Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2019 19:36 - Методи Лалов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Методи Лалов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ! Posted on 15.10.2019  Методи Лалов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е българският магистрат,  бившият съдия Методи Лалов!

imageВажно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни, смели и достойни има и винаги е имало!

Препубликвуаме този материал на БОЕЦ във връзка с предстоящите местни избори. БОЕЦ не сме обвързани с нито една политическа партия, не участваме в изборите, но вярваме, че има достойни кандидати, които трябва да бъдат подкрепени и поздравени за тяхната смелост и активност. Ще подкрепим независми граждански кандидати и такива, които са част от гражданските квоти в листите на различни партии, отличили се със своята гражданска доблест, действия и позиция в общата ни битка срещу управляващата ни мафия.

Методи Лалов  е кандидат за общински съветник в София от гражданската квота на  коалиция с номер 66 в бюлетината и преференция номер 101! Достоен кандидат заслужил доверието на бойците и своите съграждани! 

Методи Лалов е роден на 26 юли 1975 г. в град София. Завършва право с отличие през 2001 г. в Юридическия факултет при Университета за национално и световно стопанство. След дипломирането си, най-напред работи като адвокат от октомври 2002 г. до април 2003 г. След това, от 2003 до 2005 г. е младши съдия в Софийски градски съд., а от април 2005 г. – районен съдия.

В различни години води занятия като хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и УНСС. Участник в множество семинари и програми, свързани с работата му като юрист. В началото на 2012 г. поема длъжността изпълняващ функциите на председател на Софийския районен съд, в средата на ноември същата година след проведен конкурс е избран от Висшия съдебен съвет за председател на съда.

По време на мандата на Методи Лалов реално бе решен отлежаващият с години проблем със сградният фонд на Софийски районен съд, най-големият и натоварен съд в страната, в който работят над 200 магистрати.

Битката му за решаването на многобройните проблеми на съда, умишлено игнорирани от години го въвлича в конфликт с ВСС.

На 9 декември 2016 г. подава оставка в знак на несъгласие с цялостната политика на ВСС и поради посегателствата на кадровия орган върху независимостта на съда! Междувременно мнозинството във ВСС подвластно на Цацаров и неговите господари обяви война на Лалов и сезира прокуратурата срещу него, като му наложи и наказания. Успоредно с това бе стартирана и нестихваща кампания срещу съдията в жълто-кафявите медии на Пеевски. Сигурно доказателство, че статуквото приема действията му за заплаха и се опитаха безрезултатно да го смачкат и пречупят.

В оставката си и мотивите към  нея, Методи Лалов изтъква проблемите на съда и недъзите на кадровия орган, като директно заявява: „Така мотивиран и тъй като считам, че отговорността за съществуващото положение е преди всичко на ВСС, а настоящият състав на Съвета няма способност да носи отговорност, нито капацитет да работи за реформи в съдебната система, подавам своята оставка като административен ръководител.”

На същата дата, както и на 26 януари 2017 г. инициира протести на съдии и съдебни служители и пред сградата на ВСС излизат стотици магистрати.  Тези безпрецедентни протести  бяха подкрепени от гражданското общество и за първи път от много години гражданите осъзнаха, че битката им за свобода и справедливост не е обречена! Защото имаме честни и достойни магистрати.

image(над 200 магистрати и стотици граждани се включиха в протестите инициарани от съдия Методи Лалов срещу действията на ВСС и зависимостите в съдебната система)

През 2017г. той се опита да пробие партийното статукво, кандидатирайки се при избора на нов ВСС, като неговата кандидатура предизвика сериозна реакции в изпълнителната и съдебната власт! Лалов е сред малцината действащи магистрати, които критикуват открито кадровиците във ВСС и говори за зависимостите в съдебната система.  Участието му в състезанието доведе до разкриване на сериозни пороци и нарушения на протокола при избора на висши магистрати, като те бяха констатирани в подадената от него жалба срещу резултатите от изборите за ВСС и електронната система по които те бяха проведени. „Правя това, воден от разбирането, че не бива да бъдем зрители на случващото се около нас, а трябва да отдадем собствените си усилия за подобряване на обществената среда” – част от мотивите на Методи Лалов при кандидатирането му за член на ВСС! И продължава с усилията си не само да фиксира проблемите, но и да  посочва решенията! Част от тях посочени в предложената от него „Концепция за стратегическо управление на софийски районен съд”

При многобройните си интервюта в медиите многократно е изразявал непримирима гражданска позиция към всяка несправедливост, аргументирано отстоявайки мнението си, въпреки , че в професионален план това му носи негативи и проблеми. 

„Системата трябва да се промени. Най-лесната промяна е като гласуваш и пратиш човек, който няма да извращава системата, защото няма система, която не може да бъде извратена“

 „Хубаво е да разберем, че първопричината да живеем в несправедливо общество и да ни управляват негодници сме ние самите. Хайде, време е, даже много закъсняхме!”

„ЕК лицемерно в своите доклади гали с перо виновниците, които превръщат България в кочина и все повече я ограбват за сметка на живота и здравето на българските и европейските граждани.”

Преди месец Методи Лалов напусна съдебната система продължавайки битката срещу мафията и корупцията на гражданския гронт!

БОЕЦ вярваме, че гражданското общество може да се противопостави на мафията превзела държавата ни. И нашите усилия биха останали безрезултатни, ако съдебната система не продължи тази битка на институционално ниво. Липсата на справедливост е най-тежкият проблем и този проблем не може да бъде  решен само с реформи и само с нашите усилия. Те са задължителни, но не по малко важни от тях са честните и достойни магистрати, които да освободят съдебната система от нейните зависимости и да върнат доверието  на гражданите в институциите. Гражданите, на гражданският фронт и честните магистрати вътре в съдебната система, заедно можем да спечелим войната срещу мафията и корупцията, които  ни убиват. Затова е важно да покажем своята подкрепа за тях и делото им! Изправяйки се срещу мафията и зависимостите в съдебната система, те рискуват не само професионалната си кариера, а и живота си.

 Методи Лалов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНКИЯ ФРОНТ! 

image

Продължаваме!

 Сега мафията се опитва да гарантира своята престъпна власт за още седем години с избора на Гешев за главен прокурор. Не можем и няма да допуснем този позор!  НА 24.10.2019г. w 9.30ч. – ДЕНЯТ НА ИЗБОРА НА ГЕШЕВ – ВСИЧКИ ПРЕД ВСС!  #СТОПГЕШЕВ

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704965
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031