Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2018 10:45 - #JeSuisEuropean! АЗ.. ИМАМ.. ЕДНА.. МЕЧТА- ИЛИ- ЗА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД „ГЕРБ” И„БОРИСОВ-3”!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2191 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
#JeSuisEuropean! АЗ.. ИМАМ.. ЕДНА.. МЕЧТА- ИЛИ- ЗА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД „ГЕРБ” И„БОРИСОВ-3”!

    Управлението на Борисов, за 10 години(а 12 години- в София), промени България, до неузнаваемост. Като външна черта- то, напомняше- Яшарска(Живковистка рестварация), но беше и нейната, фактическа- „подмяна”. Защото, за да бъдеш- Живков, не стига, само да си някаква „издънка” на Династията и да викаш- „Булгар, Булгар..”. Това е личност, запечатана в едно строгоопределено време- и неговата реминисценция или повтаряне, е невъзможна, дори за някой-„кръвен” Яшаров, като- Баце Борисов. Няма как, мумията, да се възкреси, дори и с Мавзолей, освен,  като- някакво чудовище или вампир.

 „БСП”, също се промени, под ударите на„домашния си”- Живковизъм. Защото се озова, сама, срещу себе си. И никой или- на никого,  не е алтернатива, в „БСП” или „ГЕРБ”, те са огледални образи, на един обществен атавизъм и дори- на едни и същи групировки и Олигархични фамилни съюзи.

   Двете Партии- са апотеоз на Властта на Олигархията в България, и както ни учи, Аристотел, трябва да дойде, времето на „аристократията”, за да се спре с „царството на престъпността, на мутризацията и упрвлението на безразборното малцинство на плутокрацията”.  Назначенията, от 1981- 1989 г., вече не са валидни и няма как- с идването на новото поколение, да затъваме, пак в спомените си-  за „тримата танкисти..” или „Серьожа- солдат”! Войникът, от паметника- вече е друг, а петолъчката, я има, вече, само на знамената и в шествията на Дьорд Сорос.

  Без да се усетим и без кръв- постигнахме Българската си-„ Велика  мечта”, от времето на националното възраждане (1688-2018), да се обединят- земите на Тракия, Мизия, Македония и Добруджа- под един скиптър, една държава и с един войник! Сега е ред, за изковаването и на новата ни „Мечта” и наша- национална концепция! Федерален „ЕС” вече прохожда, но къде е „федералната” България, обединена, поне, със своята „огромна диаспора”- от българите по света?!

   България е член на „НАТО” и „ЕС” и страната, с най- високо удобрение на тези два съюза! Не е заради- вроденото „чуждопоклоничество” или заради ‘робския” ни манталитет. Напротив- там, ние постигнахме- нещата, в които вярвахме и за които проливахме, кръвта си- повече, от два века.

 Сега, трябва да се обърнем и да прекрачим- за по- нататък! „Западните Балкани”са последната част от националната ни „сага”, но защо не помечтаем- вече и за „Рим”. Идва реда- на истинското, югоизточното и балканско председателство, на Европейския съюз. След 2 мандата- на „Запада” и 2 мандата на Полша (Изтока), започва борбата за„Трона” на Доналд Туск. Там, трябва, да седне- Човекът от Тракия.., който да„спаси”-„Новия Рим”, изглеждащ, много зле, след  „Брекзит”, краха на „първия” си„след-Студен” елит и новите Световни предизвикателства. „Наварският крал, от периферията”, спасява и централизира „умиращата”Франция, през XVI век и поставя- началото на бъдещата Империя. Той, дори,  е„друговерец”, но със суровата закалка и способност, на далечната Пиринейска провинция- да се адаптира и да устоява, към лъстивите Парижки реалности! Този компромис е необходим, на Европейския съюз, сега. Не бива, да се издигат управници, които стават– за посмешище или нямат, свое, собствено мнение. Съюзът, трябва да се равнява по Лидера си, но и по най-слабата си държава, в него,  засега- България. Трябва да изберем- „СтранникЪт” и „ОсобнякЪт”, който, дори- ще се проектира, с вродената си- характерност или с вицовете ни, за него, като отпечатък и характер, на нашата„Нова Европа”. И Той задължително, трябва да е, от някоя от загубилите- последната, Световна война- държави на континента(Студената!), за да „конвергира”- спокойно, смесването, на „загубилите със  спечелилите”. Деленето „Изток- Запад”, също, вече, трябва да изчезне- това са, комплексите на миналото, а знаем, че всяко „минало”, има и още„по- минало” от него, когато нещата, са били- съвсем други, а често- и съвсем- обратни..!

   През 2019 г. ни предстоят, много важни Избори и нашите „сметки”, не могат , да стават- без пряката проекция-и  на Европейските, такива.

   А кога ще имаме Избори, в България ли- не енеобходимо да бързаме за тях. Свалянето на „ГЕРБ” и Борисов, не означава, веднага- идването „БСП” и „ДПС”, на власт, защото това не е никаква промяна. Има възможност- едните да си тръгнат, а другите да не дойдат- и то без всякакви Избори! Поне, за няколко месеца, докато се стабилизират и оформят-нови  „анти- Статуквовите Субекти” или Фактори. Избирането на Тръмп, през 2016 г., не беше, от самата „Републиканска партия”, а от необявената коалиция, на част от разочарованите Републиканци- с част, от разочарованите Демократи- и техният Поход срещу „дълбоката държава” във Вашингтон. И Той управлява САЩ,  днес,в тази странна коалиция, а действията му се критикуват-и от дясно и от ляво. Изглеждат странни и непоследователни, но Той успява и устоява, засега, на тайната власт, на „другата държава”.

  Това трябва да направим и ние- в Европа. „Наварският крал” или „Тракийският Император” на Рим, не са, нито- Месии, ни вълшебници- та да решат проблемите, с пръчката на Хари Потър,но те, трябва да  са, от „Сектата на пазителите”(или- „Домът” на консерваторите) и тяхната цел, трябва да е, не само, да представляват или  председателствуват- започнатите, общоеропейски процеси, а да отстояват- проявата,  на заченат, общ суверенитет, на общата ни- вяра, на „разширението” на културно- историческото ни, общо- Европейско пространство, извън неговата формална териториалност и да изграждат- общата ни Система за Отбрана и Сигурност.  

  Само така, ще  осигурим– зашитата на нашите ценности и Общата ни- Европейска мечта, която всеки от нас, сега, си представя по различен начин. Но нали така е било, с нашето” Евангелие”- четири разказа, в синтеза на едно повествувание. Нали Вярата ни, не се намалява- от техните несъответствия или противоречия, а напротив- дава „синергия”.„Съединението прави- Силата”, е  написано, някога, на „Народното събрание”, в София. Това беше мотото- на нашето „редово” Европредседателстване, а сега- трябва да стане – и Емблемата на цяла Европа, когато станем- нейни истински ръководители и председатели, а не, само-по  ротационните принципи.

   Николай Гацев                                                                                  „Яшари-ланд”,   26.07.2018 г.



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. germantiger - ...
26.07.2018 10:56
ЦИТИРАМ ВИ:

„БСП”, също се промени, под ударите на„домашния си”- Живковизъм. Защото се озова, сама, срещу себе си. И никой или- на никого, не е алтернатива, в „БСП” или „ГЕРБ”, те са огледални образи

А Б С О Л Ю Т Н О
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759018
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031