Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 13:31 - Христо Бисеров: “Върнах се, за да подкрепя студентите.” /но-вина/
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 5440 Коментари: 17 Гласове:
44

Последна промяна: 14.11.2013 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Христо Бисеров: “Върнах се, за да подкрепя студентите.”

14 четвъртък ное 2013

Posted by chergar in Окупираме заедно, Политика, бизнес, новини, общество

10 Коментара

 

image

Неочаквано за всички, бившият депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров се завърна в България. Желанието му е да подкрепи протестиращите студенти. Това той заяви лично в интервю за сайта “Протестна мрежа”, чийто екип, както стана ясно, е потърсил сам. Ето и интервюто:

- Г-н Бисеров, защо потърсихте връзка с нас?

- Надявам се чрез вас да влезна във връзка с протестиращите студенти и да им предложа своята подкрепа. Знам, че вие имате значително влияние върху тях и се надявам, след като ме изслушате, да се убедите, че това ще е от полза за успеха на протеста и за бъдещето на България въобще.

- Нали не смятате, че ще се застъпим за вас пред правосъдието в замяна на подкрепата, която ни предлагате?

- Не, аз се надявам благодарение на успеха на протеста да имам шанс да бъда изправен пред истинско правосъдие, а не да стана жертва на политически дирижиран процес. През тези няколко дни в чужбина, аз имах възможност да преосмисля това, което се случи с мен и това, което се случва в България като цяло. И за разлика от моят бивш колега Делян Пеевски, аз наистина преживях катарзис. Осъзнах, че съм станал жертва на собствените си пороци, благодарение на извратеността на политическият живот в България. Именно начинът, по който се прави политика в България, ме направи това, което съм.

- Звучите, сякаш търсите оправдание?

- Не, напротив, не търся оправдание и няма как да бъда оправдан, защото аз съм виновен за нещата, в които ме обвиняват. Аз търся справедливост, за себе си и за децата си, но тъй като познавам системата отвътре, съм напълно наясно, че това няма как да се случи без радикална промяна на статуквото, а това може да се случи само при победа на протеста. Затова и искам да го подкрепя, като разкрия на студентите срещу какво са се изправили и как функционира то. Самият аз не знам как да бъде победено безкръвно и без това да доведе до тотално блокиране на функциите на държавата, а от там и до евентуални тежки обществени сътресения и дори до възможност за пълно унищожение на България.  Но единствено при успех имам шанс да бъда съден безпристрастно и справедливо и най-важното, децата и внуците ми да не стават заложници на задкулисни безскрупулни играчи, така както станах аз.

- И какво точно имате да кажете на студентите, с което смятате, че ще им помогнете?

 - Първото, което имам да им кажа, е да не се поддават на политически пристрастия и от там да станат жертва на разделение. Политическите философии са като религиите, всичките по своята същност проповядват начин за постигане щастието на човека, но в зависимост от хората, които ги проповядват и осъществяват, те биват изкривявани и изкористявани.

В момента студентите нямат срещу себе си държава, те тепърва, ако успеят, ще трябва да я създават. Цялото общество е под робството на една разнородна клика от алчни, безскрупулни психопати. Тези хора използват понятието държава като декор. Това, което те наричат държава и което вие си мислите, че е държава, е една илюзия. И единственото, което ги обединява, е стремежът им този декор да не бъде разрушен и така да лъсне целият фалш на живота, в който гражданите живеят. За съжаление този декор, тази илюзия се поддържат не без доброволното участие на самите граждани, които дълбоко в себе си се тресат от страх да не би този декор да се разпадне и те да бъдат принудени да погледнат открито начина, по който живеят, собствената си робска безизходност. Положението е такова, че илюзията за държава прикрива робството, а страхът от разбиването на илюзията го крепи. Този декор е единствената тънка, но много здрава преграда, вътре в душите на хората и вие трябва да я разрушите и да не позволите тя бързо да бъде съшита отново по същия начин, от някоя друга безскрупулна клика.

Това обаче е много трудно постижимо, именно защото хората са докарани до невъзможност да оцелеят, ако протестират, те са роби. Ако протестират, няма да получат мизерните си заплати, заплати с които поддържат живота си, за да могат да работят и евентуално да отгледат потомство, чиято съдба също ще бъде да слугува, но на децата на днешните господари. Всички са наясно, че така наречената социално-ориентирана политика на правителството, не е нищо друго, освен подаяние на господаря към роба, защото нима някъде са се променили взаимоотношенията работодател -работник?

Нима вече всички спазват трудовото законодателство, плащат си данъците и зачитат правата на работниците? Колко от хората днес се осигуряват на реалната заплата, която получават, да не би да са повече, отколкото при предходните правителства? Колко от вас работят във фирми, където собствениците са политически фигури или роднини на политически фигури, на същите тези, които се кълнат по медиите, че работят за законност и справедливост в държавата, докато я нарушават най-безнаказано в собствените си предприятия? Това не е ли наглост, безочие? Не е ли фалш, театър, безумие и то поддържано с участието на самата жертва? Кой друг може да търпи подобно унижение и да се прави, че му вярва, ако не робът, уплашен за жалкия си животец? Робът, не смеещ да се изправи срещу господаря си, защото “Кой ще му дава хляба?”

През цялото време на този така наречен преход престъпниците носеха декора на държавата и подхвърляха на наплашените “граждани” подаяния. Нима не сте виждали, там където работите, да идват политиците, да се снимат, да се здрависват и усмихват заедно с вашите работодатели – тези, които не спазват нищо друго, освен собственият си интерес? Наистина ли не знаете вашата фирма към кой обръч от фирми принадлежи? Знаете, но какво от това? Вие сте роби, поробени чрез животинските си нужди и принудени да поддържат с вид на искрена вяра илюзията за държава. Държава няма, тя не се прави от политиците, а от хората. А хората ги няма – те са роби.

Надеждата е единствено в младите, в тези които все още не са попаднали в животинската зависимост на своите родители или са намерили начин да се отскубнат от нея. Но има и още едно, много важно условие ,и то е сред ценностите им да не фигурират парите, в противен случай ще бъдете купени, така както се купува всеки роб, така както се продадох и аз. Не си правете илюзии, че това с което сте се заели, че вашите действия няма да бъдат използвани от външни сили за осъществяване на собствените им планове. Без значение дали го разбирате или не, дали го искате или не, дали го вярвате или не, това се случва. Всяка ваша дума, всяко ваше действие, всяка ваша идея, ще бъде впрегната в осъществяването на чужди планове. И вие ще трябва да се преборите с всички, които се стремят да стъпят на плещите ви, за да се доберат до властта и да поемат контрол над декора, изобразяващ държава. Вие трябва да разрушите декора и да не позволявате да бъде създаден нов, докато се изгради истинска държава. Не е лесно, човек да се освободи от робство, особено когато няма сили и смелост да признае дори и пред себе си, че живее в робство.

- Вашата емоционалност ни изненада, наистина ли положението е толкова тежко, колкото го описвате? Оставаме с впечатлението, че вие предполагате, при успех на протеста, период, в който държавата няма да съществува?

- Тя и в момента не съществува, пенсиите, помощите, минималните заплати, всичко е фарс, огризки, хвърлени от трапезата със заграбеното. Господари и роби си играят на държава, това е положението, не се залъгвайте. Вашата цел трябва да е не просто да махнете тези, но да не допуснете да дойдат други като тях и да отнемете заграбеното. Не го ли направите, ще се окажете просто инструмент, използван за осъществяването на нечии цели.

- А какво очаквате, ако протестът не успее?

 - Радикализиране, но радикализиране е възможно само при дълбока искрена увереност в целите на протеста. Радикализиране е възможно, само ако подбудите са чисто идейни, а не материални. Там където катализатор са парите, няма радикални действия и по това може да познаете кога един протест е чист и кога е воден от користни цели. При неуспех, аз очаквам да се оформят малки затворени групи, по подобие на радикалните такива в нашата южна съседка, групи, които ще вземат раздаването на справедливост в свои ръце, както спрямо политиците, така и спрямо самозабравили се бизнесмени. А на тези, които възмутено ще възкликнат ” Ах как може, това е ужасно, това е незаконно, това е недемократично?” , още веднъж ще кажа – това е така, когато има държава, но вие живеете в илюзия за държава. И го твърдя с увереност, защото аз съм един от тези, които поддържаха тази илюзия.

neverojatno.wordpress.com/2013/11/14/biserov/

ПП: Така би трябвало да говорят честните политици, дами и господа, другарки, другари и... недругари... : )
Новина от последния час - днес Бисеров е засечен в столично заведение от журналисти на БТВ. Той отказа да отговори на въпросите... Адвокатът му забранил...




Гласувай:
45


Вълнообразно


1. neshin - !!!
14.11.2013 15:27
Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?
цитирай
2. stela50 - Не зная дали някой би повярвал ... твърде невероятно
14.11.2013 16:04
звучи интервюто, а и дали е истина, или не ...
в никакъв случай не е успокоително, дори по-лошо.
Като сатира - тъжно ... Бих се радвала да прочета друго,
истински оптимистично и възможно.
Поздрав, Марин !
цитирай
3. breeze - Изненада! Доброто не могат да разделят!
14.11.2013 16:37
Чест също не се дели.
Бронята от тях е непробиваема!
цитирай
4. mt46 - Да, би могла да бъде...
14.11.2013 17:12
neshin написа:
Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?

цитирай
5. mileidi46 - хе хе хе
14.11.2013 17:20
E,евала на този ,който го е измислил!!
Вълкът козината си мени....
цитирай
6. mt46 - Да, невероятно е...
14.11.2013 17:20
stela50 написа:
звучи интервюто, а и дали е истина, или не ...
в никакъв случай не е успокоително, дори по-лошо.
Като сатира - тъжно ... Бих се радвала да прочета друго,
истински оптимистично и възможно.
Поздрав, Марин !

Благодаря! Какви по-добри новини?... Всички управлявали досега да се покаят и да се извинят, както и да върнат заграбеното от тях?...
цитирай
7. mt46 - Чест...
14.11.2013 18:14
breeze написа:
Чест също не се дели.
Бронята от тях е непробиваема!

Да, но мнозина делят политиците и партиите на честни, нечестни, по-честни, по-безчестни... :)
цитирай
8. mt46 - Да...
14.11.2013 18:18
mileidi46 написа:
E,евала на този ,който го е измислил!!
Вълкът козината си мени....

Вълкът не може да стане агне...
цитирай
9. planinitenabulgaria - Брависимо за идеята на музевирджията!
14.11.2013 20:37
Страхотен уйдурмасикиш!!
Ако това е казано наистина от Бисеров, той вече трябва да е разделен от Центъра на молекули.
Защо не съм един кадия и да ми се падне да го съдя аз? Всичко ще му обера до стотинка срещу Решение в името на народа, след което той ще излезе от съда "олекнал", но пък чист като тромпет, или кристално чист като спрайт, а защо не и най-чист, като Софиянски.
цитирай
10. mt46 - Цитирам 2 коментара под публикацията:
14.11.2013 20:56

"Чудесна новина, г-н.Бисеров ще поеме плащането на един семестър на протестиращите студенти!"

3

0

Дай оценка

Отговор

Анонимен said:

ноември 14, 2013 в 9:50

"Вълка козината си мени -нрава НЕ ! ПРЕДАТЕЛИТЕ СА СИ ПРЕДАТЕЛИ ! ! ! НЕ ИМ ВЯРВАМ А ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА ИБРИКЧИИТЕ !"
цитирай
11. mt46 - Сигурен съм, че ще би осъдил справедливо този "мюзевирджия"...
14.11.2013 21:17
planinitenabulgaria написа:
Страхотен уйдурмасикиш!!
Ако това е казано наистина от Бисеров, той вече трябва да е разделен от Центъра на молекули.
Защо не съм един кадия и да ми се падне да го съдя аз? Всичко ще му обера до стотинка срещу Решение в името на народа, след което той ще излезе от съда "олекнал", но пък чист като тромпет, или кристално чист като спрайт, а защо не и най-чист, като Софиянски.

Утре Бисеров ще се яви в съда, доколкото разбрах... Трябва да оценим и хитрия ход на Доган, който жертва Бисеров, за да не го изнудват - нещо, от което другите партийни лидери може да се поучат... И още - политически чадър и прошка не бива да има за никого от обвинение или заподозрените в престъпления...
ПП: мюзевирджия — интригант... "През робството на казанлъчани напр. казвали „мюзевирджии“ (казанлъкън мюзевирджис)..."
цитирай
12. vania23 - Както винаги се вързах
14.11.2013 21:40
и си казах - ееее, егати, то пък бива лъжи, ама чак толкоз ли! Съвсем за луди ни вземат тия маскари! Пак се вързах :) и после гледам източник...
Извод - това дори да не беше neverojatno.wordpress.com/2013/11/14/biserov/
пак няма как да му вярвам - не само на Бисеров, а на никого и то - никога!
цитирай
13. mt46 - Да, ама си се вързала, нали?... :)
14.11.2013 22:13
vania23 написа:
и си казах - ееее, егати, то пък бива лъжи, ама чак толкоз ли! Съвсем за луди ни вземат тия маскари! Пак се вързах :) и после гледам източник...
Извод - това дори да не беше neverojatno.wordpress.com/2013/11/14/biserov/
пак няма как да му вярвам - не само на Бисеров, а на никого и то - никога!

И аз не им вярвам - особено на политици, които веднъж са излъгали или сгафили... Но има доста хора, които упорито вярват /че някой може да ни оправи по-добре/...
цитирай
14. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга и позицията!
15.11.2013 08:16
По-точно от това не може да се каже. Това е най-точната характеристика на българската държава /декор/ и българското общество в по-голямата си част /роби/. Човекът от кухнята на прехода, преминал през цялата политическа мимикрия, основна брънка от нейната верига, СИГУРНО ЗА ПЪРВИ ПЪТ КАЗВА ИСТИНАТА, НО ТОВА Е САМАТА ГОЛА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ. И АКО НЕ СЪБОРИМ ДЕКОРА, НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА, ЗАТОВА ПОДКРЕПЕТЕ МЛАДИТЕ, НЕЗАРАЗЕНИ ОТ КОМУНИЗъМА ХОРА!
цитирай
15. alexs - Колко още христобисеровци има в ...
15.11.2013 10:03
Колко още христобисеровци има в парламента! Със офшорки и сметки в швейцарски банки! Поздрави Поете!
цитирай
16. mt46 - Благодаря, Алекс!....
15.11.2013 12:14
alexs написа:
Колко още христобисеровци има в парламента! Със офшорки и сметки в швейцарски банки! Поздрави Поете!

Да, много са, нагли са, разноцветни са... Добре ще е да има още подобни разкрития, справедлив съд и затвор за виновните...
цитирай
17. mt46 - Да, характеристиката е вярна...
15.11.2013 12:34
batogo написа:
По-точно от това не може да се каже. Това е най-точната характеристика на българската държава /декор/ и българското общество в по-голямата си част /роби/. Човекът от кухнята на прехода, преминал през цялата политическа мимикрия, основна брънка от нейната верига, СИГУРНО ЗА ПЪРВИ ПЪТ КАЗВА ИСТИНАТА, НО ТОВА Е САМАТА ГОЛА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ. И АКО НЕ СЪБОРИМ ДЕКОРА, НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА, ЗАТОВА ПОДКРЕПЕТЕ МЛАДИТЕ, НЕЗАРАЗЕНИ ОТ КОМУНИЗъМА ХОРА!

Но важен акцент е отношението работодатели /господари/ - работници /роби/... Защо не се протестира срещу мизерните заплати и пенсии у нас, срещу бюрократичните спънки пред дребния и средния бизнес, защо няма обществен натиск спрямо депутатите - да променят законите в интерес на народа и на България?... Оставката няма да промени статуквото, герберските комунисти и олигарси не са алтернатива, видяхме ги колко струват... Когато /ако/ се зароди силно народно движение срещу партиите на статуквото, необвързано с никакви олигарси, тогава ще е време за нови избори, за Промяна... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157379
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031