Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2018 08:12 - ЗА МАЙТАПИТЕ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 18.06.2018 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В блога са ми приписвани най-абсурдни измислици.

Ужким "на майтап". И това е не само от незнание или самозаблуда. Преди десетина години един тип, който беше десетина години по-възрастен от мен, беше ме виждал и знаеше, че не си падам по алкохола, ме "разкри" пред блога като "алкохолизиран старец". (Забавен майтап, пък и перфидно основание да бъда обвинен в суетност, за да бъдат  успокоени скучаещите в блога, че не са сами). Причината - клеветникът ми невнимателно разкри пред мен, че е част от структура за фабрикуване и разпространяване на отвратителни клевети по адрес на българските политици. Майтап? Не - просто демонстрация, че истината и скрупулите за тези типове не съществуват и няма да съществуват, защото важните неща за тях са други.   

Според мен това поведение не е забавление, а оправдание - всеки знае как се измъкват изпечените измамници с номера за "майтапа". Те не вменявали неистини, а само се майтапели. Целият им живот е устройван с подобни "майтапи" за сметка на останалите. 


Бащата на Венци дезертирал от българската армия по време на война, но вместо да бъде разстрелян по военовременните закони, дезертьора, който сам твърди, че е преследвал българската армия до Виена, се завърнал в нея като генерал-полковник - най-високото армейско звание в нашата армия. За какви заслуги, бе Льольо - за заслуги към Коминтерна!!! Но това е само майтап, пред който Остап Бента Мария Бендер Бей е като начинаещо шегаджийче. 

Да изброявам ли поредицата от "майтапи", без които този христоматиен пример за абсурд не би бил възможен? Не е ли очевидно защо около ВВ1951 се навъртат все остап-бендеровци и любители на подобни "майтапи" за чужда сметка? Отделните престъпления трудно могат да се представят за майтапи, защото отделния престъпник най-често е сам срещу закона и институциите. Но престъпния начин на живот, когато е споделен от други любители на престъпните "майтапи" най-лесно се прикрива зад маската на споделен майтап. Затова ни се разиграват ужким невинните сценки, но същите хора десетилетия наред фабрикуват и тиражират най-гнусните клевети по списък срещу всеки, който си позволи да гледа на България като на нещо различно от руска кочина. С неизбежната "загриженост" или "добронамереност" - за да бъдат "оправдани" ударните отряди на простаците, дирижирани от същото място.

Ще завърша с въпроса, изясняването на който би довело до обяснение на множество "майтапи" в България: По какъв начин дезертьор от българската армия, какъвто е бащата на ВВ1951, се е завърнал в същата армия с най-висшето офицерско звание в нея? Моля ВВ1951 да не ми отговаря, защото неговите безкрайни лъжи и увъртания не означат нищо за мен. 

Искам да чуя свидетели на подвизите на баща му, заради които е заслужил отличията си и привилегиите, с които ВВ1951 е отрастнал и свикнал да изопачава безсрамно ролята на загиналите във войните честни български войничета. 


Тагове:   войничета,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092719
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031