Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 21:27 - Докога ще ни шибат?...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 4030 Коментари: 17 Гласове:
11



.
Мъжът с токчетата каза ясно защо България бе приета в ЕС  

imageДумите, които ще прочетете по-долу, не са изречени от някой лумпен, политически неграмотник, аутсайдер или незначителен местен политически играч. Техен автор е бившият френски президент Никола Саркози. Навремето той формира с Ангела Меркел онзи прословут тандем, който в Европа журналистите наричаха „Меркози“ – до такава степен двамата работеха и формираха в синхрон съдбата на Стария континент.

Мъжът с токчетата обяви курс към нов президентски мандат с думите: „Трябва да се създадат центрове за задържане на бежанци в Северна Африка или в страни като Сърбия и България“. (линк на френски)

Не е толкова страшно, че единственият член на ЕС, който беше нареден до Магреба, сме ние. По-страшно е, че в тази подредба се съдържа и оценка, която по никакъв начин до този момент не предизвиква реакция у политиците ни. Не говори бакалин, а може би бъдещият президент на Франция.

От години се говори и пише, че България може да бъде превърната в необходимата на ЕС сива буферна зона между Шенген и Азия, която точно както в Римската империя се използва, за да удържа нападенията отвън и да „складира“ тези, които не са желани вътре.

А каква е ролята на последните двама френски президенти?

Саркози и кръгът около него беше инициаторът и двигателят за свалянето на режима на Муамар Кадафи в Либия. Той търсеше враг навън, за да решава нерешимите проблеми във вътрешната си политика и да отклонява вниманието на общественото мнение от разкрития по афери за корупция и злоупотреба с влияние в собствената му партия. Мъжът с токчетата звънеше на американците и им упражняваше натиск да свалят Кадафи. Това призна в книгата си миналата година и американският държавен секретар Хилари Клинтън, която изхвърча от поста и поради това, че се подведе по него.

Основната отговорност за жертвите в Средиземно море, нашествието в Европа от Северна Африка, хуманитарната трагедия в Италия тежат на плещите на Саркози и на Берлускони. Моралният причинител на катастрофата трябва да поеме последствията й. И по силата на историческaтa логика това трябва да е Франция!

Наследникът на Саркози – социалистът Франсоа Оланд и кръгът на влияние, който финансира избирането му през 2012 година беше и е най-яростният световен адвокат за военни удари срещу режима на Башар Асад, а външният министър Лоран Фабиус отсече: „Башар Асад не заслужава да живее.“ Оланд отиде на крака в Белия дом, за да моли американците да го направят. Пухкавият флегматик беше сред основните доставчици на оръжие за „демократичната“ сирийска опозиция, която стана гръбнак на Ислямска държава. Благодарение на него милиони хора тръгнаха към Европа, представяйки се за сирийци. По силата на политиката на действащия френски президент и резултатите от нея – Франция трябва да ги приема!

Очевидно е, че Саркози и Оланд умеят да се развеждат, но не и да правят стойностна политика в интерес на Франция и Европа. Без рязка промяна на политическото лидерство в Париж и Берлин, Европа е осъдена на нестабилност, етнически конфликти и разруха.

Най-активният чужд посланик у нас се нарича Ксавие Лапер дьо Кабан. Речевитият дипломат няма право повече да ни казва какво и как да правим. Ако политическите сили и обществото в България допуснем това, означава да признаем, че сме държава не от втора, а от трета категория в ЕС. Най-малкото: защо й е съдебна система на държава, превърната в буферен бежански лагер? В такива места има само корупция, насилие и много тъга. Развалените ябълки ще се търкалят навсякъде.

На всички вече е пределно ясно, че понятия като „европейска солидарност“ са просто кухи лозунги и никой няма да ни помогне. Сами трябва да се спасим от политическия сценарий, който други явно вече са написали за нас. От началото на годината Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, Полша, Хърватия си правят регионални формати и срещи, от които България е изолирана. А това е ядрото на отпора срещу западноевропейското самозабравяне и липса на политическа отговорност. Без съюзници и приятели ще ни е много трудно да оцелеем. Бърза пробалканска и произточноевропейска външна политиката трябва да ни вкара в контекст, който да ни даде шанс за спасение.

 

Автори:  Френски Наблюдател и Калоян Методиев

6 септември 2015

obshtestvo.net/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D1%81-%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0/

ПП: Ще ни шибат, докато се дупим...



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - От сегашните ни управници няма т...
08.09.2015 21:44
От сегашните ни управници няма такъв, който
да се опъне на САЩ и негодниците от ЕС.
Народът е в пълна апатия и незаинтересованост.
Това ни прави обречени.
цитирай
2. monarh1991 - За съжаление
08.09.2015 22:39
За съжаление, западните политици винаги са гледали на нас като на презрени хора. Справка - Клемансо и Чърчил. Но и ние като цяло не издигаме достойни личности за свои водачи. Поздрави!!!
цитирай
3. dimat - Прекрасно,но...
08.09.2015 23:01
" Бърза пробалканска и произточноевропейска външна политиката трябва да ни вкара в контекст, който да ни даде шанс за спасение."

...За да се изпълни горното,са необходими минимум две условия:

1-во -изключване изцяло политическия и управленски "елит";

2-ро - да се достави спешно от Марс нов народ.

А освен това,изпълнението на първото условие,е възможно само при изпълнено второ условие.

С други думи,няма да стане никога.

България е обречена,но с изключение на една шепа разтревожени българи,на стадото въобще не му пука.

То "живее" в друг свят.

Неговия свят е, светът на оцеляването.

За тази цел то си има специален ген.

Това е генът на една африканска жаба,която обитава пустинята Калахари.

Там тази жаба ОБИТАВА,а не живее!

Там тя изпълнява единствено заложената и генетично функция -ОЦЕЛЯВАНЕ!

Всичко друго и е противоестествено!Такова е нейното "естество"!

В това си "естество",при благоприятни времена,т.е дъждовния период,жабата,се храни,скача върху друга жаба,създава потомство,квака възхитена от собственото си величие и в най-възвишените си пориви,лови мухи!
При неблагоприятни времена,демек,тотална суша,жабата се заравя дълбоко в пясъка и какво точно прави,не се знае,но явно ...чака!Подобно на снижаването,което ни препоръчваше др.Живков.

Както се казва,тъй като жабата в хода на Еволюцията се е появила по-рано от Човека,явно и "българинът" се е появил тогава,т.е,по-рано...от Човека и си е останал на това ниво на "развитие".

Сега, в нашето стратегическо развитие,докопали мъдростта на Жабата от Калахари,ние,вечно оцеляващия Калахарски...пардон,Булхарски народ се готвим за поредния скок в пясъка,на поредния "сух" период,с други думи,поредното робство.

Далдисвайте,братя оцеляващи...и доскоро,след няколко века,когато ще се измъкнем от поредната яма...с лайна!

И така,обилно ухаещи на лайна,в поредното оцеляване,ще изпълняваме поредната си функция в лапите на поредния скарабей,оформящ поредното съвършено топче.
цитирай
4. mt46 - Нашите управници са бизнесмени...
08.09.2015 23:28
kvg55 написа:
От сегашните ни управници няма такъв, който
да се опъне на САЩ и негодниците от ЕС.
Народът е в пълна апатия и незаинтересованост.
Това ни прави обречени.

http://glasove/categories/na-fokus/news/modelyt-e-borisov-peevski-koj-e-vypros-zadavan-ot-licemeri

Моделът е "Борисов - Пеевски". "Кой?" е въпрос, задаван от лицемери
Автор: Явор Дачков

08.09.2015 01:38 3560 преглеждания 19 коментар/а

"Все по-трудно ще става за премиера Борисов да крие връзките си с ДПС, както и да се прави, че няма нищо общо с Делян Пеевски – детето чудо на българския преход. Чудодейната мощ на депутата от ДПС се дължи изцяло на държавата и на това, че е подставено лице на Ахмед Доган, човека, който управлява България заедно с Бойко Борисов.
Това са двата основни центъра на властта, които вземат важните решения в страната. Останалото – институции, съдебна власт, реформатори, Първанов и Радан, патриоти и промяна на Конституцията, е камуфлаж. В най-добрия случай второстепенен разпределител на преимуществата на властта - хора и лични амбиции, представящи себе си за цели партии и организации, които събират подхвърлените останки от трапезата, на която все по-удобно се разполагат Борисов и Доган. Опит за трети властови център се опитаха да направят Иван Кръстев и Иво Прокопиев около президента Росен Плевнелиев, но по всичко личи, че този проект е в упадък..."
цитирай
5. kvg55 - От Англия и Франция нищо добро не ...
08.09.2015 23:29
От Англия и Франция нищо добро не сме
видяли още от времето на игото.
цитирай
6. mt46 - Да... Нашите политици в миналото също имат вина за това...
08.09.2015 23:33
monarh1991 написа:
За съжаление, западните политици винаги са гледали на нас като на презрени хора. Справка - Клемансо и Чърчил. Но и ние като цяло не издигаме достойни личности за свои водачи. Поздрави!!!

Но ми е странно защо, след като те ни презират и мразят, ние трябва да ги обичаме, да им се кланяме...
Поздрави!...
цитирай
7. mt46 - Това важи не само за нашия народ...
08.09.2015 23:41
3. dimat - Прекрасно,но...
23:01
" Бърза пробалканска и произточноевропейска външна политиката трябва да ни вкара в контекст, който да ни даде шанс за спасение."

...За да се изпълни горното,са необходими минимум две условия:

1-во -изключване изцяло политическия и управленски "елит";

2-ро - да се достави спешно от Марс нов народ.

А освен това,изпълнението на първото условие,е възможно само при изпълнено второ условие.

С други думи,няма да стане никога.

България е обречена,но с изключение на една шепа разтревожени българи,на стадото въобще не му пука..."
Всички народи са манипулирани, консумират безгрижно, робуват на елитите си...
цитирай
8. dimat - 7. mt46 ,
09.09.2015 11:28
Каква полза от всичко това,което правим ние по форумите.

Само си чешем езиците,даже да е в "правилна посока"(какво е това "правилно",е друг въпрос).

...А керваните от пустините си вървят и необезпокоявани ни заливат.

Ние си стоим пред компютрите и си въобразяваме,че се занимаваме с просветителска дейност.

Ще кажа едно нещо,от собствен опит:

Не съществува никакво просвещение,нито просветителска дейност.

Има само обмен на информация.Дали това ще е просвещаване,или не,зависи не от "просветителя", а от просвещавания".

Това доказва едно нещо,че не информацията отива до човека,ако ще да му се излива като водопад,а ЧОВЕК ОТИВА ДО ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАЩОТО САМ Я ТЪРСИ.

Така се стига и до просвещението... и мисленето!

Но нашата реалност показва,че такъв род търсачи са само една шепа хора,които с нищо,с абсолютно нищо, не могат да повлияят, на останалите,независимо от благородните си подбуди.

Всичко зависи от "масата",която засега поне е показала,че се ползва от привилегията,да се използва по най-елементарен начин от политиците,като МАТ'РЯЛ!

От който всеки елементарен политик може да си омеси,каквото си иска.

И така се стига,до онази страшна думичка,в тефтерчето на Левски: "Народе????"

Тази думичка продължава да си виси,над целокупния ни "народ",през вековете,като дамоклев меч и не се знае,докога.
цитирай
9. katan - Здравей, Маринче!
09.09.2015 11:59
В послеписа е отговорът.
Щях да напиша същото, но с друга дума.
цитирай
10. gosho568 - Най-добрият вариант за една стр...
09.09.2015 13:07
Най-добрият вариант за една страна, да заобикаля и неспазва законите на бюрократите от ЕС, явно си остава - излизането на съответната страна от Европа... Поздрави!
цитирай
11. apostapostoloff - Кои сте тия "вие",
09.09.2015 13:14
дето ви шибат бе, шибаняци?!
цитирай
12. mt46 - Да... Няма и да видим...
09.09.2015 22:46
kvg55 написа:
От Англия и Франция нищо добро не сме
видяли още от времето на игото.

цитирай
13. mt46 - Това можем, това правим...
09.09.2015 23:04
8. dimat - 7. mt46 ,
11:28
"Каква полза от всичко това,което правим ние по форумите.

Само си чешем езиците,даже да е в "правилна посока"(какво е това "правилно",е друг въпрос).

...А керваните от пустините си вървят и необезпокоявани ни заливат.

Ние си стоим пред компютрите и си въобразяваме,че се занимаваме с просветителска дейност.

Ще кажа едно нещо,от собствен опит:

Не съществува никакво просвещение,нито просветителска дейност.

Има само обмен на информация.Дали това ще е просвещаване,или не,зависи не от "просветителя", а от просвещавания".

Това доказва едно нещо,че не информацията отива до човека,ако ще да му се излива като водопад,а ЧОВЕК ОТИВА ДО ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАЩОТО САМ Я ТЪРСИ..."
Да, ползата е малка, но е повече от нищо...
Все пак Просвещението, Възраждането са изиграли важна роля за формирането на българската духовност...
И още нещо - нека Големият брат и служителите му /които следят виртуалното пространство/ да знаят, че не всички сме тъпи и зомбирани...
цитирай
14. mt46 - Здравей, Катанче!...
09.09.2015 23:17
katan написа:
В послеписа е отговорът.
Щях да напиша същото, но с друга дума.

Мисля, че ако има Ад, той не би побрал всички грешници, злодеи, престъпници...
М. Тачков
цитирай
15. mt46 - Няма процедура за излизане... Поздрави!...
09.09.2015 23:19
gosho568 написа:
Най-добрият вариант за една страна, да заобикаля и неспазва законите на бюрократите от ЕС, явно си остава - излизането на съответната страна от Европа... Поздрави!

цитирай
16. mt46 - Може би от 50 до 80 % от населението на Земята...
09.09.2015 23:21
apostapostoloff написа:
дето ви шибат бе, шибаняци?!

цитирай
17. mt46 - Мда... Хитреци и наглеци...
09.09.2015 23:23
brancaleon написа:
Вдигнал е пушилка да се вземат мерки за защита на държавата си, като държат мигрантите далече от Франция..

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160246
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031