Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2016 19:40 - Не е изключено САЩ да си го преместят...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3608 Коментари: 16 Гласове:
19

Последна промяна: 04.08.2016 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
ИСА: Не е изключено САЩ да преместят ядрения си арсенал от „Инджирлик“ в България

от Memoria de futuro в Актуално · 04/08/2016 · 11:58

 

image

Институтът за стратегии и анализи (ИСА) с ръководител д-р Калоян Методиев публикува политическия си анализ за събитията в България и по света зa месец юли. Предлагаме ви резюме на основните изводи в доклада.

Нарастването на броя на атентатите, многообразието им, етническите и религиозни сблъсъци в Западна Европа, неадекватната политика на основните политически елити ни карат да мислим, че проблемите ще се задълбочават. Ключовият дефицит оттук насетне ще е дефицитът на сигурност. Смятаме, че съществува реален риск от гражданска война в Европа. 

През последното десетилетие управлението на Ердоган изгради система на дълбоко проникване на територията на Югоизточна Европа. Освежи се оста за подкрепа и свързване на мюсюлманските общности на Балканите: България-Македония-Косово-Албания-Санджак в Сърбия-Босна. Турската демографска дъга на практика е много по-дълбока. Тя е покрила Австрия, Германия, Дания, Белгия. Единственото разкъсване по пътя ѝ между Анкара и Копенхаген е тънкият коридор оформен от Унгария, Словения и Хърватия.

Демографските процеси вече са извън контрол. Във Франция цели градове и квартали са със самостоятелно развитие извън френската държава. Политиката в Германия спрямо бежанците се обяснява и с интересите на големите корпорации, чиито ангажименти са свързани със строеж на жилища и т.н.

След преврата и контрапреврата в Турция втората по големина армия в НАТО е сериозно ударена. Кадровите размествания в нея са от тектонски порядък. Това ще се отрази на операциите както срещу Ислямска държава, така и срещу кюрдските бойни части в Анадола.

Наблюдава се сериозно напрежение между двете най-големи съюзнически армии. Не изключваме възможността САЩ да решат да преместят ядрения си арсенал от базата „Инджирлик“, поради бъдещата несигурност. Смятаме, че чисто териториално един от обсъжданите варианти със сигурност ще е България.

Като ответ от мащабната чистка в държавата не изключваме организирането на атентат срещу Ердоган в следващите месеци. В серията от бързи геополитически завои не бива да се изключва и вариант Турция да напусне НАТО и/или да се обърне към арабския свят (страните от Персийския залив) и Азия.

ЕС действа уверено, но след събитията в южната ни съседка. Съюзът няма сили за твърда игра. Нито Москва, нито Вашингтон, нито Анкара се съобразяват с Брюксел, както беше преди време.

Като основни заплахи пред България отчитаме на първо място мигранските потоци. Вторият риск е при начало на гражданска война или тежки репресии в Турция стотици хиляди притежатели на български паспорти да се завърнат съвсем законно у нас.  При отприщената яростна кампания срещу Фетуллах Гюлен България ще се изправи пред сериозен проблем. В страната действа частно училище „Дружба“ (София) и излиза в-к. „Заман“, макар и издаван от българска фирма. Турските власти рано или късно ще поставят остро въпроса за съществуването им. Българското правителство трябва бързо да разработи план за действия в този случай.

Обликът на столицата на България видимо се променя, за което редица експерти и анализатори предупреждават. По външни белези се наблюдават пълзящи етнически и религиозни промени в повечето райони на София.

Обръщаме внимание и на факта, че профилът на терористите се променя, както показват нападенията в Ница, Вюрцбург, Ансбах – хора, които действат сами и могат да се задействат без дълга предварителна подготовка.

Изводът, който сме правили и в други анализи е, че държавата закъсня с уреждането на материята и с мерките срещу проповядването на имами от чужбина, които се финансират от чужди държави (Катар, Саудитска Арабия, Турция).

В тази сложна и взривоопасна ситуация Борисов провежда линия на балансирано отношение към Турция, с отчетливи податки към Русия и с настойчив стремеж за опазването на региона от възможни военни конфликти.

Напрежението кои ще бъдат кандидатите на основните политически сили продължава прекалено дълго и крие риска гражданите да бъдат разочаровани, след като най-накрая те бъдат официално представени.

Борисов е изправен пред тежък избор: да осигури победата на партията си и евентуално да оглави президентската институция, която има по-скоро представителна функции, лишавайки се от прекия контрол върху парламентарната, изпълнителната и партийна власт. Към тези фактори, трябва да прибавим и поемането от България на председателството на ЕС, което е изцяло в прерогативите на изпълнителната власт.

Решението на Конституционния съд даде повод на сценаристите на „Шоуто на Слави” да обявят война на цялата политическа система. Поведението му сочи към антисистемен ход, обърнат срещу цялата политическа класа и партиите от прехода, търсещ пряк сблъсък със системата, опиращ се на младежкия вот.

Продължават тежките преговори в левицата. Първанов и Калфин няма да бъдат припознати като общи кандидатури, ИСА засега изключва и кандидатурата на Нинова, тъй като пред нея е задачата да се утвърди като лидер и като управленска алтернатива на Борисов. Лидерът на БСП ясно посочи, че нейната голяма цел е да изведе партията до успешни парламентарни избори, които са все по-вероятни след президентските. Нинова посочи ген. Румен Радев като нейна кандидатура за президент и пое отговорността за това. Сега трябва да го наложи в партията и пред съюзниците ѝ. Подчертаваме, че с името на Нинова се свързва не само възходът на БСП, но и на лявото в България.

Българският кандидат Ирина Бокова продължава да среща задкулисна негативна кампания, организирана главно от страна на кръгове, насърчаващи амбициите на българския еврокомисар Кристалина Георгиева за този пост.

www.memoriabg.com/2016/08/04/isa-usa-iadren-arsenal-indjirlik-bulgaria/

transmedia.bg/2897

ПП: А ние къде да се преместим?...




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. olivie - ние ще си го преместим
04.08.2016 21:08
от единия крачол - в другия. /който го има де/
цитирай
2. merlin68 - Не мисля, че Борисов би приел ядр...
04.08.2016 22:41
Не мисля, че Борисов би приел ядрените ракети у нас, а и не мисля, че САЩ ще искат да ги преместят у нас.
Но кой знае
цитирай
3. mt46 - http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/tryabva-da-se-vzemat-klyuchovete-na-evropa-ot-germaniya
04.08.2016 22:57

Трябва да се вземат ключовете на Европа от Германия
Ив дьо Кердрел, “Фигаро”
Автор: Ив дьо Кердрел, “Фигаро”
Всички статии на автора
04.08.2016 15:44 1798 преглеждания 7 коментар/а

Принтирай
Изпрати

Заради желанието си да доминира в Европа, да се разпорежда и да я управлява, Ангела Меркел най-накрая унищожи финото равновесие, датиращо от Вестфалския договор.



Мина месец и половина, откакто британците гласуваха за излизане от Европейския съюз. И всеки изминал ден опровергава онези, които обявиха, че “да” на Брекзита ще доведе до “разплитане” на Европа, ще предизвика финансов катаклизъм и ще потопи Стария континент в рецесия.

Разбира се, все още не са започнали дискусиите за практическите условия на излизането на Великобритания от Европейския съюз. Разбира си, малкото усърдие, проявено от Тереза Мей, новата наемателка на “Даунинг Стрийт” 10, да задейства прословутия член 50, който стартира необратимия процес по излизането на една страна от Европа, кара някои да се надяват, че този Брекзит никога няма да се състои.

И все пак, ако Брекзитът в крайна сметка се случи без сблъсъци, нито беди, бързо ще се намерят доста други кандидати за напускане на Европейския съюз, за който все повече хора се питат за какво служи. Валутна Европа умря преди година с неспособността да бъде решена гръцката криза.



Сигурна Европа бе убита от Ангела Меркел,



когато тя реши преди година да отвори вратата за всички мигранти, пристигащи на нашия континент. Индустриална Европа изчезна след десетилетие на едно силно евро, което попречи на нашите предприятия да изнасят. Енергийна Европа изчезна с едностранното решение на германския канцлер да затвори ядрените си централи. Транспортна Европа умира след изоставянето на редица инфраструктурни проекти.



Това, което е най-жалко в тази история,



е, че никой не си зададе въпроса за дълбоките причини, които мотивираха британците да напуснат Европа. Всички добросъвестни лица на континента побързаха да анатемосат британския народ, сякаш той се е забавлявал да играе на руска рулетка. Нито в Брюксел, нито във Франкфурт, нито в Люксембург, нито в Страсбург имаше и най-малкото добросъвестно разглеждане на това напускане, което прилича повече на любовна мъка, отколкото на брутален развод. И докато това упражнение по вглеждане в себе си не бъде направено, европейският проект, към който авторът на тези редове е дълбоко привързан, няма да може да продължи напред.

Някои евроскептици осъзнаха, че



Европа се превърна в техноструктура, напълно дистанцирана от тревогите на народите,



че трябва да се счупи този сложен механизъм, способен единствено да задава норми, да пише циркулярни писма и да създава директиви. Това е вярно. Но най-спешно е да се изтръгнат ключовете на нашата Европа от Германия. Защото именно тя заради желанието си да доминира в Европа, да се разпорежда и да я управлява, най-накрая унищожи финото равновение, датиращо от Вестфалския договор.



Европа бе изградена върху недоразумение.



За французите, италианците или Бенелюкс в началото ставаше дума да се създаде общо и ефикасно търговско пространство, което да им позволи да постигнат по-бързо икономическа тежест спрямо САЩ.

Германия, от своя страна, гледаше на Европа само като на средство да си измие ръцете от чудовищните неща, извършени от нацизма. Първородният грях на Европейския съюз се крие в тази неспособност на нашите съседи “да погребат трупа на Хитлер”. В действителност те не са преставали да искат да превърнат Европа не в ефективно икономическо пространство, от което никога не са имали нужда със своите 160 млрд. евро търговски излишък, а в модел на общество.



Мултикултурно общество, отричащо идентичностите, границите, християнските корени на Европа,



отричащо невъзможността да се интегрират за една година повече от един милион мигранти. Накратко, всичко онова, което нашите народи повече не желаят. Ето защо въпросът не е да се разглоби Европа, за да бъде изградена другояче.



Спешният проблем е да се направи така, че Германия да не налага повече своите възгледи,



начин на живот и институции на останалите 26 страни в Евросъюза. Вярно е, че от няколко години Ангела Меркел успя бавно да пусне отровата си, защото нямаше кой да й противостои: нито Франция на Оланд, нито Испания, която няма правителство, нито Италия на Ренци, нито Великобритания, която вече беше с единия крак извън Европа. И тъй като природата не търпи вакуум, канцлерът пое контрола и наложи своите възгледи по отношение на общата валута, миграцията, енергетиката и дори нравите.

Накрая единственото решение, което днес би могло да спаси Европа и еврото, е “Германекзит”. Но кой ще се осмели да го каже?

Превод от френски: Галя Дачкова
цитирай
4. mt46 - Мда, това е най-лесното наместване...
04.08.2016 22:59
olivie написа:
от единия крачол - в другия. /който го има де/

цитирай
5. mt46 - И на мен не ми се вярва...
04.08.2016 23:05
merlin68 написа:
Не мисля, че Борисов би приел ядрените ракети у нас, а и не мисля, че САЩ ще искат да ги преместят у нас.
Но кой знае

Може да ги преместят в Гърция, в Италия... Но най-добре да си ги вземат в щатите...
цитирай
6. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/08/04/za-bezcelnata-banalnost-na-ubiistvoto-v-ruan/
04.08.2016 23:08

За „безцелната баналност на убийството в Руан“

от Деймиън Томпсън в Актуално · 04/08/2016 · 14:14

0820690001395305116_40363_600x458

Миналия вторник сутринта 85-годишен свещеник беше принуден да коленичи, докато ислямски фанатици му прерязват гърлото. Убийството на отец Жак Амел в църквата „Сен Етиен“ до Руан беше определено от западното общественото мнение като акт на неописуемо варварство. Може да се каже, че в случая фактите говорят сами за себе си. Но за католиците в това зверство има и един по-специален ужас.

Отец Амел е бил убит, докато възобновява действието на смъртта на Исус Христос на кръста. Това е същността на католическата Меса, която – за разлика от протестантските чествания на Тайната вечеря – се представя на вярващите и като жертвата, предоставена ни от Иисус.

Да се убие един свещеник, който произнася Меса, е акт на абсолютно оскверняване. Не е нужно да си вярващ, за да схванеш това. Враговете на църквата са го разбрали още в зората на християнството: папа Свети Сикст е бил обезглавен по време на литургия в 258 г. от агентите на император Валериан.

Jak-Amel-Ruan

Ислямистите, които се връщат в тъмните векове с многобройните си деяния, преоткриха тази скверност. Тяхната интензивна (и много успешна) кампания за прочистване на Близкия изток от християните достигна символично своя пик на 31 октомври 2010 г., когато отец Таер Абдал беше застрелян пред олтара на сирийската католическа църква „Дева Мария Спасителка“ в Багдад. Петдесет и седем други невинни хора, много от тях поклонници, загинаха с него. Нападателите, които нахлуха в църквата по време на неделната литургия, крещяха: „Всички вие сте неверници… ние ще отидем в рая, ако ви убием, а вие ще отидете в ада!“ Те бяха членове на иракска фракция на Ал Кайда, която обяви война на църквите – „мръсните дупки на идолопоклонството“ и на „халюциниращия тиранин от Ватикана“.

Мотивите на ислямските терористи понякога са трудни за проумяване в сложната плетеница от лични биографии и фракционни борби. Но понякога те са очевидни, и единственото, което ги прикрива, са политически коректните „ценности“ на либералните западни медии и коментатори.

Много ислямски фундаменталисти, включително тези, които не участват пряко в насилията, ненавиждат християнството с отровна страст. През 21-ти век в Близкия изток християнството се изкоренява насилствено в изумителни мащаби. След безброй зверства, от древните християнски общности останаха само ужасяващи, упадащи гета и подземни църкви. Въпреки че това преследване е известно на Запада, то не представлява интерес за светските политици и медиите. Това, както каза Невил Чембърлейн в друг контекст, е част от „една кавга в далечна страна, между хора, за които ние не знаем нищо“.

00-hezbollah-01-11-06-15

Миналия вторник кръвта на един мъченик беше пролята в другия край на тунела под Ламанша.

Сега западните християни добиха бледа представа за това, което изживяват последователите на Иисус в библейските земи и в много други страни. Не всички тези държави са мюсюлмански, но смущаващ брой от тях са наши „близки съюзници“, които се възползват от британски търговски сделки, чуждестранна помощ и всеобщо дипломатическо подмазване.

Дали убийството на отец Амел ще успее да стресне християнството от неговата апатия? Ще ви насоча към акаунта в Twitter на д-р Остин Айвърей, биограф на папа Франциск и бивш говорител на Английската католическата църква. Той се позовава на „безцелната баналност на убийството в Руан“ и ни призовава да не се изявяваме с „приписването на религиозни мотиви“ на деянието. Ето това е отговорът.

2111141932

Превод: Memoria de futuro

Източник: The Spectator
цитирай
7. born - Война на световете ! И никой няма ...
05.08.2016 00:05
Война на световете ! И никой няма представа как да я спре !
Въоръженията от "Инжирлик" като нищо може да се пребазират у нас. Няма кой да се възпротиви на това. От управляващите имам предвид.
цитирай
8. emi1ts - Институтът
05.08.2016 07:30
по стратегии и анализи явно е наблегнал на анализи(който не впечатляват особено) Стратегии, които да са в резултат на анализите за съжаление няма!Лек ден!
цитирай
9. dimat - Цял "институт за стратегии и анализи"..
05.08.2016 10:43
и в резултат само едни анални анализи!

Всичко това,което "анализаторите" са избълвали е във възможностите на всеки средностатистически гимназиален ученик.Нищо повече.

Много приказки,все старата схема на мислене и никави признаци да се "видят" събитията и още повече следствията,отвъд тях.

Ще се постарая да си кажа мнението,относно това "отвъд тях".

1) Главната война,която САЩ и световния ционизъм водят В МОМЕНТА,е войната за запазване(а даже и усилване) мястото на долара,като световна резервна валута!!!
Нищо друго вече няма значение за САЩ,освен решаването на този фундаментален за съществуването им, като териториална цялост и като глобален диктатор,както решаването на този въпрос.

2)Решаването на въпроса за запазване и налагане на водещата роля на американската валута САЩ са приели(това личи от действията им), да постигнат не на базата на икономическо,или технологическо,или даже военно превъзходство над Света,а чрез отслабването,или даже унищожението на основните съперничещи валути - юана,еврото и британската лира.

С еврото може да се сита,че вече е приключено -няма "съюз",няма евро.

Разпадането на ЕС,ще доведе и до срив в британската лира,който ще я изведе от световната и позиция.

Остава - юана,където ще бъде насочен главния удар на САЩ,което означава,преместване на политическите,икономическите и военни усилия,към Азиатско-тихоокеанския район.

Рублата и Русия ,засега ще останат на заден план и доколкото това отговаря и на руските интереси,вероятно ще се отиде на мълчаливо съгласие.

И ВСИЧКО ТОВА СТРАТЕЗИТЕ ОТ ЦИОНИСТКИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ МОГАТ ДА ПОСТИГНАТ НЕ ЧРЕЗ ДИРЕКТНИ ВОЙНИ,А ЧРЕЗ ПРЕВРЪЩАНЕ НА СВЕТА В ЗОНА НА НЕПРЕКЪСВАЩИ ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ,ЗА КОЕТО СА НЕОБХОДИМИ.... НИЩОЖНИ СРЕДСТВА И УМНО РЕАЛИЗИРАНИ ТАКТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ.

СТРАТЕГИЯТА Е ЯСНА - СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО НА ДОЛАРА,В МОРЕТО ОТ ГЛОБАЛНА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ!

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ГЛОБАЛЕН СВЯТ!!!
цитирай
10. anin - https://www.youtube.com/watch?v=p6ZeZgUWP_A
05.08.2016 11:34
Някои по-честни политици станаха по-смели в изказванията си...и това е добър знак! :)
цитирай
11. mt46 - Мда...
05.08.2016 12:25
born написа:
Война на световете ! И никой няма представа как да я спре !
Въоръженията от "Инжирлик" като нищо може да се пребазират у нас. Няма кой да се възпротиви на това. От управляващите имам предвид.

Нашите евроатлантици може и да се зарадват на тази чест...
цитирай
12. mt46 - Основната работа на анализаторите не е да предлагат рецепти... Лек ден!...
05.08.2016 12:29
emi1ts написа:
по стратегии и анализи явно е наблегнал на анализи(който не впечатляват особено) Стратегии, които да са в резултат на анализите за съжаление няма!Лек ден!

цитирай
13. mt46 - И твоят анализ не е блестящ... Едностранчив е, засяга предимно част от финансовата сфера /долара/...
05.08.2016 12:36
dimat написа:
и в резултат само едни анални анализи!

Всичко това,което "анализаторите" са избълвали е във възможностите на всеки средностатистически гимназиален ученик.Нищо повече.

Много приказки,все старата схема на мислене и никави признаци да се "видят" събитията и още повече следствията,отвъд тях.

Ще се постарая да си кажа мнението,относно това "отвъд тях".

1) Главната война,която САЩ и световния ционизъм водят В МОМЕНТА,е войната за запазване(а даже и усилване) мястото на долара,като световна резервна валута!!!
Нищо друго вече няма значение за САЩ,освен решаването на този фундаментален за съществуването им, като териториална цялост и като глобален диктатор,както решаването на този въпрос.

2)Решаването на въпроса за запазване и налагане на водещата роля на американската валута САЩ са приели(това личи от действията им), да постигнат не на базата на икономическо,или технологическо,или даже военно превъзходство над Света,а чрез отслабването,или даже унищожението на основните съперничещи валути - юана,еврото и британската лира.

С еврото може да се сита,че вече е приключено -няма "съюз",няма евро.

Разпадането на ЕС,ще доведе и до срив в британската лира,който ще я изведе от световната и позиция.

Остава - юана,където ще бъде насочен главния удар на САЩ,което означава,преместване на политическите,икономическите и военни усилия,към Азиатско-тихоокеанския район.

Рублата и Русия ,засега ще останат на заден план и доколкото това отговаря и на руските интереси,вероятно ще се отиде на мълчаливо съгласие.

И ВСИЧКО ТОВА СТРАТЕЗИТЕ ОТ ЦИОНИСТКИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ МОГАТ ДА ПОСТИГНАТ НЕ ЧРЕЗ ДИРЕКТНИ ВОЙНИ,А ЧРЕЗ ПРЕВРЪЩАНЕ НА СВЕТА В ЗОНА НА НЕПРЕКЪСВАЩИ ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ,ЗА КОЕТО СА НЕОБХОДИМИ.... НИЩОЖНИ СРЕДСТВА И УМНО РЕАЛИЗИРАНИ ТАКТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ.

СТРАТЕГИЯТА Е ЯСНА - СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО НА ДОЛАРА,В МОРЕТО ОТ ГЛОБАЛНА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ!

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ ГЛОБАЛЕН СВЯТ!!!

Войната е хибридна, както е известно...
цитирай
14. mt46 - Ти си специалистка по даването на линкове... :)
05.08.2016 12:38
anin написа:
Някои по-честни политици станаха по-смели в изказванията си...и това е добър знак! :)

цитирай
15. dimat - 13,mt46:
05.08.2016 13:28
Това,което съм направил е опит да се излезе от схемата на мислене на "анализаторите" и в този смисъл не претендирам за някаква всеобхатност.

Просто казвам си мнението относно това,което виждам.

Относно "хибридната" война мога да кажа,че в моето виждане тя е ЕДИН от инструментите за ПОСТИГАНЕ НА ГЛАВНАТА ЦЕЛ - ГОСПОДСТВОТО НА ДОЛАРА!

Самата хибридна война не е нещо ново!Тя се е водела още от векове,когато са използвани всякакви средства за дезинформация на противника,използвано е разузнаването,използвани са диверсионни средства в тила на противника,отравяне на водоеми..да изброявам ли?

Какво по-различно е съвременната "хибридна" война,освен обогатяване на арсенала от средства,благодарение на съвременните технологии.

Сега всеки под път и над път употребява една дума,в чието значение малко се опитват да вникнат.А като вникнат,ще видят,че по същество това е старо съдържаниен в нова форма(като наречеш циганина "ром",да не би той да се превръща в нещо друго?!).

Така,че.според мен,комбинацията от стратегия(господство и даже единственост на долара) и тактики,водещи до глобални граждански войни,за САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ на "гоите" и по този начин тяхното саморедуциране до желаната от господарите бройка - това го очаква "човечеството",ако не успее да прогледне и вземе нещата в ръцете си,а не да бъде един побъркан наблюдател на събитията,които го засягат.

Именно побъркан,защото след като вече няма да знаеш,кой всъщност воюва срещу теб,ще се съмняваш във всички край теб,коЕто ще доведе до война на всеки,срещу всеки!!!

Можем да кажем,че това е един блестящ ход на господарите - тоталното самоизбиване на гоите...почти без средства.Само да се побутнат нещата - останалото е като верижна реакция!!!

Големият кошмар предсти,АКО....!
цитирай
16. mt46 - Взаимното изтребване е подтема в стихото ми от предишния постинг... Благодаря ти за мнението!...
05.08.2016 22:27
dimat написа:
Това,което съм направил е опит да се излезе от схемата на мислене на "анализаторите" и в този смисъл не претендирам за някаква всеобхатност.

Просто казвам си мнението относно това,което виждам.

Относно "хибридната" война мога да кажа,че в моето виждане тя е ЕДИН от инструментите за ПОСТИГАНЕ НА ГЛАВНАТА ЦЕЛ - ГОСПОДСТВОТО НА ДОЛАРА!

Самата хибридна война не е нещо ново!Тя се е водела още от векове,когато са използвани всякакви средства за дезинформация на противника,използвано е разузнаването,използвани са диверсионни средства в тила на противника,отравяне на водоеми..да изброявам ли?

Какво по-различно е съвременната "хибридна" война,освен обогатяване на арсенала от средства,благодарение на съвременните технологии.

Сега всеки под път и над път употребява една дума,в чието значение малко се опитват да вникнат.А като вникнат,ще видят,че по същество това е старо съдържаниен в нова форма(като наречеш циганина "ром",да не би той да се превръща в нещо друго?!).

Така,че.според мен,комбинацията от стратегия(господство и даже единственост на долара) и тактики,водещи до глобални граждански войни,за САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ на "гоите" и по този начин тяхното саморедуциране до желаната от господарите бройка - това го очаква "човечеството",ако не успее да прогледне и вземе нещата в ръцете си,а не да бъде един побъркан наблюдател на събитията,които го засягат.

Именно побъркан,защото след като вече няма да знаеш,кой всъщност воюва срещу теб,ще се съмняваш във всички край теб,коЕто ще доведе до война на всеки,срещу всеки!!!

Можем да кажем,че това е един блестящ ход на господарите - тоталното самоизбиване на гоите...почти без средства.Само да се побутнат нещата - останалото е като верижна реакция!!!

Големият кошмар предсти,АКО....!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19155894
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031