Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05 22:58 - Тачкови работи
Автор: mt46 Категория: Рецепти   
Прочетен: 585 Коментари: 12 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg








Как се прави кисело мляко? - Наливате свареното прясно мляко в буркани, но да не е много горещо, че може да се спукат. Изчаквате 20-30 минути, за да стане млякото топло /да не пари, но и да не е хладко/.
В паница слагате 4 супени лъжици прясно мляко и 1-2 супени лъжици кисело мляко /подкваса/. Разбърквате ги хубаво и ги наливате в буркана. Разбърквате и млякото в него. Това се прави за всеки буркан... Затваряте с капачки бурканите и ги завивате заедно с хавлии или със стара плътна дреха /може с хавлия и с дреха/. След 2 часа киселото мляко е готово...
Аз го обичам със захар и с курабии, с козунак, с питки, с кекс или просто с хляб...












Гласувай:
26
0


Вълнообразно


1. paciencia - От всичко има при теб, Марине.
30.05 23:16
Цветна красота! Супата е много вкусна, усещам я:). Поздрави и лека вечер!
цитирай
2. to4icata111 - Хубави работи! :)))
30.05 23:22
Доста си се потрудил, браво!
Да ти е сладко!
цитирай
3. hloris - Прекрасни неща си ни поднесъл,сътворени с мерак с мъжки ръце!
30.05 23:52
Браво,Марине!
И аз много обичам домашно заквасено кисело мляко,особено,когато отгоре избие каймака под формата на масълце,но напоследък не ми остава много,много време..
и супичката е барната точно както трябва...с една хубава застройка...
много обичам да готвя,но напоследък не ми остава много,мноог време от тичане по други задачки...голяма идилия лъха от поста ти...домашен уют и спокойствие
Цветята ти са прекрасни!
цитирай
4. kvg55 - Тачкови му работи!
30.05 23:57
Баба знаеше как се кваси мляко, аз не знам. Но съм запомнил, че подквасата се слага, когато пръстът ти издържа на топлината на прясното мляко.
цитирай
5. mt46 - Благодаря, Вася!
31.05 22:33
paciencia написа:
Цветна красота! Супата е много вкусна, усещам я:). Поздрави и лека вечер!

Да, първата ми картофена супа стана вкусна... Поздрави и на теб!...
цитирай
6. mt46 - Благодаря ти! Всеки ден се трудя... И научавам по нещо...
31.05 22:34
to4icata111 написа:
Доста си се потрудил, браво!
Да ти е сладко!

цитирай
7. mt46 - Благодаря ти!
31.05 22:39
hloris написа:
Браво,Марине!
И аз много обичам домашно заквасено кисело мляко,особено,когато отгоре избие каймака под формата на масълце,но напоследък не ми остава много,много време..
и супичката е барната точно както трябва...с една хубава застройка...
много обичам да готвя,но напоследък не ми остава много,мноог време от тичане по други задачки...голяма идилия лъха от поста ти...домашен уют и спокойствие
Цветята ти са прекрасни!

Доскоро майка ми готвеше, но сега няма кой... Поздрави!
цитирай
8. mt46 - И аз не знаех. Но скоро се научих...
31.05 22:41
kvg55 написа:
Баба знаеше как се кваси мляко, аз не знам. Но съм запомнил, че подквасата се слага, когато пръстът ти издържа на топлината на прясното мляко.

Не обичам да бъркам с пръст. Просто опитвам млякото...
цитирай
9. inel379 - Практиката учи най-добре!:)
01.06 15:09
Лесно е, но трябва да му хванеш цаката, за да няма брак,:)
за да се радваш на добри резултати и пак да го правиш с мерак!:)
Поздрави и усмивки за теб!:)))
цитирай
10. hel - Браво ти! Научих се да квася мляко по ...
01.06 18:05
Браво ти! Научих се да квася мляко по време на първата криза (За Бога братя не купувайте - Попов). Тогава ходех до близко село и купувах по 10 литра (с количка го возех). Сега сутрин го има на 100 м. от нас. :)
Освен това стерилизирам и прясно. Затварям буркана, докато е горещо млякото.
цитирай
11. mt46 - Благодаря! Да, уча се с мерак...
01.06 21:28
inel379 написа:
Лесно е, но трябва да му хванеш цаката, за да няма брак,:)
за да се радваш на добри резултати и пак да го правиш с мерак!:)
Поздрави и усмивки за теб!:)))

Досега пресолих една пилешка супа и не успях да направя хубави курабии...
Сърдечен и усмихнат поздрав за теб!...
цитирай
12. mt46 - Благодаря!
01.06 21:31
hel написа:
Браво ти! Научих се да квася мляко по време на първата криза (За Бога братя не купувайте - Попов). Тогава ходех до близко село и купувах по 10 литра (с количка го возех). Сега сутрин го има на 100 м. от нас. :)
Освен това стерилизирам и прясно. Затварям буркана, докато е горещо млякото.

Домашното си е за предпочитане... Обичам кисело мляко. Ям го почти всеки ден - на обяд и на вечеря...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 7951733
Постинги: 1828
Коментари: 30932
Гласове: 92939
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юни, 2017  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930