРГ(едри финансови аферисти) да финансират, Владимир Ленин и Лев Троцки - когато ги пращаха да правят РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТЕЖ в Русия? Само не ме "опровергавай" ... че поради "еврейският" произход - на Троцки и Ленин, същите били подпомагани, от едрия финансов капитал ... който мразел Романови ? :)))

- Проумей истината в думите на Христос?

1. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, се отсича и се хвърля в огъня.
2. Всяко садиво, което Моят Отец Небесен не е насадил, ще се изкорени - такъв е по същността си, социализма на богоборците ... такава ще е незавидната им съдба!

цитирай
12. get - Защо мислиш, че се заблуждавам? ...
05.12.2017 20:44
mt46 написа:
get написа:
6. mt46 написа:
Защо мислиш, че се заблуждавам? Уверен ли си, че твоето мислене е безгрешно, най-правилно?...

Все така извърташ нещата, че за всичко грешно да са виновни левите, социалистите. Сякаш преди тях светът е бил справедлив, чудесен...


- Този цитат НЕ Е МОЙ а на вестника на френските комунисти "L’Humanitе" от 2009 год.!
- В който ни обясняват бурната троцкистко-маоистка младост на Юнкер ... подобен с това на другия социалист-троцкист Барозу!

- Защо се заблуждаваш, че ОРГАНИЗИРАНОТО МАРКСИСТКО ДВИЖЕНИЕ е създадено в ИНТЕРЕС НА ОНЕПРАВДАНИТЕ?
- Ако бе в интерес на онеправданите ... щяха ли братя ВАРБУРГ(едри финансови аферисти) да финансират, Владимир Ленин и Лев Троцки - когато ги пращаха да правят РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТЕЖ в Русия? Само не ме "опровергавай" ... че поради "еврейският" произход - на Троцки и Ленин, същите били подпомагани, от едрия финансов капитал ... който мразел Романови ? :)))

- Проумей истината в думите на Христос?

1. Всяко дърво, което не ражда добри плодове, се отсича и се хвърля в огъня.
2. Всяко садиво, което Моят Отец Небесен не е насадил, ще се изкорени - такъв е по същността си, социализма на богоборците ... такава ще е незавидната им съдба!

[/quote]

- Аргументирай се ... иначе така БЕЗДОКАЗАТЕЛСТВЕНО - всеки един от нас ще твърди - Аз съм правия!

- Поздравявам те с песента на "Вартан и Джулета" ... в нея МНОГО ТОЧНО Е ПОКАЗАНО ... ? Как за сметка на Вартан - си сътрудничат ЕЛИТИТЕ ... било то "леви" или "десни" ... нарочно ги слагам в скобки ЗАЩОТО ПРИ ЕЛИТИТЕ - Няма ляво или дясно - Защо не искаш да осмислиш и разбереш това?

https://www.youtube/watch?v=ZjZY9LN9ncw
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160667
Постинги: 3686
Коментари: 45090
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031