Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2018 07:07 - SkyWay-Транспорта на бъдещето Skyway е високотехнологична транспортна техно-логия, която няма аналози в света.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2230 Коментари: 2 Гласове:
17

Последна промяна: 22.10.2018 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
SkyWay-Транспорта на бъдещето

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=lKGgloqBUvQ

 

Патентът преобърна света, направи стока продукта на ума- техническото твор чество. На пазара излиза нова, коренно различна собственост-интелектуалната, която единствена се мултиплицира- размножава се многократно, не се изхабява, като материалната- къщата,  се изхабява.

 Възможността за творчество не се дава от привилегии, а от свободата на мисълта……

Няма такова понятие световен патент!

То противоречи на същността,на смисъла и задачите му! Ако има нещо световно в патента,то е изискването за абсолютна световна новост,независимо от кое патентно ведомство се из дава, независимо,за каква територия от световния голбус има валидност. Патентът е документ,за закрила на техническо постижение на територията на държавата, от чието ведомство е издаден…..

 

Така светът върви напред с идеите на младите, създава се непрекъснато, успоредно на природата един свят за човечеството- все по удобен, с възможности, които разкриват все по пълно законите на природата и ги използват и така в една непрекъсната надпревара : науката разкрива закономерности, техниците създават нови технологии, средства и материали, които по добре задоволяват хората и с които учените откриват нови природни закони и щафетата продължава, за да ста ва живота по „умен“ , по удобен, за да прави хората по добри,  каквото иска Бог. Както Бог създаде света- природата, човечеството създава непрекъснато нова, по модерна цивилизация,  Ето пример за „налудничави“ идеи за „Струнен транспорт“ ,  наречен проект RSW което е най иновативното  творение , защитено с 40 патента за изобретение. Идеята е мащабна, прецелва се в недостатъците на обществения, земния ….транспорт-

Постижение:  Следователно, тази система , като конструкция на пътя е по-евтина от монорелса, поне 20 пъти. Скоростта е поне 10 пъти по-висока. Оперативни разходи - издръжливост - поне 5 пъти по-добри. Цената на пътуването е цената на енергията, персонала по поддръжката, амортизацията, инвестициите са поне 10 ( десет )  пъти по-добри. Удобствата за пътниците несравнимо по вече.

 

 

 

. Съществуващата транспортна инфраструктура убива 1,5 милиона души годишно. Най-малко двадесет милиона души годишно получават увреждания ( инвалидности ) . Това, умножено по 100 години, е 150 милиона мъртви и 2 милиарда хора с увреждания и осакатени. Защо 100 години? Защото такъв с срока на действие- гаранционния срок  на новата система RSW .

Представете си, че това ще направи съществуващата транспортна инфраструктура. Сега си представете, че ще спасим тези хора. 150 милиона души няма да бъдат загубени, няма да има 2 милиарда хора с увреждания, защото това, което предлагаме, е различна система, на второ ниво е безопасно: няма кръстовища с пешеходци, животни, няма пресечни точки с други транспортни инфраструктури. Следователно, няма инциденти, няма отпътуване в насрещното платно, няма опасност – при  снеговалеж на земята,ще има лед, но той няма да създава проблеми на надземните съоръжения. . Има още: превозното средство няма да излита от пътя, да събаря дървета, да се врязва в сгради. . Тази система ще бъде по-безопасна от въздухоплавателните средства отколкото авиацията. Сега годишно  700-800 души загиват от авиационни произшествия. Сравнете със смъртта на 1,5 милиона души по пътищата разлика от 2000 пъти. Предлагаме RSW, като  по-сигурна система от авиацията! Това са социални предимства. Ще спасим много животи и няма да има много хора с увреждания. Съществуват и ресурси. Днешният транспорт е много неефективен. Това изисква много гориво, енергия, опасно за околната среда. Сега, ако изградим мрежа от пътища, тези, за които говоря, тези пътища ще бъдат високоскоростни. Ако на планетата има 20-25 милиона километра пътища, тогава ще спестим 30 милиарда тона гориво годишно. Помислете за ефекта: Петролът се произвежда  пет милиарда тона годишно 30 тона спестявания! Ще се отразят на всеки човек. Тъй като нашият транспорт е 10 пъти по-ефективен от съществуващата система. Ако изградим транспортни надлези, използващи съществуващи или наши технологии, тогава ще спестим около 100 милиарда тона стомана! Днес, стомана се  лее 2 милиарда тона годишно! Ще спестим един трилион! Помислете за фигурата! Трилион кубически метра стоманобетон. Съществуващите пътища отнеха почвата от земята, площта над 4 територии на Великобритания. Тази почва е мъртва, растенията не се размножават и не дават кислород. Кой произвежда кислород? Растения! Те бяха покрити с асфалт, бетон, настилки от натрошени камъни. Затова RSW ще върне почвата  на растенията ще направи  света екологичен и безопасен.

 

Пращам линкове на действащ RSW   Sky Way

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=lKGgloqBUvQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=D1CjT7iwgGg

 https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=cx3IsMBBkJs

Юницки  е в родината си, Беларус, където успешно работи за създаването и популяризирането на струнен транспорт под марката SkyWay. С инженерната компания ЗАО "String технологии" с професионалисти в строителство, архитектура, проектиране,  системи за контрол на автоматизация и др. Фирмата разполага със собствена производствена база и пълен транспортен комплекс SkyWay (подвижния състав, транспортни надлези и автоматизирани системи за контрол, сигурност, електрозахранване и комуникация) на територията на 36 хектара в Центъра за демонстрация и сертифициране на EcoTech Oparkov. Понастоящем SkyWay е пълноправен и ефективен тип комуникационни системи, който са сертифицирани. От тези иновации проявиха  заинтересованост от властите на Индия, Индонезия, Австралия, Филипините, Турция, Украйна, Русия и няколко други страни. Проектът се счита за една от обещаващите области на иновативно развитие на Беларус. Skyway е ням високотехнологична транспортна технология, която а аналози в света. Това са скортта, безопасността, достъпността, икономичността и уважението към околната среда. SkyWay е стабилна основа за ново поколение информационна, енергийна и транспортна мрежа. Тя се основава на всички елементи, които са тествани.

 

 

 

 

 

 








Гласувай:
17



1. kvg55 - zaw12929,
21.10.2018 07:21
Научно-техническия прогрес не може да бъде спрян.
цитирай
2. zaw12929 - АНАТОЛИЙ ЮНИЦКИЙ Е БЕЛАРУСКИ ИНЖЕНЕР И ПАТЕНТЕН ЕКСПЕРТ
21.10.2018 07:28
kvg55 написа:
Научно-техническия прогрес не може да бъде спрян.


АКО БЪЛГАРИТЕ МАШИННИ ИНЖЕНЕРИ И ТЕХНОЛОЗИ ИМАХА ПАТЕНТНО ОБРАЗОВАНИЕ... НО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ИЗУЧАВА ВЕЧЕ И МАШИННО ИНЖЕНЕРСТВО И ПАТЕНТНО ПРАВО ВЪВ ВСИЧКИ ВУЗОВЕ...

ЗАТОВА ИДЕИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ОГРАБВАТ...И ТОВА НЕ СПИРА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206583
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031