Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2016 21:03 - "Аллах Акбар" ли е отговорът?...
Автор: mt46 Категория: Политика   
Прочетен: 2306 Коментари: 4 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Аллах Акбар, отговорът на всички въпроси Европа се превръща в Израел. Опитът трябва да се черпи от единствения реален цивилизационен оазис в огромната пустиня, от която бягат невинните жертви на всякакви геополитики Милена ФУЧЕДЖИЕВА 23.03.2016 image

 

   
 

Хибридната война предполага хибридно мислене. Само че вече се изяснява какви хибриди ще бъдат отглеждани по европейските земи. Земи на все по-ниска раждаемост, обзети от леко ядната меланхолия на презадоволени мъже и жени, търсещи смисъла на живота единствено в себе си, по липса на възможност за чудо, както и поради прекалена информираност. Животът е чудо, което свършва бързо, а за някои светкавично, защото се намират на грешното място в грешното време.

Кое е грешно и кое е вярно?

Дали процесът на завладяване на Европа от страха се развива безконтролно, или е задвижен от тайни общества, съставени от единици свръх-богати и свръх-лоши хора, желаещи да подчинят колкото се може по-голяма част от човечеството на личния си капитал? Снощи приятел изказа това подозрение, аз лекомислено го опровергах, казвайки, че кой пък ще се занимава чак с такива демонични сценарии. Той обаче ме опроверга на свой ред с примера за Джордж Сорос, който еднолично се занимава със социално инженерство вече трето десетилетие. Самият Сорос признава в интервю, че има месиански комплекс, който трябвало да бъде удържан, защото иначе би завършил в лудница. Плашещо признание, а толкова много последователи и толкова много последици от месианския комплекс на един унгарски евреин, бягал от нацизъм и комунизъм. Той може да е лицето на тези, които искат да владеят човечеството чрез хаос. Реалността показва, че това е човек, който винаги е правил гигантски пари от този хаос. Такива хора не работят в колектив, те обезсилват колектива, за да се възползват от средствата му. Но толкова за Сорос в този текст. Моята надежда е, че времето му изтича.

Мили добри хора се питат какво искали да ни кажат с атентатите терористите. Възможен ли е толкова наивен въпрос?! Искат да ни кажат, че сега ще ни изкарат през носа това, което се е случило и случва по техните земи. Това искат да ни кажат. Че ще ни подчинят и ще объркат обществото така, както ние объркахме тяхното. Разбира се, „ние“ не сме нито вие, нито аз, а онези хора, за които вашето и моето говорене, мислене и изобщо съществуване е губене на време. Те са може би свързани със Сорос, може би не, може би са военни, може би са потомствени милиардери, може би са богати психопати, шефове на военни корпорации, могат да бъдат всякакви хора – но от тези, които ние, обикновените мравки, не виждаме в новините. Те са над новините. Те диктуват новините.

А миналото не може да се върне. Саддам не може да бъде разобесен, Мубарак не може да бъде изваден от затвора, Кадафи не може да бъде опазен от кръвожадната тълпа. Асад е друга работа – той може да бъде убит, но убийството му ще е точно толкова полезно, колкото съдбата на останалите. Саудитска Арабия дърпа конците в една посока, турците в друга – почти същата, кюрдите в трета, руснаците в четвърта, американците в пета. А народите им имат нужда от диктатори, защото вече на всички ни стана ясно, че религиозните разлики между самите тях са на кръв. Износът на демокрация е пълна безсмислица.

Какви повече причини за случващото се искаме да знаем извън тези, които никога няма да ни разрешат да знаем?! Всичко ни е ясно, освен тайните разговори на мистичните владетели на света. Доскорошните заподозрени за „Един свят, едно правителство“. И сега, вероятно благодарение на тях и този невъзможен свят, събран в едно, е време да се живее с последиците на изпуснатия от бутилката дух на една ниска култура и свръх-примитивна, жестока религиозност. На нас ни изглежда изпуснат, а той най-вероятно е напълно контролиран. Но кой ни пита как на нас ни изглежда каквото и да било…

Други въпроси имате ли? Защото аз нямам. Имам книгата на Мишел Уелбек и тя ми е напълно достатъчна. Близкото бъдеще на Европа е терор.

Вчера някой някъде пусна новина, че терористите били братя от Беларус. Те са от Беларус толкова, колкото аз съм от Бахрейн. А ние ще се научим да живеем като в Израел, който отдавна построи стена срещу Палестина. Не телена, прозрачна ограда, а висока, зидана стена. Израел, който Джордж Сорос смята, че не бива да съществува. И да, терорът ще ерозира всичко, защото за разлика от Израел Европа не е един народ. Икономиката ще бъде разклатена на първо място, а от там ще започне вътрешният ни „терор“ помежду ни. Бедност, омраза, фашизъм, граждански избухвания, може би войни.

Имате ли други въпроси, наистина?

„Аллах Акбар“ е най-важният отговор, който мога да ви дам. Той обезсмисля всичките ви въпроси и цялата ви хуманност. Вие си ги задавайте, ако това ви кара да се чувствате „съпричастни“. Тази съпричастност няма никаква стойност, тя е нула, тя е лицемерие, тя е безпомощност, тя е самозалъгване. Не сме застанали на границата с излишните ни дрехи, храна и пари, а си задаваме въпроси от къщи във Фейсбук – другото „къщи“. Поради по-голямата ми степен на наивност и явна глупост, аз пък разговарям с това, което за вас е нищо, а за мен е молитва към нищото, и се моля някакви невидими сили – тези, които разрушават и изпускат духове контролирано, да започнат да конструират нещо добро за човечеството. Надеждата ми е малка, почти нищожна, но винаги я имам, въпреки ясно оформеният капан. Жертви са те, пришълците, но европейците са не по-малки жертви. Те вече са отчитани от военните като съпътстваща щета на войната, която се води на европейска земя.

Ако питате дали сме във война, отговорът е, че Европа е във война. И този, който няма нищо за губене, е по-силен. Засега.

Европа никога няма да бъде Америка. В момента тя се превръща в Израел. Опитът трябва да се черпи от там. От единствения реален цивилизационен оазис в огромната пустиня, от която бягат невинните жертви на всякакви геополитики. От тази пустиня ни наблюдават въоръжени с турско, руско и американско оръжие, и един-единствен кратък отговор на всичките ви въпроси – Аллах Акбар – едни мъжки чудовища, за които се моля никога да не успеят в целите си. Защото първите, с които ще се разпоредят, ще бъдат жените. Един хомосексуален мъж винаги може да се преструва, че не е гей, но жената не може да се преструва, че не е жена. За тях жената е по-ниско от животното.

Както и да е. Каквито и да са причините. Каквито и да са въпросите. Каквито и да са отговорите – ясно е, че битката за цивилизацията предстои. И примерите, които Европа трябва да следва – независимо дали терористите са родени в Белгия и са били индоктринирани от брюкселски имами, или идват от пустинята – са на тези, които познават терора отдавна и отблизо. Иначе пустинята ще дойде тук и ще даде отговора на всички въпроси и над всички отговори. Знаете кой.

www.ploshtadslaveikov.com/allah-akbar-otgovorat-na-vsichki-vaprosi/




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. mt46 - http://m.standartnews.com/mneniya-analizi/svarshi_igrata_na_tolerantnost-326847.html
23.03.2016 21:05
23.03.16 06:30 | от Георги Даскалов, ekipnews | 2386 прочитания Свърши играта на толерантност
Ходил съм няколко пъти в Брюксел. Първия път - през 1999. Беше спокоен, почти провинциален град, независимо че се води столица на Европа. С изключение на два-три квартала, населени с африкански, турски и близкоизточни мигранти. Полицията не влизаше в тези квартали. Каза ми го тогава офицер от полицията.

Когато преследваме престъпник и той се шмугне в арабския квартал, ние вдигаме ръце, каза човекът. Там си имат свои закони и какво става, никой не знае.

Сега се разбра. Люпят се джихадисти и терористи, но също и по-обикновени престъпници.
Белгия е изкуствено създадена през първата половина на 19-и век държава, съставена от фламандско и валонско население и малко немци. Като творение на модерната политика кралство Белгия било направено като образец на конституционна монархия с гарантиране на всички лични и етнически права и свободи.

Неслучайно Търновската конституция била копирана от белгийската като последен писък на политическата мода.
Независимо от известно напрежение, дължащо се на смесения етнически състав, Белгия винаги е смятана за модерна, високоразвита и нормална държава, и то не само в кабинетите в Европа, но и от всички нормални хора по света.
Сега тази образцова демокрация е опряна до стената. По улиците патрулират тежковъоръжени полицаи, нощем Брюксел опустява. Страхуват се хората и се вижда, че има защо.

Но в много голяма степен и Белгия, и цяла Европа си причиниха сами това. Криво разбрана толерантност, криво разбрана демокрация, сбъркана концепция за човешки права и устройство на обществото.

Покъртителен пример от последните дни. В петък в Брюксел беше арестуван Салах Абдеслам, заподозрян за атентатите в Париж от 13 ноември. И този човек обяви, че ще съди белгийската прокуратура, понеже прокурор съобщил, че имал намерение да се самовзриви. И ако успее да докаже, че не е имал такова намерение, прокурорът като нищо ще го отнесе.
Е няма такава демокрация, никъде.

Ако Европа не се освести овреме, няколко хиляди малоумници, без извинение, са в състояние да разрушат всичко, градено през последните 70 години. Политиката "добре сте дошли" вече изглежда като пълно недоразумение. Сделката с Турция с безвизов режим за 80 милиона, сред които поне 10 милиона кюрди, е в най-добрия случай наивно упражнение. Меркел, Оланд и другите уж лидери приличат на хора, които не знаят къде се намират.

Демокрацията е за хора, които искат да живеят в демокрация. Останалите не са добре дошли.
Играта на толерантност свърши. И ако политиците не са го разбрали, хората ще им го набият в главите. Ще бъде болезнено, но не повече от взривовете по европейските улици.
цитирай
2. mt46 - http://www.cross.bg/bryuksel-belgiya-chykov-1502521.html#axzz43k1qVhnA
23.03.2016 21:14
Демокрация не се експортира. Експортират се само революции и тероризъм

23 Март 2016 | 11:37
Прочетено

7541
Демокрация не се експортира. Експортират се само революции и тероризъм

/КРОСС/ С атентата в Белгия се преминава към терористична стратегия на ДАEШ в Европа. Най-вероятно в обозримо бъдеще ще станем свидетели на зачестяването на терористичните актове на европейска територия. Брюксел оставя неприятното усещане за déjà vu. Защо Ф. Могерини не се разрева, когато колеха обикновени граждани на Израел? Защо не реагира по същия начин за убитите в Донбас дечица, жени и старци? Какъв по-отвратителен пример за лицемерие и фалш от евробюрократите, каза Боян Чуков, съветник на бившия премиер Станишев по външнополитическите въпроси, в интервю за Агенция КРОСС



- Г-н Чуков, очевидни ли са аналогиите с ноемврийските удари в Париж, или вчерашните атентати в Брюксел са по-различно нюансирани?

- Боян Чуков: Не мисля, че между атентатите в Париж и Брюксел може да се прави елементарна аналогия. Във френската столица терористите ползваха стрелково оръжие и застреляха мирни граждани, които си почиваха по кафенетата. В Брюксел бе нанесен удар върху огромен транспортен център, който има ключова роля не само в Белгия, но и в света. Ударът върху брюкселското летище бе прибързан и лошо организиран. Задържането от белгийските сили за сигурност на атентатора Салах Абдеслам и искането от френска страна той да бъде екстрадиран във Франция застраши разкриването на една от джихадистките мрежи, която оперира на френска територия. Това накара бързото нейно утилизиране на белгийското летище преди да бъде унищожена от службите за сигурност. По принцип Белгия служи за тилова база на джихадистите, които подготвят терористични актове във Франция. В Париж все още имаме спорадичен терористичен удар. С атентата в Белгия се преминава към терористична стратегия на ДАEШ в Европа. Най-вероятно в обозримо бъдеще ще станем свидетели на зачестяването на терористичните актове на европейска територия.

- В коментар на атентатите в Брюксел премиерът Борисов изрази увереност в убедителното противостоене на атаката срещу общите европейски ценности, морал и култура, но едновременно с това оцени европейската външна политика в Ирак, Либия и Сирия като провал. Склонен ли сте да видите в този жест на премиера отражение на нови външно- и вътрешнополитически тенденции?
- Боян Чуков: За съжаление европейските управляващи като цяло продължават да говорят с клишета. Това показва, че повечето от тях не си дават сметка, че светът днес е друг. След кървавия хаос в Брюксел имаме неприятното усещане за déjà vu. Същите тиради за „европейско единство", „европейски ценности и морал" и други подобни. Същите боядисвания с националния флаг на пострадалата държава. Същите „фамилни снимки" на европейския елит, изпаднал в дълбок маразъм. Същите лицемерно проронени сълзи за жертвите. Да, всички ние скърбим за жертвите в Белгия. Да, това е огромна човешка трагедия. Но защо Федерика Могерини не се разрева, когато колеха обикновени граждани на Израел? Защо не реагира по същия начин за убитите в Донбас дечица, жени и старци? Да припомня. През 2011 г. , когато на летище Домодедово в Москва избухна бомба и бяха убити обикновени пътници, в Брюксел никой не рева. Напротив. Бе казано, че виновна за случилото се е Москва и нейната политика в Кавказ. Какъв по-отвратителен пример за лицемерие и фалш от евробюрократите? А стотиците взривени и изклани цивилни в Африка? Нима те не са човешки същества?

Естествено, че случващото се в Брюксел и Париж е последица от Либия, Афганистан, Ирак и Сирия. Въпросът е кога стигнахме до този извод - когато подкрепяхме бандитското нахлуване в Ирак в разрез с международното право? Нима не разбрахме, че демокрация не се експортира. Експортират се само революции и тероризъм. Сега ще си сърбаме надробената попара. Колкото и да ми е неприятно, нашият премиер следва събитията. За съжаление държавното ни ръководство няма ясна представа за случващото се по света и действа „слепешком" за сметка на българските национални интереси.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross/bryuksel-belgiya-chykov-1502521.html#ixzz43kqaLilI
цитирай
3. kvg55 - Името на автора ме отказа да чета. ...
23.03.2016 22:21
Името на автора ме отказа да чета.
Написаното вероятно е нещо, което знам.
"Коментарите" 1 и 2 са по-интересни.
цитирай
4. mt46 - За мен е по-важно написаното...
24.03.2016 19:41
kvg55 написа:
Името на автора ме отказа да чета.
Написаното вероятно е нещо, което знам.
"Коментарите" 1 и 2 са по-интересни.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156233
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031