Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2015 18:05 - За параноидните американоиди
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 7245 Коментари: 13 Гласове:
17



.
.
.

Параноята „Путин” 2015-02-21 11:01:53 | Прочитания: 6523 | Коментари: 29   Автор: Патрик Джоузеф Бюканън* Можем само да се надяваме, че несигурният мир между Владимир Путин и украинския президент Петро Порошенко, постигнат чрез посредничеството на Ангела Меркел в Минск, ще се задържи. Защото няма да излезе нищо добро, ако тази война продължи. Тя вече коства живота на 5400 украинци. Колкото по-дълго продължава този конфликт, толкова повече хора ще умрат, Киев ще загуби още територии и накрая има огромна вероятност Украйна да свърши като ампутирана и фалирала република, една васална страна с големината на Франция на прага на Европа.

image

 

Ако примирието не бе постигнато, над 8000 украински войници щяха да останат приклещени в котела в Дебалцево и за тях нямаше да има друг избор, освен да се предадат или да загинат, а това щеше да доведе до огромна криза в Киев. Американски оръжия щяха да влязат в страната, което щеше да бъде прелюдия към войната между Русия и САЩ.

Човек може да разбере жизненоважния интерес на Русия да запази военноморската си черноморска база в Крим и да задържи Украйна извън НАТО. Ясен е и жизненоважният интерес на Киев да запази Донбас.

Но какъв е жизненоважният интерес на САЩ там?

Според Меркел на карта е заложен основен принцип след края на Студената война в Европа – границите на държавите да не се прекрояват със сила.

Това звучи идеалистично, но дали е реалистично?

След края на Студената война Югославия се разцепи на 7 държави, СССР – на 15. Хърватия, Босна, Косово и дори Словения трябваше да се борят за своята независимост. Същото направиха Южна Осетия и Абхазия, като се отделиха от Грузия, и Транснистрия – от Молдова.

В Русия все още има малцинства като чеченците, които се борят за независимост. В много от новите държави като Украйна живеят етнически руснаци, които искат да се приберат в родината.

Всъщност духът на сепаратизма е проникнал дълбоко в Европа.

Но докато Лондон даде право глас на шотландските сепаратисти, Мадрид отказва това право на баските и каталунците. Един ден някое от тези етнически малцинства може да вдигне оръжие в опит да извоюва свободата си, както направиха ирландците преди един век.

Все пак нито едно от сепаратистките движения от Атлантика до Урал не е от особено значение за Щатите. Нито едно не е наша работа. И нито едно не оправдава война с Русия.

Но какво му има на това поколение американци, превръщащо ни в нахални натрапници в делата на държави, които дори не можем да открием на картата? Отговорът е – параноята „Путин”.

Преди четиридесет години бях в Москва с Ричард Никсън на последната му среща на върха с Леонид Брежнев. Тя не премина в спорове, въпреки че по онова време СССР беше командният център на една империя, която се ширеше от Берлин до Берингово море.

Когато ни предупреждават, че Путин иска да възстанови СССР от 1974 година, замисляме ли се наистина какво би трябвало да направи, за да го постигне?

За да възроди съветската империя, той трябва да превземе Литва, Латвия, Естония, Украйна, Молдова, Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Туркменистан, Узбекистан, Киргизстан и Таджикистан. Това е територия, голяма колкото целите Съединени американски щати.

За да възстанови СССР, Путин ще трябва да нападне и окупира Румъния, България, Унгария, Полша, Чехия и Словакия и след това да стигне чак до река Елба в Германия.

Близо ли е руският президент до възраждането на империята на царете и комисарите? Той анексира Крим, който е с големината на щата Върмонт и който династията на Романови придобива през ХVIII век.

И все пак почти всеки ден от Вашингтон се вдига врява – „Руснаците идват! Руснаците идват!”.

Факт е, че САЩ винаги са били враждебни към Путин. Той също изпитва неприязън към нас.

В неговите очи ние сме се възползвали от разпадането на СССР, за да разширим НАТО в Източна Европа и Прибалтийските републики. Използвахме цветните революции в Сърбия, Украйна, Грузия и Киргизстан, за да премахнем проруските режими там.

Но въпреки взаимното недоверие и дори презрение, няма ли нещо общо между нас?

Двадесет и първи век се разгръща и САЩ се изправят пред две ясни непосредствени заплахи, които застрашават стратегическите ни интереси – надигащата се сила на ненаситния Китай и разпространяването на ислямския тероризъм.

За справянето и с двата проблема Русия е наш естествен съюзник. Китай гледа на Сибир и руския Далечен изток с неговата намаляваща популация като на изобилен източник на ресурси, от които се нуждае.

А срещу талибаните от Афганистан, ИДИЛ в Ирак и Сирия и „Ал Кайда” Русия, която пострада в Беслан и Москва, както пострадаха Ню Йорк, Лондон, Мадрид, Париж и Копенхаген, е на наша страна.

По време на Студената война Русия беше в плен на идеология, враждебна към всичко, в което вярвахме ние. Управниците й ръководеха световна империя.

И въпреки това имахме президенти, които можеха да работят с Москва.

Щом сме били в състояние да преговаряме с неосталинисти по толкова сериозни въпроси като падането на Берлинската стена и балистичните ракети в Куба, защо да не можем да седнем с Владимир Путин и да обсъдим не чак толкова разтърсващи света проблеми, като този чий флаг ще се вее над Луганск и Донецк?

 

* Патрик Джоузеф Бюканън – американски консервативен политически коментатор и политик. Старши съветник на трима американски президенти – Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън.

Превод: Филип Каменов

glasove.com/politika/48326-paranoqta-putin

ПП: Разбирам, че американците си падат по туризма... Но майната си ли търсят чак в Украйна?...
А тези от вас, които държат на консервативните демократични ценности, с какъв ум подкрепят неолибералните и неофашистките безумия?....




Гласувай:
18


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Именно американците и западноевропейците
21.02.2015 18:24
създават блага и технологии, вкл. и тези, с които си служим в момента, докато руската сволоч само пие и се бие и за нищо не става. А иначе с най-голямо удоволствие се ползва от западните блага и технологии.
цитирай
2. mt46 - Това няма нищо общо с темата...
21.02.2015 19:00
slavimirgenchev1953 написа:
създават блага и тенхологии, вкл. и тези, с които си служим в момента, докато руската сволоч само пие и се бие и за нищо не става. А иначе с най-голямо удоволствие се ползва от западните блага и технологии.

Добре - да създават блага и технологии, да печелят от тях... Но не и да разпалват войни, "цветни революции" по света, не и да се месят грубо във вътрешните работи на други държави /в т. ч. на България/...
Ние не ползваме безплатно технологиите им, нали? Нито въздействаме върху политиката им...
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Има много общо с темата. Говедата, които нищо не създават, те искат войни. Руснаците са такива говеда.
21.02.2015 19:17
- говодетата, които никога нищо не създават, искат войните. ссср2 изостава зверски и скоро пак ще се окаже на дъното. Ето защо Путлер блъфира и рекетира - Путин дрънка оръжие, за да спечели още време, за да открадне или купи евтино нови технолгогии и да позалъже широките мужишки маси. Както прави Северна Корея - като свърши хептен оризът, заплашва САЩ с ядрени удари, та белким американците платят на Китай да пратят в Пхенян десетина вагона с ориз. Русия разчита на доброто сърце на западните хора. Просто трябва един сербез президент като Рейгън да им хвърли десетина бомби и да се приключи с тая скотска паплач.
цитирай
4. mileidi46 - Пат Бюканън пасти да яде пред гор...
21.02.2015 20:21
Пат Бюканън пасти да яде пред горекоментиращия:)))
КФо му разбира главата на Патрик от политика..да дойде тук в блог.бг да го пообразоват малко амерканоидите..
,,Много мъка има по тоя свят,боже..."
цитирай
5. leonleonovpom2 - Кой са американците?
21.02.2015 20:52
това са европейците, включително и българи
За изобретателите става дума
фон Браун им създаде ракетните технологии, германците-атомната бомба, Джон Атанасов- компютъра, Йорданов-Лунният модул

Нищо не създавали руснаците, но американците ползват космическата им станция, след като се провалиха в совалката
Това за изобретателите -американци Те не са повече от 2 3% от населението, както е по цял свят
Кои са останалите американци и какви?
Ами консуматори, наследници на тези ,бягащи от правосъдието, авантюристи, жадни за бързо забогатяване!
Иначе съм имал познати американци, от които съм се учил и съм ги гледал с отворена уста Но аз бях на 30 - 35 години само
Каквото повикало, такова се обадило
То бива, бива ,ама толкова не бива! Материалът е писан от американец и то не случаен! Да не би и той да е русофил!!?
Поздрави Марине и приятна вечер!
цитирай
6. alchemist - Лично мое мнение.
21.02.2015 22:15
Трудно е, да се каже че е неофашизъм, а е по-скоро неомарксизъм. Фашизмът предполага поне някаква степен на ред и дисциплина, фашизма няма пролетарии, нито пък се бори за идеологическо разпространение по света - ей-така за идеологията(колкото гола и да е тя), при фашизма колелото на историята не спира и т.н. и т.н.
Един марксист на име Х. Маркузе(и отрицател на Маркс, но отрицател само на един постулат) не е съгласен с чич' Маркс,, само по едно нещо нещо - пролетариите не са работиците и селяните, а малциствата: хомосексуалисти, затворници, инвалиди, емигранти - всякаква сбирщина от нетрадиционни индивиди, чандала на обществото.
Няма ли някой съвременен Ницше, който да сръчка отново обществото?
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Яхай метлата и беж в Кремъл.
21.02.2015 22:16
mileidi46 написа:
Пат Бюканън пасти да яде пред горекоментиращия:)))
КФо му разбира главата на Патрик от политика..да дойде тук в блог.бг да го пообразоват малко амерканоидите..
,,Много мъка има по тоя свят,боже..."

цитирай
8. planinitenabulgaria - Тази статия
22.02.2015 11:38
е една от стратегиите на хибридните войни, които изродите разработиха. Или авторът й смята тези, които ще я четат за абдали, или той самият е абдал. Абдал е завършващата форма на балъка и ахмака. Но да се помества такава статия в Блог. бг не считам за полезно - така се провежда линията на хибридните войни, които се водят от хора без лик всичко чрез медиите се отрича. Аз разбира се не я прочетох, но се ръзмутих по две линии...
Същата статия може да се издаде и във втори вариант, където вместо главният герой, полковника от КГБ Путин бъде изхимнословен друг умствен изрод, напр, геният та гениите, Ким Чен Ун.
цитирай
9. mt46 - Благодаря ти за мнението, Лео!...
22.02.2015 18:43
leonleonovpom2 написа:
това са европейците, включително и българи
За изобретателите става дума
фон Браун им създаде ракетните технологии, германците-атомната бомба, Джон Атанасов- компютъра, Йорданов-Лунният модул

Нищо не създавали руснаците, но американците ползват космическата им станция, след като се провалиха в совалката
Това за изобретателите -американци Те не са повече от 2 3% от населението, както е по цял свят
Кои са останалите американци и какви?
Ами консуматори, наследници на тези ,бягащи от правосъдието, авантюристи, жадни за бързо забогатяване!
Иначе съм имал познати американци, от които съм се учил и съм ги гледал с отворена уста Но аз бях на 30 - 35 години само
Каквото повикало, такова се обадило
То бива, бива ,ама толкова не бива! Материалът е писан от американец и то не случаен! Да не би и той да е русофил!!?
Поздрави Марине и приятна вечер!

Ами някои повтарят като папагали, че само западняците създавали блага... Да, но създават и доста боклуци, отрови...
Като е толкова успешна американската икономика, защо държавният дълг на САЩ е около 17 трилиона долара?...
Лека вечер!...
цитирай
10. mt46 - Идеологиите променят смисъла си във времето...
22.02.2015 18:59
alchemist написа:
Трудно е, да се каже че е неофашизъм, а е по-скоро неомарксизъм. Фашизмът предполага поне някаква степен на ред и дисциплина, фашизма няма пролетарии, нито пък се бори за идеологическо разпространение по света - ей-така за идеологията(колкото гола и да е тя), при фашизма колелото на историята не спира и т.н. и т.н.
Един марксист на име Х. Маркузе(и отрицател на Маркс, но отрицател само на един постулат) не е съгласен с чич' Маркс,, само по едно нещо нещо - пролетариите не са работиците и селяните, а малциствата: хомосексуалисти, затворници, инвалиди, емигранти - всякаква сбирщина от нетрадиционни индивиди, чандала на обществото.
Няма ли някой съвременен Ницше, който да сръчка отново обществото?

Глобализмът е смесица от разни идеологии... Но основното е водещата роля на САЩ, манията за месианство, за превъзходство на американците над останалите нации, за налагане на нов световен ред под диктата на САЩ /за нов световен ред е воювал и Хитлер/...
цитирай
11. mt46 - Статията е поучителна за хора с промити, зомбирани, догматични мозъци...
22.02.2015 19:05
planinitenabulgaria написа:
е една от стратегиите на хибридните войни, които изродите разработиха. Или авторът й смята тези, които ще я четат за абдали, или той самият е абдал. Абдал е завършващата форма на балъка и ахмака. Но да се помества такава статия в Блог. бг не считам за полезно - така се провежда линията на хибридните войни, които се водят от хора без лик всичко чрез медиите се отрича. Аз разбира се не я прочетох, но се ръзмутих по две линии...
Същата статия може да се издаде и във втори вариант, където вместо главният герой, полковника от КГБ Путин бъде изхимнословен друг умствен изрод, напр, геният та гениите, Ким Чен Ун.

цитирай
12. slavimirgenchev1953 - Тъпчо, кажи едно благо, създадено от русняци!
22.02.2015 21:12
mt46 написа:
leonleonovpom2 написа:
това са европейците, включително и българи
За изобретателите става дума
фон Браун им създаде ракетните технологии, германците-атомната бомба, Джон Атанасов- компютъра, Йорданов-Лунният модул

Нищо не създавали руснаците, но американците ползват космическата им станция, след като се провалиха в совалката
Това за изобретателите -американци Те не са повече от 2 3% от населението, както е по цял свят
Кои са останалите американци и какви?
Ами консуматори, наследници на тези ,бягащи от правосъдието, авантюристи, жадни за бързо забогатяване!
Иначе съм имал познати американци, от които съм се учил и съм ги гледал с отворена уста Но аз бях на 30 - 35 години само
Каквото повикало, такова се обадило
То бива, бива ,ама толкова не бива! Материалът е писан от американец и то не случаен! Да не би и той да е русофил!!?
Поздрави Марине и приятна вечер!

Ами някои повтарят като папагали, че само западняците създавали блага... Да, но създават и доста боклуци, отрови...
Като е толкова успешна американската икономика, защо държавният дълг на САЩ е около 17 трилиона долара?...
Лека вечер!...

цитирай
13. mt46 - Добре, колега...
23.02.2015 20:30
12. slavimirgenchev1953 - Тъпчо, кажи едно благо, създадено от русняци!
22.02 21:12
Доста културни, духовни блага... Русия е родина на велики творци като Пушкин, Лермонтов, Гогол, Лев Толстой, Достоевски, Висоцки... Някои от тях са повлияли и на теб, предполагам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19164423
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031