Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2013 21:01 - О, това не може да бъде!...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 5139 Коментари: 19 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Десет ветеринари са назначени в „Пирогов” през последният месец  

image

   Десет ветеринарни доктори са назначени в Института по спешна помощ “Пирогов” през последния месец, алармираха от Дружеството за защита на животните. Масовото напускане и емиграция в чужбина на медицински кадри е принудило ръководството на института да прибегне до тази отчаяна стъпка в стремежа си да запази "Пирогов" като действащо здравно заведение. Природозащитниците протестират, тъй като този нов начин за справяне с кризата в здравеопазването може да доведе до недостиг сред ветеринарните лекари, упражняващи професията си върху животни, а оттам да остави без здравни грижи селскостопанските, домашните, бездомните и животните в зоологическите градини.

   Засега от Ветеринарния лекарски съюз ни уверяват, че тези страхове са безпочвени и към момента разполагаме с достатъчно количество добре обучени ветеринари, които могат да поемат и животните, и хората, ако това се налага. Що се отнася до компетентността на ветеринарите в сферата на хуманната медицина, от „Пирогов” ни уверяват, че те не отстъпват по способности на който и да е хуманен доктор, в която и да е специалност, и единственото, което е било необходимо да направят, за да могат да работят с човешки пациенти, е да изкарат курс /за медикаментите, които да предписват на пациентите си/, което е и направено.

   Шефът на Института по спешна помощ “Пирогов” заяви, че ветеринарите, започнали работа при тях, са най-добрите, които могат да се намерят в България. Петима имат по десет години стаж в Софийския зоопарк, където са се грижили за човекоподобните и нечовекоподобните  маймуни, а другите петима са работили в “Екоравновесие” и са най-добрите специалисти по кастрация. Според думите му въпросните ветеринари имат много по-обширни знания и умения, що се отнася до анатомията и физиологията на живите организми, отколкото един обикновен хуманен доктор, познаващ единствено и само човешкия организъм.    
   От “Пирогов” се надяват пациентите да приемат нормално факта, че ще бъдат лекувани от ветеринари, което е по-добрият вариант от този да назначат свещеник, както са сторили в община Дулово.
Там, след като са останали без медицински персонал, са прибягнали до последния вариант - назначили местния свещеник да дава последно причастие на потърсилите спешна медицинска помощ в общинската болница.
   Оказва се, че това не е единственото нетрадиционно разрешение на проблема с липсата на медицински кадри.  В Брезник, например, са обявили конкурс за баячки, екстрасенси, био-лечители и други професионални шарлатани, възпитаници на Шамбала, колкото поне да вдъхват някаква надежда за изцеление на потърсилите здравни услуги.

neverojatno.wordpress.com/2012/04/13/pirogov/

 





Гласувай:
42


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. silwiqna - Поздрав!
09.12.2013 21:46
Какво ли може да ни учуди вече...!!!
цитирай
2. mt46 - Казват, че нямало невъзможни неща...
09.12.2013 22:47
silwiqna написа:
Какво ли може да ни учуди вече...!!!

Би могло, например, нашето НС да се премести на Марс, за да заседава на спокойствие... :)
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Така както е на майтап сега, като ...
09.12.2013 23:08
Така както е на майтап сега, като нищо може и да ни се случи, та за това наблягайте на алтернативните методи на лечение и на профилактика с билки, пчелни продукти и минерална вода.
цитирай
4. mt46 - Да, профилактиката и естественото лечение са за предпочитане...
09.12.2013 23:42
kasnaprolet9999 написа:
Така както е на майтап сега, като нищо може и да ни се случи, та за това наблягайте на алтернативните методи на лечение и на профилактика с билки, пчелни продукти и минерална вода.

цитирай
5. batogo - !!!:)))Поздрав!
10.12.2013 09:20
След като вече ни превърнаха в животни, защо да не ни третират и лекуват като животни... :)
цитирай
6. mt46 - :)
10.12.2013 12:26
batogo написа:
След като вече ни превърнаха в животни, защо да не ни третират и лекуват като животни... :)

Казват, че някои ветеринари са по-кадърни от доста хуманни лекари - защото животните няма как да кажат какво им е, къде ги боли...
цитирай
7. mt46 - Един виц - за разведряване...
10.12.2013 12:46
Пациент при личния лекар. Оня, без да вдига поглед, пита:
- ИПФ?!
Човечецът мълчи.
- Абе вие кога ще се научите - име, презиме, фамилия.
-Аха ... КУР.
-Какво?! - ядно попитал докторът.
- Кирил Узунов Рашков...
цитирай
8. mt46 - Пропуснал съм да добавя подходяща песничка -
10.12.2013 12:55
http://www.youtube.com/watch?v=tcEGxV4IXz4
цитирай
9. makont - Боже, дали не трябва да лаем,
10.12.2013 13:00
за да разберат, че ни боли нещо, или пък да мучим. Вчера всички лекари от урологията на Пирогов са напуснали, дали на някой ще му светне лампичката? Поздрави!
цитирай
10. mt46 - Благодаря ти!...
10.12.2013 13:23
makont написа:
за да разберат, че ни боли нещо, или пък да мучим. Вчера всички лекари от урологията на Пирогов са напуснали, дали на някой ще му светне лампичката? Поздрави!

Отдавна би трябвало да им светнат "лампичките" - ако ги имаха...
цитирай
11. mt46 - Кухопрофилници... :)
10.12.2013 17:37
16:20 - zgushter
15:48 - crazyhorzz
цитирай
12. mt46 - Цитирам мнение от ФБ:
10.12.2013 18:24
"Въпреки "намалената" партийна субсидия (с 1 левче на гласоподавател) (без)родните ни дупетати продължават да получават НАЙ-ВИСОКАТА ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ В СВЕТОВЕН МАЩАБ. А тезата им, че ако, видиш ли, им се намали субсидийката, ще се корумпират, е куха точно толкова, колкото и кухи са дебилните им, корумпирани глави!
Изроди мръсни, докато вие плюскате ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ от субсидия, в двумилионна София има само 10 работещи линейки, а за останалата част от страната се пада средно по 1 линейка на град.
Изроди мръсни, циници долни, черната чума да ви наказва потомството 10 поколения напред заради гаврите и издевателствата с тоя беден, гладен, болен и умиращ народ!..."
цитирай
13. mt46 - http://alterinformation.wordpress.com/2013/12/04/89410419586/
10.12.2013 20:47
Още през 1949г. Алберт Айнщайн пише в едно свое есе, че в “анархичния капитализъм”, както той нарича властващия обществен строй, финансовата олигархия контролира всички средства за информация – образование, радио и преса и тн.

Какво се е променило от 1949г. до сега? Нещата са още по-страшни, тъй като в информационната епоха средствата за пропаганда са се увеличили значително, а достъпа до тях е на “клик разстояние” – интернет промени всичко. Правителствата разбраха това много бързо и установиха контрол над глобалната интернет мрежа.

И както винаги под предлога за собствената ни или националната сигурност гражданите доброволно, или без дори да разберат, позволиха правителствата да установят пълен “мониторинг” над интернет и социалните мрежи. От друга страна финансовата и медийна олигархия в съдружие (неволно) бълва леснодостъпна, разпространяваща се за броени минути, лъжлива или манипулативна информация. Настъпи момента, в който радиото и телевизията отстъпиха като трибуна за пропаганда пред глобалната мрежа. Стигна се до момента, в който вече изказванията на директора на ЦРУ, че “имаме пълен мониторинг над Фейсбук и Туитър” са нещо нормално. Те дори не са разкрития.

Една медийна кампания не струва нищо на финансовия олигарх, корпорацията или политическата клика. Нужно е два-три сайта да публикуват, чрез “платени” журналисти, лъжлива статия, която набързо ще се завърти (безплатно) в социалните мрежи и ще бъде препечатана в други сайтове, на принципът “копи-пейст”.

Ако тоталитарните държави допускат едва няколко канала за излъчване, то “демократичните” държави мислят много по-хитро: колкото повече канали, толкова повече пропаганда, толкова повече заблудени.

За това в САЩ до 2000г. ако, примерно, около 50 големи корпорации притежаваха медиите то днес монопола е тотално установен – 5-6 корпорации държат медиите в САЩ. Същите тези корпорации изкупуват медиите в чужди държави като се превръщат в “станция за пропаганда” на държавната политика на САЩ. В България и цяла Източна Европа тенденцията тече в момента.

Но някои хора продължават да смятат, че медиите са средство, което ги прави информирани. Това не е така по простата причина, че зад всяка медия стоят определени хора, които са обвързани с икономически и политически кръгове или лобита и съответно “информират” избирателно, както смятат за добре, впускат се в пи-ар или “черни” кампании, а безкритичния зрител преживя и коментира успоредно с водещите…

Термини като “очаквайте обобщение по темата” са достатъчно показателни. Теми, които не могат да бъдат обобщени, не само заради това, че са прекалено обширни, а заради и това, че не може да “обобщиш тема” по която има много мнения, гледни точки и цели обществени групи, които стоят зад тях. Тоест да обобщиш в случая означава да наложиш някоя от тях. А коя ще е тя зависи от “редакционната политика” на медията, която се определя знаем от кого.

Как да не се удавим от морето от лъжи и пропаганда?

Единствения начин е да сравняваме информацията, която ни дават различните медии по между си. Знаейки кой стои зад едната и другата и според интереса си как представя нещо ние можем да потърсим истината посредата.

Алтернативната преса, като Alter Information също е най-доброто средство за информиране и алтернативните сайтове за информиране тепърва ще набират скорост. Търсете такива страници и се информирайте от блоговете и сайтовете на независимите професионални анализатори – няма по-голямо богатство от информацията, която публикуват те. Защото и едните и другите не работят като журналисти и не получават заплащане за работата си. Не зависят от работодателя си и собственикът на медията, в която работят.
http://alterinformation.wordpress.com/2013/12/04/89410419586/
цитирай
14. born - Няма лошо. Разликата между вете...
10.12.2013 20:48
Няма лошо. Разликата между ветеринарните и хуманните лекари е , че ветеринарните си ядат пациентите, а хуманните ги .... /таковат/.
цитирай
15. monaliza121 - Няма лошо:))))
11.12.2013 12:14
Каквито пациентите, такива и лекарите и обратно.:(
цитирай
16. stela50 - Поздрави, Марин !
11.12.2013 12:43
Чувала съм, че има много добри ветеринари,
добри и в хуманната медицина...
Както върви, скоро и други медицински заведения
ще търсят нестандартни решения за решаване
на този сериозен проблем ...
цитирай
17. mt46 - Благодаря за отзива, Таня!...
11.12.2013 18:48
stela50 написа:
Чувала съм, че има много добри ветеринари,
добри и в хуманната медицина...
Както върви, скоро и други медицински заведения
ще търсят нестандартни решения за решаване
на този сериозен проблем ...

цитирай
18. mt46 - Има нещо такова... :)
11.12.2013 18:55
monaliza121 написа:
Каквито пациентите, такива и лекарите и обратно.:(

цитирай
19. mt46 - :)
11.12.2013 19:01
born написа:
Няма лошо. Разликата между ветеринарните и хуманните лекари е , че ветеринарните си ядат пациентите, а хуманните ги .... /таковат/.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19302894
Постинги: 3714
Коментари: 45268
Гласове: 149523
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930