Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2015 22:12 - Турция тепърва ще съжалява...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2859 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

Путин: Турция тепърва ще съжалява за това, което направи (обновена)

от Memoria de futuro в Избор на редактора · 03/12/2015 · 12:17

image

Снимка – ТАСС

Годишното обръщение на руския президент Владимир Путин към парламента започна с благодарност към руските военнослужещи, които се борят с тероризма и с минута мълчание в памет на двамата загинали руски военни в Сирия.

Посланието до Федералното събрание е едно от най-важните годишни събития за руския президент. Тази година в Кремъл бяха акредитирани над 500 журналисти, включително и чуждестранни репортери – от Турция, Китай, Европа и САЩ.

„Невъзможно е със силите само на една държава да се победи международния тероризъм, каза Путин, особено в условия, когато границите в света са практически отворени, а освен това светът преживява ново преселение на народите.“

Путин припомни, че в края на 90-те години на 20 в. и в началото на 21 в. Русия беше жертва на терористични атаки, които отнеха хиляди животи. „За 10 години изгонихме терористите от Русия, но виждаме, че международният тероризъм не може да се победи със силите само на една държава, когато получава постоянна финансова поддръжка“, каза той. „Доскоро стабилни държави в Близкия Изток и Африка се превърнаха в страни на хаоса. За нас особена опасност са бойците в Сирия, които получават пари и оръжие, и ако победят там, ще дойдат да взривяват и убиват при нас. Терористите трябва да бъдат унищожени в далечните подстъпи към Русия, затова започнахме военната операция в Сирия. Там военните ни се бият за Русия“, заяви Путин.

Той е уверен, че руската армия и флот са доказали своята боеспособност, а руското оръжие действа ефективно в бойни условия, за което благодари на всички, работили за неговото създаване.

 

„Сблъскахме се с варварска идеология, затова е нужен общ международен фронт, който да действа по международното право и нормите на ООН. Нужни са не декларации, а конкретни действия“, каза руският президент. И допълни: „Знаем кой в Турция пълни джоба си с пари от откраднат от Сирия нефт. Не бива да допускаме никакъв престъпен, кървав бизнес с тероризма.“

„Ние все още не разбираме защо Турция постъпи така, убивайки нашите момчета. Но искам да кажа едно – ние няма да забравим помощта им за терористите. Винаги сме считали и ще считаме предателството за най-долното и срамно нещо. Всякакви въпроси, всякакви проблеми, всякакви противоречия, които ние дори и не забелязвахме, можеха да се решат по съвършено друг начин. Освен това, ние бяхме готови да си сътрудничим с Турция по най-чувствителните за нея въпроси и бяхме готови да стигнем толкова далеч, колкото и нейните съюзници не биха го направили. Може би само Аллах знае защо го направиха. И както изглежда, Аллах е решил да накаже управляващата клика в Турция, като я лиши от разум и разсъдък“ – тези думи на руския президент предизвикаха бурните аплодисменти на залата.

 

„Няма да дрънкаме оръжия, но и Турция с доматите си няма да се раздели“, заяви Путин. „Няма да дочакат от нас нервна, истерична и опасна както за нас, така и за света реакция. Реакция, разчитаща на някакви външни ефекти или на временно вътрешнополитическо укрепване. Това няма да се случи. В основата на нашите действия е отговорността ни към народа и страната ни. Нямаме никакво намерение и няма да дрънкаме оръжия. Но ако някой си мисли, че извършвайки подло военно престъпление – убийството на нашите хора – ще му се размине само с доматите или с някакви ограничения в строителния и други отрасли – той дълбоко се заблуждава“, увери руският президент. „Още много пъти ще им припомняме за това, което направиха, и още много пъти ще съжаляват за това. При това, ние знаем какво трябва да се направи.“

„В същото време, турският народ е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция, ние имаме много стари и надеждни приятели. И искам да подчертая, че не поставям знак за равенство между тях и част от днешната върхушка, която е пряко отговорна за смъртта на нашите войници в Сирия„...

Посланието до Федералното събрание е едно от най-важните събития в годината за руския президент. Тази година в Кремъл бяха акредитирани над 500 журналисти, включително и чуждестранни репортери – от Турция, Китай, Европа и САЩ.

Информацията от прякото излъчване обобщи Цеца Христова / Memoria de futuro
www.memoriabg.com/2015/12/03/turcia-tepurva-shte-sajaliava-za-tova-koeto-napravi/

ПП: В случая има сложни геополитически игри, които са трудни за разбиране от масовата публика...



Тагове:   Турция,   путин,   съжалява,   тепърва,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - http://spodeli.eu/sarkozi-turtsiya-ne-mozhe-da-stane-chlen-na-es-tya-e-v-aziya-ne-v-evropa-articles-3414.html
03.12.2015 22:14


„Ние трябва да поддържаме тесни връзки с Турция, имаме общи интереси, но тя не може да стане член на ЕС”, категорично заяви бившият френски президент Никола Саркози пред радиостанция „Европа 1”, цитиран от ТАСС. И още: „Сериозна грешка е да се даде на Анкара да мисли, че може да се присъедини към ЕС. Това е колосална грешка. Турция е в Мала Азия, а не в Европа“, подчерта Саркози.

Говорейки за бежанската криза в Европа, която сега се е превърнала в един от ключовите аспекти на турско-европейска отношения, Никола Саркози подчерта, че континентът спешно трябва да преразгледа своя подход към въпроса за миграцията. "Ние трябва да разработим нова имиграционна политика в ЕС. Европа не може да приеме всички, които искат да дойдат”, каза той.

Според Саркози изказванията на канцлерката на Германия Ангела Меркел за приема на бежанци в Европа са необмислени. "Трябва да се прави разлика между политически бежанци и военни бежанци. Целта е да се спечели войната в Сирия, да се възстанови мирът и сирийците да се завърнат в страната си. Целта не е цяла Сирия да дойде да живее в Европа", заяви Саркози.


цитирай
2. mt46 - ...
03.12.2015 22:19
" ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НАНЕСЕ ПЪРВИ УДАРИ ПО ИДИЛ!
Лаконично, без подобаващ апломб медиите ни отразяват факта на първите въздушни удари на Великобритания по позиции на Ислямска държава.
Нали се досещате защо е липсата на ентусиазъм?
Ако не се досещате, ето аз как го дешифрирам.
...
Защото от една страна НИКОЙ не очаква от Великобритания да е ОСНОВЕН ВОЕНЕН ФАКТОР срещу ислямистите. От друга страна, включването на Лондон е много надежден лакмус, че някъде на много високо място е решено унищожението на проекта ИД. Преценено е, че той свърши основната част от "своята работа" в "осигуряването" на хиляди бежанци, респ. отслабване на Европа и ред други съпътстващи ползи за създателите му.
...
След категоричната намеса на Русия е преценено, че проекта ИД започва да носи несъразмерни рискове и следва ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕН!
Включването на Великобритания е най - надеждния индикатор за това решение.
По стар англосаксонски обичай, англичаните се включват тогава, когато вече е ясно, че има "БАНИЦА ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕ".
Приготвили са ножовете за рязане, имат мнение за "на кой колко", всичко е готово барабар със салфетките. Нали знаете, че ползват салфетките с двойно предназначение, помните салфетката на Чърчил, нали.
Та, единствено за това РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ се включват!
Всичко друго са приказки за наивници..." Атанас М. Чалъков
цитирай
3. kvg55 - Сега Ердоган ще трепери в очакване ...
03.12.2015 22:44
Сега Ердоган ще трепери в очакване на денят за разплата.
Той не води Турция към добро. Ако избирателите не се
осъзнаят и го свалят от власт, ще затънат в ислямизъм.
цитирай
4. mt46 - Ердоган е аут. Изигра ролята си...
03.12.2015 23:12
kvg55 написа:
Сега Ердоган ще трепери в очакване на денят за разплата.
Той не води Турция към добро. Ако избирателите не се
осъзнаят и го свалят от власт, ще затънат в ислямизъм.

цитирай
5. dimat - mt46.(2),Във връзка със "салфетката",
04.12.2015 11:33
лично мен ме тревожи,от коя страна на салфетката сме!

Да не би Чърчил да е сменен с Камерън,но салфетката да си е останала същата,с тази разлика,че на мястото на СССР,да е изписана...Турция?!

Да не стане така,че при прекрояването на баницата,се пръкне държава Кюрдистан,която да бъде компенсирана с Балканите - целите,или част,но включващи и в двата случая,Булгаристанския вилает?

Да не стане така,че тези непрекъснати "изхождания" на Тиквун Велики на поклонение в Анкара,вече са подготвили "почвата" и остава само "техническото" узаконяване.

Я вижте,какви трансформации се правят в учебните програми по история на България,докато стадото спи мъртвешки сън.
цитирай
6. mt46 - Да, има такава възможност...
04.12.2015 13:09
dimat написа:
лично мен ме тревожи,от коя страна на салфетката сме!

Да не би Чърчил да е сменен с Камерън,но салфетката да си е останала същата,с тази разлика,че на мястото на СССР,да е изписана...Турция?!

Да не стане така,че при прекрояването на баницата,се пръкне държава Кюрдистан,която да бъде компенсирана с Балканите - целите,или част,но включващи и в двата случая,Булгаристанския вилает?

Да не стане така,че тези непрекъснати "изхождания" на Тиквун Велики на поклонение в Анкара,вече са подготвили "почвата" и остава само "техническото" узаконяване.

Я вижте,какви трансформации се правят в учебните програми по история на България,докато стадото спи мъртвешки сън.

Четох за подобен план - да се създаде държава на кюрдите, а за компенсация Турция да получи територии от Балканите /в т. ч. от България/...
цитирай
7. liliyanaandreeva - Подкрепете ме за календарните г...
04.12.2015 13:47
Подкрепете ме за календарните градове - първо на Балканите под егидата и със средства на световната общност- за демократично балканско единство на белите народи, което ще включи и Мала Азия! Тогава ще върнем на Света София кръста, а на всички кубета и минарета ще сложим по една водна лилия!
цитирай
8. pando - А бе и Турция е като България
07.12.2015 19:40
Политическата власт се упражнява от престъпници...Турският народ няма нищо общо с тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19159795
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031