Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 10:58 - Език кости няма, кости троши
Автор: turb04 Категория: Спорт   
Прочетен: 6980 Коментари: 2 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Моята баба, лека й пръст, казваше „Език кости няма, ама кости троши!”.

Голяма мъдрост има в старите поговорки, пък и те важат с пълна сила и в тъй нареченото ни напреднало общество. Дали обществото ни е толкова напреднало, обаче, е съвсем друг въпрос…

От няколко дни едни момчета, чийто интелект, а, оказа се и грамотност, не са сред най-високите в държавата, се опитват да препотвърдят в пълна сила онова, което моята неука баба казваше преди много години.

Ако това бяха някакви временни явления от типа VIP брадър или някакъв новоизлюпени политически проекто-тикви, иди – дойди, ама тези момчета са начело на една игра, която много обичаме и от която се вълнуваме.

Няма да коментирам сленга и мозъчните изблици, защото това просто е излишно – всеки средно образован човек може сам да оцени по достойнство казаното и реченото.

Друго е важно в цялата тази трагикомедия и то е, че стана кристално ясно, какви са причините националният ни отбор, но не само, да са на това дередже и защо българският футбол кротичко закопава ютията по-надълбоко в тинята.

Всъщност, от цялата словесна диария изплува нелицеприятната истина, че „героите от САЩ 94” се занимават само със заприходяване…

Едните знаели, че селекционерът прибира едни суми, дето не трябва да прибира, ама си трайкали. Той пък знаел те какво заприходявали и тѐ така… Общо вършели едни нарушения на данъчните закони…

Някакви президенти се бъркали там, където не им е работата, всеки си имал журналисти на повикване, любими мениджъри, този бил послушко, онзи не бил…

А футболът бе, другари?!

Той къде е?!

Къде са детските школи, с какво БФС спомага за развитието на българския футбол, защо няма прозрачност в администрацията, в комисиите и с какво по-точно се занимават хората в БФС?!

Всичко във футбола ни е дълбоко опорочено.

Родители плащат в детско-юношеските школи, за да играят техните деца. Треньорите и методиката в същите школи са на ниво 1960 година. Излизащите от школите нямат техническа и тактическа грамотност и дори да имат качества, те са изпуснали влака, защото тепърва ще трябва да се учат.

Кратуните от БФС решили да вкарат задължително юноши от школите в отборите. Би било хубаво, ако въпросните юноши са на ниво да играят с мъжете, но понеже това съвсем не е така, отборите ще дръпнат назад. Това е.

Хайде да ми кажете, ако Стойчо не беше взел тези чужденци, а беше заложил на юношите, на кое място щеше да е в момента ЦСКА и за какво щеше да се бори?

А Лудогорец?

Примери – бол!

Всичко идва от калпаво и неграмотно управление и от липса на дългосрочни смислени стратегии! И поради това нещата ще се влошават и ще заравяме ютията все по-дълбоко!

По света, във футболните съюзи влизат управленци с качества, а не известни футболисти! Хора като Кайзера и Платини са изключения от правилото! А тук набутаха едни ограничени момчета да управляват и резултатите са меко казано катастрофални!

Иван Славков постла на Боби, но общото между двамата е пиенето, а и там Славков беше по-добър… От идването на Боби, самолетът на футбола ни лети само надолу и моментът със сблъсъка със земята е неизбежен!

Журналистите, които навремето тръбяха и убеждаваха хората, че това са точните хора и че те ще поведат родния футбол към висините, сега кротинко си мълчат! Защо ли?

Контрата от всичко описано е у обикновения запалянко, който обича клубния си отбор и националния, но страда! По света хората се развиват, показват красива или поне приятна игра, а тук?

Онези си прибират кинтите и грам не им дреме за играта! Просто са деградирали!

За да има нещо положително е необходимо да се търсят нови ръководители, президенти да не влизат в Изпълкома, съдийските и дисциплинарните комисии да не са репресивни инструменти, а независими и функциониращи организми!

Това трябва да се случи, защото в противен случай ще гледаме стария спектакъл „Подръж ми копилето, ма, че да се посмея на онази курва…”.

Амин!




Гласувай:
23



1. apostapostoloff - Българският футбол май се
26.11.2014 17:39
спомина. Лека му пръст, и без това беше голяма скука.
цитирай
2. sherif - apostapostoloff,
26.11.2014 18:38
амин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turb04
Категория: Спорт
Прочетен: 2649992
Постинги: 623
Коментари: 6144
Гласове: 16000
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031