Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2016 12:05 - Унищожаването на България и на българския народ
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3054 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Погледнете в огледалото. Там е България. Надеждата няма да дойде отвън

от Костадин Костадинов в България, Избор на редактора · 21/04/2016 · 16:33

 

image

РАЗГОВОРИ С БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ е новата рубрика на Мемория, чрез която искаме да направим опит за преодоляване на чистия анализ и на диагностиката на случващото у нас и по света, като обменим не само своите идеи, но и експертизата, стратегията и визията си за България чрез формиране на активно лично и обществено отношение и най-вече – чрез позитивно действие към общото ни бъдеще.

 

 

 

Разговор на Христина Христова и Цеца Христова с Костадин Костадинов за Мемория, 20 април 2016

 

– Днес отбелязваме 140 години от Априлската епопея. Доколко този преломен исторически момент е част от колективната ни памет днес и доколко историческата ни памет е притъпена?

Смятам, че през последните 26 години срещу колективната ни историческа памет беше извършено и продължава да се извършва едно покушение. То има за цел да я унищожи, да я обезличи и да я подмени, и това е крайната цел и на всичко, което се случва през тези прословути 26 години от 1990-та година насам. Ние, българите, вече не се чувстваме като общност, нашата нация се разпада пред очите ни и се дезинтегрира. Забелязваме, че има процес, при който вървим назад – вместо в интеграционен, вървим в дезинтеграционен процес. Ако през Възраждането от народ станахме нация, сега от нация сме на път да станем отново народ, после племе, докато стигнем до фазата на тоталната деградация на социума.

Що се отнася до това, дали е притъпено чувството ни за памет, това също е част от отговора. Не толкова притъпено, колкото подменено. През последните години виждаме, че този процес става все по-активен и настъпателен. Той не е случаен, защото няма как нещо, което се прокарва толкова планомерно, целенасочено, последователно и методично, да е случайно, независимо от това какви правителства управляват страната.

 

– Кой стои зад този процес? Защото, така казано, за някои все още може да звучи като теория на конспирациите.

imageНе, няма никаква конспирация, напротив. Това са господарите на нашата страна. Хората, които започнаха да провиждат един, бих казал, непровеждан в световната история експеримент, за тотална подмяна на националното самосъзнание на хората, живеещи на една територия и в една държава –  съчетано с демографското омаломощаване и етническата подмяна на самия субстрат на нацията. Защото при нас тези процеси са неразривно свързани. От една страна, ние намаляваме количествено, от друга – подменяме се като народ качествено. От 2007-ма година новородените деца, които не са от български произход, са повече от 50 процента от общия брой на новородените. Виждаме, че в момента дори и официални органи – държавни,  синдикални организации и различни структури, започват да говорят за това. Тъй като от 2007-ма досега са минали 9 години, това все още не се забелязва толкова ясно, но вече започваме да чуваме приказки как циганчетата били 30 процента, дори Янка Такева каза, че са 40 процента в първи клас. Което е вярно частично, защото една голяма част от тях не ходят на училище и на практика броят им е по-голям.

Всъщност, виждаме, че при нас процесът на демографското обезкървяване на българската нация върви ръка за ръка с етническата подмяна на нейната основа, която е българската народност. Само че българската народност е на път да стане малцинство в собствената си държава, в резултат на което ще се подмени и основата на нацията, която просто вече няма да е българска.

В тази връзка – само преди няколко дни имаше едно уникално, безпрецедентно, не само за нашата, но и за световната правораздавателна практика съдебно решение, което постановява, че понятието „българин“ в своя етнически смисъл създавало основание за дискриминация на етническа основа. Следователно, понятието „българин“ трябва да се тълкува като гражданско, а не като етническо. Или – който твърди, че е българин, твърди, че е български гражданин, а не че е българин по произход. С други думи, в България може да има турци, може да има арменци, цигани, евреи, може да има всякакви, но не и българи.

 

– Невежество на съдебните органи ли стои зад едно такова решение?

image Естествено, че не е невежество. Вижте, нашата страна претърпя за тези 26 години нещо, което наистина е безпрецедентно в световен мащаб. Ако ние оцелеем, това след време ще бъде преподавано и ще бъде давано като пример за това как един народ е успял да се спаси от унищожението си буквално на косъм. Но аз лично се съмнявам, защото ние за тези години загубихме около една трета от своята нация. Тоест, всеки трети или четвърти българин или загина в рамките на т.нар. преход, или емигрира. Което е едно и също, него го няма на територията на държавата.

Отделно от това върви и процес, при който паралелно с подмяната на колективната памет, на етническото самосъзнание, на историческата памет, върви и подмяна на етническата структура, на нацията и обществото в България.  Ние  много пъти сме се възмущавали защо съдържанието на учебниците е такова – мултикултурно. Ами предвид на това, че вече училищата ни са такива и в тях българчетата са малцинство, очевидно е, че се подготвя почвата за постепенната и поетапна подмяна на българската народност с друга доминираща народност в България. И това, между другото, ако някой си мисли, че е някакъв прецедент – не, не е, има такива случаи в световен мащаб и те винаги са завършвали или с граждански войни, или с унищожение на държавността.

 

– Къде например?

В Ливан. Ливан е създадена като една християнска маронитска държава в Близкия Изток през 1920 година, подмандатна територия на Франция. Когато се създава като част от бившата османска територия, тя не случайно е отцепена от останалата част на Сирия, защото точно на територията на Ливан християнското население е било мнозинство от порядъка на 80 процента. Имало е и мюсюлмани, разбира се, като най-малко са били мюсюлманите-шиити. В един момент обаче, заради бурния демографски възход на шиитите, и разбира се, на сунитите (при маронитите раждаемостта е била 2-3 деца, докато при шиитите – 5-6, а при сунитите – по 8-9), някъде към края на 60-те, началото на 70-те години маронитите стават малцинство.  А в конституцията на Ливан е заложена много сложна схема за разпределение на властта между отделните конфесионални, т.е. религиозни общности – защото те всички на практика са арабоезични, макар и не всички да са араби по произход.

imageИ там е заявено, че примерно, маронитите контролират президентската институция, т.е. държат изключителната изпълнителна власт плюс армията, сунитите – министър-председателския пост, а на шиитите е оставен постът на председателя на парламента. В един момент обаче маронитите остават под 50 процента, а шиитите са на път да ги изместят като най-мощен политически и икономически елемент в обществото. Те поставят въпроса за промяна в конституцията, която да отговаря на новите демографски реалности, маронитите отказват и започна една гражданска война, даже две, които в продължение на 15 години разкъсваха страната и се получи това, че в момента християните са в най-добрия случай 30 процента. Просто християните изгубиха гражданската война, задържаха президентската институция, но тя пък беше изпразнена от съдържание и властта мина от ръцете на президента в ръцете на министър-председателя. И в момента Ливан е една мюсюлманска държава.

Същият процес започна и в Нагорни Карабах. Арменците затова въстанаха през 90-та година, защото в един момент те просто бяха на път да се превърнат в малцинство в собствената си автономна област. От 99 процента през 1921 г. те паднаха на 70 процента и при условие, че азерите имаха по-висока раждаемост, в рамките на следващите 10-20 години Карабах щеше да стане една азерска територия не само по административен статут, а и чисто демографски. Точно това беше и причината за войната.

По подобен начин се развиват и процесите в Република Южна Африка (ЮАР), която е създадена през 1910 г като държава на бяло мнозинство, като Южноафрикански съюз с ранг на доминион на Британската империя. Но заради нуждата от работна ръка, заради по-високата раждаемост на негърското население, и заради притока на други африкански чернокожи, които идват да работят, в един момент се оказва, че белите, които са били от порядъка на 55-60 процента при създаването на държавата, бързо започват да намаляват и някъде към края на апартейда – 89-90-та година, те не превишаваха повече от 20 процента. След като предадоха властта, започнаха репресии срещу тях, в резултат от което белите в момента са не повече от 7-8 процента на територията на Южна Африка.

Има и други примери, така че да не си мислим, че това е нещо, което не се е случвало. Но във всички тези случаи говорим за територии, които не са имали своя държава, те са създадени отвън или като колонии, или като бивши имперски територии. Докато в България говорим за една държава, която е най-старата в Европа – категорично; народ с история, която е още по-древна от историята на държавата. В момента виждаме как този наш народ на практика се самоубива. И това се случва пред очите ни, пред очите на Европа.

 

imageАко трябва да перифразирам думите на Виктор Юго от 1876 г., който малко след известяването на драматичните събития в Батак излиза и казва: „Убива се един народ, дами и господа. Къде? – В Европа. Има ли свидетели? – да, целият цивилизован християнски свят. Какво прави той? – Нищо!“, то в момента се случва същото нещо и с нас. Но не само че никой нищо не прави, а напротив, обяснява се, че всичко това е нещо съвсем нормално, че това са естествени процеси, че така е било навсякъде и т.н. Което пък ме подсеща за стихотворението на Ботев – Кажи ми, кажи, бедний народе,. кой те в таз рабска люлка люлее?“

Е, аз мога да отговоря на този въпрос и го казах и преди малко – тези, които контролират България, които я управляват. Защото България не е независима държава, тя се управлява дистанционно, даже не толкова дистанционно, а директно от американското посолство в София. Това дори не се крие, то е като обществена тайна, но все повече публични личности се осмеляват да го назовават.  България има в момента статута даже не на колония, а като на един от островите от т.нар. Британска територия в Индийския океан. Там има една прелюбопитна територия, която се казва архипелаг Чагос. Когато през 70-те години започват да правят военна база, местното население илоа заявява своето несъгласие. Какво прави Британската империя, знаете ли? Говорим за 60-те, 70-те години на ХХ век. Чисто и просто ги натоварва на кораби и ги депортира от собствената им територия. Така този народ е разселен, унищожен, асимилиран, в момента даже и езикът му не се говори от останалите няколко десетки души от тази етническа общност. А пък  територията на архипелага и конкретно на атола Диего Гарсия в момента е най-голямата американска военновъздушна база в Индийския океан (тя е британска, но е дадена под аренда на Щатите).

Нещо подобно се случва и с нас. Виждаме, че територията ни се изпразва от население. Има огромни части на България, в които просто България липсва. Има части от нашата страна, където или липсва население, или ако има, то просто не говори на български. Не е нужно да се ходи кой знае колко далече от София. Разходете се, примерно, на 15-20 км. западно от София и Перник и ще попаднете в села, даже цели общини, в които деца не са се раждали от години. Например община Трекляно в Кюстендилска област. В цялата община има едно училище, в което учат 20 деца, по-голямата част от тях – циганчета, докарани от Кюстендил. В Североизточна България, ако тръгнем по диагонал – на територията на цяла Добруджа – в Добричка и Силистренска област, знаете ли в кои общини българчетата за повече от 50 процента от първокласниците? Само в Добрич и Силистра. Навсякъде другаде са под 50 процента от общия брой на децата, навсякъде. Има общини, например община Крушари, където има 3 училища. В единствената гимназия, която е в общинския център Крушари, учат 270 деца, сред които 10 българчета, 10 турчета и 250 циганчета. И това е Добруджа!

image

Да продължавам ли с другите примери? По българо-турската граница, например. И това нещо не е случайно. Не е случайно! Всичко, което се случва у нас, особено целият този геноцид – между другото, много перфидно провеждан…

 

– За някои геноцид е твърде силна дума, защото под геноцид те разбират буквалното избиване на хора, за което има много примери в историята…

…защо да е силна дума? Напротив. Това е процес на изтребление на българския народ. Виждаме само една група у нас, която се развъжда и просперира, и това е циганската общност. За тях това не е проблем, но за нас очевидно е. Геноцид не е силна дума, защото когато у нас хората имат избора между това да си купят храна или да си купят лекарства, това е геноцид. И това не е за 10, а за 50 процента от населението. И това се провежда съвсем планомерно и целенасочено. Съвсем!

 

– Всички политически субекти от прехода ли участваха в този процес?

Всички! Всички без изключение. Абсолютно всички! Без изключение. Няма никаква разлика в провежданата политика. И в едно са абсолютно последователни – безкрайно сервилното отношение и лазенето по пода, угодниченето и подмазването, слагачеството, слугинското поведение пред новия господар.

image

Това, което в момента България прави спрямо съвременната евроатлантическа империя, не сме го правили и спрямо Съветския съюз. В България по времето на СССР нямаше бази на съветската армия. Съветският посланик не се е появявал по телевизията да дава обяснения защо това или онова трябва да се направи. А сега така се случват нещата и очевидно това се приема за нещо съвсем нормално. Нещо повече – смята се за редно, защото един вид от там идва цялата истина....
www.memoriabg.com/2016/04/21/poglednete-v-ogledaloto-tam-e-balgaria/

/следва продължение/

ПП: Драго ли ви е да съучастваме в унищожаването на България?...




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - За знаене - всички знаем. Само дето ...
23.04.2016 16:26
За знаене - всички знаем. Само дето нищо не правим.
цитирай
2. stih - Тревожно!
23.04.2016 19:16
И не знам как може да се спре този процес – "изтребление на българския народ".
Благодаря за стойностния материал, Марин!
цитирай
3. mt46 - "Да се бори кой как може с душманите на народа"...
23.04.2016 21:37
kvg55 написа:
За знаене - всички знаем. Само дето нищо не правим.

цитирай
4. mt46 - И аз ти благодаря, Елица!...
23.04.2016 21:39
stih написа:
И не знам как може да се спре този процес – "изтребление на българския народ".
Благодаря за стойностния материал, Марин!

Благодаря на малцината прочели, осмислили, одобрили публикацията!...
цитирай
5. dimat - Никой не ЖЕЛАЕ да види истинският причинител на българския геноцид!
27.04.2016 10:22
ТОВА Е ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД - ПРИПОЗНАЛИТЕ СЕ КАТО БЪЛГАРИ!

Знам,че ще подскочите и започнете да псувате,но само слепец,или зомбиран не може да види всички онези "национални ценности",с които е заразен "народът"- нихилизъм;отчаяние;страх;невероятната готовност да се тъпче с натрапваните му отвън "ценности";възпитание на подрастващото поколение със заръката "учи мама и бягай от България";робска покорност при приемане на "спуснатите" от управленската клика заповеди и разбира се,националният "идеал",НА ТОТАЛНОТО НИ РАЗДЕЛЕНИЕ - САМОТНИТЕ БЕГАЧИ ПО СВЕТА!

КОЛКО МУ Е НА ТАКЪВ "НАРОД",ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ?!
цитирай
6. mt46 - Прав си... Но има и "помощ", въздействие отвън...
30.04.2016 21:27
dimat написа:
ТОВА Е ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД - ПРИПОЗНАЛИТЕ СЕ КАТО БЪЛГАРИ!

Знам,че ще подскочите и започнете да псувате,но само слепец,или зомбиран не може да види всички онези "национални ценности",с които е заразен "народът"- нихилизъм;отчаяние;страх;невероятната готовност да се тъпче с натрапваните му отвън "ценности";възпитание на подрастващото поколение със заръката "учи мама и бягай от България";робска покорност при приемане на "спуснатите" от управленската клика заповеди и разбира се,националният "идеал",НА ТОТАЛНОТО НИ РАЗДЕЛЕНИЕ - САМОТНИТЕ БЕГАЧИ ПО СВЕТА!

КОЛКО МУ Е НА ТАКЪВ "НАРОД",ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ?!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19170456
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031