Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2017 12:30 - Пълна идиотия!...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 1399 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 08.04.2017 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

/Поглед.инфо/ България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия.

Това се казва в официална позиция на българското министерство на външните работи по повод ракетния удар на САЩ срещу сирийското летище Шайра.

"В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия. В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун", се казва в позицията на МВнР.

"България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия. Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за между-сирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година", се казва в края на позицията на българското министерство.

pogled.info/bulgarski/palna-idiotiya-mvnr-podkrepya-vazdushnite-udari-na-sasht-v-siriya.84499

ПП: Сякаш този текст е писан през времето на социализма! И затова обичам да питам - новите идиоти и продажници по-добри ли са от старите...


* * *
Лошо! Тръмп удари!...
Може би е искал просто
да се разтовари?...

Марин Тачков




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. haralanov - Тръмп обществото в България подкрепи ударите на САЩ срещу режима на Башар Асад
08.04.2017 12:32
Браво на всички русофили,че подкрепиха ударите на Тръмп срещу режима на Башар Асад в Сирия! Поне това ви прави чест! Браво и на Светлана Шаренкова, Димитър Иванов и на доста от депутатите от БСП!
цитирай
2. mt46 - Интересно мнение на Ани Ангелс:
08.04.2017 12:46
Ani Angels
преди 16 часа ·

И все пак Тръмп удари доста "хуманно" Сирия. От една страна имаме предупреждение преди ударите, за да се избегнат човешки жертви и конфликти с руски военни части, от друга имаме минимални щети и изгубени някъде по трасето цели 36 "томахавки". И само 9, и то "косвени" жертви. Не 19, нито 90. От трета страна имаме изявление на американски представители, че атаката срещу Сирия няма да доведе до по-голяма ескалация, а източници на "режима на Асад" също потвърждават, че не очакват разширение на конфликта след ударите.
Цялата работа прилича на грандиозна пиар-акция, каквато подобава на Тръмп, целта на която е чрез показване на мускули, да се покаже присъствие и ангажираност в Сирия, но така, че хем вълкът да е сит, хем агнето цяло.
Нека не забравяме, че Тръмп е шоумен и майстор на ефектните бутафории. Веднъж вече подхлъзна целият световен неолиберален елит, спечелвайки изборите за президент, има много причини да го направи отново.
Та искам да кажа, че въпреки неочакваните удари, Тръмп не е нито слабак, нито идиот, нито марионетка, защото няма логика в това твърдение. По вероятно е появата на нови обстоятелства, неизвестни за обществеността, които да са го накарали за една нощ да обърне позицията си за Сирия, като вземе преднина и пренебрегне ястребите в Конгреса, ограничавайки по този начин жертвите и щетите до нищожни. Смятам, че въпросните неизвестни обстоятелства са били такива, че ако не беше го направил, можеха да последват нови химически атаки с нови стотици жертви, например! И не, не ми цитирайте за опровержение Захарова или руски официални медии и рупори, моля. Те не могат да служат за опровержение, защото точно чрез тях руските власти отиграват перфектно ситуацията, за момента.
Но основното последствие от цялата операция е, освен рязкото потъмняване на образа на Тръмп в очите на обикновените, желаещи мир, хора е, че Путин суспендира споразумението с Вашингтон за въздушното пространство над Сирия. Тоест, там вече и пиле не може да прехвръкне, без да се "срещне" с руските ПВО-та, а това означава, че войната вече ще се води само по суша и ако Америка и Нато искат да се наредят на страната на победителите, ще трябва да отидат и да се бият срещу ислямистите на терен, съгласувайки изцяло действията си с руските и сирийски правителствени военни части! И ето ви второ, не по-маловажно последствие - със или без натовско или американско участие - очертаващ се в близките месеци край на войната в Сирия.

Либералните медии твърдят, че ударите ще противопоставят на сирийска земя САЩ на Русия и Иран, но как ще стане това, след като кьорав американски или натовски войник не е стъпвал там, на терен, от началото на войната, не обясняват. Надуват и версията, че това било предупреждение срещу Русия, Китай и Иран, навярно и срещу с.Корея,
но като ги гледам и четирите страни, направо са "умрели" от страх, така че и тази версия отива в коша.
Сигурно има и ще се появят и други "странични ефекти" от тази "ювелирна американска военна заря", наредена от Тръмп, които ще станат известни в следващите дни, но цялата логика сочи натам - че когато целите на една грандиозна и зрелищна военна операция не са жертви и разрушения, нито разрастване на конфликта, то тогава остава да са шума и следствията, които ще произлезнат от нея. А те обикновено нямат нищо общо с това, което се дрънка от либералните медии.
цитирай
3. mt46 - Мда...
08.04.2017 12:53
haralanov написа:
Браво на всички русофили,че подкрепиха ударите на Тръмп срещу режима на Башар Асад в Сирия! Поне това ви прави чест! Браво и на Светлана Шаренкова, Димитър Иванов и на доста от депутатите от БСП!

За кого не е ясно, че върхушката на БСП /или част от нея/ е евроатлантическа? Президентът също е евроатлантик...
А аз нямам нищо общо нито с БСП, нито с бившата БКП... Родителите ми бяха безпартийни...
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Е ти какво се жалваш,
08.04.2017 14:09
Мунчо Подигов? САЩ закъсняха с пет години заради курвата Обама - досега сто пъти трябваше да ударят свинята Баар и да лишат Раша от база в Средиземно море, за да си наляга парцалите зад Урал.
цитирай
5. mt46 - ...
08.04.2017 19:04
"Всичко е лъжи. Просто някои са по-хубави от други, това е всичко. Хората виждат онова, което си мислят, че виждат."

Тери Пратчет
цитирай
6. mt46 - ?
08.04.2017 19:09
slavimirgenchev1953 написа:
Мунчо Подигов? САЩ закъсняха с пет години заради курвата Обама - досега сто пъти трябваше да ударят свинята Баар и да лишат Раша от база в Средиземно море, за да си наляга парцалите зад Урал.

Защото американците се правят на миротворци и демократоносци, а са просто завоеватели!... Не разбирам как българин може да се кефи, че сме под тяхното иго!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19173517
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031