Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 22:07 - Този път ми се надигна...
Автор: mt46 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2361 Коментари: 15 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Този път ми стана добре. Извадих го надигнат от фурната. Става дума за черния сладкиш...Как го направих ли? С мерак.
Сложих кисело мляко и лъжица сода бикарбонат в голяма купа. Добавих 2 лъжици какао, чаша захар, около 2 чаши пресято брашно, близо половин чаша олио. Турих малко орехи и канела/по желание/. Разбърках хубавичко с обикновена бъркалка. Поръсих дъното на правоъгълна тавичка с брашно и с олио. Изсипах сместа в тавичката и я вкарах във фурната /която включих 5-10 минути по-рано на 180 градуса/.... След 35-40 минути беше готов. Извадих го, поръсих го с малко вода и го завих...

image

image



Тагове:   рецепта,   тачков,   черен,   сладкиш,


Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. to4icata111 - Можел е и още по-дебел да стане, но
08.08.2017 22:45
и така не изглежда зле. :)))

Браво! Поздрави!
цитирай
2. kvg55 - Как ти се пали печката в тая жега?
08.08.2017 23:33
Как ти се пали печката в тая жега?
цитирай
3. hel - Възхищавам ти есе. С теб не мога да се ...
09.08.2017 03:40
Възхищавам ти есе. С теб не мога да се меря! Аз все по-рядко правя сладкиши.
Дерзай в новото си занимание!
цитирай
4. rosiela - Лесно и вкусно.
09.08.2017 08:06
Защо този път се е надигнало, а преди не е ли? То се надига от содата бикарбонат, чудесийчето, да не си я пропуснал преди?
цитирай
5. anin - Ехаа,
09.08.2017 08:57
Маринчо, прати едно парченце за кафето ;))
цитирай
6. laurencia - Браво, Марине!
09.08.2017 11:03
Черният сладкиш и на мен ми е любим (отгоре му правя и една лесна какаова глазура). Той винаги става, особено щом човек го прави с желание. :)
цитирай
7. vilish - Изглежда вкусно! :)
09.08.2017 12:05
Поздравления!
цитирай
8. zaw12929 - Да ти е сладко! Все пак със сладкото с ...
09.08.2017 18:57
Да ти е сладко! Все пак със сладкото с мярка!
цитирай
9. mt46 - Благодаря! Поздрави!...
09.08.2017 21:54
to4icata111 написа:
и така не изглежда зле. :)))

Браво! Поздрави!

За по-дебел трябва повече материал или пък мая... :)
цитирай
10. mt46 - А на тебе не ти ли се яде в тая жега?...
09.08.2017 21:55
kvg55 написа:
Как ти се пали печката в тая жега?

цитирай
11. mt46 - Благодаря, Елена!
09.08.2017 21:57
hel написа:
Възхищавам ти есе. С теб не мога да се меря! Аз все по-рядко правя сладкиши.
Дерзай в новото си занимание!

И аз го правя рядко - веднъж на 1-2 седмици...
цитирай
12. mt46 - Имах 2 неуспешни опита - сплескана работа...
09.08.2017 22:00
rosiela написа:
Защо този път се е надигнало, а преди не е ли? То се надига от содата бикарбонат, чудесийчето, да не си я пропуснал преди?

Не е заради содата, а заради небрежното разбъркване и незагрятата предварително фурна...
цитирай
13. mt46 - Може и две парчета, Ани... :))
09.08.2017 22:01
anin написа:
Маринчо, прати едно парченце за кафето ;))

цитирай
14. mt46 - Благодаря!
09.08.2017 22:03
laurencia написа:
Черният сладкиш и на мен ми е любим (отгоре му правя и една лесна какаова глазура). Той винаги става, особено щом човек го прави с желание. :)

Веднъж му правих какаова глазура. Но го предпочитам сочен, напоен със сироп... :)
цитирай
15. mt46 - Благодаря ви! Ям го с мярка. И с кисело мляко...
09.08.2017 22:04
7. vilish - Изглежда вкусно! :)
12:05
Поздравления!
цитирай

Изтрий
8. zaw12929 - Да ти е сладко! Все пак със сладкото с ...
18:57
Да ти е сладко! Все пак със сладкото с мярка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161922
Постинги: 3687
Коментари: 45094
Гласове: 148918
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031