Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2018 16:56 - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ:БЕЗОБРАЗИЕ! ДВА САНТИМЕТРА СНЯГ БЛОКИРАХА ШУМЕН!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 15 януари, 7.30 ч. Шумен е блокиран под два сантиметра сняг. Казаните преливат, улиците са зеледени.

Два сантиметра сняг се оказаха достатъчни, за да блокират почти напълно Шумен тази сутрин. Между 7 ч. и 8 ч. градът представляваше една ледена пързалка, която само по чудо не предизвика някакви тежки инциденти с жертви.  В 7,20 ч. в района от Пети полк до поликлиниката не беше почистена и опесъчена нито една улица и нито един тротоар.  Малката височинка по ул. „Васил Друмев“ до сладкарница Албена беше почти невъзможна за превземане и всяка трета кола блокираше на баирчето.  Заради това колоните от чакащи автомобили се проточваха от Пети полк до бензиностанцията на Шел.  По-малките коли се въртяха по заледените улици и дори един джип се затрудни да вземе заледения завой към болницата.

И това след всички гръмогласни уверения от страна на почистващите фирми как са в пълна готовност за зимата! На практика те не успяха да се справят с два пръста сняг, а до 7.30 по улиците не се мяркаше нито една почистваща машина.  А какво ще стане, ако дойде някоя голяма зима?, питаха ядосано таксиметровите шофьори и вкупом благославяха и фирмите, и местната власт.  Една бърза анкета по такситата показа, че точно когато хората са тръгвали на работа, градът е бил някакъв леден ад. Проблеми е имало в квартал Тракия, на Еверест, около пожарната. Автобусите не можеха да се движат по маршрутите си, обясниха шофьорите.  Социалните мрежи пък прегряха от недоволството /меко казано/ на гражданите.

imageЧасът е 8.30. Появили са се първите работници на почистващите фирми, които размятат метли. Междувременно един джип не може да преодолее заледената височина на завоя към болницата.

В 10 ч. кметът на Шумен Любомир Христов свика почистващите фирми, за да им потърси  обяснение защо улиците в града са като ледени пързалки, съобщиха от общината.  Кметът заяви, че ще санкционира фирмите заради ненавременното почистване на улиците.  „Защо градът е в такъв вид? Защо колите не са излезли от рано днес? Обикалям улиците от шест часа сутринта и не видях нито една машина.  От петък съм ви изпратил писмо, с което ви напомням, че се очакват много големи разлики в дневните и нощните температури на 13-ти, 14-ти и 15-ти януари и има вероятност за заледявания.  В същото писмо поисках да организирате дежурства и обходи за преценка на ситуацията, да приведете в готовност машините и да започнете почистването на улиците при необходимост. Защо това не се случи?“ попита Христов.

Според Асен Тодоров от обединение „Зимно поддържане” ДЗЗД, които имат задължението да чистят малките улички в града, шест от всичките им десет машини се оказали извън строя. Валентин Велев от фирмата  „Екомакс“ ООД, която почиства северната част на града, призна, че са подценили ситуацията и не са преценили, че въпреки малката снежна покривка ще се получи заледяване.  Закъсняха машините и на другата фирма РТК ООД.  „Всички улици, които са в нашия район – южно от булевард „Симеон Велики“ вече са обработен по веднъж“, каза Атанас Кулев от фирмата.

imageЧасът е почти 12. Стръмната улица „Цар Асен“, точно под кметството в центъра на Шумен, изобщо не е почиствана. Може така да си остане до пролетта

За съжаление, гражданите, които тази сутрин тръгнаха с колите си за работа, се сблъскаха с огромни проблеми, призна кметът Христов и посочи: „Така е в квартал „Тракия“, ул. „Дедеагач“ беше блокирана, районите около всички кръстовища бяха много хлъзгави, стръмната улица до предприятието „Пчела“ беше като пързалка, да не изреждам всички критични точки.  За да се избегне това, трябваше да тръгнете от четири сутринта и на напръскате . Затова ще ви санкционирам и трите фирми.  Започваме с 2 см сняг и не можем да се справим“, коментира кметът.  Той обърна внимание и на общинското предприятие „Чистота“, и на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, които също имат отговорности по почистването на улиците в града, но не са си свършили добре работата.  Кметът предупреди представителите на фирмите, че ако ситуацията се повтори, санкциите ще са доста по-сурови.

image11.30 ч. Вече навсякъде в града могат да се видят бързащи машини с вдигнати гребла. Не е ясно закъде бързат вече



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20135741
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031