Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2018 06:54 - Писмото на Джеръми Корбин към Тереза Мей
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И Никола Стърджън постави под въпрос решенията на Тереза Мей

Лидерът на лейбъристите и премиерът на Шотландия твърдят, че министър-председателят е трябвало да поиска одобрението на парламента, а не да следва сляпо президента на САЩ Доналд Тръмп

Председателят на опозиционната британска Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че въздушните удари по Сирия са спорни, предава The Guardian. 

„Бомбите няма да спасят живот или да донесат мир. Правно подлежащите на въпроси действия рискуват ескалацията на конфликта. Това прави истинската отговорност за военните престъпления и употребата на химическо оръжие по-маловероятна“, заяви Корбин. 

Според него Великобритания „трябва да има водеща роля при налагането на примирие в конфликта, а не да изпълнява инструкциите на Вашингтон и да изпречва британските войници на пътя на опасността“. 

„Министър-председателят Тереза Мей трябваше да иска одобрение от парламента, а не да следва президента на САЩ Доналд Тръмп. Правителството трябва да направи всичко по силите си да накара Русия и САЩ да се съгласят на независимо разследване на ООН относно ужасяващата химична атака в сирийския град Дума“, убеден е опозиционерът. 

И първият министър на Шотландия Никола Стърджън постави под въпрос начина, по който въздушните удари в Сирия ще спрат употребата на химическо оръжие, предава ВВС. 

„Първите ми мисли тази сутрин бяха с войниците, извикани за действие“, заяви Стърджън. 

„Използването на химическо оръжие в Сирия може да доведе до гадене, но въпросът, който министър-председателят на Великобритания не е отговорил е как това действие, предприето без одобрението на парламента, ще спре употребата му и как ще доведе до мир?“.

 

Само с" голяма доза увереност " и" разузнавателни данни " ,които не могат да покажат те нападат и започват война ! Мерзавци !

Ilieva "С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, както и продължаващата липса на действия от (руска) страна на този фронт", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Американските разузнавателни данни показват, че руските твърдения, че атаката е инсценировка, са неверни, допълни тя. "Нашите разузнавателни данни говорят друго. Но не мога да кажа повече", заяви Сандърс. 

Държавният департамент също каза, че САЩ имат доказателства, позволяващи с "голяма доза увереност" да се заяви, че сирийското правителство е извършило атаката, но допълни, че САЩ все още работят за установяване на използваната смес от химикали.

С голяма доза увереност смятаме, че Сирия е отговорна и за пореден път част от проблема е това, че Русия не я спря, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс. 



Гласувай:
1



1. reader - Ударът срещу Сирия - реакциите по света
15.04.2018 07:42
https://offnews/sviat/udarat-sreshtu-siria-reaktciite-po-sveta-678685.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819480
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565