Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05 21:42 - Знаете ли какво е "джиджи папо"?
Автор: mt46 Категория: Рецепти   
Прочетен: 513 Коментари: 5 Гласове:
18

Последна промяна: 22.05 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Джиджи папа
  image Снимка: gotvach.bg   "По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"

Необходими Съставки
  • хляб - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 250 гр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  Начин на приготвяне

Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното
мляко (на струйка), содата за хляб и солта.

Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.

Готовите филийки се поръсват с пудра захар.


ПП: Така баба и майка ми /Бог да ги прости!/ наричаха пържените филии - "джиджи папо". Ако имате стар, сух хляб, може да го оползотворите по този начин... Вместо мляко може да сложите вода. Пудрата захар не е задължителна...


Тагове:   Джиджи,   папо,


Гласувай:
18
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://recepti.gotvach.bg/r-42766-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B8_%D0%B4%D0%B6%D0%B8-%D0%B4%D0%B6%D0
22.05 21:45
Необходими Съставки

яйца - 4 бр.
брашно - 4 с.л.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сода бикарбонат - 1/2 к.л.
хляб - филийки, сух
сладко - по желание

* мерки и количества
Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, като постепенно се добавя брашното при непрекъснато бъркане.

След това се слага киселото мляко плюс содата. Трябва да се получи смес по-гъста от боза.

Филийките се потапят в сместа и се пържат с нагорещена мазнина. По желание се поднасят със сладко
цитирай
2. blagovestie - Ще ги сънувам сега тези филийки.
22.05 22:18
Пуу, Маринеее, ама как можа да пишеш за тях :))) Слюноотделих направо :)
Тези дни ще направя, то се е видяло!
цитирай
3. barin - Помня ги филийките, Марине. Вкусни ...
23.05 12:30
Помня ги филийките, Марине. Вкусни са!
Поздрави!
цитирай
4. mt46 - Здравей, Люси!
23.05 21:19
blagovestie написа:
Пуу, Маринеее, ама как можа да пишеш за тях :))) Слюноотделих направо :)
Тези дни ще направя, то се е видяло!

И аз мисля утре да направя - за пръв път... :)
цитирай
5. mt46 - Благодаря ти!
23.05 21:21
barin написа:
Помня ги филийките, Марине. Вкусни са!
Поздрави!

Ядат се със сирене, със сладко... Аз ги предпочитам с кисело мляко или със сирене и чай...
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 10176832
Постинги: 2220
Коментари: 33821
Гласове: 102778
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Август, 2018  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031