Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2018 11:06 - ГМ продукти водят до генна модификация на потребителя
Автор: teazar Категория: Новини   
Прочетен: 1049 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как ГМО нахлуват в светая-светих на човека – ДНК!
   Учени установили, че когато употребяваме генномодифицирани продукти, в които са внедрени чужди гени, те не се преработват от храносмилането ни , а навлизат в кръвта и след това се предават на нашата ДНК. По този начин хората се подлагат на генна модификация.
   Т.е. в ДНК на човека се вгражда чужд ген!
   Според резултати от изследване, публикувано в PLOS – Публичната библиотека на науките, внедрени от генномодифицираните продукти гени били открити във фрагменти от ДНК, взети от хора. Тези гени не се променили в храносмилането им, макар че естествените гени на храните се разрушават.
Образците кръв показали по-висока концентрация на ДНК от растения, отколкото у човека. Това е много тревожен знак за човешкия организъм.

   Защо са опасни ГМ продуктите?
   Генномодифицираните организми са растения, животни или микроорганизми, в които с тяхната ДНК са извършени манипулации с различни методи с изкуствена рекомбинация и кръстосване.
   Благодарение на ГМО в продуктите се получават желателни качества, например устойчивост на растенията към студ и болести и продължително съхраняване. Тези манипулации позволяват да се получат по-високи добиви.
   Учени отдавна предупреждават за опасността от ГМО, които променят човешката ДНК, водят до влошаване на здравето и се отразяват на потомството.
В САЩ беше разрешено използването на генномодифицирана царевица само в храните на животни, но след това тя се появи и в хранителните продукти, предназначени за хората. Внедряването на генномодифицирани организми в храните е дело на големите хранителни корпорации.

   С човечеството извършват генетичен експеримент!
   Генетикът Дейвид Сузуки изразява своята загриженост, че човечеството дълги години е обект на масов генетичен експеримент и милиони хора продължават ежедневно да употребяват ГМО продукти.
   Тези продукти завладяват нови и нови пазари и като следствие се получават нови човешки тела, прониквайки в светая светих – нашата ДНК.
   Само един ген може да изпорти целия организъм.
Все повече честни учени се тревожат от неконтролираното използване на генномодифицирани продукти.
   Безопасността на ГМО не беше доказана.
   Нужни са задълбочени изследвания в тази област. Но повечето от тях се финансират от същите производители на ГМО. Те поръчват нужните им изводи.
Генномодифицираните продукти се появиха през 90-те години. Генномодифицирана соя се съдържа в колбаси, наденици, кренвирши и др.
   През 2013 г. на пазара са допуснати 27 ГМ-култури: картофи, захарно цвекло, царевица, рапица, памук и др.
   През 1994 г. се появиха генномодифицираните домати и ние ги видяхме в магазините.
   Сред възможните рискове от ГМО продуктите учените посочват, че чрез тях в организма могат да попаднат гени-инхибитори на антибиотици. Това означава, че ако човек се разболее, лекарството няма да сработи и генът ще блокира действието му.
   През 2002 г. в Африка се изостри проблемът с глада на населението. Американски биотехнологични корпорации предложиха на Зимбабве и Замбия хуманитарна помощ – ГМО продукти. Но техните правителства отказаха тази поддръжка и решиха, че за да запазят здравето на населението си, е по-добре да останат без храна.
Сред опасните последици от употребата на ГМО са безплодието и провокирането на рак.

   Росица Тодорова, Издателство”Распер” 








Гласувай:
2



1. blagovestie - Смесването на различни видове
12.06.2018 20:03
е противоестествено. Противоречи на всички природни принципи, заложени от Твореца.
Най-опасното е, че заедно с всеки консумиран ГМО продукт, вкарваме в организмът си и вируси, тъй като самата технология за привнасяне на чуждо ДНК в ядрото на клетките, за да се получи смесването, се осъществява чрез вируси, които остават и се размножават и в останалите клетки.

Индустрията е огромна, парите са неизброимо количество, а заедно с химическата промишленост, използвана за производството и обработката на храната в света, наред с химическата промишленост, впрегната в земеделието и селското стопанство, големи компании се опитват да държат храната на човечеството в ръцете си.

Затова лично аз съм убедена, че трябва всеки да има парче земя, от което да може да изкара прехрана за семейството си на принципа на пермакултурата и биоземеделието, природосъобразно и щадящо земята, в сътрудничество с природата, а не чрез алчно издевателство над нея. Макар че и собствеността на земя става и ще става все по-проблемно, заради окрупняването на парцелите и съсредоточаването им в ръцете на единици отново...
цитирай
2. teazar - Да така е blagovestie, правилно разбра смисъла на написаното и без допълнителен коментар.
13.06.2018 00:32
Лошото е че това се прави освен със цел лесна печалба с оправдание за изхранване на населението.
Има тенденция определен кръг от хора да се стремят да превърнат хората буквално в био-роботи или в стадо, отглеждано с определена цел. А въпроса каква е, е доста притеснителен!
Твоя коментар ми припомни за посланията на „Анастасия“ на Владимир Мегре, за „Родовите селища“, които си произвеждат сами храната природосъобразно и естествено.

цитирай
3. blagovestie - Целта им си описал
15.06.2018 09:57
в следващият си постинг, Теазар, и наистина са страховити и ужасяващи алчността, желанието за властване и контрол, и покварата във всеки смисъл, които водят до пълна загуба на съвест и човещина у онези, които богатеят за сметка на човечеството, провеждайки чудовищен геноцид. Болести, преждевременно остаряване, безплодие........ Подмяна на коренното население, заличаване на истинските ценности, създаване на хаос. Безредици, объркване, дезинформация. Боклучава храна. Безродие и липса на принадлежност и кауза. Фалшиво образование, изродена медицина, безверие. Роботизиране - от духовен, през душевен, до материален и даже биологичен аспект.
Това обаче става възможно и е цената на невежеството и инерцията (като несъпротивление, като нищо-неправене). Последното трябва да се промени. Необходими са осъзнатост и непестене да се променят нещата. Борба. Започвайки от малкото, от отделната личност, в посока обединяване и разрастване. (То затова семейството и приятелствата, изобщо връзките между хората, създаващи близост, доверие и единност, са така атакувани и на границата на оцеляването).
Всъщност това е още от зората на човешкото съществуванив май - тези опити за пирамидална йерархия на обществото, където на върха са единици и от тях зависи всичко, съществуванието на "масата". Човекът все иска да измести Бог и да заеме мястото Му, и да е всемогъщ, всевластен, да има всичко. Нищо ново под слънцето. Просто сега начините за заробване и унищожаване са по-изобретателни и поразяват по-масово, заради мобилността и смесването, които позволяват да се стига до почти всички точки в света и да може да се въздейства.

Животът е жилав все пак.
Пък и над всичко е Бог. А не Злото.

Светъл ден! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teazar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72260
Постинги: 22
Коментари: 54
Гласове: 324
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031