Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 14:36 - ЖАЛБА до Камарата на ЧСИ срещу ЧСИ МИЛЕН БЪЗИНСКИ
Автор: expose Категория: Новини   
Прочетен: 28019 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 13.06.2013 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 До Дисциплинарната комисия при
 Камара на частните съдебни изпълнители,
 Гр. София 1000,
 община Възраждане,
 ул. „Пиротска” №7, ет.4

 Ж
 А Л Б А

 Срещу : ЧСИ Милен Бъзински


       С настоящото бих искал да Ви уведомя за следните закононарушения, извършени от ЧСИ Милен Бъзински, чрез които той засегна мои несеквестируеми права, както и правото ми на защита по изпълнително дело №... :

1.Основното процесуално нарушение, извършено от ЧСИ Милен Бъзински, бе налагането на запор върху цялото салдо по банковата ми сметка в банка... чрез връчване на Запорно съобщение № ...... на същата банка, независимо че още с молба вх..../21.05.2013 г., допълнена с нова молба вх.....23.05.2013 г. ЧСИ Милен Бъзински бе уведомен, че първоначално наложеният от него запор със Запорно съобщение вх.№ .....18.05.2013 г. върху салдото по банковата ми сметка в ...банка е незаконосъобразен, тъй като са запорирани получените от мен суми от пенсия в размер на.... лв., същите под несеквестируемия размер на МРЗ от 310 лв. на месец, като към молбата до ЧСИ приложих доказателства за несеквестируемост на дохода : удостоверение от НОИ за превод на пенсията по банковата ми сметка в ..... банка, както и препис от разпореждането на НОИ за отпускане на пенсия. Със своите процесуални действия ЧСИ Милен Бъзински ме въведе в заблуждение, тъй като със Съобщение за вдигане на запор вх....29.05.2013 г. до .... банка той вдигна първоначално наложения запор от 18.05.2013 г., след което на следващия ден – 30.05.2013 г. ЧСИ Милен Бъзински наложи нов запор върху салдото по банковата ми сметка в .....банка, което напълно припокри по съдържание и обем първоначално наложения от него запор, без да се съобрази с представените от мен доказателства за превод на несеквестирруем доход /пенсия/ по същата сметка и без да ме уведоми за новоналожения запор до настоящия момент.

2. Второ процесуално нарушение на ЧСИ Милен Бъзински е липсата на документи по преписката, в това число в кориците на изпълн.дело № .... няма приложен нито един акт /постановление, разпореждане/ на ЧСИ Милен Бъзински, липсват запорните съобщения, които са изпратени до търговски банки в страната, липсва информация за получените отговори от запитаните търговски банки, ЧСИ Милен Бъзински не ме е уведомил по надлежния ред за нито един наложен от него запор – нито върху МПС, нито върху мои банкови сметки и т.н. В тази връзка до настоящия момент аз не разполагам с информация за обема на извършените обезпечитени и изпълнителни действия срещу мен, поради което не мога да предприема и ефективни действия на защита със способите, предвидени в закона.

3.ЧСИ Милен Бъзински отказа да ми възстанови получените преводи от ..... банка от несеквестируем доход в общ размер на ....., независимо че депозирах пред него молби в този смисъл, като приложих и разпечатка от движението по банковата си сметка в .... банка, която доказва, че удържаните от ЧСИ суми са постъпления единствено от несеквестируемата ми пенсия.

4.ЧСИ Милен Бъзински отказа да вдигне запора върху Ѕ ид.ч. от две МПС, наложен по същото изпълнително дело, които не са моя собственост, тъй като са закупени по време на брака ми и представляват СИО, независимо от няколко мои молби, към които представих като доказателство и копия от двата талона на запорираните МПС, от които е видно, че собствениците са двама. Т.е. ЧСИ Милен Бъзински си позволява да запорира не само несеквестируемо имущество, но и имуществени права, които принадлежат на трето лице, а не на длъжника по изпълнително дело №...., и то при наличие на изрични и безспорни доказателства за недопустимост на наложените запори, депозирани пред него.

5.ЧСИ Милен Бъзински ми начисли такси и разноски в поканата за доброволно изпълнение, които са в разрез с императивните норми на Тарифата за таксите по ДЧСИ, в това число наруши разпоредбите на т.27а от Тарифата, в която е определен максимален размер на пропорционалната такса по т.26 - една десета от вземането, т.е. ... лв.
В поканата за доброволно изпълнение сумите за главница, такси и разноски са записани умишлено само като сборна сума, липсва разбивка, по делото също не е налице каквато и да е информация как е сформирана общо претендираната сума, което довежда до съмнение относно грубо нарушаване на Трафитата за таксите от страна на ЧСИ Милен Бъзински, както и до опит от негова страна да осуети в максимална степен обжалването на неправомерно начислените такси и разноски.

6.По делото липсва информация дали кредиторът ... е заплатил каквито и да е такси в полза на ЧСИ Милен Бъзински, но същите се претендират като разход в поканата за доброволно изпълнение.

7.По делото липсва информация относно постъпили искания от кредитора за налагане на запор върху банковите ми сметки или върху МПС, липсва повторно искане за налагане на запор върху салдото по банковата ми сметка в ....  банка на 30.05.2013 г., което поставя под въпрос обезпечителните и изпълнителните действия, предприети от ЧСИ Милен Бъзински – същият е действал самоволно, по собствена инициатива, без изрична молба на кредитора за предпиремане на каквито и да е обезпечителни и изпълнителни действия.

8.ЧСИ Милен Бъзински е образувал изп.дело № ....   въз основа на подправен документ. Считам, че всички атакувани действия на ЧСИ – образуване на изпълнителното дело, налагане на запори, постановления за разноски и т.н. следва да бъдат отменени, тъй като изпълнително дело № ....е заведено пред ЧСИ Милен Бъзински от пълномощник без представителна власт – видно от приложеното към преписката пълномощно, същото е със забелване и поправки върху данните за упълномощителя, което дисквалифицира същото като редовно.

9.ЧСИ Милен Бъзински не ми е отговорил по надлежния ред на нито една молба, депозирана официално по горецитираното изпълнително дело.

      С оглед големия обем на извършените от ЧСИ Милен Бъзински процесуални нарушения, моля незабавно да предприемете проверка по случая, да му наложите дисциплинарна санкция и да ме информирате за резултата от проверката.

С уважение :




Гласувай:
2



1. jmv555 - Асоциация за защита на длъжника / А.З. Длъжника
19.10.2016 10:39
Имаме инициатива за създаване на граждански сдружения с/у незаконосъобразните действия на ЧСИ-тата - http://dlazhnika/
https://www.facebook/groups/831321366968127/
https://www.facebook/groups/1801614650109653/
https://www.facebook/azdlazhnika/
При желание и интерес моля свържете се с нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: expose
Категория: Новини
Прочетен: 559087
Постинги: 114
Коментари: 123
Гласове: 233
Спечели и ти от своя блог!
Блогрол
1. Омбудсманът призова Дянков да защити клиентите от банките
2. Нарушения в реклами и договори за потребителски кредити според Комисия за защита на потребителите
3. Неравноправни клаузи в Общите условия на „Юробанк И Еф Джи България” АД
4. Неравноправни клаузи в общите условия за кредитиране на „ПроКредитБанк” АД
5. Омбудсмана на Република България: Абсурд е за 5 лв. такса да плащаме 6 лв. на банката
6. ПОДАВАНЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ № 1 КЪМ ПЕТИЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ
7. И банките имат слаби места - интервю с адв.Десислава Димитрова
8. Осъдих ЦКБ за незаконна лихва
9. Лихвите в България - удобно (не)зависими...когато рискът пада... те продължават да се качват
10. Препоръка на Съвета от 12 юли 2011 година относно Националната програма за реформи на България от 2011 г.
11. Отворено писмо: Ако законът беше ясен, дали хиляди майки биха го нарушили?
12. Списък на спечелените дела срещу банки в България
13. Омбудсманът сезира КС за противоконституционност на чл. 417, т.2 от ГПК
14. Осъдени банки поради незаконосъобразно повишени лихви по ипотечни кредити
15. КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ ПРЕД БЛИЦ: ПОТРЕСЕН СЪМ, ШЕФЪТ НА БНБ ОЧЕВИДНО НЕ ПОЗНАВА КОНСТИТУЦИЯТА
16. Още 4 банки разследвани за манипулиране на лихви
17. ЕС предлага манипулирането на лихви да се криминализира
18. Скандалът с лихвите се разраства
19. За тези, които пропуснаха предаването "Имат ли равни права банките и клиентите : http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/1515421224-Imat_li_ravni_prava_bankite_i_klientite.html .
20. Русенец осъди "Уникредит" на 2 инстанции, банката му дължи надвзети пари
21. Любомир Христов: Банковият лобизъм в парламента е зараза с предсмъртни размери
22. Експерти: Седем мерки спират банките да крадат клиентите си