Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
06.06.2018 21:48 -
Ех, пиле
.
.
.
Кажи ми, пиле, откровено!
Мечтаеш ли да си сварено?
Или - ако така е речено -
би предпочело да си печено?
Марин Тачков
.
.
Кажи ми, пиле, откровено!
Мечтаеш ли да си сварено?
Или - ако така е речено -
би предпочело да си печено?
Марин Тачков
Що за антиевроатлантическо отношение към пилето.
цитирайРецепта от Цаньо Сърнев из "Кошмарите на един чревоугодник"
СРЕДНОРАЗВЪЛНУВАНО ПИЛЕ В ТЕСТО,
Не само шаранът се завива, и пилето е зиморничаво. И то като шарана иска да му е пълно коремчето. Най-добра плънка е собствената: сърце, дробче, воденичка, нарязани на дребно, и 2 глави лук на филийки, запържвате в 6 с.л. олио. Когато котката усети за какво става дума, прибавете кафейна чашка ориз и долейте 200 мл вода. Когато оризът изпие водата, ръсите с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз, обърквата сместа, както поп обърква постите със заговяването. Пълните пилето и го зашивате.
Тесто: 200 мл вода, щипка сол, 1 яйце и брашно, колкото поеме. Размесвате и му теглите една точилка, докато тестото изтънее като швейцарски часовник. Нататък като тапетите - обилно намазвате тестото и пилето с масло и го увивате като буба (пашкул) Намазвате отгоре тестото с разбитото яйце и го слагате в умерена фурна за 1 час. После разчеквате пилето, изяждате тестото и плънката, а пилето го хвърляте. :) Така се шегуваше един приятел: Печено пиле - хвърлям го!...В стомаха! :)))
---------------------------------------
Това, за да раздразня вкусовите рецептори и да не ни е мъчно заради антиевроатлантическото отношение ( по Краси :) към това нежно създание или както го наричали някога "мирният кълвач". Пък и мисли си за тези, които са го отглеждали и пийни една чашка за тяхно здраве. :)))
цитирайСРЕДНОРАЗВЪЛНУВАНО ПИЛЕ В ТЕСТО,
Не само шаранът се завива, и пилето е зиморничаво. И то като шарана иска да му е пълно коремчето. Най-добра плънка е собствената: сърце, дробче, воденичка, нарязани на дребно, и 2 глави лук на филийки, запържвате в 6 с.л. олио. Когато котката усети за какво става дума, прибавете кафейна чашка ориз и долейте 200 мл вода. Когато оризът изпие водата, ръсите с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз, обърквата сместа, както поп обърква постите със заговяването. Пълните пилето и го зашивате.
Тесто: 200 мл вода, щипка сол, 1 яйце и брашно, колкото поеме. Размесвате и му теглите една точилка, докато тестото изтънее като швейцарски часовник. Нататък като тапетите - обилно намазвате тестото и пилето с масло и го увивате като буба (пашкул) Намазвате отгоре тестото с разбитото яйце и го слагате в умерена фурна за 1 час. После разчеквате пилето, изяждате тестото и плънката, а пилето го хвърляте. :) Така се шегуваше един приятел: Печено пиле - хвърлям го!...В стомаха! :)))
---------------------------------------
Това, за да раздразня вкусовите рецептори и да не ни е мъчно заради антиевроатлантическото отношение ( по Краси :) към това нежно създание или както го наричали някога "мирният кълвач". Пък и мисли си за тези, които са го отглеждали и пийни една чашка за тяхно здраве. :)))
Какво "варено. печено" вече сме само кожа и кости -365 дневни пости..." за 95% от населението...
Лек ден...
цитирайЛек ден...
kvg55 написа:
Що за антиевроатлантическо отношение към пилето.
gessos написа:
Рецепта от Цаньо Сърнев из "Кошмарите на един чревоугодник"
СРЕДНОРАЗВЪЛНУВАНО ПИЛЕ В ТЕСТО,
Не само шаранът се завива, и пилето е зиморничаво. И то като шарана иска да му е пълно коремчето. Най-добра плънка е собствената: сърце, дробче, воденичка, нарязани на дребно, и 2 глави лук на филийки, запържвате в 6 с.л. олио. Когато котката усети за какво става дума, прибавете кафейна чашка ориз и долейте 200 мл вода. Когато оризът изпие водата, ръсите с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз, обърквата сместа, както поп обърква постите със заговяването. Пълните пилето и го зашивате.
Тесто: 200 мл вода, щипка сол, 1 яйце и брашно, колкото поеме. Размесвате и му теглите една точилка, докато тестото изтънее като швейцарски часовник. Нататък като тапетите - обилно намазвате тестото и пилето с масло и го увивате като буба (пашкул) Намазвате отгоре тестото с разбитото яйце и го слагате в умерена фурна за 1 час. После разчеквате пилето, изяждате тестото и плънката, а пилето го хвърляте. :) Така се шегуваше един приятел: Печено пиле - хвърлям го!...В стомаха! :)))
---------------------------------------
Това, за да раздразня вкусовите рецептори и да не ни е мъчно заради антиевроатлантическото отношение ( по Краси :) към това нежно създание или както го наричали някога "мирният кълвач". Пък и мисли си за тези, които са го отглеждали и пийни една чашка за тяхно здраве. :)))
СРЕДНОРАЗВЪЛНУВАНО ПИЛЕ В ТЕСТО,
Не само шаранът се завива, и пилето е зиморничаво. И то като шарана иска да му е пълно коремчето. Най-добра плънка е собствената: сърце, дробче, воденичка, нарязани на дребно, и 2 глави лук на филийки, запържвате в 6 с.л. олио. Когато котката усети за какво става дума, прибавете кафейна чашка ориз и долейте 200 мл вода. Когато оризът изпие водата, ръсите с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз, обърквата сместа, както поп обърква постите със заговяването. Пълните пилето и го зашивате.
Тесто: 200 мл вода, щипка сол, 1 яйце и брашно, колкото поеме. Размесвате и му теглите една точилка, докато тестото изтънее като швейцарски часовник. Нататък като тапетите - обилно намазвате тестото и пилето с масло и го увивате като буба (пашкул) Намазвате отгоре тестото с разбитото яйце и го слагате в умерена фурна за 1 час. После разчеквате пилето, изяждате тестото и плънката, а пилето го хвърляте. :) Така се шегуваше един приятел: Печено пиле - хвърлям го!...В стомаха! :)))
---------------------------------------
Това, за да раздразня вкусовите рецептори и да не ни е мъчно заради антиевроатлантическото отношение ( по Краси :) към това нежно създание или както го наричали някога "мирният кълвач". Пък и мисли си за тези, които са го отглеждали и пийни една чашка за тяхно здраве. :)))
zaw12929 написа:
Какво "варено. печено" вече сме само кожа и кости -365 дневни пости..." за 95% от населението...
Лек ден...
Лек ден...
Има пилешки "фенер" /разни кокали/. Някои го купуват за кучетата си, но става и за супа...
Леки дни!...
Търсене
Блогрол
1. М. Тачков - Български песни /стихосбирка/
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация
2. М. Тачков - Ако бях премиер
3. Дела
4. Деспи...
5. Стойнев
6. Светлана
7. Блогът на Стойнев
8. Блог. бг - правила
9. М. Тачков - Любовна балада
10. Публикации - сп. "Пламък"
11. "Изповедта на една компаньонка"
12. Плагиатска "стихосбирка"
13. "Добри да бъдем"
14. Най-хубавата
15. Молитва
16. Меджик
17. Две и 200
18. Да се завърнеш... Редактиране...
19. За държавата, цените, политиците и бюрократите
20. Всеки стих е път към Теб
21. Н. Николов
22. 22. Защо някои другари не са ми драги
23. Западният либерализъм е по-разрушителен от комунизма
24. Контрол чрез глада. Монсанто
25. Да бъдем максимално живи
26. М. Тачков - "Светлей, Училище"
27. М. Тачков - Светоглед
28. М. Тачков - Аз обвинявам
29. 29. Противоречия в автохтонната теория
30. Славянизация