Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 13:41 - Какво трябва да знае Путин за украинския „натовски легион“
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2074 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.01.2015 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С опитите си да изгради някакъв „руски свят“ стопанинът на Кремъл постигна единствено това, че днес в съседна нему славянска страна срещу него воюват даже руснаците

imageАвтор: Аркадий Бабченко

Аркадий Бабченко е руски независим журналист, считан за един от основоположниците на съвременната руска военна проза, създател на проекта „Журналистика без посредници” , един от създателите и издател на военния алманах „Изкуството на войната”.

Ето какво пише той по повод изказването на Путин пред петербургски студенти, че украинската армия всъщност не защитава интересите на украинския народ и представлява някакъв „чуждестранен натовски легион“.

Някой да предаде на Путин, че работният език на „натовския легион“ е руският. Че цялата украинска армия говори на руски език. Че заповедите в „натовския легион“ се дават на руски. Че аз, например, съм виждал само един взвод, в който по принцип се говори на украински.

Предайте му, че в създалото се най-мощно доброволческо движение, което ден след ден извършва титанични подвизи, като противостои на агресията, е пълно с хора с руски имена.

Че блогърът Юрий Касянов, доброволката Татяна Ричкова, журналистът Алексей Мочанов, певицата Ксения Бикова, журналистът Борис Филатов са само някои от имената, за които веднага се сещам. Че съветникът на украинския президент – доброволецът Юрий Бирюков също е руснак.

image

Доброволци на фронта по време на почивка. Първият отляво – Юрий Бирюков, вдясно – Татяна Ричкова.  / Снимка: Анастасия Береза

Предайте му, че най-голям процент укриване от мобилизация има в бърлогата на „бандеровците“ – Лвов. Трийсет процента. Че всеки трети натовски „фашисто-бандеровец“ не желае да се сражава за Донбас. Че на хората не им трябва тази война. Че те си имат други приоритети, житейските им интереси текат в друго русло.

Кажете му, че на централния площад в Лвов звучи руска реч. И не само – ами и руски псувни.

Кажете му, че на фронта воюват хора от източните рускоезични области на Украйна. Че батальоните „Днепър 1-2“, „Киев 1-2“, „Донбас“ и прочие са рускоезични.

Предайте му, че Мариупол, чиито жилищни квартали слугите му обсипаха с „Градове“, е сто процента рускоезичен град. Че Днепропетровск, който първи започна да възпира и в крайна сметка спря пълзящата му експанзия, е деветдесет и осем процента рускоезичен град.

Предайте му, че тия приказки за националност, език, етническа принадлежност, рускоезичност и легиони са пълни глупости. В която и да е цивилизована страна. Както навсякъде в нормалния свят, така и в Украйна те звучат налудничаво. Че там такъв въпрос не се обсъжда. Че въпросът за руска или неруска принадлежност е въобще последното, което интересува хората от „чуждестранния натовски легион“.

Предайте му, че докато изгражда своя руски свят, докато спасява руснаците от проклетата Гейропа и воюва с митични легиони, в крайна сметка постига това, че в съседната нему славянска страна руснаците днес се сражават срещу него не по-зле от която и да е друга националност. И при това се сражават за Украйна.

Че ето това представлява той – „натовският легион“.

И че НАТО няма нищо общо с това.

Защото този легион го създаде именно той.

ukrainadnes.com
-
----------------------------------------------------------------------------

Доброволчески батальон "Донбас" /в който има предимно жители на Донбас/ влиза в с. Орехово.
Слушаме на какъв език си говорят /е, чуват се 1-2 украински фрази :)/
Последните кадри: взривяване на линията, по която рашистите продължават да извозват украинските въглища към русия. А обратно влиза познайте какво...






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313318
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.