Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2017 21:05 - Историческа реч на новия американски президент Д. Тръмп
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 3556 Коментари: 8 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

image 

Повече от 800 хил. души присъстваха на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп във Вашингтон.

Доналд Тръмп положи клетва като 45-ия президент на САЩ върху личната си Библия и тази на Ейбрахам Линкълн. "Аз, Доналд Дж. Тръмп, тържествено се заклевам да изпълнявам вярно функциите на президент на САЩ и да пазя, закрилям и защитавам с всички сили Конституцията на САЩ".

"Благодаря ви - заяви Доналд Тръмп, след като положи клетва. - Ние, американските граждани, положихме голямо усилие за възстановяване на нашата страна. Ние ще определим курса за нашия народ и за света за много години напред. Ще се изправим пред трудности, с предстоящи предизвикателства".

"Всичко ще се промени от този миг, защото този момент ви принадлежи. (...) Този ден е ваш", заяви новият американски президент. "20-ти януари 2017 г. ще се помни като денят, в който американският народ си върна властта в страната". В речта си Тръмп посочи образователната система, "която не учи на нищо", наркотиците, бандите... "Тази ситуация ще приключи", заяви той.

"Днешната церемония има особено значение. Ние не просто прехвърляме властта, ние прехвърляме властта във Вашингтон и ви я връщаме. В продължение на доста време една малка група в столицата се възползваше от управлението, докато народът плащаше разходите за това. Народът не успя да се възползва от това богатство... Работните места напуснаха страната, гражданите на нашата страна не спечелиха нищо и победите на някои не бяха ваш триумф", продължи новият президент на САЩ...

glasove.com/categories/novini/news/donald-trymp-oficialno-e

 ПП: Настъпва ли нова, антиглобалистична, национална, народноотговорна епоха в световната политика и икономика?... Ще си иде ли соросоидиотизмът от България?... Ще поставят ли нашите политици като приоритет националните и народните ни интереси?... Предстои да видим...
.






Гласувай:
21


Вълнообразно


1. anin - Ей,
20.01.2017 21:08
Що глупости се изприказваха за него, какъв ли не го изкараха...
цитирай
2. mt46 - http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/20/2903610_na_jivo_kletvata_na_prezidenta_trump_video/
20.01.2017 21:15

19:17 "Няма значение дали сме бели, чернокожи или мургави - ние всички кървим като патриоти, добави Тръмп. Вашите мечти ще очертаят американската мечта. Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!" каза 45-ят президент в заключение.

На живо: Клетвата на президента Тръмп (видео)

Симпатизанти на Тръмп аплодират словото му в Лондон.

Reuters


19:16 Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане - нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново!

19:14 Тръмп се закани, че ще ликвидира ислямския тероризъм по света и ще изисква лоялност от чужденците, идващи в страната, защото така и американците ще преоткрият собствената си лоялност.

19:13 Ще следваме два основни принципа: "Купувайте американски стоки" и "Наемайте американци!"

На живо: Клетвата на президента Тръмп (видео)

Reuters


19:12 Америка на първо място! Америка на първо място! Трябва да защитим границите си, печалбите да отиват при нашите семейства, да не ни крадат работните места. Ще се боря за вас с всеки мой дъх и никога, никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, както никога досега! Ще си върнем работните места, границите, богатството и мечтите!

19:10 В словото се новият президент за пореден път нападна изнасянето на бизнес в чужбина, похарчването на трилиони и трилиони долари, докато американската инфраструктура гние и се разпада; докато богатите печелят, една по една фабриките затварят и милиони и милиони работниците са изоставяни; средната класа е смазана, докато печалбите се преразпределят по други държави.

19:09 Тръмп продължи да описва Америка като "касапница", с почти апокалиптични картини на пустеещи предприятия, младежи, които не могат да с ипозволят да учат и масово насилие по улиците.

19:07 Въпросът е не дали властта е на народа, а дали се контролира от народа. 20 януари 2017г. е денят, в който властта се връща при вас, никой няма повече да бъде забравен. Вие станахте част от движение, каквото светът не е виждал досега. В центъра му стои убеждението, че държавата съществува, за да служи на гражданите и децата си. Това е са справедливи искания на избирателите и народа.

19:06 Новият президент продължи със серия остри критики към елита, политиците, Вашингтон, които се облогодетелствали, докато обикновените семейства и хора живеят в затруднения. "Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна!"

19:03 Тръмп започна словото си с благодарност към всички, подкрепили го, и света и обеща началото на голяма промяна. Днес започваме не просто предаване на властта, а предаване на властта от Вашингтон обратно на вас, народа, каза Тръмп.
цитирай
3. milady - марине, мен ли питаш,или анка киното..отг ми е НЕ, твърдо НЕ /за сега поне
21.01.2017 11:23
ПП: Настъпва ли нова, антиглобалистична, национална, народноотговорна епоха в световната политика и икономика?... Ще си иде ли соросоидиотизмът от България?... Ще поставят ли нашите политици като приоритет националните и народните ни интереси?... Предстои да видим...
цитирай
4. pvdaskalov - * ! *
21.01.2017 12:14
Много е хубаво, за да стане. Това е моето мнение.
Поздрави, Маринчо!
П и е р
ПС - Защо мисля така? Защото е крайно време да реставрираме хубавите качества на българския народ. Коя е точка първа? Метлата!
цитирай
5. mt46 - Е, ясно е, че има доста политически врагове...
21.01.2017 17:27
anin написа:
Що глупости се изприказваха за него, какъв ли не го изкараха...

цитирай
6. mt46 - Всеки има право на мнение, на съмнение...
21.01.2017 17:28
3. milady - марине, мен ли питаш,или анка киното..отг ми е НЕ, твърдо НЕ /за сега поне
11:23
ПП: Настъпва ли нова, антиглобалистична, национална, народноотговорна епоха в световната политика и икономика?... Ще си иде ли соросоидиотизмът от България?... Ще поставят ли нашите политици като приоритет националните и народните ни интереси?... Предстои да видим...
цитирай
7. mt46 - Благодаря, Пиер!...
21.01.2017 17:33
pvdaskalov написа:
Много е хубаво, за да стане. Това е моето мнение.
Поздрави, Маринчо!
П и е р
ПС - Защо мисля така? Защото е крайно време да реставрираме хубавите качества на българския народ. Коя е точка първа? Метлата!

Не всички намерения могат да се реализират, понякога има обективни пречки, възникват нови обстоятелства... Но дори и половината да се постигне, ще е голям успех...
Мисля, че у нас отдавна трябваше да има "метла"...
Поздрави!
цитирай
8. mt46 - http://www.glasove.com/categories/novini/news/trymp-podpisa-pyrviya-si-prezidentski-ukaz-za-obamakeyr
21.01.2017 17:40

Едва встъпил в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп показа разрива си прямо старата администрация на Белия дом, подписвайки указ срещу здравната система "Обамакеър". Тази реформа, която той обеща да отмени, е символ на епохата "Обама".



Доналд Тръмп подписа указа малко след края на военния парад по време на вчерашната официална церемония по встъпването му в длъжност, пише "Фигаро". Указът има за цел да сведе до минимум финансовата тежест на този закон преди неговото анулиране, уточниха от Белия дом.

Отмяната и замяната на Закона за достъпни грижи (Affordable Care Act), емблематичната здравна реформа на Барак Обама, която осигури здравна застраховка на 20 млн. души, е едно от ключовите предизборни обещания на Тръмп.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158385
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031