Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 10:39 - CNN, Fox News, и MSNBC, държат в неведение американците за американския "ден на гнева"
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 2927 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 23.09.2011 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Главните новинарски източници в САЩ напълно игнорират американския «ден на гнева»

Много американски СМИ-гиганти, като CNN, Fox News, и MSNBC, държат в неведение американците за американския "ден на гнева", де-факто бяха исключили тази новоина от ефирната мрежа.

image   image

Въпреки че оценките варират от стотици до 50 хил. протестиращи, които наводниха Манхатън и други градове за да участват в планираното събитие, "ненасилствени протести срещу корумпирани и некомпетентни, "с особени интереси ", узурпиране на гражданската и военната мощ на страната, и застрашаването на нашите свободи, живот и националната сигурност ", трите основни новинарски канала не намериха ефирно време за отразяване на това събитие, пише PoliticusUSA..видео

Това се превръща в нещо обичайно. В Уисконсин, стотици хиляди обикновени хора, излизат на улиците всеки уикенд в знак на протест, за да покажат, че са откраднати техните права, а също така са напълно игнорирани от CNN, Fox News и MSNBC.

Корпоративните медии игнорираха Уисконсин, а сега игнорират протестите и на обикновените хора, които искат да се възстанови демокрацията обратно в собствените им ръце. Тези основни източници отново и отново доказват, че те са пречка, а не доставчик на истината. За разлика от фалшивото движение Чаена партия, сред протестиращите, окупиращи Wall Street има хора от всички възрасти, цветове, форми, размери и политически убеждения. Това са хората, които протестират срещу системата, спряла да работи. Срещу загубата на свободата. Срещу неравенството. И те се борят за правата си.

Ще отразяват ли медиите събитието или не, протестите ще продължат. Американците ще продължат да демонстрират, и тези, които обичат страната си, ще се мъчат да я направят  по-добра.

Индиански вожд за белите хора image
Една интересна изрезка от вестник, в която се говори, как един официален представител на американските власти е задал въпрос на индиански вожд, какво мисли за белите хора, и получил невероятен отговор.

Официалният представител на правителството на САЩ задал на индиански вожд на име " Двата Орела" интересен въпрос: "Вие наблюдавате белите хора в продължение на 90 години, вие сте видяли и войната и технологичните постижения Виждали сте и възход и упадък, които те са причинили..."

Вождът кимнал.

След това представителят на властите попитал: "Като се имат предвид всички тези събития, по ваше мнение, какво не е наред при белите хора. Къде те сбъркаха посоката?"

Вождът погледнал към белия човек и казал:.. "Когато белият човек намери земята, върху нея имаше индиански права. Нямаше данъци, нямаше дългове, биволите и бобрите бяха в изобилие, водата беше чиста. Жените вършеха цялата работа, лекарят не взимаше пари. Индианските мъже прекарваха по цял ден на лов, а цяла нощ правеха секс ".

После вождът се облегнал назад, усмихнал се и добавил: ". Само бели хора могат да бъдат толкова глупави да мислят, че такава система може да бъде подобрена"
image




Тагове:   изолация,   медии,   вожд,   индианци,


Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Уел дан, Ту Иигълс!
21.09.2011 11:09
Уел дан, Ту Иигълс!
цитирай
2. анонимен - /
21.09.2011 13:54
Индианския вожд рулира!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738762
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031