Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2015 12:29 - Защо не си посипах главата с пепел през и след 89та
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 10728 Коментари: 25 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За този постинг ме подсети колегата Вмир с рутинната си "защита" спрямо своя идол Борисов не осъзнавайки че не Борисов се нуждае от защитата , а на Вмир му трябва такава от Борисов. Та в тази си "опека" колегата Вмир се опитва да убеди аудиторията на Блог Бг, че не е укоримо да си отказал се комунист, ченге, организоционин работник щом публично си се разкаял и заклеймил неотказалите се.
Трябва да кажа веднага , че всеки човек има право да бъде какъвто иска, да променя живота си в посока която му диктуват сърце , разум и не на последно място жизнена необходимост. Тоест след като човек може да поромени семейния си статус, жителство, страна, защо да не може да променя и идеологическите си тежнения-независимо от причините. Мисля си , че в тези раздяли обаче трябва да присъства известна хигиена.
Присъствал съм на дело за развод където пред очите на децата си клелите се някога в "до когато смъртта ни раздели/ се обвиняваха един друг в смъртни грехове. И всичко това за някакви предполагаеми материални облаги и накърнено его. Единственото сигурно в подобна ситуация е , че се нанасят непоправими щети в детските души. Какво след това "струват" и най съвършенните възпитателни методи след като сме загубили доверието.
Вярата , а от там и покаянието са лични актове или по скоро усещания. Тоест след като не можеш да натрапваш вяра, не натрапвай и покаянието си.- Бичувай се щом се чувстваш по добре, но не ме принуждавай да гледам и мириша зловонните ти рани по тялото-покрий ги и ги дръж далеко от носа ми...
Винаги съм смятал, че влизането в организирани партийни структури когато не се цели кариерно израстване е свързано с липса на личен живот и интереси. Да отложиш интимна среща, кварталното мачле, ски излет, мохабет в кръчмат ...зарад рутинна партийна сбирка пак според мен е проява на лош вкус и липса на виталност.Не налагам мнението си, просто така съм смятал и смятам.
Резонен би бил въпросът защо тогава от съвсем млада възраст си комунист, бил си комсомолски секретар и т н.
Веднага отговарям-от мързел и липса на мотивация/вяра в друго/ да се противопоставям.
В момента когато се заговори за комсомолски набори в партията  бях сигурен, че ще "изгоря"-тоест ще ми кажат да търся поръчители и да подавам молба. Бях в казармата тогава и щях да излезна офицер от нея. Офицер плюс комунист и кажи бай, бай на веселите студентски години. Щяха да ме награбят във Вузовски комитети, бригади, партийни бюра- Тоест Плевнелиев номер 2...тоестномер1 защото съм по голям:)))
Знаейки всичко това се опитах да заобиколя нещата . Имах във взвода един старшина на когото дядо му бе в окръжната "Дружба"/БЗНС/ на висока позиция. Поговорих с него и той ми уреди бройка и подадох молба да ставам земеделец. Имах и солидни аргументи-човекът чийто кървава риза Петков размахва през 20те в НС е братовчед на дядо ми. Истината обаче бе съвсем прагматична. Земеделците като съдружна партия бяха хем на власт, хем за нищо не отговаряха. Правеха по едно , две събрания в годината и имаха квоти навсякъде. Абе защитен вид отвсякъде. Та с тези мисли чаках събранието за прием, когато уви ме извика спеца на Корпуса и ме попита с какво съм "разочарован" от БКП, че искам да ставам змеделец. Казах му , че имам земеделска жилка, но той ми каза че имам и партийна, при това чичо и баща партизани, фронтоваци, комунисти. Защо съм избрал земеделството да обясня и защо не БКП. Като не можах да дам смислен отговор ми даде седмица отпуск да търся поръчители и да пиша молба. Разбрах от него и че земеделците са "преразгледали" решението си да ме привлекат в редиците си!?  Така станах комунист и впрочем за това отидох да следвам в Съюза след като ми се отвори подобна възможност-за да избегна организационния живот поне по време на студентството си. Оставих мансардата си, не лошата материална подръжка от родителите си за да отида в общежитие и с 90рубли стипендия. Рабира се не съжалявам-открих друг свят, запознах се със страхотна култура и топъл и отзивчив народ. Тогава обаче си мислех , че се самоизселвам:)
След това правих това което всички правихме и дойде перестройката, дойде 10 ноември. Перестройката в известна степен ме политизира. Десети ноември ми "зададе въпрос"-А сега накъде? Не съм "свалял" строя като настоящия ни президент, не съм писал "лозунгите на бунта" дори:) Ставаше промяна и аз като мислещо същество също се питах какво да променя в себе си. Тогава видях " посипвачите" на пепел върху главите си- руски зетьове изоставени или с рога накичени, организационни работници или деца на такива,"априлски творци" асистенти и доценти от марксическите кръжоци, деца на апаратчици на ЦК ....Всички те късаха ризите си/и измолените си партийни билети, удряха "кулачета" в оголените си гърди, и "сипеха всичката пепел" по главетата си от изстиналите вече огнища на правилегиите. Покайваха се шумно и се развеждаха с музика и сини знамена. " Развод им дадоха и времето стана тяхно" След това се наредиха с китки на "Орлов мост"и зачакаха новия Голям Брат. Той дойде с кораб царевица и ...и дори забремени "лицето  на покаянието":)  Това бе знак...Знак Свише.
Пепел имаше за всички и за всичко. "Тури му пепел" стана лозунга на времето. И "покаялите" се туряха...Туриха на земеделие, на води, на гори, на фабрики и заводи...туриха пепел на чест и достойнство. Туряха и цялата пепел изтуряха...Пръснахме децата си в странство пепел да търсят и на нази да пращат.
Кой успел, успел...за мен пепел не остана, а и както съм си далечен на масовките/ и потасовките:)/ не съжалявам. Седя си непокаял се и безпепелен. Понякога се смея, понякога си плача. Смях се например когато стана пуча в Русия. Както бяха със сини знамена украсени прозорците на някои съседи/ Тогава живеех в блок на ЦК /аз купих жилище там като строител// изведнъж знамената се скриха. Почнаха дори да поздравяват и вдигат наздравици за пуча.Появи се дори червено знаме :)))
Друг път както написах съм плакал-когато "пепелта покаянна" покри малките реактори на Козлодуй в които и моя сенчица има "вградена", когато изклаха породисти стада в родното село на баща ми. Помня , счупи си хатъра татко и отиде при човек с когото от години не беше говорил, та да отпуснат сериозна сума валута за тези стада.
Покаянието иска олтар и жертвоприношения. На този олтар отидоха и стадата...и не само тяхната кръв се проля, а и на всичко съградено. Камък варху камък да не остане, а само пепел -това иска покаянието.
И днес покаяни и покрити в пепел си стоим без нищо- сал с една омраза в сърцата си. Стоим един срещу друг и се мразиме. То и за омраза в нас нищо не останало, но "очите ще си избодем" Сакаш "Бългороубиеца" освен , че извадил очите на бащите е изнасилил и майките ни, та сме се пръкнали след това ние- българоубийците . Говорим за велики дела, оправяме световните проблеми, а падне ли малко дъжд се давиме...Сменяваме си минстри, висши полицаи...дрънкаме шпори и саби, а примати около нас безчинстват. За олтара на покаянието не стигат животните, та сме подкарали на там вече децата и родителите си. След това ще дойде и нашия ред-с пепел или без по себе си. Аз избрах да съм без!
 



Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Поздрав наборе за честната ти изповед!!!
12.03.2015 13:29
Малцина са хората,които биха сторили това с достойнство!Четейки твоя постинг-някъде до средата,сякаш прочетох своята биография!
цитирай
2. vencivaleri1951 - Благодаря
12.03.2015 13:56
andrei написа:
Малцина са хората,които биха сторили това с достойнство!Четейки твоя постинг-някъде до средата,сякаш прочетох своята биография!

наборе:))))
цитирай
3. merlin68 - Много добре написано! Така ст...
12.03.2015 14:16
Много добре написано!
Така стана, излязоха пак на трибуната същите другари, вече добре посипани с пепел - господа, и обявиха цялата промишленост, и цялото ни селско стопанство, цялата държава, за паметник на комунистическата глупост. И го взривиха тоя паметник, а от отломките му си построиха собствено благополучие.
Повечето от тия г-да не бяха деца и внуци на партизани, просто съселяни. Един партизанин и ето ти половин село комунисти-апаратчици.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Така е
12.03.2015 14:33
merlin68 написа:
Много добре написано!
Така стана, излязоха пак на трибуната същите другари, вече добре посипани с пепел - господа, и обявиха цялата промишленост, и цялото ни селско стопанство, цялата държава, за паметник на комунистическата глупост. И го взривиха тоя паметник, а от отломките му си построиха собствено благополучие.
Повечето от тия г-да не бяха деца и внуци на партизани, просто съселяни. Един партизанин и ето ти половин село комунисти-апаратчици.

Помня как един съселянин на баща ми дойде в нас та баща ми да му поръчителства за активно членство. Баща ми общо взето когато му искат услуга трудно отказва, още повече не приемаше сериозно това АБФК. Сложи на госта питие, мезе и понаправиха главите. По едно време онзи "наквасен" каза като заслуга, че го бил видял когато минал границата с оръжие, но не го издал. Тук майка не се стърпя и му показа вратата. После явно е измолил от друг защото идваше на сбирките на отряда.След 10ти ноември синът му оглавил ликвидационния съвет и се опита да разстури паметна плоча и землянка на Трънския отряд. Ял голям бой, а вероятно е бил и заплашен. Не знам, но не се е мяркал от тогава, а имаха не лоша вила там
цитирай
5. lidislidis - Mного точно написано
12.03.2015 16:00
Поздрави, Венци!
цитирай
6. josarian - Много пъти съм ти казвал, че основната причина за да се мразим и да не вървим напред е липсата на извинение и покаяние от твоята партия БКП, преименувана на БСП
12.03.2015 16:21
Това трябваше да стане отдавна, отдавна. Истината на масата, цялата истина и покаяние за греховете. Сега нямате моралното раво да говорите докато това не сатне. Иначе има да си закичвате капите и фланелките с лика на масовия убиец Че Гевара, защо не и с ликовете на Мирчо Спасов и Газдов, докато ни говорите за Свобода, Равенство и Братство. Качени на танковете и ракетите на Путкин... И бръщолевейки за някакво си ваше, черевно "православие".
цитирай
7. vencivaleri1951 - Благодаря "лапландке"
12.03.2015 16:35
lidislidis написа:
Поздрави, Венци!


цитирай
8. vencivaleri1951 - Нали за това е постинга авиаторе
12.03.2015 16:38
За многото покаяли се, извинили се и "посипали се с пепел"
Такива покаяли се те управляват...Какво искаш повече?
цитирай
9. theeconomist - Кореш, аз специално събирам
12.03.2015 18:32
пепел от цигарите, около 2020 ще събера.

Пепелта от камината я нося на вилата и я слагам на розичките!

Не се закачай с йоско, той е въздушен ass!
цитирай
10. apostapostoloff - Пишеш за ланския сняг.
12.03.2015 18:52
Днешните българи отдавна забравиха тези неща. Те мислят за почивки в чужбина, за леки коли, за Версаче, за марково малцово уиски, хубави пури, гъши дроб, швейцарски часовници и т. н. Никой вече не мисли за тези неща, никой не го е еня.

И защо трябва да мислим за тези отдавна отминали неща?! Днес те са толкова маловажни и несъществени. Пък и читавият човек НИКОГА не мисли за миналото, той върви напред и нагоре. За миналото мислят само плъховете и застарелите курви.
цитирай
11. injir - Жертвоприношението на един цял ...
12.03.2015 20:33
Жертвоприношението на един цял народ, държава, земя...
цитирай
12. vencivaleri1951 - Не го закачам, той сам се закача...на кукичката
12.03.2015 20:42
theeconomist написа:
пепел от цигарите, около 2020 ще събера.

Пепелта от камината я нося на вилата и я слагам на розичките!

Не се закачай с йоско, той е въздушен ass!


Иначе съм сърдит на вилата ти. Заведох кучките-Бела да поплува, Златка да хапне шкембе на Кокаляне. Шкембето беше ОК, ама не знам какво глътна Бела в езорото , но повръща три дена. Ще ти пратя сметката от ветеринара и аптеката:)
цитирай
13. vencivaleri1951 - Всеги да го прави както му е кеф.
12.03.2015 20:44
kushel написа:
Кажи на Досаряна да се шиба отзад. Те, седерасите като него има да се извиняват до края на живота си, но аз предпочитам да го правят с главата надолу. Да си ебат мамицата седераска, мършава, изроди!!!


Не ги псувай, размножават се
цитирай
14. vencivaleri1951 - Така е!!!
12.03.2015 20:44
injir написа:
Жертвоприношението на един цял народ, държава, земя...

Амин...
цитирай
15. fascindoo - прав си
12.03.2015 21:24
"...че всеки човек има право да бъде какъвто иска...",
но не осъзнаваш ли, че
90% от българите са стадо без да го съзнават
!!!
цитирай
16. vmir - Ясно.
12.03.2015 21:41
Щом те е мързяло и ти е липсвала мотивация да се противопоставяш и въпреки това си приел да бъдеш комсомолски секретар и партиец в управляващата по конституция партия, значи няма нищо по-естествено от това всичко да продължава по същия начин. Следователно президент, премиер, министри и партии трябва да черпят с пълни шепи пример от теб и да им дреме на оная работа какво става с останалите хора, защото такова нездраво любопитство е “проява на лош вкус и липса на виталност”.

А аз се чудех защо другариатът се скъсва да ме изобличава като “фашист” и гад, пък то било само “бизнес” – нали да не ти дреме какво става около теб, а да оправдаваш ролята си на съдник и ментор, трябва да казваш нещо и ако не лично да откриваш, да си траеш когато лумпени като Кушела “откриват” “фашисти” и гадове – службата трябва да се оправдава, иначе кой ти дава? Много важно, че липсвала мотивация и на другите, нали за теб всичко е цветя и рози!
цитирай
17. born - Изповедта ти е искрена, но ненужна. ...
12.03.2015 22:21
Изповедта ти е искрена, но ненужна . Няма за какво да съжаляваш. Въпреки, че никога не съм бил член на БКП/БСП имам много приятели, които бяха партийци по различни причини - най-вече лични и кариеристки. Е, такива бяха времената и щом не си бил предател на народа си , няма от какво да се срамуваш. Що се отнася до мотивацията на антите, абсолютно съм сигурен, че ако бяха афиширали мотивацията си сега да ги няма. Следователно таили са злобата на нереализираните си мераци за да изживеят скудоумното си съществувание и сега я развяват като някакъв байрак на отмъщението. Комплекси разбира се. И по онова време можеше да прогресираш и без партийно членство. Разбира се до някакво ниво, от което нататък или теябва да се откажеш от развитие или трябва да приемеш. Имало е лошо, имало е и добро. С годините все повече се убеждавам, че доброто е било повече !
цитирай
18. aboychev - ЕДИН МЕРЗАВЕЦ
12.03.2015 22:28
ПОКАЯНЕЦ
цитирай
19. planinitenabulgaria - Поздрави за блогъра и почти всички коментирали:
12.03.2015 23:34
Превод на статията и коментариите на езика на музиката:

https://www.youtube.com/watch?v=pfLPnxSJigc
цитирай
20. vencivaleri1951 - По добре мозъците да се понагънат, а с косите
12.03.2015 23:37
kushel написа:
Хубаво ще ги размножа аз, ами няма как да видиш някои работи във фейса. Косите им ще настръхнат, ако знаят какво ги чака.

каквото дойде приятелю. Благодаря, че намина.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Не бих казал, че сме стадо
12.03.2015 23:43
fascindoo написа:
"...че всеки човек има право да бъде какъвто иска...",
но не осъзнаваш ли, че
90% от българите са стадо без да го съзнават
!!!


Стадото си има безспорен водач, ние сме всеки сам си е водач, но се павим на хитри и се "снишаваме" или хвалим силно някой силен чакайки да се "подхлъзне" и да му гледаме саира. Ние не търпим авторитети. Готови сме да омаскарим всекиго. Може би идва от езичеството ни още. Принасяли сме в жертва най-личните мъже и жени, вместо да вървим след тях:(
цитирай
22. vencivaleri1951 - Както написах
12.03.2015 23:45
aboychev написа:
ПОКАЯНЕЦ


пепел не остана за мен сине Василийев
цитирай
23. vencivaleri1951 - Не е моя изповед
12.03.2015 23:46
born написа:
Изповедта ти е искрена, но ненужна . Няма за какво да съжаляваш. Въпреки, че никога не съм бил член на БКП/БСП имам много приятели, които бяха партийци по различни причини - най-вече лични и кариеристки. Е, такива бяха времената и щом не си бил предател на народа си , няма от какво да се срамуваш. Що се отнася до мотивацията на антите, абсолютно съм сигурен, че ако бяха афиширали мотивацията си сега да ги няма. Следователно таили са злобата на нереализираните си мераци за да изживеят скудоумното си съществувание и сега я развяват като някакъв байрак на отмъщението. Комплекси разбира се. И по онова време можеше да прогресираш и без партийно членство. Разбира се до някакво ниво, от което нататък или теябва да се откажеш от развитие или трябва да приемеш. Имало е лошо, имало е и добро. С годините все повече се убеждавам, че доброто е било повече !


на всички ни е , но не всички я разбират
цитирай
24. vencivaleri1951 - Нищо не си разбрал Вмире и не си разбрал не защото си глупав, а защото всичко прекарваш
13.03.2015 00:40
vmir написа:
Щом те е мързяло и ти е липсвала мотивация да се противопоставяш и въпреки това си приел да бъдеш комсомолски секрео същия начин. Следователно президент, премиер, министри и партии трябва да черпят с пълни шепи пример от теб и да им дреме на оная работа какво става с останалите хора, защото такова нездраво любопитство е “проява на лош вкус и липса на виталност”.

А аз се чудех защо другариатът се скъсва да ме изобличава като “фашист” и гад, пък то било само “бизнес” – нали да не ти дреме какво става около теб, а да оправдаваш ролята си на съдник и ментор, трябва да казваш нещо и ако не лично да откриваш, да си траеш когато лумпени като Кушела “откриват” “фашисти” и гадове – службата трябва да се оправдава, иначе кой ти дава? Много важно, че липсвала мотивация и на другите, нали за теб всичко е цветя и рози!


през твоето усещане за нещата. Веднага партия, конституция...Нито за партия ми е пукало, нито за конституция съм мислил на 20 години. Мислил съм си за купона и толкова. Проблемът ти е че много мислиш Вмире, а малко действаш. Точно за това ти харесват хора с криминално мислине и дори ги взимаш за идоли.Бойко днес, вероятно Костов вчера. Ако наистина съпругата ти е психолог това се нарича пренос-превъзнасяш се по хора съвсем различни от теб. Пациентите често се влюбват в психолозите и това те го изполват в лечението. Политиците правят обратното-задълбочават неврозата за да си подържат електората. Съвсем едтествено е на момчето което доброволно си е предавало джобните на гамените да каресва кварталния тартор , който си размахва предизивикателно...шлифера
Сега гледам че си почнал да цитираш Славомир/друзята/-нали той е Бате ти Бойко у блога. Ежи се, псува и се прави на хард...Не му вЕрвай-пише не лошо, но и той като теб си е давал джобните доброволно...
Накрая ти пускам песен която своего рода ми е химн. Дано ти помогне да разбереш по добре постинга ми

http://i49.vbox7.com/i/414/414a143b2.jpg
цитирай
25. vmir - А, недей да бъдеш чак толкова скромен!
13.03.2015 09:59
Щом можеш без да мислиш да разбираш мислещите и да знаеш всичко, значи си безценен национален капитал и трябва да бъдеш следван от всички, започвайки от държавния глава и свършвайки с портиера на фалиралата КТБ. Елементарно.

Пък ти щом си за социалната справедливост, трябва не да го криеш, а да призоваваш по всички възможни начини и останалите да живеят като теб. За да спестиш усилията, мъките и лишенията на всички онези, които се хабят в наивната вяра, че положението в обществото трябва да бъде постигано с труд, резултата от който да бъде полезен за останалите и оценяван не от мързеливи, лукави или подкупни бюрократи, а с парите, които потребителите вадят от джобовете си и щастливо плащат, за да станат горди притежатели на плода на нечий труд. Или и ти вярваш като Кушел, че щом на чуждото творение е написано името ти, това е най-неопровержимото доказателство за твоята честност, почтеност, непогрешимост и гарантирано светло бъдеще?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5093043
Постинги: 1367
Коментари: 19659
Гласове: 5491
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930